Kombo nebo hlavu???

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Nacrewl

Re: Kombo nebo hlavu???

Příspěvek od Nacrewl »

Volfi díky. Popravdě ani mě ani tak nelimitují waty, ale vata (prachy) :D :D koukam na bazar a teď tam někdo prodává set Laney L5 s boxem nebo Vox Night train. Něco podobného by se mi líbilo. Těch 14k je za limitem řekl bych. Jsem toho názoru, že kytara je jako motorka. Tu taky musíš slyšet :D :D :D :D :shock:

https://hudebnibazar.cz/laney-l5-studio ... /ID392000/

https://hudebnibazar.cz/nt2h-vox-lil-ni ... /ID384598/
volfi

Příspěvek od volfi »

Nevím jaký styl hraješ, ale z těhle dvou bych sáhnul po Laney. Pokud si pamatuji, tak řada Lionheart byla dost drahá, navíc v tom reproboxu, je dost rozumnej reproduktor.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
innerself

Příspěvek od innerself »

Ono jestli u pokojíčkovýho hraní chceš skončit, tak to stačit budou ty nízlowattový věci. Problém pak je, když člověk potom chce větší hlasitost, když by náhodou hrál v kapele. To by možná pak hrálo, jak když člověk přehulí sluchátka. Pro high gainy je přebuzení konce naprostej zabiják zvuku.

Nebo taky ještě záleží na tom, jak je člověk ochotnej si ten svuj vysněnej zvuk alespoň vyzkoušet, i když hraje jenom doma. My, co jsme si alespoň něco málo už zkusili, tak jsme chytrý s radama, co bychom použili my a co bohatě stačí. Ale to jenom proto, že už jsme se k tomu našemu cíli dostali a zkoušíme, co by mohlo bejt pro nás ještě lepší. Nicméně platí, co už psal volfi. I s výkonnym monstrem může člověk hrát doma na malou hlasitost. A taky i platí, že čim větší výkon, tim větší trafa a tim pádem i větší headroom, pevnější výslednej zvuk a větší rezerva výkonu, takže já osobně bych bral vždycky to, co má 100w. Nebo prs mt 15, kterej popírá fyzický zákony a i jako malej lehkej prcek, hraje jako stovky od konkurence. :D Ale kdyby byla stovka, tak taky hraje samozřejmě o mnoho líp.

O bednach snad ani neni třeba psát. Tlak a mohutnost 4x12 ochcat ničim menšim nejde.
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
Nacrewl

Příspěvek od Nacrewl »

Volfi považuji se stále za začátečníka tak hraju úplně všechno. Nutno říct, že nejvíc mě baví "blbnutí" s powerama. Sóla a pentatonika? To mi moc...jak to říct asi mám něco s mozkem nebo co :lol: :lol:

Inner díky za odpověď. Po přečtení Topicu "Aparát do 50 000 - na doma i koncerty" asi celou věc přehodnotím :D :D :D :D
Ne nechci tady zas a znova rozjíždět novou diskuzi jestli lampu nebo trand.. IR... To je každého věc v rámci možností. Jen to malý kombo na dž dž prostě zrovna neni. Nízkowatový věci. No proč ne. Tak dík
torst

Příspěvek od torst »

Nacrewl píše: 6.11.2021 9:33 ...to je k pos*ání :-D je to pěkná alchymie když to tady čtu. Mám kombo Orange Crush 20w a už bych měnil, nedávno jsem pořídil ZoomG1x four a dost by mě zajímalo jak to hraje na lampě.
Jestli chceš kvalinější lamp. apec, klidně. Ale proboha ne proto, aby na něm vynikl zvuk ZOOMa. Jsem fanda ZOOMů, ale jen jako možnou horší náhradu kvalitní hlavy.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Nacrewl

Příspěvek od Nacrewl »

[/quote] Jestli chceš kvalinější lamp. apec, klidně. Ale proboha ne proto, aby na něm vynikl zvuk ZOOMa. Jsem fanda ZOOMů, ale jen jako možnou horší náhradu kvalitní hlavy.
[/quote]

Aha aha. Nebude to dobrý zvuk? Nemám to jak porovnat, no je pravda že G1 nejvíc uplatňuji stomp a v patchi Drive (TS, nebo MetalWrld, atd) pak MS800 a Cab třeba FD2x12. Do looperu nahraju čistou smyčku a footem přepínám onen Drive. Dalším efektům jsem zatím nepřišel na chuť. Nechtěli se mi kupovat zvlášť footswitch, looper a krabky no. Snad jsem to napsal srozumitelně.
MartyC

Příspěvek od MartyC »

@wolfi:
Jak bys porovnal zvuk toho Engla se zvukem Tvého Mustanga I na pokojovou hlasitost?
Harley Benton SC450+ VB, Harley Benton SC500 BK, Jolana Diamant black, Cort Earth 70 OP, doplněna elektrika + kostěná bižu, Cremona 4691/1988, nylonky, Aparát:Fender Mustang II V2, Multiefekt:NU-X MG300
volfi

Příspěvek od volfi »

Tak to se moc porovnávat nedá. I při té nízké hlasitosti má ten engl výrazně větší objem. Mustang je takové malé bzučítko, které by dobře fungovalo třeba i v paneláku, protože právě ten tlak a objem nemá. Takže při pocitově stejné hlasitosti, jen engl víc slyšet přes dveře atd. U Engla mám master mezi 1. a 2. čárkou na doma.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
MartyC

Příspěvek od MartyC »

Dík.
Harley Benton SC450+ VB, Harley Benton SC500 BK, Jolana Diamant black, Cort Earth 70 OP, doplněna elektrika + kostěná bižu, Cremona 4691/1988, nylonky, Aparát:Fender Mustang II V2, Multiefekt:NU-X MG300
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“