Hraní sol

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
himself

Re: Hraní sol

Příspěvek od himself »

Nojo, ale já bojuju s tím, že mi v hlavně zní něco, co chci zahrát, místo toho, aby tam bylo "zahraj f na struně h".
torst

Příspěvek od torst »

ale já taky nevím, že hraju f na h. Jen vím, že když chci jít s melodií nahoru, tak na struně h to bude 2. nebo 4. pražec v boxu, možná i 1. pražec na struně e. Když ještě výš, tak na e 2. a 4. pražec. Jen mám nadrcenej ten box, jeho prstoklad, abych nesahal vedle do falešna.
Mrkni sem, to je přesně ten muj prstoklad, jen v G dur, což je moje nejoblíbenější stupnice, asi i hodne jiných kytaristů. Ukazuje tam i ty meziúseky mezi oběma základními boxy (III a VII poloha), které taky znám, jen jsem je do videa nedával, aby to nebylo komplikované. Úplně přesně tak to používám taky, jako kdybych viděl svoje ruce ....
Naposledy upravil(a) torst dne 11.11.2021 13:35, celkem upraveno 3 x.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
himself

Příspěvek od himself »

To zní dobře, akorát že bych se potřeboval pohybovat v chromatických boxech :)
torst

Příspěvek od torst »

chromatický box? To jsou snad všechny tony bez vyjímky. Nemyslels pentatonický?
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
himself

Příspěvek od himself »

Ne, to byl pokus o vtip, protože často využívám křivé notičky.
torst

Příspěvek od torst »

aha! mi nedocvaklo. křivé jsou dobré. ale rovné taky.
Nacrewl

Příspěvek od Nacrewl »

Zahrajete to co slyšíte? Pokud jo, tak poslechněte úvod Dymytry s Traktorem - Spolu se cítíme živí a hoďte sem taby abych si to mohl zahrát taky. Děkuji :lol: :lol: :lol: :lol:
Japhy

Příspěvek od Japhy »

Mně videa tohoto druhu hlavně pomáhají v tom z tama kam mě dovedla hlava a ruce vrátit zpátky tam kam si žádá harmonie. Není umění proonanovat se výživnými licky a neotřelými harmonickými postupy do neprobádaných končin, umění je zase dostat hru zpátky do koryta jako zvědavý invalida Jirka Karásek. :-D
dobro Začal javor, dobro Meredith smrk/palisandr, samodomo lap steel, banjo Průcha Student, Tele ze směsi dílů, Fokus-H Les Paul, Recording King RD-10, samodomo 15W lampička a halda krabiček
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“