100k-900k https://rozawood.com/stock, hustý.
Pomoc s oceněním kytary
Pravidla fóra
Re: Pomoc s oceněním kytary
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Na eBay.com je v nabídce 5 ks, na nizozemském Tfoa.eu je devět ks v cenách 2990 - 10990 Eur. Kdo to asi kupuje..?
Někdo kdo:
1/ na to má
2/ chce být výjimečný.
Oboje je v pořádku. Fakt je, že většina těch nástrojů mi přijde nehezká. Ale proti gustu žádný dišputát.
1/ na to má
2/ chce být výjimečný.
Oboje je v pořádku. Fakt je, že většina těch nástrojů mi přijde nehezká. Ale proti gustu žádný dišputát.
od kvalitnich kytararu s vybudovanym jmenem to taky na ceně neklesá, spíš naopak
(Somogyi, Manzer, Matsuda, Casimi... bez problémů 30tis USD)
(Somogyi, Manzer, Matsuda, Casimi... bez problémů 30tis USD)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Mluvil jsem o českých kytarářích...
Mno, to platí hlavně u kytar a nerozporuji to. Někteří tuzemští kytaráři vyrábějí spíš pohledné interiérové dekorace než hudební nástroje. A třeba v bluegrassových vodách kde se převážně pohybuji je to vcelku jednoduché, současná kvalitní tovární produkce prakticky neexistuje, o Asii nemá smysl se v tomhle ranku vůbec bavit. Začátečnický nástroje jsou, ale mají defakto jen správnou menzuru a počet strun, zvukově nic moc.Šimkojc píše: 11.11.2021 10:01 Podle mého skromného názoru je pryč doba, kdy mít tzv. stavěnou kytaru byl vyšší level než vlastnit kytaru komerční značky.
Některé zakázkové nástroje si cenu drží (třeba banja od Jardy Průchy už od devadesátek), jiné (a tady bych radši nejmenoval) jsou dnes prodejné jen s velkou ztrátou. No a pak jsou výrobci co se etablovali i za velkou louží a prodávají většinu produkce tam. Cenotvorbě u Zajíčkových kytar a dober nerozumím, ale proč bych taky měl. Funguje, prodává, víc nepotřebuju vědět.
dobro Začal javor, dobro Meredith smrk/palisandr, samodomo lap steel, banjo Průcha Student, Tele ze směsi dílů, Fokus-H Les Paul, Recording King RD-10, samodomo 15W lampička a halda krabiček
Jakože nějací čeští kytaráři by se měli srovnávat s originál Martin?
Nebo že jsou drazí? Nebo levní? Nebo špatní? Nejak jsem se v tom ztratil
Hyeniku, nemyslím si, že by prvotní informace byla nějak komplikovaná.
Že český kupující prefabrikát zvučného jména před vymazleninou (českého) kytaráře a s tím související fakt, že kytara českého kytaráře ztrácí na hodnotě.
Že český kupující prefabrikát zvučného jména před vymazleninou (českého) kytaráře a s tím související fakt, že kytara českého kytaráře ztrácí na hodnotě.
tak ted jsem ještě zmatenější 
Co znamená tahle nekomplikovaná věta?
Že český kupující prefabrikát zvučného jména před vymazleninou (českého) kytaráře a s tím související fakt, že...
Co znamená tahle nekomplikovaná věta?
Že český kupující prefabrikát zvučného jména před vymazleninou (českého) kytaráře a s tím související fakt, že...
Chybi, ze cesky kupujici uprednostni
Ze ja se do toho cpu...
Ze ja se do toho cpu...
OK, ted uz jsem zorientován.
A nebudu se poustet do uvah, ktere jsme nejenom tady probirali jiz mnohokrat.
Dnes je super, ze si kazdy muze vybrat dle dvé ctěné libosti.
A nebudu se poustet do uvah, ktere jsme nejenom tady probirali jiz mnohokrat.
Dnes je super, ze si kazdy muze vybrat dle dvé ctěné libosti.
Sním, že si na důchod jednu náležitě životem ošlehanou D-28 pořídím. Ale za cenu útěchy od dvou tuzemských výrobců bych se určitě nezlobil. Akorát jeden z nich bydlí v Norimberku. Ale Nazareth je Nazareth, o to žádná.
dobro Začal javor, dobro Meredith smrk/palisandr, samodomo lap steel, banjo Průcha Student, Tele ze směsi dílů, Fokus-H Les Paul, Recording King RD-10, samodomo 15W lampička a halda krabiček
Kdybych pánové před vás postavil dvě krabičky od sirek, ale dvě naprosto stejný krabičky, a o jedný z nich vám řekl, že je z USA, tak která by pro vás byla lepší, co..?
Ta česká. Beze srandy
Pamatujete, když ještě byly krabičky od sirek z dřevěné dýhy?
Vyráběly se v Sučici do léta 1984.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
A tady u kamaráda na Šumavě po barácích pořád ještě jsou. Dokonce i se sirkama uvnitř a plně funkční. A pár jsem jich i dostal... (Tedy těch plných krabiček z dýhy, olepených modrým papírem. A pořád fungují, i po těch minimálně čtyřiceti letech )Čavli píše: 13.11.2021 14:52 Pamatujete, když ještě byly krabičky od sirek z dřevěné dýhy?
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.