Niekedy mam dojem, ze tu ma niekto obcas potrebu v dotazoch diskutujucich hladat za kazdu cenu ironiu alebo provokaciu a reagovat na to ustipacne. Ale to je holt to riziko neosobnej komunikacie, ktorej sme v dnesnom svete podlahli...Hendrek píše:Ale ignoruj klidně dál.
Multiefekt na cvičení (I domácí nahrávání) do 6000
Pravidla fóra
Re: Multiefekt na cvičení (I domácí nahrávání) do 6000
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
No, co jiného jsem ti na to měl říct?
Neignoruj aktualizace firmware, neb se připravíš o spousty užitečných vylepšení?
Ironická odpověď je trefnější, neber to nijak zle
.
Obecně: vydá-li firma aktualizovaný firmware na svůj produkt má většinou vždy důvod, buď odstraňuje nějaký bug, nebo rozšiřuje možnosti zařízení. Proto se občas vyplatí sledovat, zda nevyšel nový FW, pokud si to zařízení nehlídá samo.
Neignoruj aktualizace firmware, neb se připravíš o spousty užitečných vylepšení?
Ironická odpověď je trefnější, neber to nijak zle
Obecně: vydá-li firma aktualizovaný firmware na svůj produkt má většinou vždy důvod, buď odstraňuje nějaký bug, nebo rozšiřuje možnosti zařízení. Proto se občas vyplatí sledovat, zda nevyšel nový FW, pokud si to zařízení nehlídá samo.
ve FW jsou další efekty, vč. zkreslovačů BOSS (DS1, MT2). O ty bych nechtěl přijít.
Jen by mě zajímalo, jestli současné verze na krámě jsou s nebo bez.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Zoom G1on jsem kupoval v září 2014 a už měl nový FW 1.21 vydaný v březnu 2014.
Takže spíš záleží jak dlouho jim leží na shopu (sk)ladem.
Takže spíš záleží jak dlouho jim leží na shopu (sk)ladem.
Cort Z42 TR, Fender Mustang I V2, Digitech JamMan Stereo, Soundking EH-002, Zoom G1on, Beyerdynamic DT-770 Pro, Novation Launchkey Mini M2, Yamaha GL-1
vcera som stravil dalsiu dobru hodinku pri tych skreslovacoch (hlavne OD a TS)... clovece, tapam, tapam... mam dojem, ze mi stale akosi unika podstata ich spravneho pouzitia. ak ich pouzijem ako primarne kreslitko, v kombinacii s gainom na ampe na 0 = zvuk nepouzitelny (z mojho subjektivneho pohladu). ale ak pouzijem gain na ampe a pred neho dam OD alebo TS, ale bez gainu (teda na 0, max. niekde na 10), az vtedy dostava to skreslenie z ampu trosku stavy... proste bez gainu na ampe mi pridu tie OD/DS strasne jalove.torst píše:ve FW jsou další efekty, vč. zkreslovačů BOSS (DS1, MT2). O ty bych nechtěl přijít.
nech ale robim co robim, stale mi pride ten zvuk vzdy taky ponoreny do hlbok, taky zahmleny, co ale moze byt aj kombom... pravdou je, ze sa stym viac menej este len zoznamujem a casom najdem ten svoj "dream" distortion
Jj pises to spravne vetsina ampu G jsou simulace zkresleneho kanalu no a zkus na lampovem zesaku zkresleny kanal s gainem na nula... Take bud ty Ts/Ds pouzit jako nakopavadlo simulovaneho ampu a nebo si ho vyzkouset pred Clean kanal komba, pokud mas.
Kytary : Squier Vibe 50s telecaster, Chapman Ghost fret, Chapman ML-3 Modern Pro
Apec : PRS MT-15, Mesa Thiele V30
Krabky : Zoom G3X, Marshall Echohead, Nux OD-3, TC Honey Pot, Boss GE-7
Apec : PRS MT-15, Mesa Thiele V30
Krabky : Zoom G3X, Marshall Echohead, Nux OD-3, TC Honey Pot, Boss GE-7
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
A proc chces za kazdou cenou pouzivat v tom Zoomu ty OD a TS? Nestaci zkresleni modelu jednotlivych zesilovacu? Me prijde, ze zkresleni je tam docela dost a nakopavat model zkresleny Mesy nebo Bognera uz je skoro zbytecny. A pokud jo, tak ja to "nakopavam" ekvalizerem nebo boosterem. Pokud ti jde o zvuk zkreslovaci krabicky, tak ji zkus dat pred nejakej mene "gainovej" model, treba nejakej Fender nebo Vox.
Hraju výhradně na šrot.
no akoze ani nepotrebujem nutne pouzivat OD alebo TS, ale ako pisem - ked dam pred amp ten OD alebo TS bez gainu (0), resp. max. do tych 10-15, ale s levelom cca niekde podobne ako je level ampu (obe mam nastavene niekde okolo 30), tak sa mi zda ten vysledok pre moje usi asi taky najlepsi, mozno zo Strata sa neda vymacknut iba z ampu dobry zvuk a treba to dofarbit, tazko povedat...Abu píše:A proc chces za kazdou cenou pouzivat v tom Zoomu ty OD a TS? Nestaci zkresleni modelu jednotlivych zesilovacu? Me prijde, ze zkresleni je tam docela dost a nakopavat model zkresleny Mesy nebo Bognera uz je skoro zbytecny. A pokud jo, tak ja to "nakopavam" ekvalizerem nebo boosterem. Pokud ti jde o zvuk zkreslovaci krabicky, tak ji zkus dat pred nejakej mene "gainovej" model, treba nejakej Fender nebo Vox.
nedokazem proste zakladat na skusenostiach s analaogovymi krabickami, lebo doteraz som hral zas iba len cez multak, takze nejaky effect order bolo pre mna doteraz jedna velka neznama.
vdaka za kazdy tip!
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
Ale skutecne TS krabicky se taky pouzivaji nejak takhle, mit na nich Gain na 10% neni nic spatneho. Cim vic gainu mam na lampovem zesilovaci, tim mene gainu nastavim na krabicce, jinak z toho vetsinou leze nepouzitelny zvuk.
Hraju výhradně na šrot.
výběr multiefektu
Ahoj kytaristi,
řeším výběr multiefektu pro svou kytaru. Řeším, jak moc dobrý je Mooer GE 150, nebo zda mám vybrat něco jiného? Jsem začátečník, takže na seznámení nechci nic zatím investovat o tolik víc. Plánuji ho zapojit do PC, do mixpultu, takže pro mne bude důležitá i kvalita zvuku. Ideálně i uživatelská přístupnost, možnost update firmware, zvuků, atd... Pomůžete?
Děkuji moc!
řeším výběr multiefektu pro svou kytaru. Řeším, jak moc dobrý je Mooer GE 150, nebo zda mám vybrat něco jiného? Jsem začátečník, takže na seznámení nechci nic zatím investovat o tolik víc. Plánuji ho zapojit do PC, do mixpultu, takže pro mne bude důležitá i kvalita zvuku. Ideálně i uživatelská přístupnost, možnost update firmware, zvuků, atd... Pomůžete?
Děkuji moc!
MOOER GE150 je mašina na úrovni za nevelký peníze. Umí slušný simulace a hlavně simuluje reproboxy pomocí impulsů, které lze i importovat. Nevím, jestli o té metodě něco víš, ale možná zbytečně podceňuji. Takže pokud si troufáš na editaci, která není úplně triviální (názor geronta 50+), GE150 doporučuji.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Já doporučuju Hotone ampero one. Díky velkému dotykovému displeji se to fakt pohodlně ovládá, hraje dobře a aktuálně je u Thomanna pod 6000, na bazaru jsem ho koupil za 4500. Měl jsem Mooera GE200 a Ampero mi přijde lepší.
Momentálně mám GE200 a neřekl bych, že editace je nějak složitá. Ve srovnání např. se Zoom G1on, nabo G3n jsou tyhle Mooery velmi user friendly, hlavně díky velkému displeji. Ale třeba G1 neb G3 napíchnutá na PC se editují taky velice dobře.torst píše: 14.11.2021 22:18 ... Takže pokud si troufáš na editaci, která není úplně triviální (názor geronta 50+), GE150 doporučuji.
Ano, editace je u GE200 jednoduchá, u Ampera ještě jednodušší a pohotovější
Aktuálně je na bazaru Mooer GE200 za celkem příznivou cenu 4500:
https://hudebnibazar.cz/prodam-multiefe ... /ID402718/
Navic v záruce, takze relativně bez starostí že secondhand koupě
https://hudebnibazar.cz/prodam-multiefe ... /ID402718/
Navic v záruce, takze relativně bez starostí že secondhand koupě
pouze osobně v Praze.
Ahoj , můj Mustang II nemá looper.Zaujalo mně starší video , kde je zapojený zřejmě do kytarového vstupu Zoom G1On.
https://www.youtube.com/watch?v=pEEFoGpKYRs
Existuje nějaká rozumná alternativa?
Nebo je to furt nejlevnější a nejlepší možnost jak získat looper k mustangu?
Kombo měnit nechci.na moje potřeby je perfektní.
Edit: Líbil se mi Mooer GE100. Looper 180 sec. Zakoupen na ebay.
https://www.youtube.com/watch?v=pEEFoGpKYRs
Existuje nějaká rozumná alternativa?
Nebo je to furt nejlevnější a nejlepší možnost jak získat looper k mustangu?
Kombo měnit nechci.na moje potřeby je perfektní.
Edit: Líbil se mi Mooer GE100. Looper 180 sec. Zakoupen na ebay.
Harley Benton SC450+ VB, Harley Benton SC500 BK, Jolana Diamant black, Cort Earth 70 OP, doplněna elektrika + kostěná bižu, Cremona 4691/1988, nylonky, Aparát:Fender Mustang II V2, Multiefekt:NU-X MG300
MOOER GE100 jsem renezoval pro Muzikus. Těch 180 sek. je fakt luxus a téhle kategorii bez konkurence. Zvuky (zkreslení) má ale dost bídný. Což by nevadilo, pokud chceš jen loopovat.
Recenzi jsem četl. Super!
To s tím zkreslením mně mrzí.
Nemůže to hodnocení zkreslených zvuků být tím , že jsi byl zvyklý na ZOOM?
Vypadá , že je to subjektivní.
Pavdi:
Dostal jsem k vánocům mooer ge150 a zvuk můžu porovnat jen se zoomem g1on. Kytaru mám cort m200, dva humbuckery.
Zkreslené kytary za mě naprosto super, mnohem lepší a čitelnější než zoom, ale s čím se trochu trápím, jsou clean a acoustic. Proto bych chtěl poprosit o radu nebo nasměrování.
Reddit:
I'm typing this having heard the Mooer GE-200 so it might be different, but the amp modelling is WAY better than the Zoom products and, like the Eleven rack, you can model different microphones on the amp as well. The effects are good on it, but if you want an amp modeller you can't go wrong with it. If you just want effects, go for the Zoom. If you want the full package, get the Mooer.
To s tím zkreslením mně mrzí.
Nemůže to hodnocení zkreslených zvuků být tím , že jsi byl zvyklý na ZOOM?
Vypadá , že je to subjektivní.
Pavdi:
Dostal jsem k vánocům mooer ge150 a zvuk můžu porovnat jen se zoomem g1on. Kytaru mám cort m200, dva humbuckery.
Zkreslené kytary za mě naprosto super, mnohem lepší a čitelnější než zoom, ale s čím se trochu trápím, jsou clean a acoustic. Proto bych chtěl poprosit o radu nebo nasměrování.
Reddit:
I'm typing this having heard the Mooer GE-200 so it might be different, but the amp modelling is WAY better than the Zoom products and, like the Eleven rack, you can model different microphones on the amp as well. The effects are good on it, but if you want an amp modeller you can't go wrong with it. If you just want effects, go for the Zoom. If you want the full package, get the Mooer.
Harley Benton SC450+ VB, Harley Benton SC500 BK, Jolana Diamant black, Cort Earth 70 OP, doplněna elektrika + kostěná bižu, Cremona 4691/1988, nylonky, Aparát:Fender Mustang II V2, Multiefekt:NU-X MG300
Nevím, myslím že ne. Pokud můj kus nebyl vysloveně vadný, tak zkresloval tragicky. Trochu pomoh ten acoust. sim. Nejsem zvyklý jen na ZOOM. Prošly mi rukama Digitech, Behringer, Line6, Korg...
GE150 je už vyšší model a věřím, že hraje dobře. Totéž MOOER Micro tank, který jsem také testoval. Ale ta 100 se podle mne ještě nepovedla. Mrzí mne to, ale opravdu jsem s tím laboroval a nehrála dobře.
GE150 je už vyšší model a věřím, že hraje dobře. Totéž MOOER Micro tank, který jsem také testoval. Ale ta 100 se podle mne ještě nepovedla. Mrzí mne to, ale opravdu jsem s tím laboroval a nehrála dobře.