Malý lampový zesilovač / kombo (do 30w)

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
jbiker

Re: Malý lampový zesilovač / kombo (do 30w)

Příspěvek od jbiker »

Co ten Ibanez TSA30 na bazaru za 9k? Jako levnější krám do zkušebny dost dobrý, řekl bych. Zkoušel jsem tedy jen TSA15 a to už byl docela hukot. Možná by se dal ukecat na lepší cenu. 15 kilo váhy docela jde.
Placka

Příspěvek od Placka »

Ten Marshall zrovna na bazaru je:
https://beta.hudebnibazar.cz/marshall-d ... /ID411275/

za 6-7 tisíc se prodával tenhle Peavey:
https://beta.hudebnibazar.cz/peavey-bra ... /ID398136/
Můžeš mu zkusit napsat, jakou má představu o ceně?

LC-30 je taky na bazaru (ale že by to bylo uplně lehké malé kombo se říct nedá...), údajně po velkém servisu (jak jinak:-))
https://beta.hudebnibazar.cz/kombo-lane ... /ID411263/

K dispozici je Valveking, ale to bych radši bral tohono Laneye (ale je zas o dalších 35% dražší...):
https://beta.hudebnibazar.cz/peavey-val ... /ID410626/

A nebo můžeš celolampu koupit dokonce za necelý 4000, ale jak to hraje fakt netuším:-)
https://beta.hudebnibazar.cz/celolampov ... /ID407659/

Jinak Egnatery jsem měl Renegade 65 a Rebel-30 a oboje hraje velmi dobře vzhledem k bazarovým cenám (kombo Renegade 65 jsem prodal kolem 15k a hlavu Rebel-30 cca kolem 10k). Tweaker bude do zkušebny myslím slabej...
volfi

Příspěvek od volfi »

Hmm, tak to jsem fakt slepej. LC30 je strašně těžká ačkoliv hraje dost solidně. Peavey Bravo jsem měl, hraje dobře, ale čistej kanál kreslí už moc a navíc je snad ještě těžší než LC30. DSL20 by šlo, ale asi spíš jako hlava kvuli hmotnosti. TSA30 je asi to samé, těžké jako kráva. Není problém jít dvakrát s boxem a hlavou, ale ta hmotnost problém je. Budou to tahat i poměrně prckové (mlaďoši).
S těma 15w si taky nejsem jistej, zda by to stačilo na zkušebnovou hlasitost. Ale je tam PA a dalo by se to přizvučit. Proto se mi líbilo to HB Tube 15, které váží 11,5kg to je asi ještě snesitelný.
A nejradši bych dojel pro toho Randalla za ty prachy, toho kluka znám a je ze stejnýho města, ale opět ta hmotnost :-(
Původně jsem tam chtěl fláknout opravenou Vermonu, ale nějak mi jí je líto :D
Zatím budu tedy pokukovat, zda se neobjeví ten Marshall DSL20Hr. Jinak ještě teda připomínám, že čistej kanál je důležitější, budou tam nějaký základní efekty. Kdyby vás ještě něco napadlo, tak sem s tím. Čím nižší cena, tim víc se může koupit ostatních věcí, jako stojany, kabely atd...
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
jastud

Příspěvek od jastud »

Musí to být lampa? Ta bude těžká vždycky, už pro nějakých 15-30W budou trafa něco vážit. Zvlášť pokud ti jde primárně o čistý zvuk tak bych se na lampáče zas tak moc nevázal.

Bandit váží 18 kg (to unese i můj devítiletý syn), hraje dobře a nový se dá koupit za 9k o bazaru nemluvě.
Naposledy upravil(a) jastud dne 22.11.2021 12:01, celkem upraveno 1 x.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Placka

Příspěvek od Placka »

15W lampa bude na cistej zvuku při kapelni hlasitosti kreslit vždycky. Rozhodně i ten Harley Benton... Prizvucovat je imho blbost, zvlášť když se s tím bude pravidelně sibovat sem a tam = další zdroj potíží.
Jestli chceš lehké kombo, musí to být nutně lampa? Děcka ve školní zkušebně u nás mají mimojine Katanu 50 a na tohle využití je to v cajku. Hodí se i 4 ulozitelne zvuky a efekty (je to nastavený clean/crunch/hi-gain/sólo). Hmotnost je směšně nízká a zvukově to s těma nejlevnějšíma lampama drží krok
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Vykašlal bych se na lampáč, zvlášť je-li to do zkušebny a pro začátečníky. Co Boss Katana 50 W, jak doporučuje Placka? Váží pod 12 kg. Nová MKII se dá do 6500 sehnat, nebo bazarová MKI:
https://hudebnibazar.cz/boss-katana-50-mki/ID406091/
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

asi uz jsem starej, svuj 14kg Acus sice unesu, ale nadávám jako špaček :)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

no a co ten tezsi aparat vyresit nejakym "skateboardem" s kolecky za par kacek? :) popr skladaci rudlik. Jinak kdybych mel co nejvic zohlednit pomer vaha/zvuk, taky hlasuju pro Katanu.
torst

Příspěvek od torst »

jastud píše: 22.11.2021 11:55 Bandit váží 18 kg (to unese i můj devítiletý syn), hraje dobře a nový se dá koupit za 9k o bazaru nemluvě.
Tvůj syn trénoval s Krpálkem? Bandita mám a je těžkej jak kráva. Proto jsem přidělal boční madla a když to jde, nosíme ve dvou. Zvukově samozřejmě luxus, doporučuju.
Přijatelná hmotnost : https://www.thomann.de/cz/bluguitar_amp ... dition.htm
https://kytary.cz/mooer-baby-bomb-30/HN185095/
Skateboard máme, to je velká pomoc při vožení.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
jastud

Příspěvek od jastud »

torst píše: 22.11.2021 12:36 Tvůj syn trénoval s Krpálkem?
Ne, trénoval se mnou :-D Synek má na svůj věk dost neskutečnou sílu. Nicméně pokud někdo (od 12 let výš) neunese mezi dvěma cimrama 18 kg, tak by se nad sebou měl asi zamyslet. Na brigádách jsem tahával do schodů cement: pětadvacet kilo pod každou hnátou. Jako nějaký extra záhul mi to nepřišlo...
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Placka

Příspěvek od Placka »

OT: prumerny 9 lety dítě váží 30 kg. Tahat 18 kg hmotnosti je pro něj jako bych já měl tahat 57 kg, to bych fakt nechtěl a normálnímu děcku nedoporucil.
Ale jasně že třeba ve 14-15 by to neměl být problém.
Nosit 50kg do schodů? Ne, to skutečně není normální zátěž, nemluvě o ergonomii nošení neforemneho pytle pod křídlem... Očividně je jastud A Jeho potomci něco jako Herkules, ale nevztahuj to prosím na běžnou populaci :)
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Laney má 20.5kg, to už je tak na 3 madla a najmutí stěhováků :lol: Nechápu, proč někteří vůbec tu muziku dělají, když je to takové utrpení :D
torst

Příspěvek od torst »

jastud píše: 22.11.2021 12:47
Ne, trénoval se mnou :-D Synek má na svůj věk dost neskutečnou sílu. Nicméně pokud někdo (od 12 let výš) neunese mezi dvěma cimrama 18 kg, tak by se nad sebou měl asi zamyslet. Na brigádách jsem tahával do schodů cement: pětadvacet kilo pod každou hnátou. Jako nějaký extra záhul mi to nepřišlo...
Vědět to dřív, byl bych při našich diskusích opatrnější!
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
volfi

Příspěvek od volfi »

Jako nemusí to být nutně Lampa, ale jak jsem psal je tam Fender FM212 a ten je opravdu slabej, bude ta katana rozdíl? Trochu se bojím že ne. Kettner tubemaister 18 hraje výrazně hlasitěji. Ale možná s tím Fenderem něco je, jinak ale hraje "normálně" :D
Chtěl jsem prostě aparát, kterej kdokoliv vezme do jiný místnosti a už je jedno jestli mu je 10 nebo 20.
Skatebord nebo kolečka, taky nevidím moc dobře. Už vidím jak to letí ze schodů :D
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Placka

Příspěvek od Placka »

V naší školní zkušebně slouží Katana 50 dobře a uhraje normálně hlasitého rockového bubeníka. A unese ji pohodlně i dítě. Ten Fender by neměl hrát zas tak potichu, dost to mívali punkáči jako lowcost apec...
jbiker

Příspěvek od jbiker »

jastud píše: 22.11.2021 12:47
:) já když jsem svým puberťákům nedávno vykládal, že jsem o prázdninách měsíc tahal cihly a vozil v kolečku beton, abych si vydělal na Levisky, tak málem sháněli Paralen, že mám horkou nemoc.

Zpět k tématu. Taky bych hlasoval pro tranďák. M.J. tahat lampy jako kočka koťata taky není bůhví co.
torst

Příspěvek od torst »

Nošení lampám nevadí. Jedna jízda autem je 5x horší. Ale ta váha.
volfi: Byl bych klidně pro Katanu, ale když vidim oba tvé Rigy, tedy echt lampy (JCM 800!!), mám strach, že budeš zklamanej. To bych raději vzal nějakého laciného Randalla, ale pořád all tube. A když už trandy, tak Peavey, Laney, ale bez simulace.
volfi

Příspěvek od volfi »

Není to pro moje hraní. Kraken má 9kg, Toho vezmu a odnesu jednoduše :D Je to aparát do sdílený zkušebny, kde na to bude hrát každej kdo bude chtít. Takže trochu počítám, že s tím občas někdo někde flákne atd. Proto chci, aby to bylo poměrně levný. Po každý zkoušce je potřeba, zase místnost uklidit, proto ta hmotnost.
BTW JCM800 je jen zapůjčena, nechce a nechce jí prodat :D
Nacrewl

Příspěvek od Nacrewl »

torst

Příspěvek od torst »

Aha, eráááár ! Tak to něco nezničitelnýho, ten trandovey Peavey nebo Laney. Lampy odejdou a jeden to bude házet na druhého. Co "osvedčený" Valvestate?
https://hudebnibazar.cz/hughes-kettner- ... /ID411730/
https://hudebnibazar.cz/sleva-marshall- ... /ID407212/
Nacrewl: 5W do zkušebny?
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“