M-audio Fast track+mix Behringer Ub802-nějak to nejde

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
aivn86
Kontaktovat uživatele:

M-audio Fast track+mix Behringer Ub802-nějak to nejde

Příspěvek od aivn86 »

Tak mám takovej problém. Konečně jsem si dal všechno nahromadu. Zvukovku co se s ní dá opravdu nahrávat. Malej mix, kabaláž atd, atd,...

Zapojím všechno pomocí schématu : Odkaz Strana 7-computer set-up mix je to sice Tapco, ale ten Uli je jako přes kopírku.

Když požiju on board zvukovku tak všechno nahrávání funguje tak jak má.
Jako rec sw používám Adobe Audition 2. Píchnu tam elektriku něco zahraju a mám to tam ve stereu a není co řešit.

Ale teď použiju M-audio Fast track. Main out z mixu píchnu do "imput level" na zvukovce a tlačítko dám do polohy LINE (druhá možnost Guitar).

Teď ale nahrávání vůbec nefunguje. Nebo spíš když půstím nahrávání v Adobe tak se na jednom kanálu ukáží nějaký hrozně hrozně malý zvukový stopy. Je jedno jestli je na zvukovce zapnuté stereo nebo mono. Nejde s tím pořádně nic dělat i když bych dal všechno na plno.

Poteď vám na tom zase nic tak divnýho nepřijde co??? :D A teď to hlavní. Když vytáhnu jakejkoliv z dvou jacků na Main out.(je jedno jestli L nebo R) Tak se najednou objeví naprosto normální a silnej signál a nahrává to. (bráchu z hecu napadla taková šílená myšlenka, že by ty stopy nějak šly proti sobě a nulovaly se... To je teda ale velká kravina :lol: )

Což mě ale přijde naprosto divný a nevím, kde je chyba... Když jsem zkusil nastavit v Adobe nahrávání do mono stopy tak to nefungovalo ať jsem vytáhl co jsem vytáhl :-)

A teď mi zkuste poradit, kde dělám chybu nebo co je špatně. Mě totiž asi není souzeno, abych dokázal nahrát to zatracený demo :evil:
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

Máš ty žaky do mixu symetrický nebo ne???
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Jejda musíš mě vysvětlit co to je "symetrický" já to nikdy moc nepochopil. Ale kabel mám ze dvou mono jacků na jedné starně do stereo jacku na straně druhé.

Obrázek
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

aivn86 píše:Jejda musíš mě vysvětlit co to je "symetrický" já to nikdy moc nepochopil. Ale kabel mám ze dvou mono jacků na jedné starně do stereo jacku na straně druhé.

Obrázek
to znamená že je něco souměrné :wink:
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

To je mi jasný :-) ale co to znamená pro ten mix nebo pro konstrukci toho kabelu nebo tak něco... :-)
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Jensi víš? Bo nevíš co s tím? Nebo klidně někdo jinej. :-)
Jens Ludwig
Odborník

Obrázek

symterický - balanced...

Moje teorie je taková, že ten fastrack numí LINE ve stereu => bere to jako balancovanou linku - vzájemně se od sebe signály odečtou zbydou ta jen rozdíly ve stereu

P.S.: a když ti zlobí karta, nečti manuál k mixu

xalatan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xalatan »

fast track USB NEMA (!!!!!!) stereo vstup!!!!!!! proto to mas potichu.... ruší se ti to...

guitar - jako že vysokoimpedančni
line - nizkoimpedančni, symetricky vstup

ne stereo
Za mnohé ze svých starých příspěvků se hluboce stydím.
Jens Ludwig
Odborník

tím pádem je problém uplně vyřešen

aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Ten odkaz na manuál jsem tam dal, aby byla představa o tom jak to mám zapojený :-)

A pokud jsem to pochopil dobře tak mám místo toho stereo jacku co strkám do zvukovky dát mono a ty dva kanály co jdou z mixu navést do jednoho na ten mono jack ???
Jens Ludwig
Odborník

asi tak, ale to bych ještě udělal tak, že bych vedl jen levej a pravej bych uplně vynechal - bo se ti zase ze součtu sterea odečte to, co slyšíš teď

Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“