Les Paul - jaké se vám líbí?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Swiz

Re: Les Paul - jaké se vám líbí?

Příspěvek od Swiz »

bubucci píše: 12.11.2021 14:18 Les Paul Heritage 81, o trochu zachovalejší dvojče od té mojí 40tky :)
https://guitarpoint.de/de/electric/gibs ... bW3jIjle-I
Hodně jsem o ní přemýšlel ale ta cena je prostě úlet. GuitarPoint jsou fakt žebráci, když jsem měl jednou zájem o jejich kytaru s prodejní cenou 3000 ale reálnou hodnotou 2300 EUR, nabídl jsem jim že jim za ní pošlu mou R8 s reálnou hodnotou 2900-3200 EUR (oni by ji prodali za 3600 minimálně) tak mi napsali, že není problém, ale že musím doplatit minimálně 1000 EUR.
HoSl

Příspěvek od HoSl »

Les Paul Classic 2018 Ebony
https://www.gear4music.cz/cs/Kytara-bas ... Ebony/2274
Vdycky jsem slintal nad Custom Black Beauty, ale dneska se mi víc líbí střídmější nenačančanější design a tady se to mi to teda trefilo do vkusu krásně. Jen není nikde k sehnání. Mám dojem, že na HB byl loni(letos) a za slušnou cenu jeden kousek.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Swiz píše: 17.11.2021 19:53
bubucci píše: 12.11.2021 14:18 Les Paul Heritage 81, o trochu zachovalejší dvojče od té mojí 40tky :)
https://guitarpoint.de/de/electric/gibs ... bW3jIjle-I
Hodně jsem o ní přemýšlel ale ta cena je prostě úlet. GuitarPoint jsou fakt žebráci, když jsem měl jednou zájem o jejich kytaru s prodejní cenou 3000 ale reálnou hodnotou 2300 EUR, nabídl jsem jim že jim za ní pošlu mou R8 s reálnou hodnotou 2900-3200 EUR (oni by ji prodali za 3600 minimálně) tak mi napsali, že není problém, ale že musím doplatit minimálně 1000 EUR.
bohužel to je způsob jejich byznysu a co si budem říkat, jejich primární klientela jsou ''boomeři'' a s těma se jedná jinak než s omladinou, která si umí nějaké fakta dohledat/ověřit na netu a nesežerou každou historku. :D
Jako ty ceny jsou už masakr. Ten Heritage bych cenově viděl někde mezi R8-R9, teda před 1000 dolarovým boostem za poslední rok :? Nejvtipnější mi to příjde u Customů a Standardů z konce 70-tek, kdy by si o ně 'znalci' před 10 lety ani neopřeli kolo a ejhle 3500E za 5kg clownburst je ještě bargain :)
HoSl píše: 18.11.2021 13:40 Les Paul Classic 2018 Ebony
Vdycky jsem slintal nad Custom Black Beauty, ale dneska se mi víc líbí střídmější nenačančanější design a tady se to mi to teda trefilo do vkusu krásně. Jen není nikde k sehnání. Mám dojem, že na HB byl loni(letos) a za slušnou cenu jeden kousek.
'ekonomičtější varianta na Customa byl myslím Custom Classic nebo Classic Custom co dělali někde kolem 2012. Sériovka ale měla vizuál 'pravého' Customu.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

Dopraseny Norlin Deluxe se da jeste sem tam sehnat za slusne penize, ale zpravidla to jsou chudinky co poznaly stredovek :) Me to nevadi (naopak mam tyhle kytary se slozitou historii rad), ale chapu, ze naprosta vetsina fanousku LP proste netouzi po routovanym early 80s clownburstu se zacpanou dirou po kahleru a singlem amatersky vrazenym do stredni polohy :)))

to je jak offset Fendery, driv to byly outsideri mezi starejma kytarama a dneska se prodavaj i uplny vraky za absurdni castky.

Situace na trhu je ted uplne silena, na jare byl nas klavesak na mesic v US, byli jsme dohodnuti, ze mu zaplatim dalsi zavazadlo aby sem dotahl nejake komponenty ze kterych bychom tu uplacali kytaru - neslo koupit vubec nic normalniho za realisticky penize, i za doprasene veci doslova na otop si lidi rikaj naprosto neuveritelny castky.
HoSl

Příspěvek od HoSl »

bubucci píše: 18.11.2021 14:51
HoSl píše: 18.11.2021 13:40 Les Paul Classic 2018 Ebony
'ekonomičtější varianta na Customa byl myslím Custom Classic nebo Classic Custom co dělali někde kolem 2012. Sériovka ale měla vizuál 'pravého' Customu.
Jj, o tom vím. Viděl jsem kdesi takový Classic Custom v Alpin White. Je tam vizuální rozdíl, tuším, jen v bindingu, na zadní straně těla chybí. Mně se tady na tom 2018 právě líbí tohle provedení s P90 v černé barvě.
krade

Příspěvek od krade »

2 kinx: stejna situace je i tady na bazaru. pred par lety jsem tady koupil mij jaguara 1994 za 14 000. ted ho nekdo prodava za vic nez 30...sorry za ot
Gibson SG Firebrand 1980, Gibson LP Special 1996, Gibson SG Junior 2011, Miles Steelcaster 2019, Fender Telecaster Standard 1989, Splawn Competition, Fender Bassman Silverface 50w, 1974, 2x12 Custom Coffee Cabs (V30 + Creamback),
http://bandzone.cz/commodore64
jenyceg

Příspěvek od jenyceg »

Známýmu se líbí totok, ale má strach, že je to fejk. Co znalci na to?: https://www.ebay.de/itm/115091712866?ha ... SwD4dhcUlZ
Dík
ajdam

Příspěvek od ajdam »

Zarazily mě chybějící "fret nibs", ale teď koukám, že originál je taky nemá (to jsou mi věci). Za mě originál, ale nejsem znalec. Jinak ročník 2015 je pokud vím dost kritizovaný kvůli podivným krkům a nefunkční robomechanice.

http://legacy.gibson.com/Products/Elect ... -Plus.aspx
volfi

Příspěvek od volfi »

Vypadá to jako origo, ale ta hmotnost mě teda zarazila :D 2,25kg, to je skoro půlka mýho odlehčenýho studia.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

ona je to ale váha samotného těla, ne celé kytary :)
Jinak za ty peníze bych do toho nešel. Fret nibs, resp. jejich nepřítomnost je 2014 fíčr. Spolu s extra širokým krkem, debilním logem, nulťákem, robomechanikama z toho dělají asi nejmíň chtěné Gibsony všech dob :)
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ty robomechaniky jsou fakt straslivy, delal jsem primo na tuhle radu demo videa pro kytary.cz a nedalo se to naladit. Krk je skutecne sirsi, na LP docela atyp, ale ten mi tam vadil asi nejmin.
volfi

Příspěvek od volfi »

Jakože se to nedalo naladit automaticky? Nebo i ručně byl problém?
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

automaticky to bylo zmatene jako policajt na pouti, urcite by tu sla nekde dohledat i tehdejsi zkusenost, kdy jsem to popisoval hned po nataceni.
Swiz

Příspěvek od Swiz »

jenyceg píše: 26.11.2021 9:50 Známýmu se líbí totok, ale má strach, že je to fejk. Co znalci na to?: https://www.ebay.de/itm/115091712866?ha ... SwD4dhcUlZ
Dík
Fejk to není ale s Les Paulem to taky moc společného nemá. Za ty peníze seženeš daleko lepší kytaru stačí jen trocha trpělivosti a hledání. Já jsem necelý rok zpátky koupil tady v česku krásného Standarda 2002 za 36 000. Pak ho ode mně koupily kytary.cz o dost dráž a ještě o dost dráž ho prodaly. Byla to ale fakt super kytara, asi bych i řek, že stála za ty prachy co za ní chtěli na kytarách, myslím si, že to bylo minimálně o 20k víc než za co jsem jí pořídil.

https://kytary.cz/gibson-2002-les-paul- ... /HN227838/
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

nebylo to někde od Svitav a ještě prapůvodem ze Slovenska ?
Swiz

Příspěvek od Swiz »

bubucci píše: 27.11.2021 12:01 nebylo to někde od Svitav a ještě prapůvodem ze Slovenska ?
nene nebylo, proč znáš ji?
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

nachlup stejného Standarda jsem tak 2 roky zpátky zkoušel a naopak mně se nelíbil vůbec. Extrémně ostrý a agresivní a Burstbuckery Pro tomu taky moc nepomohly. Ale netvrdím, že je to ta samá kytara.

Jinak včera se na bazaru mihnul 1970 Standard, to se taky u nás nevidí každý den. Ale myslím, že to mělo nádech clownburstu :?
torst

Příspěvek od torst »

Viděl jsem. Měl mezi potama dirku po přepínači, že? sorry, co je clownburst?
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
jastud

Příspěvek od jastud »

Jedno z těch horších barevných provedení Les Paula.

Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ten prodaval Tom Jegr z Brna. Co si pamatuju tka ji nabizel ponekolikaty, nebylo tam myslim vic veci puvodnich, ale to uz lovim z pameti.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“