Neural DSP Quad Cortex
Pravidla fóra
Re: Neural DSP Quad Cortex
Tak Neural začal rozesílat první várku, brzy bude YouTube plnej nezaplacenejch "honest review" 
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Včera měl J. Cordy unboxing a online štelung...
Delaye a reverby, což byly jedny z výtek od R.Shullina a toho druhého človíčka ve svetru, zní určitě líp než cokoliv od Line 6 a jsou na úrovni Fractalu. Osobně nechápu adorování L6 efektů( R.Shull) , minimálně delaye a reverby jsou přinejlepším průměrné.
Kolega vedle z dědiny je v Tier 1, tak snad budu mít brzo možnost si to osahat na vlastní uši.
Zajímalo by mně, co je to za žvásty s těma zaplacenýma review...slyším akorát kvikot z Kemper klubu, protože ho QC v profilování sestřelil na první dobrou
Delaye a reverby, což byly jedny z výtek od R.Shullina a toho druhého človíčka ve svetru, zní určitě líp než cokoliv od Line 6 a jsou na úrovni Fractalu. Osobně nechápu adorování L6 efektů( R.Shull) , minimálně delaye a reverby jsou přinejlepším průměrné.
Kolega vedle z dědiny je v Tier 1, tak snad budu mít brzo možnost si to osahat na vlastní uši.
Zajímalo by mně, co je to za žvásty s těma zaplacenýma review...slyším akorát kvikot z Kemper klubu, protože ho QC v profilování sestřelil na první dobrou
To samozřejmě myslím v nadsazce. Taky jsem si všimla ml, jak se řeší objektivita youtuberu. Ve vlakne o pruduktu, kterej nikdo neměl v ruce a přesto je tam asi 20k příspěvků
Na druhou stranu si nemyslím, že by firma, která si dává záležet na marketingu jako Neural ponechala recenze náhodě. Nemyslíš si doufám, že všichni ti slavní kytarový youtuberi to delaj jen pro lásku boží a dobře slovo díků.
Věřím lidem jako Pete Thorn, že nebude adorovat něco, co podle nich nezní dobře.
Ale tyhle dvě věci se nevylučují.
Pak každopádně poreferuj, já už prodal AX8 a docela jsem si na QC brousil zuby. Zvažoval jsem i preorder, ale pak jsem si řekl, že se stejně nehraje, tak nač spěchat a počkám si na víc zkušeností z běžného provozu. Až bude kámoš prodávat, dej vědět, budu zájemce
Na druhou stranu si nemyslím, že by firma, která si dává záležet na marketingu jako Neural ponechala recenze náhodě. Nemyslíš si doufám, že všichni ti slavní kytarový youtuberi to delaj jen pro lásku boží a dobře slovo díků.
Věřím lidem jako Pete Thorn, že nebude adorovat něco, co podle nich nezní dobře.
Ale tyhle dvě věci se nevylučují.
Pak každopádně poreferuj, já už prodal AX8 a docela jsem si na QC brousil zuby. Zvažoval jsem i preorder, ale pak jsem si řekl, že se stejně nehraje, tak nač spěchat a počkám si na víc zkušeností z běžného provozu. Až bude kámoš prodávat, dej vědět, budu zájemce
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Nejvíc to odnesl Rabea s refiningem Kemperu...nakonec video 'musel' stáhnout a stejně to Kemperu nepomohlo. Navíc tam byly dost výrazně slyšet nedostatky v profilingu, nafouknuté basy a nekonkrétní výšky a celkově zvuková 'placka'
S těma youtuberama souhlas. Tady ti přední mají tu výhodu, že si vybírají v podstatě samé špičkové věci, takže špatné review se snad ani udělat nedá.
Já jsem dost zvědavý, bere to i jeho kolega z kapely, ale s brzkým prodejem bych moc nepočítal. Právě ta future-ready HW/SW stránka věci se mi zamlouvá ze všecho asi nejvíc.
S těma youtuberama souhlas. Tady ti přední mají tu výhodu, že si vybírají v podstatě samé špičkové věci, takže špatné review se snad ani udělat nedá.
Já jsem dost zvědavý, bere to i jeho kolega z kapely, ale s brzkým prodejem bych moc nepočítal. Právě ta future-ready HW/SW stránka věci se mi zamlouvá ze všecho asi nejvíc.
Pravda je taková, že ty profily KPA jsou opravdu zmršené. Pod videem je link na stažení, tak jsem je porovnal s ostatními a fakt jsou hodně špatný.bubucci píše: 1.02.2021 7:23 Porovnání Kemper, QC a real amp měl ve videu Rhett Shull a Kemper fan klub se z toho mohl pos*ratDokonce mu psal i samotný Kemper tým, jestli použil refining atd. Shull má Kempera cca 7 let a profiloval stovky aparátů, takže asi není úplný amatér a už i z toho YT šel slyšet rozdíl a Kemper z toho vyšel hůř.
P. S. :
Nechci zbrojit proti QC.Klidně bych si ho koupil a porovnal s KPA. Třeba bude lepší !?
Docela mě pobavily ceny Quad Cortexu na reverbu:
Obzvlášť price drop z 5000 € na 4000 €
Samozřejmě chápu princip prekupnictvi a ve svobodný společnosti nechť si každej dělá co chce... Ale zaujalo mě to, ne že ne
Samozřejmě chápu princip prekupnictvi a ve svobodný společnosti nechť si každej dělá co chce... Ale zaujalo mě to, ne že ne
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Něco podobného se dělo i v případě FM3, akorát s tím rozdílem, že se další předobjednané kusy objevovaly postupně, takže se dalo přežít 1-3 měsíční čekání. U QC jsou vyprodané přímé objednávky i zásoby dealerů a další kusy se očekávají někdy na podzim, takže někteří kujou železo dokud je žhavé 
-
Samotney.Smrťák
- Bandzone: https://bandzone.cz/fan/smrtak
Ta situace s dostupností je malinko jiná. Nejde o to, že by byly zásoby u distributorů vyprodané. Ony vlastně žádné zásoby ani nejsou. Správná informace je, že distributoři mají přednasmlouvanou kapacitu Neuralu až do podzimu. Ty jednotky ale fakticky prodané nejsou. Neural teď připravuje k expedici cca 100ks denně a distribuuje je od minulého týdne asi na 5 vybraných dealerů, počínaje Sweetwaterem. Takže ti teď začnou odbavovat zákazníky v pořadí, v jakém si objednali. Samozřejmě, kdo si objedná až teď, musí počítat s čekáním v řádu týdnů až měsíců. Já jsem objednal v prosinci, tak snad se na mě dostane brzo... 
Uf... V prosinci objednat a v dubnu doufat, že se na tebe snad brzo dostane je docela hustýSamotney.Smrťák píše: 23.04.2021 9:57 Ta situace s dostupností je malinko jiná. Nejde o to, že by byly zásoby u distributorů vyprodané. Ony vlastně žádné zásoby ani nejsou. Správná informace je, že distributoři mají přednasmlouvanou kapacitu Neuralu až do podzimu. Ty jednotky ale fakticky prodané nejsou. Neural teď připravuje k expedici cca 100ks denně a distribuuje je od minulého týdne asi na 5 vybraných dealerů, počínaje Sweetwaterem. Takže ti teď začnou odbavovat zákazníky v pořadí, v jakém si objednali. Samozřejmě, kdo si objedná až teď, musí počítat s čekáním v řádu týdnů až měsíců. Já jsem objednal v prosinci, tak snad se na mě dostane brzo...![]()
Dnes jsem se na Thomanna opět díval a mají tam dodací lhůtu 8-10 týdnů.
Teď jsem momentálně velmi spokojený s kombinací Mark V 25 + HX effects a to i při hraní linkou přes impulsy, tak můj akutní GAS nutici mě do QC trochu polevil
Nicméně jej stále planuju. Vůbec nestíhám sledovat tgp a vlastně ani jejich firemní fórum, takže se zeptám tady, pac někteří z vás budou mít brzo QC doma nebo ty fota sledují:
Jaky jsou zatím ohlasy? Nadšení? Vystřízlivění? Ještě víc mě ale zajímá - objevily se nějaký technický potíže? Ať už SW nebo HW...nejaky ojedinělý určitě, spíš jestli už se ví nějakým bugu
-
Samotney.Smrťák
K tomu čekání jsem někde na fórech narazil na jeden krásný fórek...co má totiž korteks fakt na úrovni, je efektová sekce, protože třeba Delay má rozhodně nejdelší ze všech...
Ale má to i určitý pozitivní efekt, už mám čtyři měsíce v kuse pocit jak malý kluk co se těší na Vánoce
Já teda sleduju Discord kanál Neuralu, na TGP už radši nechodím.
Ohlasy jsou většinou nadšené, aspoň teda na tom Discordu. Ale záleží na tom, co kdo od toho čekal. Co se týká capturing funkce, tam jsem snad žádné negativní ohlasy nenašel. Teda s výjimkou Kemper Fóra
. Ohledně modelingu někdo tvrdí, že je Fractal daleko vpředu, někdo tvrdí zase opak. Stejně tak tam byly nějaké výtky ke kvalitě reverbů a delay, ale i tady jsou od různých lidí naprosto protichůdné názory. Já to beru všechno spíš tak "pro info".
Technických problémů zatím hlásí lidi minimum, což je úspěch vzhledem ke komplexnosti celého systému. Řešili tam třeba nějakého borce, kterému údajně QC při capturingu nějakým chybným routováním signálu odpálil dva vstupy na mixu. Ale vzhledem k tomu, že to byl jediný takový případ a vzhledem k množství captures, které už proběhly, to spíš vypadá na problém mimo QC.
Pak je samozřejmě spoustu takových drobností, že třeba diody u přepínačů svítí moc ostře, někdo si stěžuje, že to neumí šest stereo delay a osm reverbů v řadě, někdo by chtěl lepší organizaci presetů v QC i v cloudu, někdo si stěžuje, že se staženým presetem se nenatáhnou i použité captures, atd.. To je ale podle mě všechno otázka času a finetuning operačního systému. Jsme u OS1.0 a věřím, že to borci potáhnou a odladí.
Těším se na vlastní zkušenost!
Ale má to i určitý pozitivní efekt, už mám čtyři měsíce v kuse pocit jak malý kluk co se těší na Vánoce
Já teda sleduju Discord kanál Neuralu, na TGP už radši nechodím.
Ohlasy jsou většinou nadšené, aspoň teda na tom Discordu. Ale záleží na tom, co kdo od toho čekal. Co se týká capturing funkce, tam jsem snad žádné negativní ohlasy nenašel. Teda s výjimkou Kemper Fóra
Technických problémů zatím hlásí lidi minimum, což je úspěch vzhledem ke komplexnosti celého systému. Řešili tam třeba nějakého borce, kterému údajně QC při capturingu nějakým chybným routováním signálu odpálil dva vstupy na mixu. Ale vzhledem k tomu, že to byl jediný takový případ a vzhledem k množství captures, které už proběhly, to spíš vypadá na problém mimo QC.
Pak je samozřejmě spoustu takových drobností, že třeba diody u přepínačů svítí moc ostře, někdo si stěžuje, že to neumí šest stereo delay a osm reverbů v řadě, někdo by chtěl lepší organizaci presetů v QC i v cloudu, někdo si stěžuje, že se staženým presetem se nenatáhnou i použité captures, atd.. To je ale podle mě všechno otázka času a finetuning operačního systému. Jsme u OS1.0 a věřím, že to borci potáhnou a odladí.
Těším se na vlastní zkušenost!
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
-
Samotney.Smrťák
Tak je to doma konečně!!! Mno a z víkendu toho asi moc mít nebudu, poněvadž už tady u toho sedím 5 hodin v kuse a ne a ne skončit
. Jsem nadšený. Ten pocit z hraní je neuvěřitelný. Nulová latence, fantastický zvuk. Po skoro pěti letech na Kemperu je tohle jiný svět. Zatím teda brouzdám firemními presety, abych vůbec čichl k tomu, co to všechno umí. Mimochodem většinu z nich si umím dobře představit v reálném provozu, jsou povedené. Ale i když člověk jenom zkusí jednoduše nasázet overdrive / amp / box tak to už od začátku prostě hraje, člověk ani nemá moc potřebu s tím kroutit a hodiny hledat zvuk. U Kempra jsem utratil tisíce za miliardu profilů a strávil jejich listováním desítky hodin, k ničemu...
Po zapnutí do sítě jsem to pověsil na wifi, přihlásil se do cloudu, udělal update, nainstaloval ovladač a mám to teď jako primární zvukovku jenom pres USB. Všecko šlape naprosto bez potíží.
Překvapila mě velikost. Ale přes fakt kompaktní rozměry jsou přepínače perfektně dostupné a nerzdá se, že by měl být nějaký problém. Uvidíme pak na akci, jestli se to potvrdí.
No nic...nemám čas na vypisování, jdu pokračovat v objevování...
Po zapnutí do sítě jsem to pověsil na wifi, přihlásil se do cloudu, udělal update, nainstaloval ovladač a mám to teď jako primární zvukovku jenom pres USB. Všecko šlape naprosto bez potíží.
Překvapila mě velikost. Ale přes fakt kompaktní rozměry jsou přepínače perfektně dostupné a nerzdá se, že by měl být nějaký problém. Uvidíme pak na akci, jestli se to potvrdí.
No nic...nemám čas na vypisování, jdu pokračovat v objevování...
Tak tady je jeden test, porovnání.
Stalo se to, že TONE WARS udělal první srovnání Kemper vs QC a strašně ho zkritizovali na fóru KPA.
Vykašlal se totiž na ,, refining "
Aby byl objektivní tak to udělal znovu a pozval další dva kytaristy na slepý test.
Video je dlouhé takže je mi jasné, že nikdo koukat nebude, ale výsledek je že vyhrál KEMPER.
čas 2:22
Stalo se to, že TONE WARS udělal první srovnání Kemper vs QC a strašně ho zkritizovali na fóru KPA.
Vykašlal se totiž na ,, refining "
Aby byl objektivní tak to udělal znovu a pozval další dva kytaristy na slepý test.
Video je dlouhé takže je mi jasné, že nikdo koukat nebude, ale výsledek je že vyhrál KEMPER.
čas 2:22
Dalsi pohlad na vec, tentokrat od Leona (jeden z mojich favorite YTubers poslednej doby, ak nepoznate tak jeho channel mylim stoji za check):
https://www.youtube.com/watch?v=_IJf-nzpOAo
https://www.youtube.com/watch?v=_IJf-nzpOAo
Tam první quad cortexy už jsou na bazaru, dokonce o trochu levněji než u Thomanna (který je předpokládám jejich zdrojem).
Už jste na to někdo hral/porovnával třeba s Fractalem?
Už jste na to někdo hral/porovnával třeba s Fractalem?
-
Samotney.Smrťák
Já myslím...že to fakt hraje...
https://soundcloud.com/michal-v-472621037/nahovno-riff
Všechno nahráno na QC. Basu nemám, tak jsem si nakroutil aspoň nějaký bass emulátor. Bicí jsou GGD OKW Architects. Fratal jsem nikdy nevlastnil, ale mám dlouholetou zkušenost s toustrem a QC mě po půlroční zkušenosti vyhovuje vlastně ve všem mnohem víc. Hraje mnohem přirozeněj a dostanu z toho zvuky, které jsem z Kemperu prostě nedostal - low-gain, clean, edge. Měl jsem za to, že to je v kytaře, ale fakt není...
https://soundcloud.com/michal-v-472621037/nahovno-riff
Všechno nahráno na QC. Basu nemám, tak jsem si nakroutil aspoň nějaký bass emulátor. Bicí jsou GGD OKW Architects. Fratal jsem nikdy nevlastnil, ale mám dlouholetou zkušenost s toustrem a QC mě po půlroční zkušenosti vyhovuje vlastně ve všem mnohem víc. Hraje mnohem přirozeněj a dostanu z toho zvuky, které jsem z Kemperu prostě nedostal - low-gain, clean, edge. Měl jsem za to, že to je v kytaře, ale fakt není...
Naposledy upravil(a) rotten77 dne 26.11.2021 11:03, celkem upraveno 1 x.
Důvod: odebrán Soundcloud player - už nefunguje (Flash)
Důvod: odebrán Soundcloud player - už nefunguje (Flash)
basa dobrá, kytara je slyšet jenom trochu, tak jak to má v metálu být

BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
Zdravím, skoro po roce by mě zajímalo, jestli jste QC měl někdo v ruce a srovnával třeba s FM3? Aktuálně použivám FM3 + FC6 v OMG9 setupu, jsem s tím spokojený, hraje to pěkně (hraju linkou, do uší, na pódiu nemám ani odposlech). Ale FM3+FC6 na hliníkovém pedalboardu+expression už není tak kompaktní setup jak jsem si představoval, takže zvažuji výměnu za QC, který je víc "vše-v-jednom". Tedy co se týče rozměrů a hmotnosti, nikoliv co se týče zvuku.
K této výměně mě vedou i finální zvuky, který live používám, kdy nepoužívám nic extra komplikovanýho, žádný paralelní signálový cesty, žádná multi-reverby a více delayů za sebou...v podstatě používám docela jednoduchý zvuky a značnýho množství paramatrů ve Fractalu ani pořádně netuším co znamenají a dělají se zvukem:-). Tím pádem bych i ocenil jednodušší ovládání QC. Nicméně zvukový základ Fractalu je super a hraje fakt pěkně...
...takže kdo jste měl v ruce QC nebo ideálně oboje - jaké byly pocity z používání a hraní?
K této výměně mě vedou i finální zvuky, který live používám, kdy nepoužívám nic extra komplikovanýho, žádný paralelní signálový cesty, žádná multi-reverby a více delayů za sebou...v podstatě používám docela jednoduchý zvuky a značnýho množství paramatrů ve Fractalu ani pořádně netuším co znamenají a dělají se zvukem:-). Tím pádem bych i ocenil jednodušší ovládání QC. Nicméně zvukový základ Fractalu je super a hraje fakt pěkně...
...takže kdo jste měl v ruce QC nebo ideálně oboje - jaké byly pocity z používání a hraní?
Takže Quad Cortex už je doma a doufal jsem, že Fractal se nějakou dobu ohřeje paralelně vedle něj, abych měl jistotu "svého" zvuku na live, než se s QC seznámím. No, ale zítra už si přijede kupec na FM3+FC-6, takže sbližování muselo nastat poněkud rychleji.
A protože hraju hned v pátek a protože nemám tento týden čas se v tom vrtat, tak jsem to vyřešil jednoduše: svoje čtyři základní zvuky (clean, edge of breakup, crunch, lead) jsem si "naprofiloval" skrze capture. Je to sice takovej bizárek profilovat digitální modeler digitálním modelerem...ale vlastně bych nebyl překvapenej, kdyby některý "prodejci" capture slavných aparátů někde vypůjčili Fractala a všechno si naprofilovali bez práce z něj:-).
Překvapilo mě, jak je to jednoduchý a hlavně jak je to věrný! Po tom, co jsem slyšel některé srovnávačky (naposled teď u Johna Cordyho, kde rozdíl mezi původním zvukem a capture je jasně slyšet) jsem měl docela obavy, ale zní to fakt dobře. Jasně, drobné nuance s kvalitníma sluchátkama na uších poznám, ale nejsem si jistý, jestli bych je tak jasně poznal i za půl hodiny a jsem si docela jistý, že na pódiu s kapelou bych to nepoznal vůbec.
Za mě dobrá zkušenost. Než prodám Mesu Mark V, tak si taky pár capture udělám:-)
EDIT: určitě je podstatně jednoduší "profilovat" digitální mašinu s hotovým zvukem než reálnej aparát s bednou, kde musíš řešit mikrofon, pozici, místnost a spoustu dalších nuancí...
A protože hraju hned v pátek a protože nemám tento týden čas se v tom vrtat, tak jsem to vyřešil jednoduše: svoje čtyři základní zvuky (clean, edge of breakup, crunch, lead) jsem si "naprofiloval" skrze capture. Je to sice takovej bizárek profilovat digitální modeler digitálním modelerem...ale vlastně bych nebyl překvapenej, kdyby některý "prodejci" capture slavných aparátů někde vypůjčili Fractala a všechno si naprofilovali bez práce z něj:-).
Překvapilo mě, jak je to jednoduchý a hlavně jak je to věrný! Po tom, co jsem slyšel některé srovnávačky (naposled teď u Johna Cordyho, kde rozdíl mezi původním zvukem a capture je jasně slyšet) jsem měl docela obavy, ale zní to fakt dobře. Jasně, drobné nuance s kvalitníma sluchátkama na uších poznám, ale nejsem si jistý, jestli bych je tak jasně poznal i za půl hodiny a jsem si docela jistý, že na pódiu s kapelou bych to nepoznal vůbec.
Za mě dobrá zkušenost. Než prodám Mesu Mark V, tak si taky pár capture udělám:-)
EDIT: určitě je podstatně jednoduší "profilovat" digitální mašinu s hotovým zvukem než reálnej aparát s bednou, kde musíš řešit mikrofon, pozici, místnost a spoustu dalších nuancí...