Problematika vícevstupých zvukovek

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Problematika vícevstupých zvukovek

Příspěvek od pavlii »

Jo to je od stejné značky - já málo googlil :-) tak to potom ano, to už zajistí ovladač.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
torst

Příspěvek od torst »

Je to tatáž Inspire, kterou už roky používám. Kdybych měl 2., bude celkem 8 vstupů. Udělal jsem teď pár pokusů: Mikrák s PHONO on tragédie, ta zahuhlanost je fakt brutální. Nechápu, jak to může gramcům svědčit.
Kytara linkou do Cinch bez PHONO krásně, hlasitost bez problémů.
Mikrák přes nezapojenou krabičku (PHONO off) pořád slabý. Ale mám Equalizer Ibanez, tam přidám hlasitost a je to dostatečné.
Totéž bych udělal asi i pomocí Compu EH Soul preacher, stavěného LPB-1 a pod.
Skutečná svoboda je vždy svobodou pro jinak smýšlejícího. (Rosa Luxemburgová)
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

PHONO gramcům svědčí, protože to kompenzuje charku přenosky myslím.

P.

SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Phono gramcum svedci, protoze do vinylu se to reze inverzni krivkou, nez jaka je na phono vstupech. Tedy do vinylu se vyreze s malo basy (diky cemuz nejsou drazky tak siroky) a s vice vyskama (diky cemuz to trosku zlepsi SNR vysokofrekvencniho kravalku).
Naposledy upravil(a) SUK dne 1.01.2021 19:45, celkem upraveno 1 x.
Hodně budem někde...
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Ahh, tak to jo. Dix!

P.

vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Jenom potvrzuji zajímavost, co jsem se nedávno dozvěděl od kolegy bubeníka - taky říkal, že při nahrávání bubnu dynamickým mikrofonem do line in vstupu bylo signálu dost.
torst

Příspěvek od torst »

Dík za naději. Já to zkoušel Shurkou 57 od středně hlasitého comba a bylo to málo. Ale kopák nebo snare je asi silnější.
torst

Příspěvek od torst »

vasekh píše: 2.01.2021 19:13 Jenom potvrzuji zajímavost, co jsem se nedávno dozvěděl od kolegy bubeníka - taky říkal, že při nahrávání bubnu dynamickým mikrofonem do line in vstupu bylo signálu dost.
Tak další pokus - dal jsem Shurku normálně na tvrdo do Cinch a zesílil combo na zkušebnovou, nikoli pokojovou hlasitost a stopa se nahrála perfektně, dostatečná hlasitost. housenka skoro do clipu.
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

No to je gól. Bavím se nahráváním už skoro 20 let a toto jsem netušil, že funguje...
torst

Příspěvek od torst »

Poprosím o radu, názor. Kamarádi z vedlejší zkušebny používaji tenhle systém:
https://www.soundcraft.com/products/ui24r
My si ho chceme půjčit na nahrání dema. Ovládá se to přes nějakou tovární aplikaci. Ne, že by to nešlo. Ale jsem zvyklý na Cubase, Reaper a pod. a tohle mi nesedí.
Můj plán: Do svého noťase s Win 10 si nainstaluji ovladač Multi-Channel USB Audio Driver Setup a následně tu zvukárnu připojím k NB do USB jako klasickou externí zvukovku, a v Cubase si jí zapnu jako zdroj audia a mohu nahrávat rovnou do Cubase. Dík za všechny postřehy.
LUBOSH
Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum

Příspěvek od LUBOSH »

Díval jsem se na tn tvůj odkaz a myslím si, že by to mělo normálně jít jak píšeš. Když k tomu dávaj i Ableton. Překlad z translaátoru "A připojený počítač. Vícekanálové USB audio rozhraní také usnadňuje integraci Ui24R do vašeho nahrávacího studia pro produkční práci s vaším oblíbeným DAW."
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
torst

Příspěvek od torst »

Jo, to jsem taky čet. Tak dík za naději!
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Jen doplním (teda aniž bych totok zkoumal konkrétně), že "tovární aplikace pro ovládání" je poplatná každé zvukovce; jen je míň nebo víc sofistikovaná. Tudíž detailní ovládání se dělá prakticky vždy jen z ní, pokud nejsou cesty vedle (integrace do DAW, MIDI příkazy apod.).

Takže pro ten základní princip to bude fungovat "standardně", jak píšeš; to platí prostě obecně. Pro detailní nastavení toho HW (což ale nepředpokládám, že by kdokoli dělal v rámci práce v DAW - až na výjimky) není potřeba nikam jinak sahat, defaultně se to zařízení musí tvářit jako normální vícevstupá zvukovka. Může nastat napadá mě jedno úskalí: tahle zařízení si mohou pamatovat poslední nastavení/konfiguraci, která může být pro nějaký konkrétní účel (a nemusí se tak tvářit buď jako vícevstupé audio nebo to může aplikovat nějaká interní nastavení jánevím - EQ apod. - tohle by pak mělo smysl v té tovární aplikaci vypnout). Chce to domluvit se s klukama a předpřipravit to (oni by tomu měli teda víc rozumět než ty), aby nevzniklo nějaké nevyzpytatelné chování.

P.

vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Jen doplním, že soundcrafty se neovládají přes aplikaci, ale webový prohlížeč.
Takže kdyby bylo potřeba něco zmáčknout v nastavení, tak pomocí wi-fi připojení.
No a tento model umí přímo sypat stopy na USB flash, což může být ve zkušebně fajn, pokud chcete nahrávat všichni naráz celej song.
torst

Příspěvek od torst »

pavli, vasekh: Souhlas s oběma. Kámoši to ovládají po wifi klidně i z mobilu, ano, přes web browser. I s těmi nastavovacími presety je to pravda, musím ohlídat, dík. Ano, nahrávají na Flashku, má vlastní port USB. Oni takhle nahrávají i při zkouškách, mikráky mají trvale umístěné. Ale pro mě je to španělská ves, dělám v Cubu, tak chci songy nahrát raději "po staru". Ovladač už mám nainstalovan, tak po neděli to zkusím propojit ve zkušebně.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Aha, takže webové rozhraní - super! Dík za zkonkretizování. 2 torst: držím palce!!

P.

vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

torst: já být tebou, bych to nezavrhoval. To je právě to "po staru" - akorát zmáčkneš record a to je vše.
Jen pozor, dá se udělat ta chyba, že nahráváš pouze master mix, ne stopy. To už se mi stalo. Je potřeba toto pohlídat, jinak je to strašně easy.
Jinak UI24r je super stroj, i wi-fi konektivita je docela stabilní, doporučuju. Velkej rozdíl oproti ui16.
torst

Příspěvek od torst »

právě, že nevidim ty stopy, ty housenky, takže nemám jistotu co (ne)nahrávám. Cub je blbuvzdorný. Neříkám, že to tovární ovládání je špatný. Ale když seš naučenej na nějakej systém, nechce se ti poznávat jinej. Potřebuješ nahrávat, ne pátrat v menu.
torst

Příspěvek od torst »

Spíš se bojim jiný věci, jestli to USB utáhne ten přenos dat do NB, když budu nahrávat třeba 12 stop. Vyrost jsem na názoru, že USB je srajda, jedině FireWire. Pak je ta možnost, kterou asi zkusím, že ukládání dat zůstane na té flashce ve zvukárně a USB bude jen pro obsluhu šavlí.
Placka

Příspěvek od Placka »

Na Ui24r jsme nahrávali dva koncerty. Zvukař zvučil předek, na flashku se nahrávalo 22 (nebo 24?) stop. Tolik stop už chce kvalitní flashku, aby bylo kontinuální ukládání bez problémů. 12 stop zvládne libovolná flash.
Nahrávání je velice jednoduchý, prostě zmáčknes "record" a stopy se ti nahrávají do wavů, které pak jen natáhneš do Cubase a edituješ jak jsi zvyklej. Žádnej menu diving, žádná editace v Ui24r. Prostě jak starej vícestopák.

12 Audio stop by pro USB neměl být problém.

Jinak Ui24r je slušnej stroj, ale třeba Behringer x32 rack byl levnější (nový jsme kupovali za 19, teď je za 26), má víc možností a je spolehlivější. Ui24r jsem několikrát viděl vytuhnout tak, že na několik desítek sekund přestane hrát, je potřeba uplnej restart. JEdnou jsme dokonce měli nazvučenou akci a když měla začít, tak se zvukařovi vymazalo celé nastavení (při saovolném restartu) a během pěti minut jsme museli nazvučit znovu (ano, neuložil si scénu...)
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“