Klipová ladička
Pravidla fóra
Ladička na kytaru.
Hledal jsem tu heslo "ladička", nic mi to nenašlo. Tak jsem založil nové téma.
Syn si pořídil akustickou kytaru, že se bude učit hrát. Nevíme co mu dát k ježíšku, napadlo mne pořídit mu nějakou ladičku. Koukal jsem do internetu, na Alze mi to nějaké ladičky našlo:
https://www.alza.cz/ladicky/18883101.htm
Překvapila mne nízká cena.
Může mi některý znalec poradit, jakou mu pořídit, aby to nebyl jen čínský šmejd a kytara se s tím naladit dala?
Profesionální ladička za profesionální cenu to zrovna být nemusí.
Syn si pořídil akustickou kytaru, že se bude učit hrát. Nevíme co mu dát k ježíšku, napadlo mne pořídit mu nějakou ladičku. Koukal jsem do internetu, na Alze mi to nějaké ladičky našlo:
Může mi některý znalec poradit, jakou mu pořídit, aby to nebyl jen čínský šmejd a kytara se s tím naladit dala?
Naposledy upravil(a) rotten77 dne 2.12.2021 13:59, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno/přesunuto
Důvod: Sloučeno/přesunuto
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Ladička na kytaru.
Přesunul jsme téma sem - projdi si to tady od začátku a myslím, že najdeš všechny odpovědiYarda1 píše: 2.12.2021 13:03 Hledal jsem tu heslo "ladička", nic mi to nenašlo. Tak jsem založil nové téma.
Hraju na kytary a mašinky
Re: Klipová ladička
Buď: https://kytary.cz/peterson-stroboclip-hd/HN171532/ kterou srdečně doporučuji jako její dlouholetý uživatel.
Nebo: https://kytary.cz/tc-electronic-polytune-clip/HN158708/
Jiné bych vůbec neřešil.
Nebo: https://kytary.cz/tc-electronic-polytune-clip/HN158708/
Jiné bych vůbec neřešil.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Nedoporučuji nabíjecí Ladičku aroma/mozos, je to špatně fungující šmejd, kterej se tváří slušně. I sencor za 250kč funguje líp.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Stroboclip HD je suprová záležitost, ale nevím, jestli to není kanón na vrabce.
Popravdě na ladění akustik stačí mobil. Nevím jestli si pořídil klasickou kytaru nebo standard aku s kovovýma strunama. V tom druhém případě doporučím spíš všechno ostatní příslušenství - jestli začíná tak třeba různé sady strun a trsátek, at í vyzkouší co sedne, stojan, obal
Popravdě na ladění akustik stačí mobil. Nevím jestli si pořídil klasickou kytaru nebo standard aku s kovovýma strunama. V tom druhém případě doporučím spíš všechno ostatní příslušenství - jestli začíná tak třeba různé sady strun a trsátek, at í vyzkouší co sedne, stojan, obal
José: měl jsem/mám asi pět šest klipovek. Tři stovky tuhle, tři támhle, však to znáš. Kromě jedné měly všechny nějakou vadu, nízkou citlivost, mizerný displej, baterka vydržela měsíc a tak. Od té doby co mám Petersona:
1/ žádný takový problém nemám
2/ vždycky vím kde je (vzhledem k ceně ji jen tak někam nepohodím)
3/ mám opravdu naladěno
1/ žádný takový problém nemám
2/ vždycky vím kde je (vzhledem k ceně ji jen tak někam nepohodím)
3/ mám opravdu naladěno
Já to vím, mám jí taky - jedna z nejvíc užitečných investic do gearu, která se mi udála, ale myslím:
1/ začátečník to úplně neocení - rozdíl mezi laděním nějakou std mobilovkou a Stroboclipem pravděpodobně neuslyší
2/ jestli je to dárek, klidně cenu nemusí znát a Peterson dopadne tragicky
3/ když bude mít obal a znalosti toho které struny mu vyhovují víc, řekl bych, že v prvních dvou letech dráhy muzikanta to bude užitečnější - když začne prsty trénovat na 11, nepřestane ho to spíše bavit, protože nezkušená ruka eFko (jako baryka) na orezlejch 13 prostě nezahraje a vzhledem k intenzitě jeho výskytu v populárních písních to může být nakonec dost odrazující.
1/ začátečník to úplně neocení - rozdíl mezi laděním nějakou std mobilovkou a Stroboclipem pravděpodobně neuslyší
2/ jestli je to dárek, klidně cenu nemusí znát a Peterson dopadne tragicky
3/ když bude mít obal a znalosti toho které struny mu vyhovují víc, řekl bych, že v prvních dvou letech dráhy muzikanta to bude užitečnější - když začne prsty trénovat na 11, nepřestane ho to spíše bavit, protože nezkušená ruka eFko (jako baryka) na orezlejch 13 prostě nezahraje a vzhledem k intenzitě jeho výskytu v populárních písních to může být nakonec dost odrazující.
No a o tom to je.José píše: 2.12.2021 15:28 Já to vím, mám jí taky - jedna z nejvíc užitečných investic do gearu, která se mi udála,
Jenže ty na to furt koukáš z pohledu člověka, kterej si pořídil až v době, kdy ji uměl docenit.
Určitě tohle. Neplete se, nepřekáží a nedá se ulomit.
https://www.muziker.cz/planet-waves-ns- ... hole-tuner
https://www.muziker.cz/planet-waves-ns- ... hole-tuner
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Nechal jsem v levným gearu mnohem víc než v tom drahým. Snažím se lidem poradit, aby tu stejnou chybu neopakovali.José píše: 2.12.2021 17:59 Jenže ty na to furt koukáš z pohledu člověka, kterej si pořídil až v době, kdy ji uměl docenit.
Průměrný začátečník má kytaru za 3000,-, a za 14 dní skončí.
Fakt myslíš, že potřebuje ladičku za 1700,- ?
Fakt myslíš, že potřebuje ladičku za 1700,- ?
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Jo. Má to hernajs být vánoční dárek. Tak ať to k něčemu je
Já už jsem jich měl (a pořád mám) spoustu, bohužel úplně mi nevyhovuje žádná, prostě v létě když je slunečno na ně nevidím. Nejdražší mám Polytune, do Petersona nejdu, to strobo zobrazení není pro mě, omylem jsem si na Polytune přepnul podobný mód a byl jsem nešťastný. No nějak to musím přežít, zatím jsem vždy i když z obtížemi naladil.
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Peterson je super, nemůžu si ji vynachválit, ale fakt je to kanon na vrabce. Když už levnou klipovou tak dAdario nebo Korg. Ještě někde mám v šuplíku hozenou Intelli IMT-500, ta už se asi nevyrábí, ale vydržela mi strašně dlouho. Dokonce i přežila samokanibalizaci když se mi vymačkal mikrospínač a vykradl jsem ten co měnil komorní A.
dobro Začal javor, dobro Meredith smrk/palisandr, samodomo lap steel, banjo Průcha Student, Tele ze směsi dílů, Fokus-H Les Paul, Recording King RD-10, samodomo 15W lampička a halda krabiček
Intelli je dobrá, ale rezonují u ní tlačítka.
Mám 2 a dělají to obě.
Mám 2 a dělají to obě.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
mám polytune aj petersona a zopár lacnejších od fendera, na domáce brnkanie aj tak väčšinou použijem appku v mobile...
S tenkým kouskem pěnové gumy ne. Prohrabu z nostalgie šuplík, doba pokročila, ale odmakala si spolehlivě svý.
dobro Začal javor, dobro Meredith smrk/palisandr, samodomo lap steel, banjo Průcha Student, Tele ze směsi dílů, Fokus-H Les Paul, Recording King RD-10, samodomo 15W lampička a halda krabiček
Každopádně za mne už jen ladička do soundhole, klip už ne. Na jedný kytaře mám Dadárko pod šroubkem mechaniky, a není to úplně ono, ale lepší než klip. Navíc se ne vždy vejde mezi mechaniky, některé mechaniky nemají šroubek atd.
Kdyby byl ten Peterson do díry, koupím si ho.
Jinak co se přesnosti a rychlosti týká, mám dobrou zkušenost s Korg.
Kdyby byl ten Peterson do díry, koupím si ho.
Jinak co se přesnosti a rychlosti týká, mám dobrou zkušenost s Korg.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
mám klipovou polytunu, tu nacvakavací Ddadario a někdy používám mobil. Na domácí hraní je mobil super, ale jakmile jseš ve společnosti, v hospodě nebo u vohně, je klipovka mnohem lepší než mobil, pač nemusíš nikam odcházet, nemusíš prosit společnost a chvíli klidu na ladění...
Polytuna je určitě lepší a přesnější, ale to maličký ddadarko fakt nepřekáží a ani nevíš, že ho na kytaře máš a zdaleka ho taknemusíš hlídat.
za mě: Klidně bych doporučil výše zmíněné maličké Ddadario a když už klipovku, tak třeba tu Polytunu. A myslím, že pořádný stojan, obal, kloudná trsátka nebo struny taky potěší...jak bylo zmíněno, dobrý dárek by byl taková "dárková sada" příslušenství
Polytuna je určitě lepší a přesnější, ale to maličký ddadarko fakt nepřekáží a ani nevíš, že ho na kytaře máš a zdaleka ho taknemusíš hlídat.
za mě: Klidně bych doporučil výše zmíněné maličké Ddadario a když už klipovku, tak třeba tu Polytunu. A myslím, že pořádný stojan, obal, kloudná trsátka nebo struny taky potěší...jak bylo zmíněno, dobrý dárek by byl taková "dárková sada" příslušenství