Pochlubte se s vasim nastrojem, tim akustickym :-)
Pravidla fóra
Re: Pochlubte se s vasim nastrojem, tim akustickym :-)
Placko, taky jsem na nej koukal. Jaka je? Odtajnis finalni cenu?
Taky se mi moc líbil. Krásný nástroj.
Je to Chardonnay DCE (https://kytary.cz/dowina-chardonnay-dce-s/HN147439/). Celomasiv smrk-mahagon. Koupil jsem ji kdysi za docela sranda peníze a je to především extrémně pohodlná kytara. Seřídit jsem si ji nechal u Ondry Vlka a hraje se na ní fakt příjemně. A než jsem ji napřímo porovnal s tou jechovkou, tak jsem si i myslel, že hraje výborně:-)
Jel jsem si na ní zahrát a když jsem to slyšel, tak jsem ani o ceně nesmlouval. Nemám moc zkušeností s dražšíma akustikama, ale je to super kytara. Hlasitá, zvukově mnohem vyrovnanější než Dowina (nutno přiznat, že už jsem pomalu trochu otrávenej z D-éčkovýho zvuku). Dowina mi přijde trochu upleskaná, tenký výšky...tohle má vlastně mnohem větší "tělo", plnější středy...neumím zvuk moc popisovat:-). Navíc hraje opravdu pěkně přes snímač. Má to K&K trinity pro duální snímání (piezo/mic) a hraje to MNOHEM přirozeněji než docela drahý Shadow ambiance v Dowině. V sobotu ji vytáhnu ven, tak jsem na ní zvědavej s live pop-rockovým zvukem...
No tak to gratuluju 
Koupil jsem kdysi jedno G od Dowiny (polomasiv SR), a širší krk mi sedl parádně do ruky, takže jsem prodal Furcha 43mm, navíc už měl broušený hmatnít, takže celkem slabý do ruky a koupil funglovku Furcha s 45mm ořechem. Ten krk je ale o něco širší a navíc Vprofil a není to úplně ono. Zvukově ale nádhera.Placka píše: 1.10.2021 6:45Je to Chardonnay DCE (https://kytary.cz/dowina-chardonnay-dce-s/HN147439/). Celomasiv smrk-mahagon. Koupil jsem ji kdysi za docela sranda peníze a je to především extrémně pohodlná kytara. Seřídit jsem si ji nechal u Ondry Vlka a hraje se na ní fakt příjemně. A než jsem ji napřímo porovnal s tou jechovkou, tak jsem si i myslel, že hraje výborně:-)
Potom jsem koupil druhou jetou Dovinu (DC - CM polomasiv) do hospody a jako záložku, a zase mi ten krk sedí v ruce úplně ideálně.
Až někde uvidím vyšší řady, určitě vyzkouším. Dowiny hrajou, mají pro mne pohodlný krk a výborné zpracování.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Mám dva roky Cort EARTH 70 OP, r.v. 2019. Celkově i zvukově velká spokojenost , příjemný krk , perfektní poměr cena výkon.
Elektrifikován Fishman Isys+, kostěné sedlo a nulák , seřízení od kytaráře. Struny Elixír 12-53 PB.
Poslední drobnost - kostěné kolíčky , rozdíl není velký, ale znát to je - kytara má o cosi víc středů a sustainu. 33 let stará Cremona Luby 4691,r.v. 1988, koupena za 860Kčs. Lléta hraná s kovovkami , kdysi dávno extrémně snížené příčné žebro kvůli zvuku, pak upadlá kobylka + odklížený krk , pokusy o opravu a zaskladnění.. před dvěma lety kytarářem daná kobylka do správné polohy , opraven odlepený krk, sedlo kost, nylonové struny savarez. Zvuk se posunul k barvitému a hebkému medovému tónu, naladitelnost vyšší , sustain znatelně delší.
Elektrifikován Fishman Isys+, kostěné sedlo a nulák , seřízení od kytaráře. Struny Elixír 12-53 PB.
Poslední drobnost - kostěné kolíčky , rozdíl není velký, ale znát to je - kytara má o cosi víc středů a sustainu. 33 let stará Cremona Luby 4691,r.v. 1988, koupena za 860Kčs. Lléta hraná s kovovkami , kdysi dávno extrémně snížené příčné žebro kvůli zvuku, pak upadlá kobylka + odklížený krk , pokusy o opravu a zaskladnění.. před dvěma lety kytarářem daná kobylka do správné polohy , opraven odlepený krk, sedlo kost, nylonové struny savarez. Zvuk se posunul k barvitému a hebkému medovému tónu, naladitelnost vyšší , sustain znatelně delší.
Harley Benton SC450+ VB, Harley Benton SC500 BK, Jolana Diamant black, Cort Earth 70 OP, doplněna elektrika + kostěná bižu, Cremona 4691/1988, nylonky, Aparát:Fender Mustang II V2, Multiefekt:NU-X MG300
Ahoj všem. Koupil jsem si kytarku, jakože retro, tak trochu jsem myslel, že na zeď a trochu na čundy. Mám slabost pro staré nebo stařené kytary a tak jsem pro to zajel, chvíli jsem na to brnkal a pak mi to nedalo a zanesl jsem ke kytaráři...No a nakonec nástroj jak víno. Takže nástroj od pana Jecha, smrková deska nějak opálená a na vrch snad jen voskovaná nebo co, nepoznám to... poměrně prohlej krk a naprasklá deska. Ale pan kytarář v Liberci to krásně srovnal a opravil. Nechal jsem si tam dát "10" struny ( a je to málo, příště zkusím asi "11"). Tak kytara krásně seřízená a opravená, velmi měkká a pro mě parádní profil krku. Docela zvučná kytara se slušným zvukem, docela parádním, ale ne nějak vyjímečným... A docela příjemné na hraní je i to sražení loktohrany. Ale radost z ní mám, je to zas trchu něco jiného oproti ostatním kytarám, no. Není krásná???
Hezký nástroj, moc pěkná hlava.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
a hrať se musi aji na levne nastroje.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Accc pěkný! Kdo ze to opravoval?
Aha, nevedel jsem, ze stale funguje.
Aha. Jirka Navrátil. Borec, ale trochu pavouk (v dobrém). A výborný kytarista. Taky jsem o něm dlouho neslyšel.
Tak taky se pochlubím kytarou od pana Runkase z MorBudu.
¤ Vlček EXP ¤ Vlček Setius ¤ Vlček Duvell ¤ ESP Eclipse II ¤ ESP M-II ¤ Gibson Studio 2018 ¤ LTD MH-1001NT ¤ Jolana Diamant I ¤ Cort A4 Plus FMMH ¤ Harley Benton MB-4 ¤ Line6 Helix LT ¤ Dunlop Cry Baby DB01 ¤ Line6 Relay ¤
Zajimava. Co je to za upravu, ta predni deska?
Krapet jsi mě dostal. Přední deska je smrk, ale teď ze mě nedostaneš, jaký lak použil a zda ten povrch nějak upravoval. Lak je jenom tenká vrstva.
¤ Vlček EXP ¤ Vlček Setius ¤ Vlček Duvell ¤ ESP Eclipse II ¤ ESP M-II ¤ Gibson Studio 2018 ¤ LTD MH-1001NT ¤ Jolana Diamant I ¤ Cort A4 Plus FMMH ¤ Harley Benton MB-4 ¤ Line6 Helix LT ¤ Dunlop Cry Baby DB01 ¤ Line6 Relay ¤
Hmmm... parádní kresba zebrana. A líbí se mi i zpracování (motiv) rozety. Pěkný nástroj.
Je to dobrý, ale já kytaru kupuji primárně proto jak hraje a jak se na ní
hraje. O tom zde zatím nepadlo ani slovo. Bude pokračování?
Jsem byl u Jirky na pokec a měl tam zrovna jednu hotovou, takže jsem ji popadl a vyzkoušel. Zvukově a zpracováním mě to prostě nadchlo, tak jsem si rovnou zadal objednávku. Na akustiku hraju spíš výjimečně a nemám moc zkušeností, abych mohl porovnávat a hodnotit, takže se omlouvám, ale něco jako recenzi ze mě nedostanete. Zkrátka se mi na ni hraje dobře, má příjemný povrch krku včetně samotného profilu. A se zvukem jsem spokojenOrfeus píše: 7.03.2022 14:47 Je to dobrý, ale já kytaru kupuji primárně proto jak hraje a jak se na ní
hraje. O tom zde zatím nepadlo ani slovo. Bude pokračování?