No, vzhledem k nedostatku dřeva a inflaci, je to téměř jisté.
Furch vaše poznatky a názory
Pravidla fóra
Re: Furch vaše poznatky a názory
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
To je zbožné přání každého investora. Je si ale třeba uvědomit, že globálně spekulaci financují ti, kteří prodělají...
Já vůbec nemluvím o investici, natož spekulaci, ale o tom, že každé zboží má v jiném čase a na jiném místě jinou cenu. A v tomhle případě je ten časový vývoj dost předvídatelný. Některé dřeva se už prakticky netěží, jiná se těžit přestanou, a sklady nejsou nekonečné. Nové kytaru z kvalitních dřev prostě nebudou, a vzroste zájem o bazar.
Je ale fakt, že vycházím z předpokladu, že ne každý bude chtít kytaru z kompozitu ... Je ale fakt, že třeba na dřevěných lyžích už nikdo nejezdí.
Je ale fakt, že vycházím z předpokladu, že ne každý bude chtít kytaru z kompozitu ... Je ale fakt, že třeba na dřevěných lyžích už nikdo nejezdí.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
Opak je pravdou. Temer vsechny kvalitnejsi sjezdove lyze jsou tvoreny z 50-80% ze dreva. Vcetne tech na kterych se zavodi ve svetovem poharu. "Kosmicke materialy" se samozrejme taky pouzivaji, ale vzdy je zaklad kvalitni drevene jadro. Ta kombinace pruznosti, tuhosti a schopnosti tlumit kmity se porad nejak nedari necim jinym nahradit.
Trochu O.T. sorry.
Hraju výhradně na šrot.
Tak to je o tom, čemu se říká "dřevěné lyže" - zkus zadat ten výraz třeba do Googlu.
Dřevo stále zůstává jako materiál, ale např. jako různé sendviče či aglomerované materiály.
Na klasických jasankách už nejezdí ani Krakonoš.
Dřevo stále zůstává jako materiál, ale např. jako různé sendviče či aglomerované materiály.
Na klasických jasankách už nejezdí ani Krakonoš.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Furchy dělá dobré kytary viditelně inspirované Taylorem (a taky si za to nechávají řádně zaplatit), ale říct že cituji : kvalita zpracovani je o mile a mile dal, nez u kterychkoliv jinych znacek, to bych si rozhodně netroufl tvrdit a samozřejmě to ani není pravda. Jsem patriot, ale všechno má své meze, kdo kdy měl v rukou kytary značek jako Collings, Santa Cruz, Goodall, Bourgeois, ale i Taylor nebo Martin vyšších řad, určitě by nemohl tvrdit, že Furch je v něčem o míle dál, sorry....
Počkej, místní ekonomové ti vysvětlí jak to Furch dělá blbě a proč je hnusný asociální buržoust.hyenik píše: 5.12.2021 10:48 s tema investicema bych byl sice opatrnejsi (pochybuju ze se stare Furchy budou prodavat draz nez dnes)
ale RESTECP ze i u nas mame firmu, ktera se neboji rict o adekvatni ohodnoceni,
a ze pres vsechny hraběcí rady všeználků jak by to mělo stát polovičku (aby si to stejně nekoupili)
tak se jim daří i ve světě
Naposledy upravil(a) jastud dne 5.12.2021 14:09, celkem upraveno 1 x.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
A sobí hnusec....
V poradku, hovoris vsak o uplne jinych cenovych kategoriich. Vymezil jsem se zcela presne v ramci standardnich rad Furcha a tim i definoval cenovy rozsah. A v techto mezich mne zadna jina znacka neoslovila. U Furchu mam alespon pocit, ze jsem utracel za to, co doopravdy za sve tolary ocekavam. Ovsem co clovek, to nazor a proto ti tve subjektivni dojmy rozporovat nebudu. Sam se vyjadruji v intencich vlastni subjektivity, cili bychom nejspis dospeli k pratelske neshode. S Taylor mam bohuzel spatnou kvalitativni zkusenost, Martin mi nikdy nesedl ani do ruky, ani do ucha a dat za polomaso 40k + je nad moje racionalni uvazovani. A priznam, ze Made in Czech Republic je pro me jeden z dulezitych parametru, protoze made in China ci Malaysia mi zavani... dosad si sam. Made in USA znamena dopravu a clo, cili za podobny peniz nastroj o tridu nizsi. U Furchu jsem si jisty, ze drzim v ruce vysledek vymazlene technologie a exaktniho zajmu vyrabet neco, co obstoji u tech opravdu narocnych.Šimkojc píše: 5.12.2021 13:41 Furchy dělá dobré kytary viditelně inspirované Taylorem (a taky si za to nechávají řádně zaplatit), ale říct že cituji : kvalita zpracovani je o mile a mile dal, nez u kterychkoliv jinych znacek, to bych si rozhodně netroufl tvrdit a samozřejmě to ani není pravda. Jsem patriot, ale všechno má své meze, kdo kdy měl v rukou kytary značek jako Collings, Santa Cruz, Goodall, Bourgeois, ale i Taylor nebo Martin vyšších řad, určitě by nemohl tvrdit, že Furch je v něčem o míle dál, sorry....
Ted sem videl rozhovor s nejakym marketerem, ktery uvadel priklad ze zivota, ze manzelka mela nejaky sushi shop a na internetu se sváděly líté boje mezi jeho fanoušky a hejtry... ale kdyz si udelal prehled prodeju, tak samozrejme hejtři očekávatelně nekoupili nic, ale až šokantně ani ti nejhlasitější obhajovateléjastud píše: 5.12.2021 13:58 Počkej, místní ekonomové ti vysvětlí jak to Furch dělá blbě a proč je hnusný asociální buržoust.
takže honění sociálního statusu, péra a vytváření dojmu vlastní důležitosti... a ostatní potichu kupovali
Takže místo vysvětlování vecí lidem kteri o to nestojí, protoze maji nádor a nebojí se ho použít,
jdu radši psát článek možná příznačně nazvaný cock blocker.... škoda že tyhle webho*vna nejdou vyřešit jednoduše krabičkou jako šum
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Pěkný příklad ze života 
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
Každá nová Škodovka je na netu odsouzena, že to je "další krám, který nikdo nebude kupovat". Přitom ty předešlé dosahují prodejních úspěchů a třeba Octavie byla nejprodávánější kombík v EU. To je taková česká vlastnost ...
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Ahoj všem.
Zamyslel jsem se nad tím zdražováním a stoupáním na ceně, investování do kytar. A tak přidám i svůj názor. Nebo spíše otázku. Opravdu si myslíte, že Furcha někdy koupíte za víc rohlíku nebo másla, než je nová kytara? A teď úplně nemyslím za stejné číslo, jistě rozumíte. Protože starší Furchy na bazaru se občas najdou, obvykle tam i chvíli zůstanou ale cena tedy o nějaké investiční hodnotě moc nevypovídá, když to budu chtít napsat velmi ohleduplně a to myslím, že bych měl ještě dělat, že nevím o plasokytarách, to už je tak na zeď po těch letech. Ale chápu, že je to jen odraz doby a módních trendů a jakkoli nepatřím k bezmezným obdivovatelům této značky, tak mi připadá super, že do toho tenkrát šel, sehnal a vyrobil.
Taky jste někdo psal o inspiraci Taylorem. A napadá mě podobnost mezi moderními letadly. Prostě se nasypou požadavky do počítače a on to nějak schroupe a v rámci nejnovějších poznatků vyplivne tvar a výsledek je že Airbus a Boeing jsou velmi podobné. Nevím, jak dalece ve vývoji fungují počítačové výpočty a jak dalece zkoušení a slepé uličky ale ten směr je nějak nastavený. Tam bych spíše hledal tu podobnost, ne? A odpovídá to i tomu, že jiní, tradičnější výrobci se do přílišného experimentování nepouštějí – i když Martin papundeklem na levnějších kytarách před pár lety překvapil.
No a co se zdražování týká, tak myslím, že prostě je zájem a tak se zdražuje, no. Zdražila se elektrika (i když kolik stojí elektrika na jednu kytaru) a taky se zdražilo jistě dřevo – na jednu kytaru spotřebují 0,00734 m3 dřeva a z toho jsou ¾ exotického. No sklady asi ne a navíc třeba přidal dost na výplatách zaměstnancům. Tolik hloupé a zbytečné jízlivosti. A taky dost nemístné – koneckonců stejně jako úvahy o koupi kytary jako investice. Je tu někdo takový, kdo to kupuje s tím, že to za pár let prodá se ziskem? Stejně si buď půjdu koupit kytaru a vezmu ji podle toho, jak mi sedne a nebo si kytaru objednám, protože chci mít doma konkrétní kus. V obou případech něco chci a když to najdu, tak je potřeba se rozhodnout, jestli je pro mě ta cena v ten daný okamžik přijatelná – bez ohledu na to, jestli se dala objednat u Furchu před týdnem o 7% levněji nebo u Humlů koupit stejný kus o 5 tisíc levněji… I když to docela naštve.
Zamyslel jsem se nad tím zdražováním a stoupáním na ceně, investování do kytar. A tak přidám i svůj názor. Nebo spíše otázku. Opravdu si myslíte, že Furcha někdy koupíte za víc rohlíku nebo másla, než je nová kytara? A teď úplně nemyslím za stejné číslo, jistě rozumíte. Protože starší Furchy na bazaru se občas najdou, obvykle tam i chvíli zůstanou ale cena tedy o nějaké investiční hodnotě moc nevypovídá, když to budu chtít napsat velmi ohleduplně a to myslím, že bych měl ještě dělat, že nevím o plasokytarách, to už je tak na zeď po těch letech. Ale chápu, že je to jen odraz doby a módních trendů a jakkoli nepatřím k bezmezným obdivovatelům této značky, tak mi připadá super, že do toho tenkrát šel, sehnal a vyrobil.
Taky jste někdo psal o inspiraci Taylorem. A napadá mě podobnost mezi moderními letadly. Prostě se nasypou požadavky do počítače a on to nějak schroupe a v rámci nejnovějších poznatků vyplivne tvar a výsledek je že Airbus a Boeing jsou velmi podobné. Nevím, jak dalece ve vývoji fungují počítačové výpočty a jak dalece zkoušení a slepé uličky ale ten směr je nějak nastavený. Tam bych spíše hledal tu podobnost, ne? A odpovídá to i tomu, že jiní, tradičnější výrobci se do přílišného experimentování nepouštějí – i když Martin papundeklem na levnějších kytarách před pár lety překvapil.
No a co se zdražování týká, tak myslím, že prostě je zájem a tak se zdražuje, no. Zdražila se elektrika (i když kolik stojí elektrika na jednu kytaru) a taky se zdražilo jistě dřevo – na jednu kytaru spotřebují 0,00734 m3 dřeva a z toho jsou ¾ exotického. No sklady asi ne a navíc třeba přidal dost na výplatách zaměstnancům. Tolik hloupé a zbytečné jízlivosti. A taky dost nemístné – koneckonců stejně jako úvahy o koupi kytary jako investice. Je tu někdo takový, kdo to kupuje s tím, že to za pár let prodá se ziskem? Stejně si buď půjdu koupit kytaru a vezmu ji podle toho, jak mi sedne a nebo si kytaru objednám, protože chci mít doma konkrétní kus. V obou případech něco chci a když to najdu, tak je potřeba se rozhodnout, jestli je pro mě ta cena v ten daný okamžik přijatelná – bez ohledu na to, jestli se dala objednat u Furchu před týdnem o 7% levněji nebo u Humlů koupit stejný kus o 5 tisíc levněji… I když to docela naštve.
Jen dvě malé poznámky: Martin (mě) překvapil především se svojí asymetrickou mrchou (SC13E). A o Furších (cha) si myslím, že teprve v posledních letech jsou na takové špici, aby se dalo mluvit o investici. Furch z devadesátek zase taková výhra není, dle mého soudu.
Já si nemyslím, že to je vhodné na "investování", ale rohlíky a máslo se dají vyrábět podle poptávky na trhu, nové kytary z kvalitního dřeva ale nebudou, zatímco poptávka pravděpodobně bude. Proč by nemohly stát víc, to je přece základní princip trhu.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Já ty rohlíky a máslo myslel trošku jinak.... Chtěl jsem napsat, že dneska 50.000 kč nemusí být stejná hodnota jako za 20 nebo 30 let (stejně jako před stejnou dobou). A jinak jak jsem psal, když lidi nakupují, proč nezdražit. Beze vší ironie. Je to práce a tu děláme v první řadě pro peníze. To že nás to baví a jakkoli naplňuje či uspokojuje, těší je jen skvělým bonusem. Pak samozřejmě může přijít otázka morálnosti, amorálnosti prodávání předražených věcí ale to už je pro prodej kytar Furch jaksi mimo, nemyslím kvůli ceně ale spíše kvůli konkurenci. Prostě není s čím srovnávat. Buď se tu vyrábí kusovky a nebo se prodávají tovární záležitosti. Tedy z tohoto pohledu monopol. A díky Bohu za něj. No prostě je potřeba se rozmyslet, jestli má ta kytara pro mě danou cenu. Já si svého Furcha vybral a koupil. I když mi značka připadá drahá.
tak nějak, jestli vám Furchy (nebo Škodovky) přijdou předražené, tak to dělejte jinak a líp 
Anebo kupujte jine značky, v tom máme konečně svobodu, že nemusíme drhnout takové sr*ačky jako Jolany anebo pašovat normální zboží ze zahraničí a platit za něj úplně jiný level předraženosti než je dnešní (očekávané) navýšení cen.
Svého Furcha jsem koupil po jednom a před druhým zdražením, takže moje sklenice je poloprázdná nebo poloplná?
Anebo kupujte jine značky, v tom máme konečně svobodu, že nemusíme drhnout takové sr*ačky jako Jolany anebo pašovat normální zboží ze zahraničí a platit za něj úplně jiný level předraženosti než je dnešní (očekávané) navýšení cen.
Svého Furcha jsem koupil po jednom a před druhým zdražením, takže moje sklenice je poloprázdná nebo poloplná?
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
Zcela otevřeně přiznávám, že jsem fanouškem značky. Ale protože si bez uzardění troufnu říct, že s hudebními nástroji mám zkušenost (věnuji se aktivně hudbě od svých pěti let), musela si značka mou přízeň nejprve získat. Už jsem v tomto vláknu psal, že jsem trávil mnoho času s jinými značkami. Paradoxně, z produkce Furchů mě nezaujala kytara s jejich logem, ale s logem Larson Bros. Byla to zakázková výroba...blablabla... zkrátka nejspíš ne úplně marketingově úspěšný business, ale to bych spekuloval, jak to tehdy bylo.. (jedna bába povídala atd). Nicméně právě zkušenost s Larsonkou byla takovým vstupem do světa Furcha, když jsem zaregistroval netradiční (ne tak často viděnou) kvalitu zpracování a naprosto výjimečnou zvukovou barevnost nástroje. Možnost pohrát si s dynamikou a vůbec jakási "poslušnost" nástroje k potřebám mého vyjádření mi nedala spát. Začal jsem se tedy o Furcha a spol zajímat víc. Avšak jak píše Himself, kvalitativního vrcholu dosahují kytary Furch až posledních 5, 6 let, kdy u Furchů našli i svůj designový jazyk. V mém případě jsem svoje peníze za prvního Furcha dal před téměř třemi lety, a to více méně náhodou, když jsem šel vrátit Taylora kvůli opakovanému uvolnění krku. Koupil jsem ten nejlevnější celomasiv a hrál na něj denně minimálně dvě hodiny. A Furch tenhle "záhul" vydržel bez ztráty kytičky. Bez vymačkaných pražců, bez prohlubní v hmatníku, bez jakékoliv nutnosti zasahovat do stability nástroje. Ono hraní dvě hodiny denně je ve výsledku plus mínus 1500 hodin hraní za dva roky. A to je na každém nástroji znát... no, a na Furchu to znát nijak není. Žádná z kytar, které jsem kdy vlastnil, tenhle nápor nevydržela bez nutnosti návštěv kytarářů - přebrušování pražců, výměny hmatníku či stabilizování krku. Ovšem Furch, ten nejlevnější celomasiv, žádný servis nepotřebuje... Prostě koupíš a hraješ. O zvukových vlastnostech Furchů bych mohl psát hodiny a hodiny, ale to už je opravdu velmi subjektivní, čili zkráceně... zvuk současných standardních řad Furchů je pro mě to nejlepší na trhu, co lze koupit. Proto jsem nedávno pořídil i "pomeranč"(po půlročním pečlivém výběru i mezi jinými značkami - včetně Gibsonů a Martinů a Taylorů a Lakewoodů a Matonů).Mám co jsem chtěl a ještě jsem ušetřil. Je třeba dodat, že já na hudební nástroje především hraju, neobchoduji s nimi.
Já to chápu. Já zase píšu, že se nutně změní poměr nabídky a poptávky, a to je to, co dělá cenu. Naprosto reálnou cenu.accc píše: 7.12.2021 8:59 Já ty rohlíky a máslo myslel trošku jinak.... Chtěl jsem napsat, že dneska 50.000 kč nemusí být stejná hodnota jako za 20 nebo 30 let (stejně jako před stejnou dobou).
Třeba ale přijmeme ty kompozity, protože z hlediska hudebního je to asi v pohodě, a z hlediska technického je to určitě i lepší.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Já myslím, že hladina tvé sklenice je přesně tam, kde ji chceš míthyenik píše: 7.12.2021 9:13 tak nějak, jestli vám Furchy (nebo Škodovky) přijdou předražené, tak to dělejte jinak a líp
Svého Furcha jsem koupil po jednom a před druhým zdražením, takže moje sklenice je poloprázdná nebo poloplná?![]()