Podivné zvuky u elektroakustické kytary

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Bijec

Podivné zvuky u elektroakustické kytary

Příspěvek od Bijec »

Dobrý den. Když připojím elektroakustickou kytaru Cort k počítači, slyším podivné zvuky, které se mi podařilo zaznamenat v DAWu. Nebylo to vůbec složité, protože se nejedná o ojedinělý jev, nýbrž o všudypřítomný u tohoto nástroje. Nahrávka se nachází zde na Zvukovém mraku:

Kód: Vybrat vše

https://soundcloud.com/user-670026120/podivne-zvuky/s-uad6jM8WXCX?si=cf0483e2830f41dfbfe9b34028fd7d3e
Schema zapojení:
Kytara - (multiefekt) - α - počítač.

Multiefekt je v závorce, neboť se zvuky vyskytují při jeho zapojení i při jeho vyřazení.

Podivné zvuky se vyskytují i při následujícím zapojení:

Kytara - multiefekt - sluchátka.

Dělá to s každým kabelem.

S žádným jiným nástrojem se toto neděje (druhá kytara, basa, klávesy, majk).

Víte prosím, co by mohlo způsobovat tyto strašidelné zvuky, jako kdyby v kytaře řádila vánice? A jak případně toto opravit? Děkuji převelice.
"Já chci hrát!" - já, 2021
volfi

Re: Podivné zvuky u elektroakustické kytary

Příspěvek od volfi »

Měl bych jeden tip. Hodně podobné zvuky mi dělala kytara s aktivníma snímačema. Problém byl ve špatném kontaktu baterie a pouzdra. Kontaktní plošky byli lehce zoxidované.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

To může být studeňák kdekoli v elektronice, vadný potenciometr, odcházející opamp. Na poklep nebo přitlačení na preamp to reaguje? Hraje to normálně a reaguje normálně na všechny knoflíky? Zní to jako šum z ekvalizéru vytočeného na plný zisk.
Bijec

Příspěvek od Bijec »

Dobrý den,
děkuji velice za odpovědi.

Kontakty jsou čisté a nejeví známky oxidace, vyčistil jsem je i tak a problém přetrvává.

Při poklepu či přitlačení se neděje vůbec nic. Nástroj hraje normálně, jako dřív, akorát se k tomu náhodně ozývají tuty zvuky. Tedy to asi bude na návštěvu servisního střediska?
"Já chci hrát!" - já, 2021
jastud

Příspěvek od jastud »

Baterka v kytaře není vybitá?
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
volfi

Příspěvek od volfi »

Tyhle zvuky se právě můžou náhodně ozývat, pokud baterie opravdu pevně nedrží na svém místě, tím jak hraješ tak se může hnout. Kdyby se mi to před dvěma měsícema nestalo na Cortu, tak by mě to ani nenapadlo, ten pazvuk byl skoro identickej. Nebo jak píše jastud klidně může být skoro vybitá, nebo nějaký jiný kontakt od baterie.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“