Noise Gate - kterej?

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Re: Noise Gate - kterej?

Příspěvek od bubucci »

Zrovna noise gate je jeden z 'efektů' který má jasně danou funkci a ty chceš dobrovolně horší ? :lol:
Podporovat domácí výrobce, schvaluju. Ale vybrat si okopčený noise gate, no nevím :)
innerself

Příspěvek od innerself »

Mně to propojení se smyčkou nikdy nefungovalo. U 6505, když propojim předek a smyčku zesilovače, tak se objeví brum zemnící smyčky, kterej teda ten novej zull umí odstranit přepínačem ground/lift, nicméně mi nic nefungovalo tak, jak lidi píšou, že efekt pozná signál z kytary. Nepozná že je to kytara. Prostě to zavře tak, jak mu člověk řekne nastavenim prahu. U mě teda byl vždycky problém, že bych potřeboval mezi kytarou a zesilovačem zavírat víc a ve smyčce zavírat míň. Dohromady s jednim thresholdem to ale neumělo nic. Nedávno jsem zkusil i "správný" zapojení ns-2 a overdrive jsem dal do ns-2 smyčky. Zvuk byl nějakej divnej a stejně mi přišlo že ten efekt začne makat až někde mezi returnem a outputem. Protože když jsem vypnul overdrive už to logicky kradlo zvuk. Úplně stejně jako když mám overdrive před vstupem. Ještě k tomu jsem potřeboval dva kabely navíc, aby to fungovalo hůř :D Zatim nejlepší kombinace, kterou si vychvaluje druhej kytarista je NS-2 před vstupem apce a ve smyčce rocktron hush. Ten funguje že odstraní přesně tu šumící frekvenci a nezavírá celej zvuk. Zajímavý je, že jak rocktron silence, tak i ten hush, když je před aparátem, tak při zapnutí vytváří ještě větší šum, ale ve smyčce ho umí totálně eliminovat. Nerozumim tomu. Nicméně co jsem pozoroval vybavení svejch oblíbenejch hudebníků, tak všichni používali NS-2 před apcem. A mě po vyzkoušení různejch gatů taky seděl nejvíc, protože má nejlepší ten tlumící poměr. A to, že to používaj hojně hudebníci asi neni jen tak ze srandy.
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
volfi

Příspěvek od volfi »

Zachvíli budu moct porovnat SMG s NS2 :D Tak se uvidí.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
frytol

Příspěvek od frytol »

bubucci píše: 8.12.2021 10:31 Zrovna noise gate je jeden z 'efektů' který má jasně danou funkci a ty chceš dobrovolně horší ? :lol:
Podporovat domácí výrobce, schvaluju. Ale vybrat si okopčený noise gate, no nevím :)
To není o tom, že bych chtěl horší, to je o tom, že jsem se rozhodl zbavit digitálu a přejít do "analogu" i když dneska už analog není to správný slovo, ale snad si rozumíme.
A jestli je okopčenej nebo není, to je mi jedno. Stejně chci u Salvation řešit i další věci, tak bych to sfoukl při jednom. 😊
innerself

Příspěvek od innerself »

a vracíš se k 5150 III? Hádám podle obrázku :D
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

@volfi to bude nejlepší testík.
(NS2 sice taky umožnuje 4 kabelove zapojeni, ale nefunguje tak dobře a rychle, coz uz se tady pred casem komentovalo)
Tak bacha ať nejsi moc nadšený, aby ti to nějaký fórový znalec okamžitě neotřískal o hlavu, žes to zfalšoval, nebo že ti to Salva zaplatil anebo že jsi jenom hluchý debil.

PS: SMG není kopie Fortin Zuul, to je lež.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

tak taky kdo by se k tomu přiznal :lol:

fórový znalec nebo znalec z fóra, to máš fakt jedno, ale říkej si klidně obojím :D
frytol

Příspěvek od frytol »

hyenik píše: 8.12.2021 11:21 @volfi to bude nejlepší testík.
(NS2 sice taky umožnuje 4 kabelove zapojeni, ale nefunguje tak dobře a rychle, coz uz se tady pred casem komentovalo)
Tak bacha ať nejsi moc nadšený, aby ti to nějaký fórový znalec okamžitě neotřískal o hlavu, žes to zfalšoval, nebo že ti to Salva zaplatil anebo že jsi jenom hluchý debil.

😃❤️
innerself píše: 8.12.2021 11:19 a vracíš se k 5150 III? Hádám podle obrázku :D
Ano, už nějakou chvilku jí mam doma. 😊 Spokojenost zatím po zvukové stránce, ale rád bych u Salvation audio řešil nějaké úpravy v ovladatelnosti, tak snad najdeme nějakou společnou řeč.
innerself

Příspěvek od innerself »

Ono ne vždycky to rychle je nejlepší. Třeba ze všech testovanejch downward expanderů, když opominu tvrdej gate byl "nejrychlejší" Decimator. Ta rychlost je ve skutečnosti poměr, jak rychle to spadne k nule. Pro mě bylo čim plynulejší tim lepší. Protože to umí fungovat v obou režimech hraní. Jak pro rychlý sekačky, tak pro dlouhý zatlumený tóny (džnn džžžžnnnnnnnnnn). Decimator vždycky ty delší zatlumený tóny uříznul úplně nepřirozeně. U toho doznívání to prostě zmizelo, jak kdyby nám někdo vytáhnul šňůru ze zesilovače. Když se to nenastavilo thresholdem tak vysoko, tak zase krátký "djent" styly mezi tim napískly. Neřikám, že existuje jedno jediný správný zařízení, ale to, že tyhle věci nejsou rychlejší ale maj ten poměr úpadku a zatlumení signálu prudší. Boss ho tak prudkej nemá a proto to má výhodu že např když přestaneme hrát, on pozná že signál je někde na -20 a u tlumí ho o -40 a je ticho. Když ta kytara ale pomalu doznívá, tak je signál například na -5 a boss ho utlumí "jenom" na -10. apod. Ty čísla jsem si vymyslel nějak, ale zkrátka tim chci poukázat, že tenhle plynulejší poměr zavírání pro kytaru funguje za mě nejpřirozenějš.
volfi

Příspěvek od volfi »

3 kapely si žádají 4 noisegaty :D , takže SMG si určitě místo najde. Jednu NS-2 mám modifikovanou, zavírá rychle a druhá NS-2 čeká na součástky chci zkusit ten "HIFI" mod. No a EHX silencer je krám :lol:
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

to je Monte Alumns hifi mod ? Přímo z US nebo se to dá koupit i někde v EU ?
Dneska posílám zpátky TC Sentry, řekl bych, že zasahuje do zvuku o něco víc než NS-2. Jde to slyšet ve středech, které jakoby komprimuje a zvuk ve výsledku není tak čistý a konkrétní. Ale zase je o něco rychlejší. NS-2 trochu otupí výšky a ubere basy, klasický bossácký buffer...
Naposledy upravil(a) bubucci dne 8.12.2021 12:55, celkem upraveno 1 x.
volfi

Příspěvek od volfi »

Ano, přímo z usa. Součástky se daj například koupit u TME, ale neseženeš ale tu redukci na na 2 OZ. Samozřejmě by se dala vyrobit. Třeba monte mod na BD-2 jsem dělal vyloženě, ze součástek od TME. Teoreticky by HIFI mod a výměna C18 mohla udělat z NS-2 ultimátní zařízení :D Ještě by stálo za to sehnat starší NS-2, kde se toho dá vyměnit o chlup víc.
PS: jen pro pochopení ta moje první NS-2 nemá HIFI mod, jen rychle zavírá.
innerself

Příspěvek od innerself »

bubucci píše: 8.12.2021 12:23 to je Monte Alumns hifi mod ? Přímo z US nebo se to dá koupit i někde v EU ?
Dneska posílám zpátky TC Sentry, řekl bych, že zasahuje do zvuku o něco víc než NS-2. Jde to slyšet ve středech, které jakoby komprimuje a zvuk ve výsledku není tak čistý a konkrétní. Ale zase je o něco rychlejší. NS-2 trochu otupí výšky a ubere basy, klasický bossácký buffer...
Ten Sentry se mi líbil, že se dá díky tone print nastavit vlastně všechno včetně toho poměru, což bych využil, ale ještě jsem se k němu nedostal a hlavně žere docela dost mA jak je to prej digitál.

Teď jsem si vlastně uvědomil, že on když je i NS-2 vypnutej, tak to stejně jede přes ten buffer a proto jsem nikdy nezaznamenal rozdíl ve zvuklu v režimech vypnuto/zapnuto :D A ještě jsem si vzpomněl, že kopie od behringera byla dost vzdálená a taky zavírá "rychlejš".
volfi

Příspěvek od volfi »

Prvních 30 minut testování SMG. Jen na přímo do Engla, nežere to zvuk, rychlost reakce naprosto dostačující, podobně rychlá jak moje upravená NS-2. Když popíšu potenciometr, tak do jedný poloviny je to gate pro normální lidi, kteří chtějí jen ticho. Od poloviny dál je to djentyy. Pro mě ideální mít potenciometr na 1/3 cca.
Zkouška v pátek prozradí víc.

EDIT: Tak zkouška prozradila víc. Zavírá podobným stylem jako NS-2, žádné useknuté toný. Cockblocker, ale reaguje trochu rychleji. A má naprosto dokonalý tracking kytary. Za celou zkoušku, jsem nezaznamenal jediné nechtěné vazbení.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

zapojil i cherreda,
a pobavil me jeho komentář - Tímto se nějak stalo, že mám na prodej 3 gejty :))
Rowin, NS2 a MXR smartgate.

Ja si teda mini Rowina necham pro strýčka minipříhodu...

ps: dle zakulisní informace je k dispozici poslední cock
innerself

Příspěvek od innerself »

Ten rowin je levná Čína ne? Ten bych já chuďas a škrt zkusit moh, ale protože jsem k tomu všemu ještě lenoch, tak se radši předem zeptám. Funguje to podobně, jako ns-2? Jestli je to zase "rychlejší" a spíš blíž k decimatoru, tak to rovnou nechci :D
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

je to kopírka decimatoru. On se někde na netu objevil návod, tak to všichni obšlehli. Podobně i ten gate od Mooeru. Pro mně je to pořád s ISP nesrovnatelné, rychlost a zároveň plynulost zavření, to ty klony nemají. Měl jsem je spolu s gatem od Vlasy, který je též klon decimatoru a stejná písnička.
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

On ten obvod co tam je, je urcenej na takový pouziti, takze se da pohodlně midifikovat, upravovat atd
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Rowin nefunguje zdaleka tak dobře jako třeba Cock (ovlivnuje, usekava zvuk atd)
ale na to aby ztišil nejaké šumy mezi songama stačí, podle cherredy se vyrovna tem beznym,
je prťavý a mám ho doslova za hubičku, takže jenom kvuli tomu.
dlouho jsem pouzival akorat gate zabudovany do preamp modulu (uplne jednoduche zapojeni, zdaleka nijak prevratny, ale ticho ve zkusebne a na koncerte bylo fajn)
innerself

Příspěvek od innerself »

Jo co jsem viděl videa a i volfiho recenzi, tak ten cockblocker funguje podobně, jako ns-2. Ty usekávačky ala isp mi fakt nesedí. Je teda pravda, že ve smyčce boss funguje nejhůř, jak výrazně mění tón, což zepředu rozdíl v zapnuto/vypnuto jsem neslyšel, ale stejně gaty ve smyčce mi všeobecně nikdy nefungovaly. I behringer mi přijde, že je spíš kopírka isp, než toho bosse. Blbý je, že i samotnej šum, ten behringer sám vytváří :D
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“