Zdravím všechny a prosím o radu jak propojit tyto dvě "krabičky" - Boss Br80 s Digitech Trio Bend+. Zkoušel jsem doporučený návod:
-Kytarový jack 6,3 mm do vstupu pro kytaru Digitech Trio Plus.
-Z Digitech Tria Plus výstup 6,3mm do vstupu pro kytaru Boss Br80 jack 6,3mm
-Z Bosse Br80 jack 3,5mm zpětně do Digitech Trio Plus 6,3mm
Při tomto spojení sice vše funguje, ale přidává se dost značné rušení a hluk. Pokud jsem toto zapojení praktikoval s Mooer GT100, tak žádný problém nebyl.
Podmínkou zapojení je, že vstup z kytary musí jít nejprve do Digitech Trio Plus. Musí se jednat o ještě neupravený zvuk kytary. Výstup 3,5mm je sice stereo, ale já jsem použil sloučení do mono.
Při tomto spojení těchto dvou krabiček chci využít, že mi Digitech Trio sám doplní bubny a basu a Boss v tomto zapojení je použit jako efektová krabička ke změně zvuků kytary.
Viz přikládám obrázky. Děkuji za všechny rady.
Jak propojit Boss Br80 s Digitech Trio+
Pravidla fóra
Re: Jak propojit Boss Br80 s Digitech Trio+
Zdar, nějaký nápad, jak to očurat mám, ale nejdřív samostatně otázka k Triu+, "zablokování" kyt. výstupu:
Když připojíš kytaru (guitar IN), strčíš jackovou šňůru do FX Send a
a) připojíš dozadu sluchátka ... slyšíš v nich kytaru, když hraješ?
b) připojíš nějaký zesák do AMP výstupu ... slyšíš v nich kytaru, když hraješ?
c) připojíš nějaký zesák do MIXER výstupu ... slyšíš v nich kytaru, když hraješ?
PS: Platí stejně jako u Tria, že jen sluchátkový výstup je stereo?
Když připojíš kytaru (guitar IN), strčíš jackovou šňůru do FX Send a
a) připojíš dozadu sluchátka ... slyšíš v nich kytaru, když hraješ?
b) připojíš nějaký zesák do AMP výstupu ... slyšíš v nich kytaru, když hraješ?
c) připojíš nějaký zesák do MIXER výstupu ... slyšíš v nich kytaru, když hraješ?
PS: Platí stejně jako u Tria, že jen sluchátkový výstup je stereo?
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Zdravím.
Zde jsou odpovědi k Triu+. Tedy bez zapojení Boss Br80.
a) ano, kytaru slyším ve sluchátkách
b) není kytara slyšet
c) není kytara slyšet
Z výstupu AMP i MIXER ( při spuštění nějaké již nahrané skladby u Tria+) je slyšet pouze basa a bicí.
PS: Trio+ i Boss má stereo výstup přes jack 3,5mm.
Ještě mě tak napadá, zda není chyba ve sloučení signálů ze sterea do mono. Našel jsem různá zapojení. Možná bude i záležet na hodnotách odporu. Viz obr.
Zde jsou odpovědi k Triu+. Tedy bez zapojení Boss Br80.
b) není kytara slyšet
c) není kytara slyšet
Z výstupu AMP i MIXER ( při spuštění nějaké již nahrané skladby u Tria+) je slyšet pouze basa a bicí.
PS: Trio+ i Boss má stereo výstup přes jack 3,5mm.
Ještě mě tak napadá, zda není chyba ve sloučení signálů ze sterea do mono. Našel jsem různá zapojení. Možná bude i záležet na hodnotách odporu. Viz obr.
EDIT: Podíval jsem se do manuálu a níže popsané je blbost, protože bys loopoval čistý signál ještě před vlezem do Bosse. Takže tahle cesta je zavřená.Frantuj píše: 20.12.2021 10:48 Zde jsou odpovědi k Triu+. Tedy bez zapojení Boss Br80.
b) není kytara slyšet
c) není kytara slyšet
Hmm, tak to není úplně ideální situace, protože předpokládám, že chceš použít interní looper z Tria. Níže popsaná varianta má nevýhodu, že basu a bicí budeš mít jen mono.
Kytara do Guitar In Trio+
Z Trio+ FX Send do "Guitar In" v Boss BR
Z Trio+ Mixer do "Line In" v Boss BR
K poslouchání přes bedny nebo do sluchátek pak použít sluchátkový výstup Bosse.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Tak problém se zdá být vyřešen. Použil jsem doporučené zapojení pro Trio+ s tím, že stereo výstup 3,5mm z Bosse jsem sloučil do mono dle druhého obrázku. I tak tam stále bylo slyšet rušení. Pak jsem zkusil propojit drátem kostru Tria+ se zemnícím kolíkem v zásuvce 230V. A v tu chvíli veškeré rušení bylo pryč.
Je tedy zajímavé, že při použití pouze Tria+ (bez připojeného Bosse) rušení není. To se projeví až po připojení Bosse. Jestli se tam hádají nějaké zemní smyčky, kdo ví? Zvuk je teď tedy čistý. Snad je jen nepraktické, že se musí extra "kabelem" udělat vždy ta propojka. Nějaký nápad?? Škoda, že orig. napaječ od Tria+ nemá klasickou zástrčku, kde by byla fáze, nulák a zem, aby nehrozilo otočení zástrčky a tím i záměna fáze s nulákem. Tam by pak stačilo propojit drátem zemní vývod s mínus pólem a bylo by to. (Napaječ má dvoukolíkovou zástrčku).
Děkuji za snahu - filo01- pomoci.
Je tedy zajímavé, že při použití pouze Tria+ (bez připojeného Bosse) rušení není. To se projeví až po připojení Bosse. Jestli se tam hádají nějaké zemní smyčky, kdo ví? Zvuk je teď tedy čistý. Snad je jen nepraktické, že se musí extra "kabelem" udělat vždy ta propojka. Nějaký nápad?? Škoda, že orig. napaječ od Tria+ nemá klasickou zástrčku, kde by byla fáze, nulák a zem, aby nehrozilo otočení zástrčky a tím i záměna fáze s nulákem. Tam by pak stačilo propojit drátem zemní vývod s mínus pólem a bylo by to. (Napaječ má dvoukolíkovou zástrčku).
Děkuji za snahu - filo01- pomoci.