Furch vaše poznatky a názory

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
diazemap
Nový uživatel

Re: Furch vaše poznatky a názory

Příspěvek od diazemap »

Šimkojc píše: 5.12.2021 13:41 Furchy dělá dobré kytary viditelně inspirované Taylorem (a taky si za to nechávají řádně zaplatit), ale říct že cituji : kvalita zpracovani je o mile a mile dal, nez u kterychkoliv jinych znacek, to bych si rozhodně netroufl tvrdit a samozřejmě to ani není pravda.
Jj, je to tak. Furch je pro západní zákazníky hledající butikové kytary absolutní steal, zejména všelijaké hipstery, a to i navzdory tomu, že zahraničí připlácí často nemálo za import a hlavně umí ocenit ruční práci. Dana Bourgeois je bezva týpek, co dělá specialitky s brazilským palisandrem a tormentovanými dřevy, o čemž může Furch jenom snít, ale taky za ceny až kolem půl milionu. Furch prostě nádherně vyplnil niche prostor mezi standardní nabídkou renomovaných výrobců, co si nechají zaplatit za značku s tím, že kvalitu často ošulí, resp. nenabídnou nic moc extra a mnohdy extrémně předraženými custom shop kytarami a to díky zatím levné pracovní síle (mění se opravdu skoro každý den) a velice propracované produktové řadě s citem pro západní marketing, kdy se nebojí vystavovat i na NAMM. Toť vše. Pokud tedy není člověk čichačem korku, kdy nejvíc voní ten Moravský, samozřejmě.

Jestli mi ale něco vyrazilo dech, tak je to Little Jane. Škoda že ji nedělají v levnějším provedení a že mi není o dvacet let méně. Tech akcí, kam bych ji býval byl vzal díky skladnosti. :( Tahle kytara je fakt světová, ale bohužel pro svět, který už víceméně zmizel.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

a další slovo do pranice, výroční limitovaná série https://www.frontman.cz/vyrocni-limitov ... orty-gc-lx
A bohužel drze a arogantně vzali vítr z plachet všem internetovým rozumbradům, kteří si chtěli ostřit svoje pérečka na skandální ceně od 189.000 Kč (protože každý kovaný čecháček přece ví, že by to mělo stát maximálně polovinu) .... celá série už je vyprodaná, tak sorry kucííí ;)

BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
himself

Příspěvek od himself »

Přijít s článkem poněkud po funuse a ještě rovnou dráždit bosou nohou čecháčky, no já nevím... :)
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

ok, tak něco novějšího, modrá je dobrá?

himself

Příspěvek od himself »

Paráda!
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

Přesně pro tohle mám Furch rád. Cizelují, pořád na něčem pracují, vylepšují. Je to moderní společnost, neusínají na vavřínech... stále hledají nějaká zlepšení, chtějí se prosadit na světovém trhu a něco pro to dělají... atd. :)

To Hyenik: troufalé, ale nepříjemně pravdivé.
jastud

Příspěvek od jastud »

IMHO Furch je spolu s Taylorem nejprogresivnější velkou (jasně Taylor, Martin i Gibson dělají mnohem víc kusů, ale Furch taky nedělá tři kytary denně) high-end fabrikou na akustiky. M a G žijí ze staré slávy, ale F a T nastolují nové standardy. Hlavně přestali ve světě být zajímavou kuriozitou odkudsi z Ruska, ale respektovaným výrobcem, který je brán vážně. Fandím jim, Petr Furch to vzal za správný konec.
Mimochodem těším se na rok 2030. Plánuju si ten rok udělat fakt velkou radost a téměř jistě to bude zahrnovat cestu do Velkých Němčic :mrgreen:
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

Souhlasím, pan Petr Furch to rozhodně vzal za ten správný konec.
PS: radost se nemá odkládat :)
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

jastud píše: 22.12.2021 10:37 Mimochodem těším se na rok 2030.
Padesátiny?
EDIT:
Moc se mi líbí, jak borec hraje na tom druhém videu, co Furch zveřejnil ve stejnou dobu:
jastud

Příspěvek od jastud »

Jester píše: 22.12.2021 11:56 Padesátiny?
Bať.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Pavel K

Příspěvek od Pavel K »

ad Furch Yellow
Hádal jsem Zdeňka Bínu z -123min. podle jeho stylu hry a pokyvování hlavou. Bingo :-)
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

První ostrá nahrávka barytonového Furcha ještě teplého z výroby :)
Na chystané novince Dying Passion - Skylor

himself

Příspěvek od himself »

Čavli

Příspěvek od Čavli »

Neměl někdo v ruce tohle?
https://hudebnibazar.cz/furch-yellow-om-sr/ID449409/
Ať už tenhle kus, nebo alespoň ten model?
OM ještě nemám, přijde mi rozumná cena.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
himself

Příspěvek od himself »

Ano (v Kytarách) a moc se mi to líbilo. Byla to kytara, kterou bych si vybral, protože vyšší už bych neocenil.
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

Zkušenost mám. A cena je skutečně zajímavá. Už vzhledem k tomu, že se jedná o žlutou řadu, která se momentálně pohybuje sic v kvalitativně patřičných, nicméně v oblasti dostupnosti v obtížných výšinách (53000+). Jestli na to máš peníze, tak ji neváhej vyzkoušet. Furchovská omka jsou hlasitá s překvapivě plným a hutným zvukem. Ve spodních tónech rozhodně nezahálí a na vyšších tonech neštípou. Jak bych to jen... především jsou univerzální = jak na trsadlo, tak na finger. Tahle kombinace SR bude asi více zvonivá, než kulatý mahagon, ale rozhodně si s barvou zvuku pohraješ podobně, jako u každého FURCHa.
PS: koukal jsem po ni, ale potřebuju teď tolary utratit za něco jiného.
Čavli

Příspěvek od Čavli »

Právě, že si v pondělí jde manželka vyzvednout nové auto, takže můj firemní účet minulý týden silně zakrvácel, navíc doba je velmi podivná ...
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

hmm. Auta se nekupují, operák je operák. To už raději vysolím balík za kytaru, která přece jen neztratí dvě třetiny své hodnoty...
Čavli

Příspěvek od Čavli »

Tak jednoduché to není, vše se dá spočítat. Navíc peníze na kytaru musím zdanit, a neodečtu DPH.
Dát za 5 let 600 tis. za operák a nemít co prodat, taky není žádná výhra.
Ale na to mám daňového poradce.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

Novinka od Furchů - Violet řada bude celomasívní, protože Furch s výrobou polomasivů končí. Překvapení je, že - cituji - " Zadní deska nese speciální profilování bez nutnosti žebrování, což nám umožňuje dosáhnout neobvykle silného zvuku." Tak na to jsem teda zvědavej...
Čili u Furchů bude k mání celomasiv bez žeber na zadní desce.
Hledal jsem, ale nenarazil jsem na jiného renomovaného výrobce, který by se dal u celomasívních kytar cestou bez žebrování zadní desky (u polomasa to dělá Taylor). Zajímavé.
První cena, kterou jsem vyhledal na netu, je 23.990 tolarů českých za Déčko, ovšem pouze při osobním odběru...
k dispozici v kombinaci Sitka - Mahagon...

EDIT - tak teď jsem docela pomatenej, protože ve fotogalerii Violet na stránkách FURCHa žebra viditelná má... tak jak to teda je?
https://furchguitars.com/cs/nastroje/vi ... violet-sm/
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“