Externí předzesilovač gramofonu
Pravidla fóra
Externí předzesilovač gramofonu
Ahoj
Koupil jsem ke gramofonu Lenco 92 externí předzesilovač Cambrige Audio Solo. U gramofonu totiž lze vypnout jeho vlastní předzesilovač, který je tedy nic moc... Z Cambridge to mám vedeno do linkového RCA vstupu (červený a bílý) v receiveru Onkyo TX-SR494.
Při zvednutí raménka a jeho umístění nad drážku se aktivací spuštění gramofonu ozve v reprodukutech hlasité lupnutí. Stejně tak, na konci desky při zvednutí ramene a rovněž při posazení raménka do držáku se při automatickém vypnutí ozvě opět dvojité silné lupnutí. Gramofon nemá bohužel konektor pro zemnění, Cambridge ano.
Poradíte?
Děkuji Dan
Koupil jsem ke gramofonu Lenco 92 externí předzesilovač Cambrige Audio Solo. U gramofonu totiž lze vypnout jeho vlastní předzesilovač, který je tedy nic moc... Z Cambridge to mám vedeno do linkového RCA vstupu (červený a bílý) v receiveru Onkyo TX-SR494.
Při zvednutí raménka a jeho umístění nad drážku se aktivací spuštění gramofonu ozve v reprodukutech hlasité lupnutí. Stejně tak, na konci desky při zvednutí ramene a rovněž při posazení raménka do držáku se při automatickém vypnutí ozvě opět dvojité silné lupnutí. Gramofon nemá bohužel konektor pro zemnění, Cambridge ano.
Poradíte?
Děkuji Dan
Re: Externí předzesilovač gramofonu
Muzes zkusit propojit kusem vodice ground na preampu s nejakou kovovou casti gramofonu, treba s nejakym sroubkem na zadnim panelu nebo na spodku, a pak to spolecne uzemnit z ground svorky preampu. Ale nejsem si jisty, ze to na uvedene nesvary pomuze. Grounding by melo odstranit brum a staticky sum. Ty nesvary maji imho jinou pricinu.
"a pak to spolecne uzemnit z ground svorky preampu." - myslel jsi tím, že po propojení šroubku na gramci s groundem preampu pak ještě vést další vodič od groundu preampu někam třeba na trubky od topení?
Tak nějak.
Gramec, zesik i predzes nejsou jinde pripojeny na "zem" resp ochrannou svorku viď?
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
Teď jsem zkoušel ještě uzemnit dalším drátem na kovový předmět a nic. Ten zvuk je reakce na spuštění vypínače geamofonu a pak na spouštění či vypnutí otáčení talíře, když pohnu raménkem z podstavce nad drážku a ten pohyb spustí elektromotorek talíře.
Tak to vypnuti gramofonu bych cekal, ze lupne v zesilovaci. Ostatni moc standardni neni. Pokud tedy nemas na mysli dosednuti jehly na desku a na konci jeji zvednuti z drazky. To samozrejme slyset je.
Ne ne, jehla dělá standardní zvuk. To vypadá na interferenci toho motorku poloautomatu ramene.
Ten interní předzesilovač tohle nedělal předpokládám?
jinak já u toho preampu vidím třípin na napájení, takže je spojen s ochranným kolíkem nee?
jinak já u toho preampu vidím třípin na napájení, takže je spojen s ochranným kolíkem nee?
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
Ano preamp má tříkolíkovou zástrčku.