ničí hra na bicí sluch ??
Pravidla fóra
ničí hra na bicí sluch ??
chcu začínat na bicí a spíš tak pro zajímavost mě zajímá jestli myslíte že hraním na bicí si člověk může pomoct k nedoslýchavosti nebo jiným problémům
popřípadě jaké zkušenosti s tím vy nebo vaši známí mají....mno ??

- Little.Sick.Fish
- Kontaktovat uživatele:
Re: ničí hra na bicí sluch ??
náš bubeník se učil u jednoho profíka a ten mu řek, že když necvičí s klapkama na uších, tak je to blázen... randál je to fakt slušnej...majak píše:chcu začínat na bicí a spíš tak pro zajímavost mě zajímá jestli myslíte že hraním na bicí si člověk může pomoct k nedoslýchavosti nebo jiným problémůmpopřípadě jaké zkušenosti s tím vy nebo vaši známí mají....mno ??
![]()
![]()
kytary:Epiphone SG G400 Goth (snímače Dimarzio PAF Classic), Fokus Strat S-S-S K.A.
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
Podle mě je to jasný - samozřejmě. Když jsem na naši uplně první zkoušk udotahli bicí a bubeník začal hrát, dělalo m ito strašně zle a musel jsem jít za roh. Ale pak jsem si zvykl a stál jsem u bicích. Jinak řečeno - zvykneš si, ale sluch si ničíš určitě.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
tak jako jasné že to ničí sluch , ale já se tomu chcu věnovat jenom příležitostně...nee jako profík....chci si to prostě zkusit....trénovat budu tak jednou dvakrát týdně ve škole
myslíte že i to stačí k tomu , abych si dodělal sluch
prže to bych fakt nechtěl...hraju ještě na saxík a to je pro mně číslo jedna....a pos*at si sluch bicíma to mi za to fakt nestojí

Znam osobně pár bubeníků, který maj prasklý bubínky v uších.
Naposledy upravil(a) afektband dne 29.08.2007 7:55, celkem upraveno 1 x.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
špunty
To zas jo, špunty do uší sou dobrá věc. 
osobně s tím mám ale zkušenost takovou, v naší akusticky vyměřený a obložený zkušebně, že bicí, jsou slyšet nepříjemně hodně na druhý straně, ale u bubeníka to vůbec není hlasitý...protože taky sám bubnuju, tak to můžu porovnat, a je to rozdíl...dyž bubeník vezme virbl přes ráfek, tak nám praskaj uši, a dyž to vší silou udělám já, tak je to u mě v pohodě.)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Spunty do usi z lekarny
4kc za jeden par. 
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Delalo spatne?!KIWI píše:Podle mě je to jasný - samozřejmě. Když jsem na naši uplně první zkoušk udotahli bicí a bubeník začal hrát, dělalo m ito strašně zle a musel jsem jít za roh. Ale pak jsem si zvykl a stál jsem u bicích. Jinak řečeno - zvykneš si, ale sluch si ničíš určitě.
A jak psal Maples, taky se mi zda kdyz hraje nas bubenik, ze je to hooodne nahlas. No ale kdyz hraju ja tak mi to ani nepride
Naposledy upravil(a) JanSpilka dne 4.10.2007 7:18, celkem upraveno 1 x.
Guitar : Ibanez RG 350EX (DiMarzio Neck, Bridge PUs)
Amplification : Bugera 333, Ibanez TN412A Thermion
----------------------------------------------------------------------------
BandZone - Strain-Through - Alternative Metal? HC?
BandZone - SKAliSKA Ska/Punk
BandZone - Disagree of despair Alternative Metal
Tak bud hraj anebo se na to vyser, stejne k cemu ti bude sluch (v 50ti) kdyz uz se stejne nubudes moct poradne ani hejbatmajak píše:tak jako jasné že to ničí sluch , ale já se tomu chcu věnovat jenom příležitostně...nee jako profík....chci si to prostě zkusit....trénovat budu tak jednou dvakrát týdně ve školemyslíte že i to stačí k tomu , abych si dodělal sluch
prže to bych fakt nechtěl...hraju ještě na saxík a to je pro mně číslo jedna....a pos*at si sluch bicíma to mi za to fakt nestojí
![]()
Guitar : Ibanez RG 350EX (DiMarzio Neck, Bridge PUs)
- wreptile
- Bandzone: http://bandzone.cz/ghostface
- Little.Sick.Fish
- Kontaktovat uživatele:
Hrozně mě štve, že se v Čechách asi nikdo nezabejvá výrobou muzikantskejch špuntů do uší
Když zpíváš a používáš špunty z lékárny, tak ti připadá, že akorát huhláš a zároveň přitom neslyších, co hraješ na kytaru, což teda dost snižuje požitek ze hry. Po každý zkoušce, když jedu autem totálně vydeptanej z toho randálu a píská mi v uších, si říkám, jak by bylo fajn, hrát nějakou tichou, baladickou hudbu..
Bubeník fakt neslyší takovej rachot, jakej schytává zbytek kapely, tak mu nevadí, že do toho řeže jak šílenej, navíc si dá ještě klapky a my ať si děláme, co chcem... Bubeníci, mějte rozum, vytlumte si bicí a energii si choďte vybíjet třeba na box!
To sem se zas jednou rozlítil
Bubeník fakt neslyší takovej rachot, jakej schytává zbytek kapely, tak mu nevadí, že do toho řeže jak šílenej, navíc si dá ještě klapky a my ať si děláme, co chcem... Bubeníci, mějte rozum, vytlumte si bicí a energii si choďte vybíjet třeba na box!
To sem se zas jednou rozlítil
kytary:Epiphone SG G400 Goth (snímače Dimarzio PAF Classic), Fokus Strat S-S-S K.A.
u bubnů je to totiž tak, že největší zvuk/hluk se šíří spodníma blánama, ty mají za úkol ten zvuk rozšiřovat do prostoru, nebo jak to říct, proto to není jenom pocit, že je to u samotnýho bubeníka tišší, ty bicí jsou natočený hlavně od něj...ale dohadovat se, jestli to ničí sluch je podle mě blbost, a když už, tak samotnýmu bubeníkovi to může bejt jedno.)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Mam pocit, ze hrou na bici si uci nici vsichni, kdo jsu v te mistnosti
ale zrovna tak pri hre na cokoliv jinyho, kdyz je to nahlas, ale, jak uz bylo receno, bici jdou ztlumit dostblbe a komplikovane. Ja osobne si i pri treninku vzdycky davam vatu do usi, a je to fakt prijemnejsi. Na zkouskach to delam taky ,a vsichni na me koukaj jak na blazna, ale kdyz jsme jednou zkouseli tejden v kuse, tak ja narozdil od nich ten mesic po tom normalne slysel. Podle me to neni nijak omezujici(jako to ucpavani), a na koncertech a kdyztak vyznamejsich zkouskach to muzete vyhodit 
spoluhráče uchráníš když rezonanční blánu celou překryješ např. čtvercem molitanu 5 cm tl. a zachytneš v rozích za šroub kování horní obruče nějakým pružným poutkem(moje řešení, rychlý a osvědčilo se). Ta spodní blána prostě nesmí znít, protože je to jak reprák. Ale mezi námi - jsou bicmeni zvládající dynamiku úhozu a ti umí hrát prostě potichu a nad tímto se pousmějí...já jsem si prostě neodpustil si zařádit a tlumení bylo nezbytný
, dnes bych volil spíše nácvik té dynamiky 
Jenze je furt lepsi hrat potichu, i kdyz to neni ono, nez hrat na zatlumeny bici, ktery zni totalne vykastrovaneAsanoth píše:tak ono hrat potichu je docela v poho, ale zas... neni to vono![]()
to je jako rict kytaristovi "hraj ty maidny v pianissimu!!"
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus