Peavey bandit 112 sheffield
Pravidla fóra
Re: Peavey bandit 112 sheffield
Tak velká paráda a gratulace! To ses dostal dál než já. Moje verze bude komplikovanější v tom, že potřebuju, aby diody svítily v opačném stavu spínačů, no. Takže jsi jen změnil hodnoty odporů?
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Přesně jak píšeš, jen prohoď červené drátky.
Modrou tam klidně dej, odpor může zůstat, měnit jen pokud by LED svítila moc nebo málo. LEDek je strašné množství od nízkopříkonových po oslepující, tak se nedá moc odhadovat, co koupíš a jak to bude svítit.
Modrou tam klidně dej, odpor může zůstat, měnit jen pokud by LED svítila moc nebo málo. LEDek je strašné množství od nízkopříkonových po oslepující, tak se nedá moc odhadovat, co koupíš a jak to bude svítit.
Myslím, že v některých obchodech je svítivost udávaná, takže dá se třeba vybrat pár kousků a případně prohodit. Anebo laborovat s hodnotou odporu (příp. použít trimr), to samozřejmě vyjde levněji.kmensik píše: 19.01.2022 10:13 Přesně jak píšeš, jen prohoď červené drátky.
-
Bambusatko
To Torst:
odpory jsem neměnil, nechal jsem tam ty původní a funguje to...(dle metody pokus/omyl a začal jsem u toho nejjednoduššího, kdyby to svítilo moc, nebo málo pak bych zkusil laborovat s hodnotou odporu jak píše kmensik).
To kmensik:
díky za radu...jsem zvyklej mít přepínání kanálů na první pozici, tak ty drátky ještě prohodím...co se týče té modré LED, tak vidím, že nejlepší je cesta pokus/omyl...maximálně zničím ledku za pár korun a pak koupím silnější, nebo větší odpor, jak píšeš...
ještě jednou díky všem!
jo a ještě něco...pořád koukám po bazarech na přídavný reprobox 112 k banditovi...dle mého překvapení se i bazarový kousky pohybujou většinou nad hranicí 3000kč, což už je skoro cena bazarovýho bandity...tak jsem na to šel jinak...na jednom bazaru jsem našel za 60 éček Peavey studio pro 112 silver stripe s poškozeným zesíkem...udělám z něj reprobox a ještě mi zbydou nějaký náhradní díly pro banditu...
a cena je cca poloviční než bazarovýho reproboxu 112...nechápu...
odpory jsem neměnil, nechal jsem tam ty původní a funguje to...(dle metody pokus/omyl a začal jsem u toho nejjednoduššího, kdyby to svítilo moc, nebo málo pak bych zkusil laborovat s hodnotou odporu jak píše kmensik).
To kmensik:
díky za radu...jsem zvyklej mít přepínání kanálů na první pozici, tak ty drátky ještě prohodím...co se týče té modré LED, tak vidím, že nejlepší je cesta pokus/omyl...maximálně zničím ledku za pár korun a pak koupím silnější, nebo větší odpor, jak píšeš...
ještě jednou díky všem!
jo a ještě něco...pořád koukám po bazarech na přídavný reprobox 112 k banditovi...dle mého překvapení se i bazarový kousky pohybujou většinou nad hranicí 3000kč, což už je skoro cena bazarovýho bandity...tak jsem na to šel jinak...na jednom bazaru jsem našel za 60 éček Peavey studio pro 112 silver stripe s poškozeným zesíkem...udělám z něj reprobox a ještě mi zbydou nějaký náhradní díly pro banditu...
Vzít druhý kombo jako reprobox je OK, jen bych ho asi nepřekuchával, protože ho jednou někdo bude chtít opravit. Možná kvůli hmotnosti při přenášení vyndat trafo.
-
Bambusatko
Tak pokud si to myslím správně, tak ten zesík je tam chycenej jen na 4 šrouby ze shora...plánuju to jen odšroubovat, vyndat celej zesík i s periferiema a zůstane mi jen prázdná bedna s reprem...díru po zesíku bych zakryl nějakým nerez plechem (silver stripe
a ten bych chytnul na ty stejný šrouby co původní zesík...takže jestli to takto půjde celá operace bude nedestruktivní a vratná...
Máš mé požehnání.
Samozřejmě to jde, ta úvaha není chybná. Bandita jsem už rozmontovával, jsou to ty 4 šrouby, no problema. Jen pozor, na dně comba bude asi i pružinový reverb. Drátky k němu taky odpájet a nějak označit, aby je šlo vrátit. Osobně bych touhle cestou nešel a počkal si na nějaký levnější 1x12, ale zas na druhou stranu, bude to designově vyvážené, logo a td.
https://hudebnibazar.cz/hlava-kustom-de ... /ID410496/
https://hudebnibazar.cz/hlava-kustom-de ... /ID410496/
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
-
Bambusatko
To torst:
no mě se právě líbí, že takhle mě to vyjde v podstatě levněji a ještě to k sobě designově půjde...
- ještě mám jeden dotaz ohledně zapojení repra...předpokládám, že není jedno, jak se drátky od repráku zapojí na konektor (samice) pro 1/4" mono jack (z bandity půjde kabel s mono jackem do tohoto konektoru/samice)...od repráku vede modrej a žlutej drátek, kterej zapojit na "tip" (špičku) samice?
no mě se právě líbí, že takhle mě to vyjde v podstatě levněji a ještě to k sobě designově půjde...
- ještě mám jeden dotaz ohledně zapojení repra...předpokládám, že není jedno, jak se drátky od repráku zapojí na konektor (samice) pro 1/4" mono jack (z bandity půjde kabel s mono jackem do tohoto konektoru/samice)...od repráku vede modrej a žlutej drátek, kterej zapojit na "tip" (špičku) samice?
No hlavně je důležitý, aby byla obě repra zapojena shodně, jinak se budou pohybovat s obrácenou fází a jejich zvuk se bude de facto odečítat. Pokud by sis nebyl jistý, dá se udělat test s baterkou, stačí tužková 1,5 V.
V jednom směru membrána cukne ven, v opačném dovnitř.
V jednom směru membrána cukne ven, v opačném dovnitř.
-
Bambusatko
to Fořt:
díky za dobrej tip...zkusím test s 1,5V baterkou na Banditovi a na připojeném reproboxu se to musí chovat stejně...jednoduché, geniální...
díky za dobrej tip...zkusím test s 1,5V baterkou na Banditovi a na připojeném reproboxu se to musí chovat stejně...jednoduché, geniální...
tip s baterkou je samozřejmě správný, ale nevím, jestli to půjde aplikovat na speaker out Bandita. Obecně by mělo platit, že + repra jde na špičku jacku.
... ale asi ano. Po zasunutí jacku do speak. out se externí repro jen připojí paralelně k okruhu.
... ale asi ano. Po zasunutí jacku do speak. out se externí repro jen připojí paralelně k okruhu.
-
Bambusatko
to torst:
+ repra jde na špičku jacku...ale kterej kontakt na repráku je + a kterej -?
když se koukám na reprák zezadu (od cívky) tak vlevo je + a v pravo -?
mám doma ještě jedno kombo CRATE a tam je vlevo připojenej červenej drátek (asi +)...u toho Peaveye je ale žlutej a modrej a to už jsem v koncích co je + a co -...
+ repra jde na špičku jacku...ale kterej kontakt na repráku je + a kterej -?
když se koukám na reprák zezadu (od cívky) tak vlevo je + a v pravo -?
mám doma ještě jedno kombo CRATE a tam je vlevo připojenej červenej drátek (asi +)...u toho Peaveye je ale žlutej a modrej a to už jsem v koncích co je + a co -...
+ a - bývá vyraženo buď na kontaktech nebo na tom kartonu, na kterém jsou přinýtované. Nebo bývá na jedné straně barevná tečka a to je +. Ale zkus ten monočlánek, to je sychr.
https://www.tdpri.com/threads/speaker-polarity.1040943/
https://www.tdpri.com/threads/monoprice ... ty.993340/
https://celestion.com/blog/speaker-wiri ... gurations/
https://www.tdpri.com/threads/speaker-polarity.1040943/
https://www.tdpri.com/threads/monoprice ... ty.993340/
https://celestion.com/blog/speaker-wiri ... gurations/
-
Bambusatko
Super....moc dík za odkazy...teď už to asi dám...
https://hudebnibazar.cz/box-1x12-osazen ... /ID424212/
žádná paráda, ale sympatická cena a k Banditovi ideální.
-
Bambusatko
Souhlas...
...já už jsem ale domluvenej na to Peavey studio 112 silver stripe s porouchaným zesíkem...už jsme si plácli, tak už to nechci měnit...až to zprovozním podám report...
...
Tak to by byla celkem dobrá cena i za samotné repro, pokud je v pořádku. Vypadá dost ošuntěle, ale snad je to jen špína, prach a chlupy z toho koberce.torst píše: 24.01.2022 18:44 https://hudebnibazar.cz/box-1x12-osazen ... /ID424212/
Malinko mi přijde že byl opravovaný,ale z těhle fotek se to nedá říct s určitostí
ostatně nebyl by to jediný co je na bazaru a není to tam uvedeno v popisu
ostatně nebyl by to jediný co je na bazaru a není to tam uvedeno v popisu
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
-
Bambusatko
Zdravím...jen taková malá technická...přemýšlím nad tím, jak si doma pustit banditu do sluchátek (aby to neřvalo po celým baráku...
)...napadlo mě píchnout sluchátka do výstupu preamp out, ale v manuálu se píše, že je to jen linkovej výstup (třeba pro nahrávání), který neovlivňuje průchod signálu zesíkem, takže předpokládám, že by to šlo jak do sluchátek tak ale i normálně přes repro bandity...
druhá možnost mě napadla píchnout sluchátka do výstupu pro efektovou smyčku...tím bych vlastně přerušil průchod dál do power ampu, což si myslím, že by mohlo fungovat?
Radši bych ale slyšel názor zkušenějších než něco odpálím (sluchátka třeba)...předem dík za odpověď...
druhá možnost mě napadla píchnout sluchátka do výstupu pro efektovou smyčku...tím bych vlastně přerušil průchod dál do power ampu, což si myslím, že by mohlo fungovat?
Radši bych ale slyšel názor zkušenějších než něco odpálím (sluchátka třeba)...předem dík za odpověď...