Vaše adaptéry a krabičky

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
jbiker

Re: Vaše adaptéry a krabičky

Příspěvek od jbiker »

https://www.thomann.de/cz/harley_benton ... _2_pro.htm

innerself: Tohle používám v akustickém boardu, který mám na vystoupení tj. nějaké ruchy jsou velmi nežádoucí. Neperou se ti tam spíš nějaké krabky?

Scorstin: Na hladové efekty mám Cioks. Ten se mi zahřát nebo odpálit “nepodařilo”, i když jsem měl připojený efekt se startovacím odběrem vyšším než udávané maximum a běžným odběrem ve stejné hodnotě. Třeba port 200 mA a efekt se stejným (deklarovaným) odběrem.
innerself

Příspěvek od innerself »

Píšu, že power plant junior to nedělá. Jediný v čem se v popisu liší je, že junior má doslova napsáno galvanicky oddělený, kdežto 1pro má izolovaný výstupy, který by měly eliminovat brum a hluk. Bylo to slyšet ale až když jsem ohulil aparát na kapelní hlasitost, jinak jsem to na levelu osobního zahrání neslyšel.
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
jbiker

Příspěvek od jbiker »

Jo aha, už jsem se v tom zorientoval :wink:
volfi

Příspěvek od volfi »

Používáte někdo nabíjecí baterie k napájení krabiček? Klasické NiMh se mi kupovat moc nechce kvuli nižšímu napětí. Existují však lion baterie s usb nabíjením, drží stabilně 9V a měli by mít kolem 500mah+, problém je že vše je v číně a neznám nikoho, kdo by to měl odzkoušený. Třeba se tu někdo najde.

Chtěl bych napájet NS-2, nějakej delay od bosse (ten ještě nemám buď DD-3 nebo DM-2w) a Crybaby. Každá ta krabička bude jinde umístěna a nechci tahat zdroj, stačí mi když to vydrží 5 hodin hrát.

baterie které mám na mysli https://www.aliexpress.com/item/3291845 ... mainSearch

Edit: Ještě koukám, že jsem se spletl a ty nabíjecí lionky maj taky 8,4V čekal jsem, že tam bude nějakej step-up jako maj například tužkové baterie Fenix. Upravuji otázku, znáte někdo nabíjecí baterie, které drží 9V nebo lehce víc?
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
José

Příspěvek od José »

A powerbankou s 9 V vystupem by to neslo vyresit?
volfi

Příspěvek od volfi »

šlo, ale jsou to kabely navíc a 3 powerbanky, když už bych dělal něco takovýho, tak bych si dovnitř dobastlil nějaký članék a elektroniku, ale nejradši bych šel cestou baterie.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
José

Příspěvek od José »

3 powerbanky? Proč? By stačila by přece jedna a daisychain -> když je to ve „vzduchu“, dvojitá země, IMO, při daisychainování by vznikat neměla. Třeba tahle má dva výstupy takže je to powerbanka a jeden daisychainík, tady to máš komplet bez jakékoliv práce (a bude se se to bude snáž nabíjet, nehledě na to, že s baterkama to celé se bude muset rozpojovat). Ale samo jak myslíš.

S těmahle odběrama je to asi jedno
NS-2 20 mA
Cry baby 1 mA
DD3 circa 50 mA, DM ca 35 mA
volfi

Příspěvek od volfi »

Protože každá krabička bude na jiném místě, wah na zemi, delay u mixu a ns2 u zesilovače a rád bych omezil napájecí kabely, kvůli pohodlnosti. To, že bych pak vyndal baterie a nabil už mi nevadí.
LUBOSH
Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum

Příspěvek od LUBOSH »

A co tohle, to by ti nepomohlo?

Příspěvek od Kajman2nd » 3.12.2019 11:31

Ahoj, nechceš zkusit Li-Pol nabíjecí baterku? Tyto mají nabité opravdu 9V (naprázdno 9,5V), používáme je teď v kapele na všelicos, bezdráty, aktiv basa, atd. zatím naporosto bez problémů
https://www.aliexpress.com/item/3280584 ... 4c4dpASurY

pulzujici-zesilovac-46502#p771711
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
volfi

Příspěvek od volfi »

LUBOSH píše: 23.01.2022 11:40 A co tohle, to by ti nepomohlo?

Příspěvek od Kajman2nd » 3.12.2019 11:31

Ahoj, nechceš zkusit Li-Pol nabíjecí baterku? Tyto mají nabité opravdu 9V (naprázdno 9,5V), používáme je teď v kapele na všelicos, bezdráty, aktiv basa, atd. zatím naporosto bez problémů
https://www.aliexpress.com/item/3280584 ... 4c4dpASurY

pulzujici-zesilovac-46502#p771711
Odkaz na baterku mi nefunguje, tohle napětí by bylo ideální :D
LUBOSH

Příspěvek od LUBOSH »

Taky jsem tam dal odkaz na dané vlákno kde ten odkaz je. :wink: Ale dám ti ho sem znova.
https://m.aliexpress.com/item/328058466 ... 4c4dpASurY
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
volfi

Příspěvek od volfi »

Super mockrát děkuji, zkouknul jsem co je ten zenter zač a je to velice slušný. Má v sobě 2x 3,7v 500mah li-po články. Takže jejich psanejch 9v 400mah je uvěřitelnejch. Elektronika vypadá taky slušně, přesně tohle jsem hledal.
LUBOSH

Příspěvek od LUBOSH »

Jestli je to ono tak to jsem rád, že jsem se trefil. Tak ať se daří.
volfi

Příspěvek od volfi »

Neznáte někdo nějaký power conditioner ve formátu klasické prodlužovačky?
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

Co od toho zařízení konkrétně očekáváš za služby?
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
volfi

Příspěvek od volfi »

Očekávám, že by to mohlo aspoň trochu mohlo vyfiltrovat bordel ze sítě a třeba hlídání přepětí.
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

Nevím o jaký celkový výkon/spotřebu jde
ale obecně
na přepětí se používají běžně varistory,součástka za pár korun, šoupnou ho do prodlužky, cenu ztrojnásobí a je tu prodlužka s přepěťovou ochranou (varistor najdes dnes snad v každém zdroji a slušnější elektronice napájené ze sítě
pak jsou přídavní LC filtry, většinou součást zásuvky třeba pc zdroje,ale prodávají se i samotné
na bordel v síti je jedna taková bastlířská pomůcka, jmenuje se oddělovací trafo 230/230V
pokud možno z "méně kvalitních plechů"
jde o to jak je sínusovka deformovaná, nebo co tě v té síti ruší, pokud jde o domácnost, je dobrý najít zdroj rušení a utnout to hned u něj
výše uvedené věci by měl zvládnout každý bastlíř sám a celkem levně, jinak jsou tyhle pračky dost drahý a velký, do prodlužky jedině ty filtry a varistor...
IMG_20220224_205819_resized_20220224_090124810.jpg
IMG_20220224_205809_resized_20220224_090126229.jpg
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
volfi

Příspěvek od volfi »

Ruší mě třeba sousedův ohradník na koně, který nevypnu. :D Každopádně dík za rady, ale asi bych radši hotové řešení.
Napájet bych tim chtěl jen jeden lampový zesilovač, možná případně zdroj pro krabičky, ale snažím se zkoušet akumulátorový provoz, krabiček.
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

Noo tak ohradnik to je zrovna jak vyložený vysilac, tam bych veril ze se ti to dostane do aparatu i pres kytaru a vzduchem
Zkusil bych si aparat chvíli pres nejakou ups, jestli mas moznost si pujcit
Odpojit od sítě a jet na aku, jen aby jsi zjistil, jestli se toho ruseni muzes zbavit něčím v napájecí síti, nebo ti to tam leze i vzduchem...
Dotazy prosím do SZ
volfi

Příspěvek od volfi »

zkusím dík za tip
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“