čištění kytary

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
DJ Murano
Bandzone: www.bandzone.cz/tarquam

Re: čištění kytary

Příspěvek od DJ Murano »

no kleplo mě, jelikož hmatník absolutně ztratil barvu a vypadalo to jak kdyby kytara (ne)přežila povodně :oops:
| Multiinstrumentalista - Tarquam | Symphonic metal band - Wishmasters | Studio AD-SOUND |
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Tak to nesmíš tu kytaru ve vodě louhovat :) Nebo to byl nějaký podezřelý hmatník z dobarveného dřeva. Normálně tohle voda nedělá.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
DJ Murano
Bandzone: www.bandzone.cz/tarquam

Příspěvek od DJ Murano »

no to já to jenom přetřel hadrem...jako nijak se to nezkroutilo ale ta barva byla příšerná...no, přečistil jsem svoji Cort X-11 nějakou leštěnkou na dřevo a taky teda nemůžu říct, že to má původní barvu :|
| Multiinstrumentalista - Tarquam | Symphonic metal band - Wishmasters | Studio AD-SOUND |
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
Giuseppe

Příspěvek od Giuseppe »

Pánové, opět se ozývám s prosbou kvůli poradenství ohledně mé nebohé kytary. Tantokráte se mi zřejmě ošoupal AlNiCo snímač na horní hraně tak, že ztratil nejen barvu, ale i kluzký povrch a bojím se, aby neztratil i své výborné vlastnosti. Jelikož má na sobě snímač už několik skvrn, které nejdou dolů, ptám se, existuje-li nějaká prevence na snímače.

A dotaz blízký tomu prvnímu: Čím čistíte kovový hardware kytary? Dá se použít právě i na snímače to samé, co třeba na kobylku?
MilanT

Příspěvek od MilanT »

No, správně bych tě měl poslat do správného vlákna "údržba snímačů" :) - snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/u ... =silichrom
Tam se toho dozvíš třeba víc a rychleji než tady.
Možná by bylo dobré (než tady někde lovit informace) abys zmínil, že más na té Epině humbuckery AlNiCo s chromovanými kryty. Nebo nemáš? Jenom nevím, co myslíš tou ztrátou barvy a kluzkého povrchu. Proč chceš kryty snímačů kluzké? Jinak se neboj, na funkci rostlináře (snímače) ty skvrny nemají vliv. Co by za to jiní dali, aby mohli mít vintage :)
Pokud si pamatuji, jsi ti ty s tou "plísní" na kobylce? Kdyžtak v tom vlákně napiš jak a jestli jsi to vyčistil.
Giuseppe

Příspěvek od Giuseppe »

Ano, chromovaný, to bude ono. Jakože tam není ten plast přes to. Tos mě uklidnil.

K plísni se vyjádřím, ale ještě jsem se neodvážil to rozšroubovat. Až budu měnit struny, pustim se do toho a dám vědět.
Naposledy upravil(a) MilanT dne 10.01.2013 20:51, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučil jsem ti 2 posty. Příště prosím edituj. Díky.
Radagabi

Gibson Hi Gloss Polish (LC-960)

Příspěvek od Radagabi »

Ahoj.

Chci tento lak použít na mou kytaru Gibson Studio (viz. popis), ale bojím se, aby to povrch nějak nepoškodilo.

Nemám klasický lesklý povrch (jako např. Slash a jeho sunburst), ale mám kytaru černou a matnou, proti světlu vidím i leta na dřevu. Mám pocit, že je to nitrocelulózní lak.

Nepoškodím tím povrch?

Budu vděčný za odpověď nebo zkušenost.

EDIT: A ještě otázka, je mezitím i fretboard conditioner, měl bych asi odtáhnout výstuhu krku, sundat struny a nechat to uschnout, ale já se té výstuhy trochu bojím (jednak, abych ji vrátil, jak byla předtím a jednak abych ten krk nějak napotočil). Nemohl bych prostě nechat nataženy struny, namazat to komplet a vyměnit až druhej den?
Naposledy upravil(a) Radagabi dne 25.09.2013 18:05, celkem upraveno 1 x.
Kytara:Gibson Les Paul Studio Faded Ebony
Zesilovač:Marshall JVM410H + MESA Boogie Rectifier 2x12(V30)
Efekty:tc Electronic Hall of Fame Reverb
MilanT

Re: Gibson Hi Gloss Polish (LC-960)

Příspěvek od MilanT »

Pod tímhle označením mám tuhle malou červenou lahvičku LC 960 (na hmatník je zelená LC 965, na struny je modrá LC 970). Ty píšeš něco o nějakém laku a já v tom mám nějakou polituru na čištění a rozleštění. Používám to asi 3 roky na nitro Gibson Faded (Brown) a absolutně bez problémů.
Né že bych si potrpěl na značkovou kosmetiku, ale koupil mi to syn a tak to používám.
Obrázek
Radagabi

Re: Gibson Hi Gloss Polish (LC-960)

Příspěvek od Radagabi »

Jo, to je přesně ono. Omlouvám se za ten "lak", samozřejmě jde o leštěnku :). Jsem nějaký zblblý. Moc děkuji.
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Téma jsem dodatečně sloučil se starším vláknem.
Radagabi píše:EDIT: A ještě otázka, je mezitím i fretboard conditioner, měl bych asi odtáhnout výstuhu krku, sundat struny a nechat to uschnout, ale já se té výstuhy trochu bojím (jednak, abych ji vrátil, jak byla předtím a jednak abych ten krk nějak napotočil). Nemohl bych prostě nechat nataženy struny, namazat to komplet a vyměnit až druhej den?
Proč takhle složitě a navíc povolovat výztuhu krku? Normálně sundej struny, vydrbej hmatník, napust to tím kondicionérem a natáhni nové struny. El. kytara to bez strun vydrží.
Pokud mi ale nevěříš nebo chceš zkušenosti i ostatních, tak hledej, čti a ptej se tady - snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/s ... D%20sundat
Radagabi

Příspěvek od Radagabi »

Děkuji, věřím ti, natáhnu ty novy struny a nechám to uschnout.

Ještě jednou děkuji za rady :) .
Radagabi

Příspěvek od Radagabi »

Ještě dotaz, jak dlouho bude ten kondicionér zhruba(!) zasychat :) ? Děkuji
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Záleží jak často ho kondicionéruješ, jak je hmatník vyschlý, kolik tam toho neblemcáš, jaká je teplota a vlhkost vzduchu... :D
Neřeš to, než to naneseš na poslední pražec, tak se to do prvního vsákne. Co se nevsákne, tak utři a než natáhneš struny a naladíš, tak to bude v pohodě.
Marvell
Nový uživatel

Čistenie gitary

Příspěvek od Marvell »

Zdravim chcem sa spýtať. Čím vyčistím a vyleštím lakovanú gitaru? Stačí vyčistiť liehom alebo technickým benzínom a vyleštiť prontom na nábytok? Alebo radšej použiť niečo iné?

Hmatník je z figovníka staci ho očistiť technickým benzínom alebo liehom a potom pretrieť diavou?

Ďakujem
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“