čištění kytary
Pravidla fóra
- DJ Murano
- Bandzone: www.bandzone.cz/tarquam
Re: čištění kytary
no kleplo mě, jelikož hmatník absolutně ztratil barvu a vypadalo to jak kdyby kytara (ne)přežila povodně 
| Multiinstrumentalista - Tarquam | Symphonic metal band - Wishmasters | Studio AD-SOUND |
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Tak to nesmíš tu kytaru ve vodě louhovat
Nebo to byl nějaký podezřelý hmatník z dobarveného dřeva. Normálně tohle voda nedělá.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- DJ Murano
- Bandzone: www.bandzone.cz/tarquam
no to já to jenom přetřel hadrem...jako nijak se to nezkroutilo ale ta barva byla příšerná...no, přečistil jsem svoji Cort X-11 nějakou leštěnkou na dřevo a taky teda nemůžu říct, že to má původní barvu 
| Multiinstrumentalista - Tarquam | Symphonic metal band - Wishmasters | Studio AD-SOUND |
Pánové, opět se ozývám s prosbou kvůli poradenství ohledně mé nebohé kytary. Tantokráte se mi zřejmě ošoupal AlNiCo snímač na horní hraně tak, že ztratil nejen barvu, ale i kluzký povrch a bojím se, aby neztratil i své výborné vlastnosti. Jelikož má na sobě snímač už několik skvrn, které nejdou dolů, ptám se, existuje-li nějaká prevence na snímače.
A dotaz blízký tomu prvnímu: Čím čistíte kovový hardware kytary? Dá se použít právě i na snímače to samé, co třeba na kobylku?
A dotaz blízký tomu prvnímu: Čím čistíte kovový hardware kytary? Dá se použít právě i na snímače to samé, co třeba na kobylku?
No, správně bych tě měl poslat do správného vlákna "údržba snímačů"
- snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/u ... =silichrom
Tam se toho dozvíš třeba víc a rychleji než tady.
Možná by bylo dobré (než tady někde lovit informace) abys zmínil, že más na té Epině humbuckery AlNiCo s chromovanými kryty. Nebo nemáš? Jenom nevím, co myslíš tou ztrátou barvy a kluzkého povrchu. Proč chceš kryty snímačů kluzké? Jinak se neboj, na funkci rostlináře (snímače) ty skvrny nemají vliv. Co by za to jiní dali, aby mohli mít vintage
Pokud si pamatuji, jsi ti ty s tou "plísní" na kobylce? Kdyžtak v tom vlákně napiš jak a jestli jsi to vyčistil.
Tam se toho dozvíš třeba víc a rychleji než tady.
Možná by bylo dobré (než tady někde lovit informace) abys zmínil, že más na té Epině humbuckery AlNiCo s chromovanými kryty. Nebo nemáš? Jenom nevím, co myslíš tou ztrátou barvy a kluzkého povrchu. Proč chceš kryty snímačů kluzké? Jinak se neboj, na funkci rostlináře (snímače) ty skvrny nemají vliv. Co by za to jiní dali, aby mohli mít vintage
Pokud si pamatuji, jsi ti ty s tou "plísní" na kobylce? Kdyžtak v tom vlákně napiš jak a jestli jsi to vyčistil.
Ano, chromovaný, to bude ono. Jakože tam není ten plast přes to. Tos mě uklidnil.
K plísni se vyjádřím, ale ještě jsem se neodvážil to rozšroubovat. Až budu měnit struny, pustim se do toho a dám vědět.
K plísni se vyjádřím, ale ještě jsem se neodvážil to rozšroubovat. Až budu měnit struny, pustim se do toho a dám vědět.
Naposledy upravil(a) MilanT dne 10.01.2013 20:51, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučil jsem ti 2 posty. Příště prosím edituj. Díky.
Důvod: Sloučil jsem ti 2 posty. Příště prosím edituj. Díky.
Gibson Hi Gloss Polish (LC-960)
Ahoj.
Chci tento lak použít na mou kytaru Gibson Studio (viz. popis), ale bojím se, aby to povrch nějak nepoškodilo.
Nemám klasický lesklý povrch (jako např. Slash a jeho sunburst), ale mám kytaru černou a matnou, proti světlu vidím i leta na dřevu. Mám pocit, že je to nitrocelulózní lak.
Nepoškodím tím povrch?
Budu vděčný za odpověď nebo zkušenost.
EDIT: A ještě otázka, je mezitím i fretboard conditioner, měl bych asi odtáhnout výstuhu krku, sundat struny a nechat to uschnout, ale já se té výstuhy trochu bojím (jednak, abych ji vrátil, jak byla předtím a jednak abych ten krk nějak napotočil). Nemohl bych prostě nechat nataženy struny, namazat to komplet a vyměnit až druhej den?
Chci tento lak použít na mou kytaru Gibson Studio (viz. popis), ale bojím se, aby to povrch nějak nepoškodilo.
Nemám klasický lesklý povrch (jako např. Slash a jeho sunburst), ale mám kytaru černou a matnou, proti světlu vidím i leta na dřevu. Mám pocit, že je to nitrocelulózní lak.
Nepoškodím tím povrch?
Budu vděčný za odpověď nebo zkušenost.
EDIT: A ještě otázka, je mezitím i fretboard conditioner, měl bych asi odtáhnout výstuhu krku, sundat struny a nechat to uschnout, ale já se té výstuhy trochu bojím (jednak, abych ji vrátil, jak byla předtím a jednak abych ten krk nějak napotočil). Nemohl bych prostě nechat nataženy struny, namazat to komplet a vyměnit až druhej den?
Naposledy upravil(a) Radagabi dne 25.09.2013 18:05, celkem upraveno 1 x.
Kytara:Gibson Les Paul Studio Faded Ebony
Zesilovač:Marshall JVM410H + MESA Boogie Rectifier 2x12(V30)
Efekty:tc Electronic Hall of Fame Reverb
Re: Gibson Hi Gloss Polish (LC-960)
Pod tímhle označením mám tuhle malou červenou lahvičku LC 960 (na hmatník je zelená LC 965, na struny je modrá LC 970). Ty píšeš něco o nějakém laku a já v tom mám nějakou polituru na čištění a rozleštění. Používám to asi 3 roky na nitro Gibson Faded (Brown) a absolutně bez problémů.
Né že bych si potrpěl na značkovou kosmetiku, ale koupil mi to syn a tak to používám.

Né že bych si potrpěl na značkovou kosmetiku, ale koupil mi to syn a tak to používám.
Re: Gibson Hi Gloss Polish (LC-960)
Jo, to je přesně ono. Omlouvám se za ten "lak", samozřejmě jde o leštěnku
. Jsem nějaký zblblý. Moc děkuji.
Téma jsem dodatečně sloučil se starším vláknem.
Pokud mi ale nevěříš nebo chceš zkušenosti i ostatních, tak hledej, čti a ptej se tady - snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/s ... D%20sundat
Proč takhle složitě a navíc povolovat výztuhu krku? Normálně sundej struny, vydrbej hmatník, napust to tím kondicionérem a natáhni nové struny. El. kytara to bez strun vydrží.Radagabi píše:EDIT: A ještě otázka, je mezitím i fretboard conditioner, měl bych asi odtáhnout výstuhu krku, sundat struny a nechat to uschnout, ale já se té výstuhy trochu bojím (jednak, abych ji vrátil, jak byla předtím a jednak abych ten krk nějak napotočil). Nemohl bych prostě nechat nataženy struny, namazat to komplet a vyměnit až druhej den?
Pokud mi ale nevěříš nebo chceš zkušenosti i ostatních, tak hledej, čti a ptej se tady - snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/s ... D%20sundat
Děkuji, věřím ti, natáhnu ty novy struny a nechám to uschnout.
Ještě jednou děkuji za rady
.
Ještě jednou děkuji za rady
Ještě dotaz, jak dlouho bude ten kondicionér zhruba(!) zasychat
? Děkuji
Záleží jak často ho kondicionéruješ, jak je hmatník vyschlý, kolik tam toho neblemcáš, jaká je teplota a vlhkost vzduchu...
Neřeš to, než to naneseš na poslední pražec, tak se to do prvního vsákne. Co se nevsákne, tak utři a než natáhneš struny a naladíš, tak to bude v pohodě.
Neřeš to, než to naneseš na poslední pražec, tak se to do prvního vsákne. Co se nevsákne, tak utři a než natáhneš struny a naladíš, tak to bude v pohodě.
Čistenie gitary
Zdravim chcem sa spýtať. Čím vyčistím a vyleštím lakovanú gitaru? Stačí vyčistiť liehom alebo technickým benzínom a vyleštiť prontom na nábytok? Alebo radšej použiť niečo iné?
Hmatník je z figovníka staci ho očistiť technickým benzínom alebo liehom a potom pretrieť diavou?
Ďakujem
Hmatník je z figovníka staci ho očistiť technickým benzínom alebo liehom a potom pretrieť diavou?
Ďakujem