Ahoj,
hledám DAW pro mixování setu z různých nahrávek. Vedle základní editace nahrávek chci co nejplynulejší přechod mezi nahrávkami plynulým prolnutím tempa navazujících nahrávek a pomocí fade in/out.
Fade in/out je více-méně použitelný ve všech DAW.
Úprava tempa je větší problém. Co hledám je možnost plynulého zpomalení/zrychlení tempa v přechodu nahrávek z tempa 1 nahrávky do tempa 2 nahrávky. Některé DAW to skoro neumí a u těch, které to umí jsou rozdíly v komfortu práce a v tom, že některé totálně rozhodí tempo celé skladby.
Jaký nástroj byste doporučili pro tuto práci?
DAW pro plynulé tempo přechody
Pravidla fóra
Re: DAW pro plynulé tempo přechody
nevím, jestli přesně chápu. Vím tolik, že snad každý DAW má Tempo track, jímž můžeš měnit tempo (BPM) v průběhu přehrávání projektu.
Skutečná svoboda je vždy svobodou pro jinak smýšlejícího. (Rosa Luxemburgová)
- LUBOSH
- Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum
Za mě Cubase a jeho funkce Tempo detection - Musical mode, Tempo track. Je možné, že funkce Tempo detection bude jen v nejvyšší verzi PRO. Co se týká fade in/out, crossfade tak v Cubsse si můžeš "namalovat" jaký chceš. Další DAW nemám tolik nastudované tak se třeba ještě někdo ozve. Nedivil bych se kdyby obdobné funkce měly i jiné DAW.
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Mno - nakolik se nevyznám v míchání (DJ), tak se vyznám aspoň v tom, že Tempo stopa se týká celého projektu. Aby byly ovlivněné jen některé (případně) audio stopy, tak jejich obsah musí být v tzv. Musical režimu (Cubase), jinak na změny tempa nereaguje. Ale neumím si to představit, jak by to mělo probíhat v praxi; jednak nepředpokládám LIVE práci (to snad ani autor ne) a druhak když si vezmu, že OK - mějme 2 audio stopy, jedné nastavím režim Musical, takže si jí budu moci tempem přizpůsobit podle stopy druhé, výsledek dejme tomu bude. No ale co případně třetí stopa? Když nebude v Musical režimu, nebude reagovat na tempo. Když bude, bude ale shodně reagovat i ta druhá stopa (tj. nijak se k sobě tempem nepřiblíží).
Nebo mi něco uniká?
P.
Nebo mi něco uniká?
P.
- LUBOSH
No live použití mě ani nenapadlo. Jak by si dělal myškou crossfade mezi písničkma?
Na live DJ je DJ controler, má to takové 2 kola (jogy? ) a to umí i právě přizpůsobit tempo když přecháziš z jednoho tracku na druhý. Samozřejmě manuálně. Ale chce to cit pro rytmus a taky cvik. Viděl jsem kdysi ukázku v tv. Fakt nejsem odborník na DJ. Tím se omlouvám za terminologii.
Takhle mě napadá jedině set si nachystat v klidu doma, ale nevýhoda je jasná. Pořadí tracků nejde při vystoupení změnit.
Takhle mě napadá jedině set si nachystat v klidu doma, ale nevýhoda je jasná. Pořadí tracků nejde při vystoupení změnit.
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
To je jedna věc, ale myslím, že - pro tazatele zásadnější - je ta záležitost s tempem, jak jsem popsal.
P:
P:
- LUBOSH
Jasně, jak si psal. Tracky musí být v musical mode a tohle ovládat live. To mi moc neštymuje.
EDIT:
EDIT:
Napřed je nutné song sesynchronizovat s tempo trackem. Pak teprve dělat úpravy tempa jak potřebuju. Proto jsem uváděl i to Tempo detection. Když budu mít song např. v tempu 140bpm a default DAW 120bpm a zapnu Musical mode tak to samozřejmě dobře nedopadne.