DAW pro plynulé tempo přechody

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
VladaK
Nový uživatel

DAW pro plynulé tempo přechody

Příspěvek od VladaK »

Ahoj,
hledám DAW pro mixování setu z různých nahrávek. Vedle základní editace nahrávek chci co nejplynulejší přechod mezi nahrávkami plynulým prolnutím tempa navazujících nahrávek a pomocí fade in/out.
Fade in/out je více-méně použitelný ve všech DAW.
Úprava tempa je větší problém. Co hledám je možnost plynulého zpomalení/zrychlení tempa v přechodu nahrávek z tempa 1 nahrávky do tempa 2 nahrávky. Některé DAW to skoro neumí a u těch, které to umí jsou rozdíly v komfortu práce a v tom, že některé totálně rozhodí tempo celé skladby.
Jaký nástroj byste doporučili pro tuto práci?
torst

Re: DAW pro plynulé tempo přechody

Příspěvek od torst »

nevím, jestli přesně chápu. Vím tolik, že snad každý DAW má Tempo track, jímž můžeš měnit tempo (BPM) v průběhu přehrávání projektu.
Říkají, že se mýlím. Kéž by měli pravdu. To, co je před námi, je strašné. Já to nezpůsobil. Jen jsem před tím nezavíral oči. Boha se nedovolávejte. (torst, 2026)
LUBOSH
Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum

Příspěvek od LUBOSH »

Za mě Cubase a jeho funkce Tempo detection - Musical mode, Tempo track. Je možné, že funkce Tempo detection bude jen v nejvyšší verzi PRO. Co se týká fade in/out, crossfade tak v Cubsse si můžeš "namalovat" jaký chceš. Další DAW nemám tolik nastudované tak se třeba ještě někdo ozve. Nedivil bych se kdyby obdobné funkce měly i jiné DAW.
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Mno - nakolik se nevyznám v míchání (DJ), tak se vyznám aspoň v tom, že Tempo stopa se týká celého projektu. Aby byly ovlivněné jen některé (případně) audio stopy, tak jejich obsah musí být v tzv. Musical režimu (Cubase), jinak na změny tempa nereaguje. Ale neumím si to představit, jak by to mělo probíhat v praxi; jednak nepředpokládám LIVE práci (to snad ani autor ne) a druhak když si vezmu, že OK - mějme 2 audio stopy, jedné nastavím režim Musical, takže si jí budu moci tempem přizpůsobit podle stopy druhé, výsledek dejme tomu bude. No ale co případně třetí stopa? Když nebude v Musical režimu, nebude reagovat na tempo. Když bude, bude ale shodně reagovat i ta druhá stopa (tj. nijak se k sobě tempem nepřiblíží).

Nebo mi něco uniká?

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
LUBOSH

Příspěvek od LUBOSH »

No live použití mě ani nenapadlo. Jak by si dělal myškou crossfade mezi písničkma? :lol: Na live DJ je DJ controler, má to takové 2 kola (jogy? ) a to umí i právě přizpůsobit tempo když přecháziš z jednoho tracku na druhý. Samozřejmě manuálně. Ale chce to cit pro rytmus a taky cvik. Viděl jsem kdysi ukázku v tv. Fakt nejsem odborník na DJ. Tím se omlouvám za terminologii.
Takhle mě napadá jedině set si nachystat v klidu doma, ale nevýhoda je jasná. Pořadí tracků nejde při vystoupení změnit.
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

To je jedna věc, ale myslím, že - pro tazatele zásadnější - je ta záležitost s tempem, jak jsem popsal.

P:

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
LUBOSH

Příspěvek od LUBOSH »

Jasně, jak si psal. Tracky musí být v musical mode a tohle ovládat live. To mi moc neštymuje.
EDIT:
VladaK píše: 27.01.2022 14:40 ..... a v tom, že některé totálně rozhodí tempo celé skladby.
Napřed je nutné song sesynchronizovat s tempo trackem. Pak teprve dělat úpravy tempa jak potřebuju. Proto jsem uváděl i to Tempo detection. Když budu mít song např. v tempu 140bpm a default DAW 120bpm a zapnu Musical mode tak to samozřejmě dobře nedopadne.
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“