mám menší potíž s kombem Peavey Vypyr 15w (min. 8 let). Při hraní se mi stává, že mi kolísá hlasitost zvuku. Zvláště při hraní na čistém kanálu je kolísání zřetelné. Kombo se mi ztiší (občas je slyšet i jemný šum v kombu při zaznění tónu) a po nějaké době zase zesílí. Vypnutí a následné zapnutí pomůže zřídka. Nástrojové kabely jsem vyzkoušel, nemají na funkci vliv. Jedna kytara je nová a ostatní čerstvě po údržbě, tudíž zde problém také nevidím. Zbývá pouze kombo. V čem by mohla být potíž? Děkuji za rady
Kolísání hlasitosti zvuku
Pravidla fóra
Kolísání hlasitosti zvuku
Zdravím všechny,
mám menší potíž s kombem Peavey Vypyr 15w (min. 8 let). Při hraní se mi stává, že mi kolísá hlasitost zvuku. Zvláště při hraní na čistém kanálu je kolísání zřetelné. Kombo se mi ztiší (občas je slyšet i jemný šum v kombu při zaznění tónu) a po nějaké době zase zesílí. Vypnutí a následné zapnutí pomůže zřídka. Nástrojové kabely jsem vyzkoušel, nemají na funkci vliv. Jedna kytara je nová a ostatní čerstvě po údržbě, tudíž zde problém také nevidím. Zbývá pouze kombo. V čem by mohla být potíž? Děkuji za rady
Re: Kolísání hlasitosti zvuku
Ahoj
umíš najít studený spoj, zkontrolovat potenciometry, konektory atp?
umíš najít studený spoj, zkontrolovat potenciometry, konektory atp?
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
Bohužel ne. Pokud jde o vstup do komba, je po letech uvolněný a uvítal by opravu. Uvolněný ho mám již déle, přesto nevidím souvislost mezi ním a kolísáním zvuku. Jednak by se kolísání projevilo mnohem dříve a hlavně by byl zvuk přerušovaný v okamžiku, kdy bych s ním pohnul (důsledkem pohybu nástrojového kabelu zastrčeného do něj). Nebo se pletu?
Tady jde o to že pokud nejsi schopen zkontrolovat základní věci, tak to nemá cenu nějak tady řešit, odvez to k někomu kdo umí stroj prohlédnout, změřit opravit, i kdybys věděl, čím to je tak s tím asi sám nic neuděláš, ne?
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ