Efekt si na WC nepřečteš
TO ZÁKLADNÍ O KYTAROVÝCH EFEKTECH
Pravidla fóra
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: TO ZÁKLADNÍ O KYTAROVÝCH EFEKTECH
Ještě by ses začetl, hemoroidy přece nechceš...
| Cruel YT | Cruel sptf
Podařilo se vám někomu taky napájet 9V pedál namísto stejnosměrnýho střídavým proudem a přestal vám hrát jako mně? Je nějaký řešení nebo jsem definitivně ten pedál odpálil a jsem debil? Je to kopie TS9, ale mam ten pedál rád. 
dá se to v pohodě opravit, nevěš hlavu
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
Na světě je recenze výše zmiňované knihy. Měl jsem k dispozici díky Hendrekovi.
Je skvělá! I kdyz na WC se zase nečte tak pohodlně, protože je moc těžká... přeplněná informacemi
https://www.frontman.cz/pedal-crush-mod ... ych-efektu

Je skvělá! I kdyz na WC se zase nečte tak pohodlně, protože je moc těžká... přeplněná informacemi
https://www.frontman.cz/pedal-crush-mod ... ych-efektu

BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Výborná recenze ještě lepší knihy. Díky! Nevím, co se do takové bichle dá nacpat, ale pokud chápu, je spíš o zásadních a zajímavých modelech, jejich historii, konkrétních muzikantech. Nepředpokládám kartotékový seznam všech výrobců a typů, všech Behringerů, digitechů a dalších ´pleček´. Co nějaká Tesla, najde se?
Plus pěkný fotky !
Inspirace ? :-E :
Plus pěkný fotky !
Inspirace ? :-E :
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Copak Tesla, ale takovej Velorex...
dobro Začal javor, dobro Meredith smrk/palisandr, samodomo lap steel, banjo Průcha Student, Tele ze směsi dílů, Fokus-H Les Paul, Recording King RD-10, samodomo 15W lampička a halda krabiček
Ahoj,
drobet víc v efektech tápu, nikdy jsem žádný neměl. Nedávno jsem pořídil kombo T-15R 15W hybrid na takovéto domácí, max. hospodské hraní. Nejvíc na hraní na Lap Steel, styl BG až country.
V návodu píšou vstup Footswitch Jack 6,3 MONO.
Z toho co jsem tu pochopil, musím vybírat FT s mono jackem. Kompatibilní bude každý mono?
Chtěl jsem původně jen pedal s kablem do komba, ale výběr je dost malý...
Pokud bych tedy pořídil FT "průchozí", tedy mezi nástroj a kombo, tak musí být všechny vstupy taky MONO?
Pro začátek by mi stačil asi CHORUS, možná i Delay, Tremolo Reverb, nevím. Cenově asi do litru...?
Napadlo mě něco nahrát do PC a ty efekty si tam vyzkouším v nějakým softu...
Díky za rady.
drobet víc v efektech tápu, nikdy jsem žádný neměl. Nedávno jsem pořídil kombo T-15R 15W hybrid na takovéto domácí, max. hospodské hraní. Nejvíc na hraní na Lap Steel, styl BG až country.
V návodu píšou vstup Footswitch Jack 6,3 MONO.
Z toho co jsem tu pochopil, musím vybírat FT s mono jackem. Kompatibilní bude každý mono?
Chtěl jsem původně jen pedal s kablem do komba, ale výběr je dost malý...
Pokud bych tedy pořídil FT "průchozí", tedy mezi nástroj a kombo, tak musí být všechny vstupy taky MONO?
Pro začátek by mi stačil asi CHORUS, možná i Delay, Tremolo Reverb, nevím. Cenově asi do litru...?
Napadlo mě něco nahrát do PC a ty efekty si tam vyzkouším v nějakým softu...
Díky za rady.
12ti - Cort
6ti - Ibanez a300e
Lap Steel
Banjole
Uke - vícero
Mandolina
6ti - Ibanez a300e
Lap Steel
Banjole
Uke - vícero
Mandolina
Footswitch v sobě žádný efekt nemá, je to jen dálkové přepínání kanálů komba nebo reverbu v kombu.
Efekty se zapojují mezi kytaru a vstup komba, některé fo efektové smyčky, nikdy ale do zdířky na footswitch.
Efekty se zapojují mezi kytaru a vstup komba, některé fo efektové smyčky, nikdy ale do zdířky na footswitch.
Zdravím všechny,
mám jeden asi úplně hloupej dotaz, ale nejsem schopen najít odpověd a zde je spoustu chytrých hlav.
Prosím, jaký je rozdíl mezi volume pedály s nízkou impedancí a vysokou impedancí a proč s vysokou jsou doporučené pro kytary a s nízkou třeba pro klávesy ? (tipoval bych že potenciometry s vysokou impedancí budou náchylnější k chytání brumů ...)
Jaký volume pedál volit pro elektroakustickou kytaru kombinovanou s piezosnímačem a magnetickým snímačem případně jen s piezosnímačem ?
Chci použít především s volbou volume minima pro doprovod a max zesílení pro sólo, muj tip byl BOSS FV 500H / BOSS FV 500L . Máte s těmito pedály někdo zkušenost ?
Děkuji předem komukoli za "laitské" vysvětlení.
mám jeden asi úplně hloupej dotaz, ale nejsem schopen najít odpověd a zde je spoustu chytrých hlav.
Prosím, jaký je rozdíl mezi volume pedály s nízkou impedancí a vysokou impedancí a proč s vysokou jsou doporučené pro kytary a s nízkou třeba pro klávesy ? (tipoval bych že potenciometry s vysokou impedancí budou náchylnější k chytání brumů ...)
Jaký volume pedál volit pro elektroakustickou kytaru kombinovanou s piezosnímačem a magnetickým snímačem případně jen s piezosnímačem ?
Chci použít především s volbou volume minima pro doprovod a max zesílení pro sólo, muj tip byl BOSS FV 500H / BOSS FV 500L . Máte s těmito pedály někdo zkušenost ?
Děkuji předem komukoli za "laitské" vysvětlení.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Kytary mají vysokoimpedanční výstup (snímače), proto se zapojují do vstupů s vysokou impedancí. Jinak hrozí úbytek výšek a degradace signálu.
Jj díky, nicméně já si spíše myslel, že u elektroakustik s 9V baterii, tedy s preampem je impedance spíše nižší. Omlouvám se, to jsem v předchozím dotazu neuvedl, tedy pak bych asi spíše měl volit nižší impedanci pedalu ???
Asi si budu muset zkusit změřit impedanci výstupu kytary...možná by k tomu stačili sluchátka a pokud se v nich něco ozve, pak asi impedance bude v řadu kiloohmu a ne megaohmu...Je to použitelný postup ? Nemáte někdo nějaký jiný ověřený postup ?
Asi si budu muset zkusit změřit impedanci výstupu kytary...možná by k tomu stačili sluchátka a pokud se v nich něco ozve, pak asi impedance bude v řadu kiloohmu a ne megaohmu...Je to použitelný postup ? Nemáte někdo nějaký jiný ověřený postup ?
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Podle mě, zapojením nízké impedance do vysokoimpedanční vstupu tolik nezkazíš.