Hmhm... za a) je nemají a za b) cena je asi hysterický vtip, protože originální sameťáčky stojí půlkuIvan píše: 27.10.2020 8:54 Nejaká nová značka na trhu asi... náhradné náušníky na skoro všetky najznámejšie slúchadlá: napr. https://www.muziker.sk/dekoni-audio-eli ... 0-and-more
A pozor - za cenu skoro polovice ceny nových slúchadiel - a to sa k***a vyplatí!
studiova sluchatka
Pravidla fóra
Re: studiova sluchatka
| Cruel YT | Cruel sptf
Ale tu nejde len o výmenu, ale upgrade
: Dekoni Audio is here to make your headphone experience more comfortable, and improve isolation and sound stage...bring you an enhanced and more enjoyable listening experience
...lebo dobrým marketingom predsa dokážeš presvedčiť kopec ľudí, že slúchadlá z výroby sú nedokonalé a náušníkmi od Dekoni ich dotiahneš k dokonalosti.
...lebo dobrým marketingom predsa dokážeš presvedčiť kopec ľudí, že slúchadlá z výroby sú nedokonalé a náušníkmi od Dekoni ich dotiahneš k dokonalosti.
Od doby, čo cherreda s Luboshom ospevovali ten zázrak z Reichu (Beyerdynamiky DT770), ma nejakú dobu lákal okúsiť teda ten legendárny signičr sound, nech nemám na staré kolená pocit, že som bol o tento kult ukrátený
Tak som si k štyridsiatinám kúpil darček:
No, asi takto - po nasadení na uši a pozornom vypočutí trackov, ktoré mám prečítané už všetkými možnými spôsobmi, sa mi nohy od úžasu nepodlomili (o čo som bol presvedčený, že určite musí prísť...), ale nebolo to ani úplne sklamanie. Interpretácia je síce kryštalicky čistá, ale chýba mi tam akási priamosť a sýtosť, na ktoré som navyknutý na mojich AT M40x (a ktoré si asi ešte viac začnem po prvej skúsenosti s Beyermi vážiť...). Možno to je tou polootvorenou konštrukciou?
Ale sú to proste rozdielne slúchadlá asi na iné použitie... Basy sú extrémne hladké, až akoby absentujúce, ale sú tak čisté, že nemám pocit, že by tam chýbali. Stredy úplne dokonalé a výšky strašne úzke, ale v dobrom zmysle slova, sú také povedal by som "vzdušné" a veľmi ľahko čitateľné.
Študoval som frekvenčné krivky všetkých možných slúchadiel, hľadal recenzie a vyberal kua dlho. Podmienkou boli otvorené slúchadlá s jasným autentickým prednesom s neutrálnymi až potlačenými basama, ktoré nebudú vyrušovať, čo najlepšími stredami a vyrovnanými výškami, na účel mixingu a hry na dig. piano, a myslím, že tieto tomu zodpovedajú takmer úplne.
Študoval som frekvenčné krivky všetkých možných slúchadiel, hľadal recenzie a vyberal kua dlho. Podmienkou boli otvorené slúchadlá s jasným autentickým prednesom s neutrálnymi až potlačenými basama, ktoré nebudú vyrušovať, čo najlepšími stredami a vyrovnanými výškami, na účel mixingu a hry na dig. piano, a myslím, že tieto tomu zodpovedajú takmer úplne.
Ve 40ti už se asi kolena jen tak z něčeho nepodlomí...
Zrovna ATH-M40x jsem asi rok měl na cestování vlakem a ve svojí cenovce jsem si je v Audigu vybral mezi cca 6 různými slechy a referenci jsem měl DT770.
Takže vcelku dobře chápu, co se Ti stalo, resp. nestalo.
Akorát komfort na hlavě se nedá srovnat.
Ale je fakt, že i 770/880/990 mají rozdílný přednes, asi díky zavřená/polo/otevřená? Zas tak se tomu nevěnuju, mám jenom 770ky.
Pro ten wow efekt by sis asi musel zkusit dojít do vyšší cenovky. Ale nevim... jsem trochu skeptický. Měl jsem na hlavě 2x něco kolem 20k a nemůžu říct, že by se mi z toho "podlomily kolena".
Podle mě tahle drahá designová sluchátka už ani nejsou pro praktikující muzikanty, ale pro audiofily. 
Zrovna ATH-M40x jsem asi rok měl na cestování vlakem a ve svojí cenovce jsem si je v Audigu vybral mezi cca 6 různými slechy a referenci jsem měl DT770.
Ale je fakt, že i 770/880/990 mají rozdílný přednes, asi díky zavřená/polo/otevřená? Zas tak se tomu nevěnuju, mám jenom 770ky.
Pro ten wow efekt by sis asi musel zkusit dojít do vyšší cenovky. Ale nevim... jsem trochu skeptický. Měl jsem na hlavě 2x něco kolem 20k a nemůžu říct, že by se mi z toho "podlomily kolena".
| Cruel YT | Cruel sptf
Zdravím, právě si zařizuji své domácí studio a potřeboval bych poradit s výběrem studiových sluchátek. Zatím mám v plánu nahrávat pouze nástroje (kytara, housle, klávesy,...), možná později zpěv.
Mám zvukovou kartu Focusrite Scarlett 2i2. Dlouho jsem uvažoval i nad koupí studiových monitorů Presonus Eris E3.5, ale nakonec z hlediska malého prostoru při PC raději sáhnu po kvalitních sluchátkách.
Cenově je má představa cca do 2000 Kč, ideálně s textilními náušníky (s koženkou nemám dobré zkušenosti, ale vyloženě se jí nebráním).
Když jsem se tázal na výběr studiových sluchátek v hudebninách, nedostal jsem jednoznačnou odpověď, zda otevřená/uzavřená v této cenové relaci, ale vzhledem k tomu, že budou sloužit zejména ke zpracování hudby v počítači, tak bych asi volil otevřená (každopádně si nechám poradit). Kupovat si dražší otevřená a zároveň i levnější uzavřená, jak mi bylo někde doporučeno, to opravdu nechci.
Co mám zatím vybráno:
Otevřená:
https://www.muziker.cz/audio-technica-ath-ava400
Uzavřená:
https://kytary.cz/audio-technica-ath-m40x/HN148749/
Prosím o názor na tato sluchátka a případně jestli vás napadají nějaké jiné alternativy, nechám si poradit.
Děkuji.
Mám zvukovou kartu Focusrite Scarlett 2i2. Dlouho jsem uvažoval i nad koupí studiových monitorů Presonus Eris E3.5, ale nakonec z hlediska malého prostoru při PC raději sáhnu po kvalitních sluchátkách.
Cenově je má představa cca do 2000 Kč, ideálně s textilními náušníky (s koženkou nemám dobré zkušenosti, ale vyloženě se jí nebráním).
Když jsem se tázal na výběr studiových sluchátek v hudebninách, nedostal jsem jednoznačnou odpověď, zda otevřená/uzavřená v této cenové relaci, ale vzhledem k tomu, že budou sloužit zejména ke zpracování hudby v počítači, tak bych asi volil otevřená (každopádně si nechám poradit). Kupovat si dražší otevřená a zároveň i levnější uzavřená, jak mi bylo někde doporučeno, to opravdu nechci.
Co mám zatím vybráno:
Otevřená:
https://www.muziker.cz/audio-technica-ath-ava400
Uzavřená:
https://kytary.cz/audio-technica-ath-m40x/HN148749/
Prosím o názor na tato sluchátka a případně jestli vás napadají nějaké jiné alternativy, nechám si poradit.
Děkuji.
Elektrická kytara: FENDER Japan Stratocaster ST62-TX, VINTAGE V6SSB
Elektroakustická kytara: DOWINA Rustica GACE
Klasická kytara: STRUNAL 4771 O
Aparáty: H&K Statesman DUAL-EL84, Orange Crush 20
Tohle nechceš slyšet, ale musím to napsat. Relevance dálkových rad ohledně sluchátek funguje asi tak, že např. spousta lidí se rozplývá nad ATH-50x a podle mě mají zvuk plochej, jedovatej a ještě jsou nepohodlný... 
Prostě bez zkoušky je to střelba naslepo.
Prostě bez zkoušky je to střelba naslepo.
ATH40x - pro mě není problém zvuk (ten je na slechy za 2000 v pohodě), ale ergonomie - nevejdou se do nich celé uši a hlavový most svírá spíš víc = déle než 2 h. na uších je už trochu trápení.
Zní to jako pitomá knížecí rada, ale pokud chceš pohodlí a slušný zvuk, přitlač 1200 a kup si zde opakovaně uváděné Beyerdynamic DT770 80 ohmů se sametovými náušníky. Dlouhodobě se to vyplatí. Napsalo se tu v tématu o nich dost.
Nahrával jsem jednou v nějakých půjčených HD??? (bohužel nevím, ale už byly dražší kolem 5000) - píšu to proto, že ty jejich velké ovály byly taky velmi pohodlné.
Tak jestli se zde někdo vyzná v Sennheiserech, možná poradí levnější ekvivalent.
Na nahrávání bych si nekoupil nic, do čeho se s rezervou nevejdou uši, jak to trochu tlačí na boltec, je to na prd.
Pokud Ti nevadí inaurální slechy a vydržíš s nimi delší dobu, tak do 2000 se dají najít dost slušné.
Výborný poměr cena/zvuk vykazujou např. čínské KZ, vůbec bych se jich nebál. Už ZS6 byly super a výrobce je pořád vylepšuje, teď mají myslím ZS10. Dost muzikantů si je pořizuje jako ineary.
Zní to jako pitomá knížecí rada, ale pokud chceš pohodlí a slušný zvuk, přitlač 1200 a kup si zde opakovaně uváděné Beyerdynamic DT770 80 ohmů se sametovými náušníky. Dlouhodobě se to vyplatí. Napsalo se tu v tématu o nich dost.
Nahrával jsem jednou v nějakých půjčených HD??? (bohužel nevím, ale už byly dražší kolem 5000) - píšu to proto, že ty jejich velké ovály byly taky velmi pohodlné.
Tak jestli se zde někdo vyzná v Sennheiserech, možná poradí levnější ekvivalent.
Na nahrávání bych si nekoupil nic, do čeho se s rezervou nevejdou uši, jak to trochu tlačí na boltec, je to na prd.
Pokud Ti nevadí inaurální slechy a vydržíš s nimi delší dobu, tak do 2000 se dají najít dost slušné.
Výborný poměr cena/zvuk vykazujou např. čínské KZ, vůbec bych se jich nebál. Už ZS6 byly super a výrobce je pořád vylepšuje, teď mají myslím ZS10. Dost muzikantů si je pořizuje jako ineary.
| Cruel YT | Cruel sptf
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak - je to hodně subjektivní (byť může samozřejmě nasměrovat, když se k jednomu typu víceméně shoduje několik subjektivních názorů například). Jestli to má být i na nahrávání, tak v každém případě platí to, co nechceš udělat (ale jiná cesta není - vše ostatní je hodně kompromis). Ale asi má větší smysl tedy začít od uzavřených sluchátek, protože pak si můžeš kdykoli později dokoupit ještě otevřená.
Je podstatné zajistit:
1. pro nahrávání - minimum přeslechů (proto uzavřená) s dostatečně dobrým projevem, aby to člověka nenutilo zbytečně zesilovat (čímž se zvyšuje riziko přeslechů)
2. pro mix - vhodný zvukový projev, čili ta zmiňovaná "subjektivita".
Výše uvedené věci spolu při použití dvou párů sluchátek vyloženě nemusejí souviset, ale když se relativně dlouhou dobu pojde jen na jdny, tak je třeba se i bodem "2" více zabývat. Kakaxa ze studia 3bees zpracoval v rámci jejich wiki takový rozcestník se subjektivním roztříděním i sluchátek do několika kategorií. K nalezení třeba zde: https://studio.3bees.cz/wiki/pages/g6C7 ... estnk.html
Šťastnou ruku při výběru
P.
Je podstatné zajistit:
1. pro nahrávání - minimum přeslechů (proto uzavřená) s dostatečně dobrým projevem, aby to člověka nenutilo zbytečně zesilovat (čímž se zvyšuje riziko přeslechů)
2. pro mix - vhodný zvukový projev, čili ta zmiňovaná "subjektivita".
Výše uvedené věci spolu při použití dvou párů sluchátek vyloženě nemusejí souviset, ale když se relativně dlouhou dobu pojde jen na jdny, tak je třeba se i bodem "2" více zabývat. Kakaxa ze studia 3bees zpracoval v rámci jejich wiki takový rozcestník se subjektivním roztříděním i sluchátek do několika kategorií. K nalezení třeba zde: https://studio.3bees.cz/wiki/pages/g6C7 ... estnk.html
Šťastnou ruku při výběru
P.
K predbežnému mixu to máš úplne jedno, či otvorené alebo uzavreté, nakoniec aj tak skúsenosťami prídeš na to, že to budeš potrebovať počuť aj na štúdiových monitoroch alebo aspoň relatívne neutrálnych hi-fi reproduktoroch, takže v tvojom prípade budú mať uzavreté asi väčší zmysel, ak chceš aj prípadne s nimi nahrávať do mikrofonu. Vzhľadom na to, akú muziku s nimi chceš spracovávať, by som nešiel ani do M40x (mám, môžem potvrdiť), ale asi ani DT770 (a 80ohmov už vôbec nie, majú citlivosť len nejakých 106dB, na prípadné univerzálne použitie veľmi nie sú, lacnejšie zvukovky a smartphony s nimi budú mať problém, to skôr potom 32-ohmovú verziu). Pri oboch sa vo všeobecnosti skloňujú dosť zvýraznené basy a potlačené stredy, čo pri gitare, huslách a aj klávesách nechceš... Do lacných AKG by som tiež nešiel, radšej priplať - od "headphone geeks" som často zachytil relatívne dobré referencie pre štúdiovú prácu na AKG 361 alebo AKG 371, ktoré podľa kriviek majú tiež zdôraznené basy, ale stredy takmer ideálne. AKG 361 nie sú ďaleko k tvojmu stropu. Ak to ale nutne musí byť velur, tak asi budeš musieť priplatiť za vyššie modely.
Moc děkuji za rychlé reakce. Kouknu tedy na vaše tipy a pokusím se zajít do nějakého obchodu, kde bude možné si alespoň většinu z těchto modelů vyzkoušet.
Ještě mne ale zajímá názor na ta otevřená: https://www.muziker.cz/audio-technica-ath-ava400 , mají smysl, anebo vůbec nemám o nich uvažovat?
Díky.
Ještě mne ale zajímá názor na ta otevřená: https://www.muziker.cz/audio-technica-ath-ava400 , mají smysl, anebo vůbec nemám o nich uvažovat?
Díky.
Elektrická kytara: FENDER Japan Stratocaster ST62-TX, VINTAGE V6SSB
Ako fanúšik slúchadiel tejto značky by som povedal, že vyskúšanie všetkých modelov od Audio-Technica má zmysel
Robia skvelé slúchadlá. Ale konkrétne k týmto ti neviem žiaľ povedať nič. Zlé určite nebudú.
Ivane... prosimtě... generuješ tak trochu příliš odvážné závěry.Ivan píše: 1.02.2022 16:26 Vzhľadom na to, akú muziku s nimi chceš spracovávať, by som nešiel ani do M40x (mám, môžem potvrdiť), ale asi ani DT770 (a 80ohmov už vôbec nie, majú citlivosť len nejakých 106dB, na prípadné univerzálne použitie veľmi nie sú, lacnejšie zvukovky a smartphony s nimi budú mať problém, to skôr potom 32-ohmovú verziu). Pri oboch sa vo všeobecnosti skloňujú dosť zvýraznené basy a potlačené stredy, čo pri gitare, huslách a aj klávesách nechceš...
DT770 jsou celá desiletí desítkami tisíc muzikantů prověřený studiový standard - tak to prostě je.
Kolem mě ta sluchátka má fakt hodně lidí zcela nezávisle na mně a jsou spokojení.
Já s DT770 už 20 let nahrávám všechno to, co Marfinn uvedl a žádné problémy nejsou.
Ano, existují i lepší sluchátka a možná ještě o fous pohodlnější (i když o tom pohodlí bych polemizoval), ale taková sluchátka určitě nestojí 3200 Kč.
80 ohmů utáhne dneska už asi každý telefon i zvukovka, sám to mám ověřeno opakovaně porůznu a pokud to na něčem není ok, tak ten telefon nebo zvukovku hoď do kontejneru na elektrospotřebiče, protože je rok 2022.
Problém s nedostatečností sluch. zesiků nastává občas až u 250 ohmové verze, ale furt to vcelku hraje, telefonní průšvih je až u 600 ohmů (mám všechny tyhle verze).
Pokud vím, tak DT ve 32 ohmové verzi nemají velurové náušníky, ale koženkové - a koženku prostě chceš - ano, někomu to nevadí, ale JE to rozdíl, uznej sám.
Mimochodem - už se v tomhle tématu opakuju - moje první DT770 (600 ohm) jsem kupoval ještě před rokem 2000 v hifi obchodu vedle Bílé labutě a stály 6500 Kč - nelitoval jsem ani koruny. Mám je doteď a jsou zcela v pořádku - jen je trochu vytahaný původní kabel a 3x jsem vyměnil náušníky a 2x polstr hlavového mostu.
Tohle lze napsat o málokterých sluchátkách na trhu.
| Cruel YT | Cruel sptf
cherreda, ja nepochybujem o tom, že sú to výborné slúchadlá, sám som ich už 2x mal v košíku, po rozdýchaní som ich ale proste nekúpil… mám iné beyery, dokonca dvoje (jedny špunty), o kvalite značky nepochybujem, nemám preto dôvod ich neodporúčať. ak považuješ citlivosť cca 106 dB za dostatočnú, ok, je to tvoja voľba. ja mám problém už so slúchadlami s citlivosťou 110 dB, či so zvukovkou (audient id4) alebo iphonom (se 2020), tichšie mastre proste nezahrajú dostatočne nahlas (prečo Beyer robia aj 32 ohmové verzie, čo myslíš?) Netreba ich až tak adorovať, stačí len pripustiť, že môžu mať pri istých úkonoch muchy
, o čom svedčí aj dosť negatívnych referencií na zahraničných fórach. Chalan chce slúchadlá na spracovávanie hudby (=mix), nie na nahrávanie. Mňa proste nepresvedčíš, že sú to vhodné sluchadlá
Ale ak sú myšie kožúšky na ušiach priorita, potom nenamietam 
p.s. ak už nič iné, tak by som skúsil na ofiko stránke Beyerdynamiku nasledovať “Let us advise you”. A hľa! DT770 na “mix a master” neodpoúča ani sám pán Beyerdynamic
p.s. ak už nič iné, tak by som skúsil na ofiko stránke Beyerdynamiku nasledovať “Let us advise you”. A hľa! DT770 na “mix a master” neodpoúča ani sám pán Beyerdynamic
Už jste se všichni vypsali, tak já už jen krátce. DT 770 80Ohm jsem dlouho provozoval s Focusrite Solo, úplně v pohodě. Pohodlné na uši. AKG K361 mi přišly zvukově trochu sympatičtější než K371, pohodlné byly taky. Prostě objednat více kusů naráz a vyzkoušet, jedny nechat, zbytek vrátit.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Třeba blbě čtu, ale Marfinn uvedl jako důvod toto:
Zatím mám v plánu nahrávat pouze nástroje (kytara, housle, klávesy,...), možná později zpěv.
Takže recording, takže zavřená sluchátka.
A samozřejmě pokud možno se slušným zvukem a aby interpreta nebolely nesnesitelně ouška ani po 8 hodinách úsilí.
A aby něco vydržely.
Tohle všechno objektivně splňujou DT770 a pro tenhle účel je rozhodně adoruju, proč by ne, zasloužej si to.
Od jiných značek už jsem myslím 4x nahrával s půjčenými, viz ty Senny, nějaké AKG... co vím, tak vždycky byly od 5000 nahoru, takže se teď ani nebudu pídit, jaké to byly přesně modely.
DT770 80 ohm mám v práci na poslech (levná stará zvukovka a cca čtvrtý telefon, Ivane
), doma nahrávám s 250 a 600. Porovnával jsem je tehdy a 80 a 250 na převodníku RME ADI-2 hrály v zásadě stejně. Ty 600 ohm hrajou trochu jinak, ale asi i proto, že jsou přes 20 let stará, to se ani nedá relevantně srovnávat.
Co se týká odbočky ke sluchátkovému mixu...
Osobně znám 2 studiové profíky, kteří si na sluchátkách rádi předpřipravují mix - ale vypichuju předpřipravují (jeden na DT770, asi nečetl, že to je špatně, trouba, rozhodně mu to vzkážu
) . Znám 3 profíky, kteří si sluchátka nasadí jen občas na nějakou detailní analýzu čertvíčeho. Neznám nikoho, kdo na sluchátkách mix a master dodělává, všichni finalizujou na bednách.
Zatím mám v plánu nahrávat pouze nástroje (kytara, housle, klávesy,...), možná později zpěv.
Takže recording, takže zavřená sluchátka.
A samozřejmě pokud možno se slušným zvukem a aby interpreta nebolely nesnesitelně ouška ani po 8 hodinách úsilí.
Tohle všechno objektivně splňujou DT770 a pro tenhle účel je rozhodně adoruju, proč by ne, zasloužej si to.
Od jiných značek už jsem myslím 4x nahrával s půjčenými, viz ty Senny, nějaké AKG... co vím, tak vždycky byly od 5000 nahoru, takže se teď ani nebudu pídit, jaké to byly přesně modely.
DT770 80 ohm mám v práci na poslech (levná stará zvukovka a cca čtvrtý telefon, Ivane
Co se týká odbočky ke sluchátkovému mixu...
Osobně znám 2 studiové profíky, kteří si na sluchátkách rádi předpřipravují mix - ale vypichuju předpřipravují (jeden na DT770, asi nečetl, že to je špatně, trouba, rozhodně mu to vzkážu
| Cruel YT | Cruel sptf
cherreda píše: 1.02.2022 22:18 Třeba blbě čtu, ale Marfinn uvedl jako důvod toto:
Posledný príspevok k tejto téme... cherre, pozri, ja ťa nepotrebujem presviedčať, naozajMarfinn píše: 1.02.2022 12:15 ...budou sloužit zejména ke zpracování hudby v počítači, tak bych asi volil otevřená (každopádně si nechám poradit).
A ešte raz - upozorňujem na to, nepresviedčam cherredu
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Kluci - já se teda za netopýra nepovažuju, ale 99 dB citlivost hraje naprosto bez problémů - a na výstupu pro sluchátka ze zvukovky (1/3 hlasitosti odhadem). Jo a 470 Ohmů impedance
ale třeba je ta zvukovka slušnej oddíl no....
To jen jako vsuvka ke hlasitosti poslechu.
P.
P.
Naposledy upravil(a) pavlii dne 3.02.2022 1:05, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Doplnění textu.
Důvod: Doplnění textu.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Bystrý hoch!
P.
P.
Já to vím, jen nemám morál se o tom dohadovat.pavlii píše: 3.02.2022 1:04 99 dB citlivost hraje naprosto bez problémů
Ale samozřejmě akceptuju, že každý slyší jinak.
Pro pobavení... třeba Pavel Marcel míchá výborně (dělal nám aku EP viz podpis), ale jeho jak to nazvat... "poslechová hlasitost"
Kamarád, co nám míchal obě CD, při práci naopak poslouchá bedny tak potichu, že já na nich taky poznám kulové.
Naposledy upravil(a) cherreda dne 3.02.2022 21:30, celkem upraveno 1 x.
| Cruel YT | Cruel sptf