Akustická / westernová kytara do 20.000
Pravidla fóra
Akustická / westernová kytara do 20.000
Měl bych prosbu, rozhoduji se mezi dvěmi kyatrami:
DOWINA SAUVIGNON GAC-C
https://www.melodie-hudebniny.cz/DOWINA ... C-d111.htm
a
Pablo Vitaso VSG-120S Cut
https://www.guitarcentre.cz/eshop/pablo ... etail-1595
Kterou byste, prosím, upřednostnili?
Nemáte, někdo s nějakou z nich zkušenot?
Moc děkuji za jakoukoli radu
DOWINA SAUVIGNON GAC-C
https://www.melodie-hudebniny.cz/DOWINA ... C-d111.htm
a
Pablo Vitaso VSG-120S Cut
https://www.guitarcentre.cz/eshop/pablo ... etail-1595
Kterou byste, prosím, upřednostnili?
Nemáte, někdo s nějakou z nich zkušenot?
Moc děkuji za jakoukoli radu
Re: Akustická / westernová kytara do 20.000
Radeji osobne vyzkouset, jde o hudebni nastroj....
No rozdílnější kytary si ani nemohl vybrat. Jedna GA, spíš na hraní prsty (nebrat jako dogma), druhá DN, spíš na hraní trsátkem. Aspoň já se s kytarou s tělem DN s hraním prsty neusále peru. Co se týká dřev, tak jedna kombinace cedr-ořech, druhá smrk-mahagon. Doporučuji si stanovit priority, co vlastně chceš a zahrát si na co nejvíce kytar, abys věděl, co ti vyhovuje. Takhle je to sázka do loterie.
Kdybys netrval na vykousnutí, zkus si někde drnknout na tuhle, nedávno mě u kamaráda mile překvapila.
https://www.muziker.cz/recording-king-r ... w_filter=1
https://www.muziker.cz/recording-king-r ... w_filter=1
Naposledy upravil(a) Japhy dne 5.12.2021 21:49, celkem upraveno 1 x.
dobro Začal javor, dobro Meredith smrk/palisandr, samodomo lap steel, banjo Průcha Student, Tele ze směsi dílů, Fokus-H Les Paul, Recording King RD-10, samodomo 15W lampička a halda krabiček
Kdybych chtěl jednu jedinou, novou akustickou kytaru, co nejuniverzálnější a nejlepší v ceně kolem 20k tak pár stovek přišetřím a koupím tohle: https://kytary.cz/taylor-114e/HN208226/ Zpracování, hratelnost a zvuk jsou super. Když jsem jí měl loni v kytarach v ruce tak jsem s ní málem odešel i když už mám doma totéž z vyšší řady (214).
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Na tyhle dotazy nemá cenu reagovat. Autor si vyberte 2 zcela odlišné nástroje, asi náhodně podle fotek na webu, a chce k tomu seriózní doporučení. Takhle se kytara nevybírá, a takovému člověku není ani rady ani pomoci ...
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Kdysi se říkalo : komu není vzájemné rady, tomu není hospodářské pomoci...
Elektroakustik už jsem měl v ruce stovky. Žádné dvě ale nehrály stejně, dokonce od renomovaných značek. Taylor, Furch, Sagitarius, Dowina, Fender řada Paramount... Vše ponejvíce Celomasiv. Hodně překvapil p. PROCHÁZKA, jeho kytary hrály pokaždé fantasticky. To mi až padla brada. Sám vlastním Dowinu Chardonnay, ale koupil jsem ji přímo v dílně p. Petkoviče a pak si ji kvůli zřejmým kvalitám koupil i náš basák odněkud z Brna, tzv. na slepo a kytara je mrtvá.. Nerozehrála se ani po pěti letech.. Taylorky mě neoslovily vůbec, ale musím říct, že kvůli vynaloženým prachům, je to šílené, co za své těžce vydělané prachy dostanete. Vždy jsem si raději nechal kytaru postavit. Nejprve Furch D61, pak Sagitarius, pak Dowina.. A byla to úplně jiná liga, než např. Taylor. Ale je to už pár let nazpět. Před půl rokem jsem koupil Samick Sgw 750, Celomasiv sitka/ořech a byla výborná, ale krk v hajzlu. Teď je v reklamaci. Očekávám uznání reklamace a buď pošlou prachy nebo si připlatím a půjdu do PRS SE T60E, všechny kytary od PRS jsou fantastické, hrál jsem na ně v německém Thomannu a tohle bych od polomasivu nečekal.. S přehledem přehrály Taylorky 114,214. Celá jejich řada je úžasná, i T40, 50.. A také A40, 50,60..rozdíl je pouze ve výřezu. Áčka mají výřez, Téčka nemají. Mají kombinované žebrování X vs Classical. A je to fakt znát. Hraje to jako klavír, hrozně hlasitě a vyrovnaně, ta kytara prostě chce být slyšena.. Nehrál jste nebo nemáte s nimi někdo nějakou zkušenost? Tím chci jen říct, že dnes už existuje spousta značek a dobrých kytar.. Šlo to hodně dopředu.
To jsou dost vyhranene nazory.. Taylor sice neni moje must have, ale myslim, ze to jsou velmi dobre kytary.
Naopak pred PRS me tady nekdo varoval, ze jsem si je ani nenechal v kytarach privezt na prodejnu (asi vedi, proc je tam nemaji/nemeli).
Naopak pred PRS me tady nekdo varoval, ze jsem si je ani nenechal v kytarach privezt na prodejnu (asi vedi, proc je tam nemaji/nemeli).
Klid. Taky jsem měl v rukách stovky kytar. Prostě další názor. Je jen na čtenářích, kolik relevance přisoudí člověku s jedním příspěvkem. Tím netvrdím, že to dotyčný tak nevnímá a neslyší. A je na každém, jakou kytaru a od jaké značky si vybere. Já třeba nemusím Furchy (resp. narazil jsem asi na jednu, ze které jsem si sedl na p***l) a řekl bych, že je to menšinový názor, že naopak tady je spousta lidí miluje a dává jim přednost před ostatními značkami.
Po víkendové zkušenosti s LAVA ME 3, což je také akustická kytara - jen smart s dotykovým displejem a nespočtem možností výukových programů, looperem, bicími a vůbec já nevím s čím ještě - bych docela klidně zařadil do výběru v rámci do 20 000,- její předchůdkyni LAVA ME 2...která těch funkcí také má nemálo... Sic je pravděpodobné, že to od místních zarputilých dřevomilců po(d)řádně schytám 
Správně, jen ať si lidi zvykaj', brzy na takové ohyzdnosti budou hrát všichni, ale to my už tady naštěstí nebudem.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
=> my uz tady brzy nebudem? No nazdar...
To si piš!Prskyn píše: 7.02.2022 14:20... Sic je pravděpodobné, že to od místních zarputilých dřevomilců po(d)řádně schytám![]()
PS I když, k elektrickému táborovému ohni, možná (?). Má to Aux in, aby šlo natáhnout “Medvědi” rovnou do nástroje a místo drnkání se věnovat jiným aktivitám?
To jbiker.... s tim elektrickym ohnem jsi me rozsekal
...
ale jako vyukovej nastroj ta ME 3 je fakt masterpiece. A i kdyz jsem byl hodne rezistentni, tak na sucho hraje hodne kulate a plne. Ty efekty jako delay ci chorus pomuzou, kdyz te prestane bavit akustickej zvuk... jasne, zadne profi to neni, ale umim si predstavit, ze na vodu bych ji klidne vzal.
to cavli.... kytara odolna jakymkoliv vykyvum teplot mezi -25 do + 95 C. .. do hospody a k (analogovemu)ohni a na vodu ideal. Na stage asi ne. Vyzkousej, pak vyrkni soud...
ale jako vyukovej nastroj ta ME 3 je fakt masterpiece. A i kdyz jsem byl hodne rezistentni, tak na sucho hraje hodne kulate a plne. Ty efekty jako delay ci chorus pomuzou, kdyz te prestane bavit akustickej zvuk... jasne, zadne profi to neni, ale umim si predstavit, ze na vodu bych ji klidne vzal.
to cavli.... kytara odolna jakymkoliv vykyvum teplot mezi -25 do + 95 C. .. do hospody a k (analogovemu)ohni a na vodu ideal. Na stage asi ne. Vyzkousej, pak vyrkni soud...
Skoda, ze to nema menzuru 620-650.
Já ji nesoudim, rozsahu teplot a hlavně vlhkosti jsem si všiml.
Kdyby to ale nebylo tak ošklivé...
Ale dřevo prostě nebude, a když, tak za hroznou cenu...
Kdyby to ale nebylo tak ošklivé...
Ale dřevo prostě nebude, a když, tak za hroznou cenu...
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Příšera to je, to zase jo. Za 14 dnů mám ještě domluvenou k vyzkoušení tu velkou ME PRO, ta už tak příšerně nevypadá. Jen si myslím, že ergonomicky to nebude žádná hitparáda, protože to je takovej užší ovation... no uvidím. Dám pak krátký report...
dřevěný (skutečně dřevěný kytary) byly a budou vždy drahé. A že by dřevo nebylo? Tak holt budou kytary ořechové nebo javorové či z topolu - i z topolu jsem měl tu čest vyzkoušet. Výrobci si už cestu najdou.
dřevěný (skutečně dřevěný kytary) byly a budou vždy drahé. A že by dřevo nebylo? Tak holt budou kytary ořechové nebo javorové či z topolu - i z topolu jsem měl tu čest vyzkoušet. Výrobci si už cestu najdou.
Informaci o menzuře jsem nenašel... co máš vlastně pořád s tou menzurou? Přiznám se, že to je údaj, který vůbec neřeším.
Tak buď rád. Menzuru to má myslím 590 (nebo prostě pod 600). Znamená to (pro mě), že kolem desátého pražce si už moc nezahraju...