Výměna snímačů na laciné lubovce

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Legendluck

Výměna snímačů na laciné lubovce

Příspěvek od Legendluck »

Ahoj. Přišel jsem za radou. Dospěl jsem k závěru, že i moje nejlacinější lubovka by si zasloužila upgrade a tak ji dám lepší snímače. Nějaký tip prosím na jazz, blues - hlavně silnější basa při walking bass hrou prsty a vždyť to znáte. Kytara ibanez AF55. Názory? Rady? Připomínky? Diskuse?! Díky!
himself

Re: Výměna snímačů na laciné lubovce

Příspěvek od himself »

Já mám na středně drahé lubovce snímače RM (Alnico II). Naprosto doporučuji, nejsou ani moc drahé (nevím, jaký máš rozpočet). Akorát asi může déle trvat dodání.
Pravda ale je, že moje kytara hraje hezky i akusticky, zatímco levné Ibanezy mi zněly nasucho vždycky spíš jako solid body kytara :)
Legendluck

Díky za tip. Mrknu na to. A spousta lidí ibanezky zatracuje, ale tohle byla má první lubovka a za ty prachy... A na sucho na ní stále hraju docela často, asi dobrý kus😁
Legendluck

Mno když Alnico teda studuji, nehodí se spíše k LP a podobně těžkým kytarám?🤔
himself

Příspěvek od himself »

Já jsem ho nestudoval, já jsem s nimi kytaru koupil :)
starypard

Příspěvek od starypard »

Já jsem na své Ibanez AG86TRD snímače vyměnil (původní byly ale fajn) za Gibson singly, nadupané a nařvané. Stala se z ní rocková kytara. Otázka jest, zda chceš měnit jen snímače nebo i kytaru (totální změna zvuku). Pokud trváš na jazzu, sežeň si ty, které jsem dal o dům dál (nebo najdi jiného blázna, který je také vyměnil).
himself

Příspěvek od himself »

Singly na lubovku, to uz chce mit vlastni nazor panecku :)
Viz nedavne Darellovo video s VOX335 :)
volfi

Příspěvek od volfi »

Řekl bych, že na Jazz, Blues chceš kulatý slabý humbackery a drtivou většinu hraješ na krkovej snímač?
V tom případě mi slabé alnico snímače příjdou ideální.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Legendluck

Přééésně tak volfi. A mohl by mi prosím někdo vysvětlit, jakou roli hraje na zvuk uvedeny odpor atd? Podle čeho se vlastně v daných informacích o snímači orientovat... PS: zatím předběžně koukám po těchto: (takže zásadní rozdíly mezi nima?)
https://www.thomann.de/cz/seymour_dunca ... et_zeb.htm
https://www.thomann.de/cz/mojotone_59_c ... set_an.htm
Díky!
Jen, že vás tak otravuju, hold když kupujete dražší snímače než má cenu celá kytara, tak mě to zajímá 😁 navíc to bude aspoň zkušenost, až začnu vyměňovat snímače i na dalších dražších kytarách
volfi

Příspěvek od volfi »

Upřímně já na odpor moc nekoukám, laicky řečeno čim nižší odpor, tím slabší snímač, ale není to pravidlo, záleží na ostatních věcech jako magnety, použitej drát atd. A rozhodně nejsem odborník na snímače. Z parametrů se blbě vybírají snímače, aspoň teda mě. Takže nejlepší je to vyzkoušet, nebo se s někým poradit a pak je fajn zkouknout youtube, kde je vhodné najít si porovnání snímačů.
Například od RM mám vyzkoušeny osobně všechny ty nejsilnější snímače, takže tam bych s čistým svědomím dokázal poradit. Od Dimarzia neznám skoro nic, EMG mám taky docela naposlouchaný, SD mám zkušenost s několika modelama. A něco malo od BKP.
Navíc jak říkám, tak nejsem bluesový hráč. Každopádně mám zkušenost třeba s SH1 u krku a to je opravdu slabý kulatý snímač, který si myslím že by byl pro tebe vhodný, ale neříkám že je nejlepší.

Když se ptáš na ty dvě sady, tak ti neporádím a myslím, že málokdo tady s nima bude mít praktickou zkušenost. Jsou to poměrně neobvyklí snímače, ale třeba je to právě to co hledáš. Na žádný alnico 4 jsem nikdy nehrál.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Legendluck

Ok. Přišel jsem za radou, nechám si poradit. Navíc se dají pořídit za slušný peníz a i tento článek ti dává za pravdu:https://www.casopismuzikus.cz/testy/sey ... atych-paru
Takže sh1. Díky Volfi!
Legendluck

Jenom ještě jeden možná hloupý dotaz...Alnico magnety jsou očíslované podle síly magnetického pole jestli to dobře chápu. Není proto možné, že když použiji sh1 Alnico V bude lubovka náchylnější ke zpětné vazbě a proto bych se měl spíše dívat po slabsim magnetu? U celolubovek to bývá pak občas trochu otravný i při menším zkreslení 😁 nebo pletu jabka s hruškami?
volfi

Příspěvek od volfi »

Alnico V je silnější magnet než třeba Alnico II. Ale zase záleží na snímači celkově. SH1 je asi nejslabší snímač, co jsem zkoušel, ale jak říkám, hledám spíše silnější snímače. Takže třeby ty snímače co jsi poslal ty mohou být vhodnější něž SH1. Ještě bys mohl zkusit napsat panu Tůmovi, jeho snímače se dost chválí a asi by ti pomohl i s výběrem. http://www.tumapickups.com/snimace/kytary/p_a_f_
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“