Malý lampový zesilovač / kombo (do 30w)
Pravidla fóra
Re: Malý lampový zesilovač / kombo (do 30w)
Dík za report. Zkoušel jsi s externím reprem? Nevyřadí interní?
https://www.thomann.de/cz/harley_benton ... estion.htm
https://www.thomann.de/cz/harley_benton ... estion.htm
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Nezkoušel jsem.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Pard: Tak to je na pytel.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
Zkus tohle. Dáš 5 tisíc za parádní hotový amp a z toho zvuku si zaděláš trenažéry. Váží to celkem asi 2kg a s normální 4x12 bednou můžeš pohodlně hrát metal proti 120 lampě a bubeníkovi. Zbylých 10 tisíc můžeš poslat třeba na Ukrajinu.
nooo, nejsem odpůrce ničeho, ale toto 
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
- pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
jojo, vzhledem k tomu, že ten preamp použivají, nebo minimálně použivali třeba zavodáři knedla a filc, určitě stojí za vyzkoušení. Lidem jsou ty hi-fi nuance úplně šumák, ale záda a peněženka to ocení.
No, přijde mi to jako nejhorší možné řešení, ale je to jen můj osobní názor.
Nevím jak moc je ten EHX Magnum hlasitej, ale moje zkušenost je taková, že cokoliv tranzistorovýho, co mělo pod 100w je pro mě nedostatečné. Jak komba, tak monitory (FRFR).
Navíc k tomu taháš stále kytarovou bednu. To pro mě postrádá úplnej smysl. To už si mohu vzít normální kombo, nebo zesilovač s boxem.
Pokud někdo řeší ultra lehkej aparát za pár korun, tak stačí nejlevnější multiefekt s IR a aspoň trochu rozumný odposlech. Teď jsem zkoušel kámošovi vytvářet nějaké presety na HB DNAfxgit, a je to v rámci možností použitelné.
Vím, že tyhle preampy s mooerem radar používali Cradle of Filth, ale to je úplně něco jiného. Máš minimalistickej "aparát" do letadla, bez jakékoliv bedny, jelikož tam, kde hrajou oni jsou vždy dobré PA a IEM mají svůj pokud se nepletu.
Ještě jeden poznatek k Tube15, když jsme zapojili do returnu smyčky pedálový preamp, tak se smyčka nesepnula a nehrálo to. Pravděpodobně musí být zapojen i Send, aby se aktivovala.
Nevím jak moc je ten EHX Magnum hlasitej, ale moje zkušenost je taková, že cokoliv tranzistorovýho, co mělo pod 100w je pro mě nedostatečné. Jak komba, tak monitory (FRFR).
Navíc k tomu taháš stále kytarovou bednu. To pro mě postrádá úplnej smysl. To už si mohu vzít normální kombo, nebo zesilovač s boxem.
Pokud někdo řeší ultra lehkej aparát za pár korun, tak stačí nejlevnější multiefekt s IR a aspoň trochu rozumný odposlech. Teď jsem zkoušel kámošovi vytvářet nějaké presety na HB DNAfxgit, a je to v rámci možností použitelné.
Vím, že tyhle preampy s mooerem radar používali Cradle of Filth, ale to je úplně něco jiného. Máš minimalistickej "aparát" do letadla, bez jakékoliv bedny, jelikož tam, kde hrajou oni jsou vždy dobré PA a IEM mají svůj pokud se nepletu.
Ještě jeden poznatek k Tube15, když jsme zapojili do returnu smyčky pedálový preamp, tak se smyčka nesepnula a nehrálo to. Pravděpodobně musí být zapojen i Send, aby se aktivovala.
- pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
EHX řve jak kráva .. víc než 4/10 jsem to snad ještě v zájmu zachování sluchu nedal.
(V nadpisu vidím zesilovač / kombo). jinak tady ten mooer hraje líp než mulťáky, a hlavně není potřeba vůbec nic zdlouhavě nastavovat a ladit, prostě klasické nastavení 5150 a je to hotový zvuk.
(V nadpisu vidím zesilovač / kombo). jinak tady ten mooer hraje líp než mulťáky, a hlavně není potřeba vůbec nic zdlouhavě nastavovat a ladit, prostě klasické nastavení 5150 a je to hotový zvuk.
Tenhle mooer hraje stejně jako levný multaky. Respektive - pravděpodobně úplně stejně jako třeba Mooer GE 200.
Existujou i "multaky" poněkud vyšší kategorie
(helix, Fractal, quad cortex, headrush...) a ty hrajou o pořádnej kus líp.
Jinak souhlas s Volfim - je to nepraktické řešení. Místo jedné krabice (komba) tahas stejnou krabici (bednu) a k ní ještě tři cajky, kabely, adaptéry...abys dostal zvuk levnyho multaku. No nevím.. M
- pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
ne. hraje to z nějakého důvodu líp, jak ty multáky (i vyšší řady).Placka píše: 5.03.2022 22:14
Tenhle mooer hraje stejně jako levný multaky. Respektive - pravděpodobně úplně stejně jako třeba Mooer GE 200.
Existujou i "multaky" poněkud vyšší kategorie
(helix, Fractal, quad cortex, headrush...) a ty hrajou o pořádnej kus líp.
Jinak souhlas s Volfim - je to nepraktické řešení. Místo jedné krabice (komba) tahas stejnou krabici (bednu) a k ní ještě tři cajky, kabely, adaptéry...abys dostal zvuk levnyho multaku. No nevím.. M
Jasně, tahle malá krabička určitě hraje líp než třeba Fractal...
Konkrétně tuhle krabičku jsem neměl, ale měl jsem Mooer GE200 a měl jsem jiný dvě krabičky z řady micropreamp od Mooeru a ty Teda rozhodně líp než Fractal nebo Helix (obojí mám) nehrajou.
Můžeš třeba rozvést proč by Mooer dával do micropreampu nějaké lepší algoritmy než do GE200/300 (tedy do svých "vlakových" lodí)? Kromě tvého psycho akustického sebeklamu?
Konkrétně tuhle krabičku jsem neměl, ale měl jsem Mooer GE200 a měl jsem jiný dvě krabičky z řady micropreamp od Mooeru a ty Teda rozhodně líp než Fractal nebo Helix (obojí mám) nehrajou.
Můžeš třeba rozvést proč by Mooer dával do micropreampu nějaké lepší algoritmy než do GE200/300 (tedy do svých "vlakových" lodí)? Kromě tvého psycho akustického sebeklamu?
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
bez nějakého hlubšího rozboru jsem měl z EVH005 vs GE200 stejný pocit. Na EVH005 mám něco nabrkáno a z GE200 jsem ten zvuk nemohl dostat i kdybych se rozkrájel. Korekce zabíraly jinak a hlavně zvuk z GE200 byl pořád tak nějak plochý a netáhnul. Grafy ani ukázky na to samozřejmě nemám a v podstatě by mně stejně nikdo o opaku nepřesvědčil 
tak bednu tahat nemusí, může hrát na erárního vyklepaného marshalla
Mooer preampy jsem zkousel a jsou fakt super.... bohužel kromě zvuku
samozrejme na pár taktů za koncert nebo jako krizová náhražka se to použít dá.
PS: COF referovali ze Preamp live hraje lip nez ty jednotlivé mikrokrabky.
Mooer preampy jsem zkousel a jsou fakt super.... bohužel kromě zvuku
samozrejme na pár taktů za koncert nebo jako krizová náhražka se to použít dá.
PS: COF referovali ze Preamp live hraje lip nez ty jednotlivé mikrokrabky.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
kdo je COF?
https://hudebnibazar.cz/mooer-preamp-li ... /ID421262/
Má i "tone capture". Takže Profiler jako KPA !! :-S
Cradle of Filthtorst píše: 14.06.2022 15:00 kdo je COF?
dík. pěkně jim to hraje.
- pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
ten mulťák (myslím ge250) i 005 jsem měl přímo vedle sebe. nehraje to stejně, možná se na ty multiefekty prostě snažili až moc.Placka píše: 14.06.2022 7:41 Jasně, tahle malá krabička určitě hraje líp než třeba Fractal...
Ale nemusíme se hádat, já poslouchám ušima, ne očima nebo snad peněženkou
Pokud tahle malá krabka stačí na profi koncertování knedle a filcu, pak pro moje šmrdlání vyhoví bohatě - respektive pro moje využití - když jedu vyjimečně na zkoušku a chci přitom popit, strčím preamp a malej koncák do kytary a jedu šalinou.