Zdravím všechny, kteří mi nějak pomůžou... A i ty, co ne...
Potřebuji propojit optickým kabelem zvukovku MOTU 8 PRE a Behringer ADA8200 Audiophile 8in/8out ADAT Audio Interface. Propojím to dvěmi kabely, ale určitě je potřeba ještě něco někde nastavit... Manuál bohužel nemám a i tak is nejsem jistý, jestli bych pochopil... Najde se někdo, kdo by mne navedl, jak na to, pls?
Díky moc za rychlou pomoc...
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
"Behringer ADA8200 Audiophile 8in/8out ADAT Audio Interface" neznám - to je nějaká novinka?
Princip obecně je asi takhle: ke zvukovce se dá připojit cestou ADAT cokoli, co umí fungovat jako "standalone" zařízení (=bez počítače). Konfugurovat pak netřeba nic, prostě ke zvukovce přibudou další vstupy/výstupy.
No a napsat dneska veřejně, že k něčemu nemáš manuál. .... to je jako přivázat se na pranýř
P.
Skype: studio_kappka home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Optika je skvělá na definitivní eliminaci problému zemích smyček, mimo jiné (Edirol FA-66 - TOSLINK (nemá plný ADAT) - minidisk v hifi věži = chrochtám si...). Ale tady půjde hlavně o to přidání dalších osmi vstupů pomocí ADAT.
Tím, že nemám manuál k daným věcem, jsem měl na mysli to, že nemám manuál, který by nějak obšírněji popsal to propojení optikou... Ale pokud to opravdu stačí jen propojit, tak to pak chápu, že v manuálu není popsané nějaké podrobnější nastavení...
Ale víte co - radši se zeptám, než abych dělal machra, co je chytrý, jak Zlaté stránky
Díky za vaše postřehy a snad to bude fungovat...
no a dobre deláš a napríklad sú aj mírne zabrzdený jedinci , napr ja kolkokrát ma zabrzdila úplná banalita , takže lepšie je sa spýtat jak neco odfajčit
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
pavlii píše:Konfigurovat pak netřeba nic, prostě ke zvukovce přibudou další vstupy/výstupy.
Například k tomu, aby Focusrite Saffire 40 jela ve standalone modu, a bylo tedy funkční propojení např. s jinou zvukovkou (v mém případě Saffire 56), je nutná jistá konfigurace...
V MixControlu (SW mix zvukovky) se to musí nastavit takto:
Analog Input 1 > ADAT Output 1
Analog Input 2 > ADAT Output 2
Analog Input 3 > ADAT Output 3 atd. atd
a dále např. taky
ADAT In 1 > Line Output 1
ADAT In 2 > Line Output 2
ADAT In 3 > Line Output 3 atd. atd.
a pak tuto konfiguraci "uložit do paměti HW". Slouží k tomu volba "Save to Hardware".
To jen tak na doplnění, třeba to bude u tazatelových cajků podobné (a třeba taky ne)
Kapela:
AV Guitar s EMG 81 + 85, Peavey 6505+, Orange PPC 412 V30
Studio:
Reaper DAW, Focusrite Saffire Liquid 56, Focusrite Saffire 40, JBL LSR 305, GAP FC 1, Line Audio CM3´s, Shure SM 57, Soundking ED007, Audix OM 2, Audix D4, Audix i5, Akai LPD 8, Presonus Faderport, Hammerwave comps, 500 series rack by Vandaalelectronics, Golden Age Pre 573, LaChapell Audio Pre 583s
Oživím tohle vlákno.
Potřebuju propojit zvukovku Tascam Series 208i s preampem Tascam series 8p Dyna. Jak co nastavit chápu, mám návod str. 15 https://tascam.com/downloads/products/t ... _om_vc.pdf
Ale jde mi o konkrétní kabel. BNC kabel pro WC ten je na pohodu, ale jde mi o ten optický kabel. Jestli máte zkušenosti s konkrétní značkou, jaký a jestli jsou mezi něma rozdíly. Stačí mi krátký do 0,5m.
Měl jsem kabely Alva, koupil jsem je kdysi v DISCu zároveň s ADI-2, tak jsem neřešil.
Rozdíly mezi drahý/levný netuším, resp. tuším , takže např. na hifi fórum bych pro odpověď nechodil, nebo nakonec koupíš půlmetrovej kabel za 7 tisíc.
Myslím, že s tímhle chybu neuděláš.
Tak to je maso Zaujal mě i obch. název kabelu Vodka a tohle mě taky rozsekalo "... čím méně rozptýlení ve vláknech, tím méně rušení ve finálním analogovém zvukovém signálu, který dorazí k našim uším." A já hlupák myslel, že to záleží na D/A převodníku a ono na kabelu.
Si nikdy neslyšel o packetu, co si otlouk rohy na nerovnostech kabelu? A co asi tak nadělá D/A převodník, když mu přijde otlučenej packet? Stáhne přece frekvenční rozsah, logicky.
Čavli, nenapsal si vše. To je supr, dupr kombinace mědi a stříbra. Samozřejmě excelentně hladkého. Už jsem se málem lekl, že tam to stříbro není. A abych taky něco přidal tak určitě nevíte jak funguje XLR konektor. ".... Potom su aj pristroje, kde + a - zlozka kazdeho kanalu je spracovana oddelene (quad mono), co je rozdiel oproti SE a moze mat prinos v kvalite." https://pctuning.cz/article/rozumnost-a ... ts-section
Chlapi díky za odkaz na stránky AQ, dost jsem se pobavil.
Ale vraťme se k tématu vlákna
cherreda píše: 4.03.2022 14:41
Měl jsem kabely Alva, koupil jsem je kdysi v DISCu zároveň s ADI-2, tak jsem neřešil.
Právě, že jsem fi Alva neznal/neznám tak jsem nevěděl. Tak jsem nakoupil oba kabely v Disku a teď to jen propojit a správně nastavit. Ještě jednou díky za pomoc.