Zhodnoťte naše nahrávky - studio a recording

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Re: Zhodnoťte naše nahrávky - studio a recording

Příspěvek od vasekh »

Já dávám overheady do takového pseudoORTF, A-B taky nemám rád. Ale je to o tom, že levný tužky prostě berou hlavně činely a špatně slyší bubny. Takže je to nepoužitelný, když nemáš close-mics u bubnů.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Njn, občas to je i o tom použitém HW :-)

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Ivan

Příspěvek od Ivan »

Ahojte. Ak by ste mali chuť na trochu elektroniky, tak tu môj práve čerstvo vypustený album:
https://soundcloud.com/vanbor/sets/puris

Vďaka za vypočutie!
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
Hiddenplate
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hiddenplate »

Zdar, tak jsem se snažil vyprodukovat něco fakt "jednoduchýho" na zahrání, aby to byl schopen zahrát i kolega začínající elektrika...

Budu rád za každej názor... :D

vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Jestli si příslušný začátečník zvládne obstarat potřebné podladění, tak věřím, že ho může bavit si s tím hrát. Za mě dobrý.
torst

Příspěvek od torst »

To bych možná zahrál i já! Zvukově perfektní, smekám. Docela by mě zajímalo, jak jsou kytary nahraný. Plugin? Apec? Jako začátečník bych měl obavy spíš z pravačky, abych držel rytmus a zařezával.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Bijec

Příspěvek od Bijec »

Dobrý den. Je to dost dobré, ale já bych to nezahrál. :shock:

Nyní jsem si po dlouhé době připomněl, jak je těžké vytrsátkovávání, hybrid picking a o to více míchání čistých elektrických kytar. Rád bych se jednou naučil, jak dobře míchat čisté elektrické kytary. :|

Ten telefon na konci je i v originále a na tomto coveru je to asi ten nejhezčí zvuk. :mrgreen:

Kód: Vybrat vše

https://soundcloud.com/user-670026120/acoustic-song-electric-cover/s-2BwCd6J2MwQ?si=27d8273798b04c79bfc9621e27cae850&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing
"Já chci hrát!" - já, 2021
torst

Příspěvek od torst »

Dobrý, je to sice mainstream, ale precizně zahranej, já bych to takhle bez přehmatu nezvlád. Na sólo bych dal méně delaye, poslední dobou jsem na něj trochu alergickej.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
torst

Příspěvek od torst »

https://soundcloud.com/torst2/hvezdar
předchozí motiv jsem doplnil verbuňkem. PF 2022.
Hiddenplate
Kontaktovat uživatele:

Zdárek, tak se ze svýho equipu snažím vytáhnout co nejsolidnější zvuk... tak by mě zajímal názor :)

https://www.youtube.com/watch?v=AqvaTXtwiKQ
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Konečně zas někdo něco nahrál - pochvala :)
První dojem - oproti mýmu idálu jsou bicí hodně vepředu a kytary naopak trochu moc vzadu.
torst

Příspěvek od torst »

Na mladýho dobrý! Jak píše vasekh - kytara je málo. A ten PODovskej zvuk - pokud to není záměr nostalgika, už bychom to dnes uměli nabrousit líp, ne? (třeba ZOOMem ! :-E)
Hiddenplate
Kontaktovat uživatele:

Čest, tak jsem teda přidal kytary o decibel, vyměnil struny a hodil jsem na youtube něco dalšího... nejsem moc solista... spíš jsem přes ten chugging... :)

https://www.youtube.com/watch?v=S9du8Y9doIo
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Zvuk je úplně v klidu, nemám problém. Ale teď by to chtělo takhle nazvučit nějakou zajímavou muziku :)
Hiddenplate
Kontaktovat uživatele:

Tak jsem se pokusil o něco... jsou tam syntesized vokály, tak sorry za to :D nevim kde sehnat poradnej zpev...

https://youtu.be/09j_-IH6WeM
Michnov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michnov »

Za mě super...zvuk by mi takhle stačil :), chtěl jsem už delší dobu udělat taky ňákou ostudu s blitíčkem, ale asi teda nee :D, hudebně daleko zábavnější než drtivá většina všeho toho nudna, co se na celým fóru vyskytuje :D...a...trochu deathcoru a blastbeatů eště nikoho nezabilo :D
LUBOSH
Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum

Příspěvek od LUBOSH »

Za mě zvuk v naprosto v pohodě. Jen ty bicí mi přijdou po celou dobu furt stejný a tím mi to přijde až nudné.
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
Hiddenplate
Kontaktovat uživatele:

díky, každopádně čachruju tady furt s těma vokálama a nedaří se mi to nastavit tak, aby to znělo nějak normálně... buď dám bypass a zním jak vocas... nebo tam našteluju efekty ale pak zas to zní hrozně nepřirozeně... už tu zkouším asi desátej vst plugin na voice change a furt to zní jako z popelnice... :D

nějaký rady, tipy, triky na voice change? :D

jinak jako asi kdybych ty vokály nařval, tak by to asi znělo líp, akorát jsem v paneláku kde prostě nemůžu dělat takovej binec... :( proto tu vymejšlim různý wifikundace jak naložit s potichým vokálem...
LUBOSH
Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum

Příspěvek od LUBOSH »

No když se do toho zpěvu nemůžeš opřít to je naprd. Ale vzpomněl jsem si na jedno video a dokonce jsem ho i našel. :wink: Já vím je to v Cubase, ale jukni se po svám DAW zda něco podobného neumí. Je to cca od času 9:40 https://www.youtube.com/watch?v=ZkDRnqcpeX4
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

Zvukově tvoje nahrávky zní asi jak znít mají, takový moderní zvuk, to je ok,ale pro mne osobně je to jen krátce poslouchatelné, pořád na stejné brdo, nic mne tam nezaujme, takový podklad, kam se má teprve donahrát něco ...
Pokud jde o chrochtání, vzpoměl jsem si na Cykla z Pathologist, ten do mikrofonu vyloženě "šeptal" možná by cesta vedla tudy, když nemůžeš doma moc rachotit
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“