První kytara pro začínající dítě
Pravidla fóra
Re: První kytara pro začínající dítě
Taky jsem teď kupoval v Thomann kytaru pro začínajícího kytaristu a to:
https://www.thomann.de/cz/harley_benton_hbcg45.htm
Požadavek byl jednoznačně - cena, tak jsem žádné zázraky nečekal. Byl jsem dost překvapený, že došel vcelku hratelný nástroj. Zvuk byl samozřejmě trochu plechovější (oproti mému jumbu) ale ne moc, kytara ladí i ve vyšších polohách, dohmat jsem zatím neseřizoval, možná v budoucnu ale ne víc než milimetr bych snížil plátek na kobylce. Povrchovka je matná, strukturovaná, což se mi moc nelíbí, ale zase z praktického hlediska to bude pro začátečníka lepší. Zvuk je trochu tlumenější, to bude asi původními strunami. Na takové táborákové hraní u bečky je to supr nástroj.
Požadavek byl jednoznačně - cena, tak jsem žádné zázraky nečekal. Byl jsem dost překvapený, že došel vcelku hratelný nástroj. Zvuk byl samozřejmě trochu plechovější (oproti mému jumbu) ale ne moc, kytara ladí i ve vyšších polohách, dohmat jsem zatím neseřizoval, možná v budoucnu ale ne víc než milimetr bych snížil plátek na kobylce. Povrchovka je matná, strukturovaná, což se mi moc nelíbí, ale zase z praktického hlediska to bude pro začátečníka lepší. Zvuk je trochu tlumenější, to bude asi původními strunami. Na takové táborákové hraní u bečky je to supr nástroj.
PRS SE Custom 24 30-th Anniversary, Harley Benton CST-24HB, Aria STG 006, Harley Benton PB-Shorty, Jolana Superstar, Marris J390, Line6 SpiderJam, FBV Express MkII, Ebow, Yamaha HY 10G, Korg Pandora PX 3
Z výše uvedeného je patrné, že začínající dítě hraje u bečky 
-
el perro del fryba
- Kontaktovat uživatele:
Když už máme začínající dítě, následovat bude pokračující dítě a nakonec končící dítě? Čeština, to je slušná past. 
No psal jsem začínající kytarista, je to vysokoškolák, ten už na bečce někdy byl. Ale myslel jsem to spíše, že si sám sebe dovedu představit hrát na takový nástroj na nějaké pařbě, aniž by se mi to hnusilo.
Co se týče češtiny, vše je v pořádku, dítě může začínat i končit.el perro del fryba píše: 8.03.2022 11:30 Když už máme začínající dítě, následovat bude pokračující dítě a nakonec končící dítě? Čeština, to je slušná past.
PRS SE Custom 24 30-th Anniversary, Harley Benton CST-24HB, Aria STG 006, Harley Benton PB-Shorty, Jolana Superstar, Marris J390, Line6 SpiderJam, FBV Express MkII, Ebow, Yamaha HY 10G, Korg Pandora PX 3
Jo, na tyhle nejlevnější HB jsem taky koukala. To je přesně ta, kterou někdo zcela novou prodává na markeplace (mimochodem za 2500stenly67 píše: 8.03.2022 11:06 Taky jsem teď kupoval v Thomann kytaru pro začínajícího kytaristu a to:
I když to kolegové myslí dobře, držel bych se jako nosné myšlenky možnosti si nástroj osobně vyzkoušet. Je jen málo kytar, které lze zakoupit na blind. A ty rozhodně nejsou v požadované cenové kategorii. Čili výlet do Prahy a osobně vyzkoušet mi přijde jako nejracionálnější...
Vintage jsem doporučil proto, že mají dle mé zkušenosti minimum problémů se špatně zabroušenými pražci...
Vintage jsem doporučil proto, že mají dle mé zkušenosti minimum problémů se špatně zabroušenými pražci...
Vzhledem k ceně bych se toho risku nebál, od Thomanna jsem takto kupoval už tři kytary a nebyl zásadní problém. Nějaké seřízení by nebylo od věci ale i tak se na to hrát dá. S klipovou ladičkou, sadou strun a dopravným to vyšlo na 2430, to bych nějaký bazar už neřešil. A jestli to za pár měsíců (pro nezájem) pošleš za 1700 do světa, tak to není taková ztráta. A oproti staré španělce jí to bude víc bavit, tomu věř.Elyska píše: 8.03.2022 15:07Jo, na tyhle nejlevnější HB jsem taky koukala. To je přesně ta, kterou někdo zcela novou prodává na markeplace (mimochodem za 2500stenly67 píše: 8.03.2022 11:06 Taky jsem teď kupoval v Thomann kytaru pro začínajícího kytaristu a to:
https://www.thomann.de/cz/harley_benton_hbcg45.htm). Třeba by to do začátku stačilo, i když jsem si původně představovala, že to nebude ten "úplně nejvíc low" low end a pořád se bojím toho koupení naslepo z Německa. Když ji to chytne, nemám problém koupit lepší nástroj - ale až se ukáže, že fakt hraje a že se k té kytaře chová slušně. Já jen furt váhám, jestli volit jen menší tělo (určitě menší než dreadnought, ale možná i menší než tahle?) a nebo i kratší mensuru (má hubené prstíky, což už se taky asi nezmění, moje máma má takové taky celý život). Ale když jsem koukala na youtube na nějaké ty "cestovní", přišlo mi, že už to vypadá skoro jako přerostlé ukulele, tak aby si s tím nepřipadala jako s dětskou hračkou. To asi fakt budeme muset vyzkoušet. Zatím se statečně pere s mojí šílenou starou španělkou.
![]()
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Koneckonců vrácení bez udání důvodů je možné u Thomanna do 30 dnů. A v případě reklamace, kdyby s kytarou něco bylo, zpětné poštovné hradí Thomann, což mi přijde skvělé a velmi customer friendly (teď nevím, jestli neplatí i poštovné v případě vrácení do 30 dnů).
To si vždycky říkám, že si "půjčím" nějakého Byrdlanda za 300, ale pak mi to přijde krutě nemorální a neudělám to...
Dokonce jsem měl objednané obě Matonky TE (s výkrojem a bez), že je porovnám, ale nakonec jsem jel osobně (jinam).
Dokonce jsem měl objednané obě Matonky TE (s výkrojem a bez), že je porovnám, ale nakonec jsem jel osobně (jinam).
Díky všem za postřehy. Jak se tak doma pere s tou mou španělou (to ji neodradí, bere to čistě jako trénink, slyší, že to neladí, a taky věří, že nemusí každá tak řezat do prstů), tak mám pocit, že kytara té velikosti jako je citovaná nejlevnější HB, je na ni prostě velká - hlavně široká. Má prakticky stejné rozměry jako ta moje španělka. A když holka hraje vsedě, tak má loket skoro výš než rameno. Tak mi pořád přijde, že bychom měli vybírat buď užší tělo (Parlor) nebo celkově menší (3/4 nebo cestovní). Co jsem koukala, tak některé Parlorky mají kratší mensuru, zrovna ta Vintage má 650 mm. Je to náročné vybrat "správně", přijde mi, že na to, aby si dokázala vybrat, co opravdu potřebuje a chce, tak by musela aspoň trochu umět hrát. A aby se naučila hrát, tak potřebuje kytaru.
Kdybychom aspoň měly někoho, s kým bychom se mohly poradit naživo!
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
Libi se mi, ze ten vyber pekne poctive resite a naslouchate radam, ale koukam ze se v tom uz trosku zacinate topit
Takze opakuji svuj navrh - koupit z eshopu tohle https://www.thomann.de/cz/harley_benton ... hogany.htm a pokud to nahodou nebude vyhovovat, tak vratit zpet. Ale na 90% to vyhovovat bude.
(tuhle kytaru bych si klidne koupil pro sebe, kdybych casteji hral na akustiku, abych nemusel tahat svou Art & Lutherie, ale protoze na akustiku hraju tak 3x do roka, tak mi to prijde trochu zbytecne)
Takze opakuji svuj navrh - koupit z eshopu tohle https://www.thomann.de/cz/harley_benton ... hogany.htm a pokud to nahodou nebude vyhovovat, tak vratit zpet. Ale na 90% to vyhovovat bude.
(tuhle kytaru bych si klidne koupil pro sebe, kdybych casteji hral na akustiku, abych nemusel tahat svou Art & Lutherie, ale protoze na akustiku hraju tak 3x do roka, tak mi to prijde trochu zbytecne)
Hraju výhradně na šrot.
tak nějak
místo přílišného řešení neznámých věcí, je lepší to zkusit
kdyby náhodou nevyhovovalo, tak vrátit.
v profilu se zatrhne vrátit zboží, přijde papír, který se nalepí na krabici a pošle se to zpět, zcela jednoduché.
místo přílišného řešení neznámých věcí, je lepší to zkusit
kdyby náhodou nevyhovovalo, tak vrátit.
v profilu se zatrhne vrátit zboží, přijde papír, který se nalepí na krabici a pošle se to zpět, zcela jednoduché.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Ještě jednou děkuju všem, kdo se snažili pomoct nám s výběrem první kytary. Návštěva Prahy pořád nevycházela, až teď... A všechno dopadlo jinak. Cestovní kytary vypadaly pocitově jako dětské hračky. Parlorka hezky padla do ruky, ale v porovnání s větší kytarou se dceři nelíbil zvuk. Tak po celé té době, kdy se tvářila, že velká kytara je moc velká a že neee, tak dala přednost plnějšímu zvuku před kompaktnějším tělem. Vzaly jsme tuhle vintage (typ orchestra) https://kytary.cz/vintage-v660wk/HN213843/
Návštěva kytar.cz byla bohužel velkým zklamáním. Prodavač v kytarách byl nejdřív velmi znechucen, že jsem si dovolila objednat přes e-shop šest kytar. Pak dával silně najevo, že kytara v téhle cenové relaci nikdy nebude znít dobře, takže je vlastně úplně jedno, jakou vybereme. Nepomohl nám ani za mák, žádná ochota. Když jsme tedy vybraly tu vintage, ale nelíbil se mi konkrétní kus (z vnitřní strany ozvučného otvoru vyloženě trčely třísky) a poprosila jsem, jestli by nemohl objednat ze skladu jiné kusy, abychom vybrali tu nejlepší, tak se strašně kroutil, že to je prostě tovární výroba a že jsou takové všechny. Pak tedy velmi neochotně objednal ještě jednu. Naštěstí se nás pak ujal jiný prodavač, který druhou kytaru vyzkoušel a zkouknul, prohlásil ji za vyhovující (ladící mechanismy, pražce, krk, všechno ok) a řekl nám, že na naučení je to určitě dobrá kytara. Škoda že na nás neměl čas od začátku. Jako chápete to? Puberťačka touží po své první kytaře, jedeme kvůli tomu hodinu a půl vlakem, pak přes půl hodiny tramvají a místo aby v ní prodavač dokázal vzbudit pocit, že odchází s báječnou kytarou (pro své začátečnické potřeby), tak jí dá najevo, že je úplně jedno, jakou jsme vybraly, protože to je stejně křáp, co pořádně nehraje. Fakt hořká pachuť.
Návštěva kytar.cz byla bohužel velkým zklamáním. Prodavač v kytarách byl nejdřív velmi znechucen, že jsem si dovolila objednat přes e-shop šest kytar. Pak dával silně najevo, že kytara v téhle cenové relaci nikdy nebude znít dobře, takže je vlastně úplně jedno, jakou vybereme. Nepomohl nám ani za mák, žádná ochota. Když jsme tedy vybraly tu vintage, ale nelíbil se mi konkrétní kus (z vnitřní strany ozvučného otvoru vyloženě trčely třísky) a poprosila jsem, jestli by nemohl objednat ze skladu jiné kusy, abychom vybrali tu nejlepší, tak se strašně kroutil, že to je prostě tovární výroba a že jsou takové všechny. Pak tedy velmi neochotně objednal ještě jednu. Naštěstí se nás pak ujal jiný prodavač, který druhou kytaru vyzkoušel a zkouknul, prohlásil ji za vyhovující (ladící mechanismy, pražce, krk, všechno ok) a řekl nám, že na naučení je to určitě dobrá kytara. Škoda že na nás neměl čas od začátku. Jako chápete to? Puberťačka touží po své první kytaře, jedeme kvůli tomu hodinu a půl vlakem, pak přes půl hodiny tramvají a místo aby v ní prodavač dokázal vzbudit pocit, že odchází s báječnou kytarou (pro své začátečnické potřeby), tak jí dá najevo, že je úplně jedno, jakou jsme vybraly, protože to je stejně křáp, co pořádně nehraje. Fakt hořká pachuť.
Protoze jsem stal, hral, opodal, potvrzuji tva slova. Proc tam toho idiota zamestnavaji, to mi rozum nebere. Kytary jste mely na sojanech pred Furch podiem, tys cernovlaska,. to jen abys vedela, ze nekecam.
Smutný psaní.
Tyjo, jak je ten svět malej! Ale černovláska teda nejsem, nicméně chápu, že muži jsou "tak trochu barvoslepí".Prskyn píše: 29.04.2022 0:07 Protoze jsem stal, hral, opodal, potvrzuji tva slova. Proc tam toho idiota zamestnavaji, to mi rozum nebere. Kytary jste mely na sojanech pred Furch podiem, tys cernovlaska,. to jen abys vedela, ze nekecam.
Byl jsem ten ve zkušebně, co mu tam něco nosil ten slušný prodavač v brýlích. Ten neslušný se mi v podstatě vysmál, když jsem chtěl radu ohledně "falešného sterea" a nemohl jsem si v tu chvíli vzpomenout na slovo chorus. A ten byl teda na ránu. Smát se někomu, kdo má evidentně vadu řeči (ver smyslu odnaučeného koktání, čili někdy je složitější najít slovo), to je opravdu na pořádnej vylágoš. Vláčel jsem se s vlastním nástrojem, abych vyzkoušel nějaké maličké kombíčko na chatu (původní nepřežilo zimu) a chtěl jsem něco, co mi na sluchátkovém výstupu udělá "falešné stereo". Pominu ty kecy o tom, že si mám raději koupit zvukovku a podobné rady pseudoodborníků. Šel jsem si původně pro Sigmu Somr, že ji rovnou nechám osadit snímačem a koupit k ní combo. Přinesl jsem si za tím účelem i svůj nástroj... když jsem řekl, že na kombo mám rozpočet 15k, tak se mi dostalo nepříjemné neverbální reakce... když jsem zmínil to "falešné stereo... no... jestli je teda 15k cash málo, tak už nevím s jakou částkou musí člověk za prodavačem přijít. Původně jsem tam chtěl nechat 26k+15k+snímač...
Jsem ten, co šel tomu slušnému prodavači oznámit, že nic nekoupím... když jste stály u pokladny. V ruce jsem měl futrál s jedním Furchem. Tušil jsem, že to asi budeš ty, ale byl jsem tak naštvanej...
Včera mě v kytarách nesmírně zklamali.
PS: kombo jsem objednal u Thomanna. Z principu
Dodatek: pokud si prodavač neuvědomuje, že když si jde rodič s dítětem koupit kytaru, že je to mnohdy okamžik, který si to dítě pamatuje celý život,protože je to nový svět, tak tam takový prodavač nemá co dělat. Tenhle psychologickej podtext by si měl uvědomit i management a školit a školit a školit... je mi líto Elyško, že máš takovou zkušenost
Jsem ten, co šel tomu slušnému prodavači oznámit, že nic nekoupím... když jste stály u pokladny. V ruce jsem měl futrál s jedním Furchem. Tušil jsem, že to asi budeš ty, ale byl jsem tak naštvanej...
Včera mě v kytarách nesmírně zklamali.
Dodatek: pokud si prodavač neuvědomuje, že když si jde rodič s dítětem koupit kytaru, že je to mnohdy okamžik, který si to dítě pamatuje celý život,protože je to nový svět, tak tam takový prodavač nemá co dělat. Tenhle psychologickej podtext by si měl uvědomit i management a školit a školit a školit... je mi líto Elyško, že máš takovou zkušenost
Hrozne hezky ten okamzik nekde na YT popisuje Lee Anderton. S tim, ze ta prvni kytara je casto cerveny strat 
Kdybych měl hodnotit co považuji v Kytary.cz za nejhorší, byl by to jejich pokérovaný, opiercingovaný a znuděný personál a to včetně děvčat za kasou. Ale jsem starší pán a mám už trochu jiná měřítka. A naštěstí od nich taky obvykle nic nechci, proběhnu prodejnou dozadu pro svoji objednávku z e-shopu a to je vše, kdybych kupoval kytaru, rozhodně bych se nepotřeboval s nikým z nich radit. Takže je mi líto těch, kteří jsou jim vydáni na milost a nemilost....
Naposledy upravil(a) Šimkojc dne 29.04.2022 11:50, celkem upraveno 2 x.
No tak jim někam napíšeme nějakou "pěknou" recenzi, ne? Já doufám, že dceři kytara přinese spoustu pěkných prožitků, které překryjí tuhle hrůzu.Prskyn píše: 29.04.2022 10:30 Včera mě v kytarách nesmírně zklamali.
My potřebujeme koupit ještě obal a asi stojan, taky nový pedál ke klávesám... Tak objednám všechno radši z Muzikeru... Kytary.cz mají velký výběr, velkou prodejnu, ale když se personál dokáže chovat takto... Koukám, že by se zřejmě prodavač choval jako debil, i kdybychom tam šly pro kytaru za 20k.