NEJLEPŠÍ OVERDRIVE

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Re: NEJLEPŠÍ OVERDRIVE

Příspěvek od bubucci »

Právěže nic extra...chceš klon, máš Klon :D Tady ten už má pořadové číslo 3.
Ono to moc nefunguje jako náhrada TSka, protože neořeže tolik basů a zvuk spíš zahustí než vykastruje. Na sola KTR, na dokopnutí/zpevnění TS, v mém případě Ulbrick. Ale musím vzdát hold i TSku z GT1000, který jde nakroutit hodně věrně a ten třeba používám na metlu, protože umí o něco pevnější basy než 12AXE.
PS: Ad zesik pod pdb - myslel jsem si dlouho, že tahle koženka je nějaká speciální výhradně Bogner, ale asi ne... :)
Cosmo Black, ale nejsem si jistý, že je to úplně ten samý tolex jak používá Bogner. Tady ten má trochu hrubší texturu, origo Bogner je o něco jemnější. Ono taky to šasi není origo Naylor (koupil jsem ho jako kombo) a dělal mi to známý z Opavy.
cid

Příspěvek od cid »

krade - měl bych dotaz, máš ten menší Tumnus, nebo Tumnus Deluxe? Dík za odpověď.
krade

Příspěvek od krade »

"Ono to moc nefunguje jako náhrada TSka, protože neořeže tolik basů a zvuk spíš zahustí než vykastruje."
Presne receno...a to se mi na ty krabce prave libi.
Na original jsem nehral, ale krome Tumnus, jsem mel jeste Archera a levnej Caline...a byly celkem dobry vsechny.
Cid...mam tu mini verzi...nekde v tematu Pedalboardy to je i vyfoceny...
Zitra mi dojde Way Huge Pork Loin...na to se tesim...
Gibson SG Firebrand 1980, Gibson LP Special 1996, Gibson SG Junior 2011, Miles Steelcaster 2019, Fender Telecaster Standard 1989, Splawn Competition, Fender Bassman Silverface 50w, 1974, 2x12 Custom Coffee Cabs (V30 + Creamback),
http://bandzone.cz/commodore64
pavel 815

Příspěvek od pavel 815 »

torst píše: 7.03.2022 11:03 aspoň nebudeš mít zkaženou lyžovačku :-S
Tak je to člověče úplně naopak,zvuk HM-2w splňuje přesně co jsem očekával a potřeboval,zato na lyžích jsem si zprasil vazy v koleni...
cid

Příspěvek od cid »

pro krade - Původně jsem to myslel tak, zda nemáš ten nový model Tumnus Deluxe, ale v pořádku, stejně půjdu do klasiky a nebudu zbytečně rozebírat proč.
Mně se Wamplery, stejně jako tobě, líbí právě pro tu hutnost a teď to mám i potvrzené:)
Ještě se optám, Wampler na stránchách k Tumnusu mimo jiné píše: "Můžete jej použít i jako buffer, protože stejně jako originál, tento pedál není true bypass. Místo toho, věrný originálu, tento pedál obsahuje vyrovnávací bypassový tón, který je legendární sám o sobě".
Jdeš kytarou přímo do vstupu? Zkoušel jsi s tím laborovat a slyšel rozdíl?
krade

Příspěvek od krade »

2 cid: nn, mam tu mini verzi. Ted jdu z kytary do EQD Arrows a pak az do Tumnusu. Driv jsem to mel i opacne: nejdriv Tumnus, pak clean boost. Oboji funguje bez problemu. Jen teda kdyz jsem pouzival fuzz, ten byl pred Tumnusem. Ja buffer docela ocenuju, protoze kabelu uz je celkem dost a nejaka ztratovost tam urcite bude...
Gibson SG Firebrand 1980, Gibson LP Special 1996, Gibson SG Junior 2011, Miles Steelcaster 2019, Fender Telecaster Standard 1989, Splawn Competition, Fender Bassman Silverface 50w, 1974, 2x12 Custom Coffee Cabs (V30 + Creamback),
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

jsem ted nekriticky nadsen z ZVEX Box Of Rock co jsem koupil na bazaru. uplne nejlepsi je to v kombinaci s Gibsonem a JCM800, ale hraje to uplne se vsim. mel jsem si to koupit uz davno :D
krade

Příspěvek od krade »

Kinx...jj, mam Zvex Distortron. To je pulka Box of Rock bez boostu. Dobrej efekt. Davas lred to jeste nejakej Tube screamer?
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ne, ja TS nemam rad :)) navic mi to neprijde nedostatecne tight. Vic teda pouzivam ten boost, ale ted jsem na nejaky zvuky potreboval i ten klasickej od zvuk a byl jsem velmi prijemne prekvapen.
krade

Příspěvek od krade »

Ja to pozival se Soldanem a bylo to maso...mozna az moc...:) Cim jsem starsi, tim pouzivam min gainu...
LUBOSH
Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum

Příspěvek od LUBOSH »

Přemýšlel jsem kam to hodit a jelikož jsme včera s kámošem testovali OD jakožto nakopávadlo tak to frknu sem.
Včera večer mě vytáhl kámoš na test OD, protože musel 2ks OD již vrátit majiteli. Testovací aparáty Engl SM + box 5150 a Diezel D-moll + boc Vlasa Black s V30. Krabice: BOSS SD-1 ( modifikace p. Schwab ), MXR ZW44, Maxon OD808, Ibanez TS808 a TS-9. Začnu od konce pro mě nejhorší 5.Ibanez TS808 - jak píše výše Kinx málo tight. Jen středovýšky, tenký zvuk. 4. Ibanez TS-9 obdoba TS808 jen víc basů, ale basy nekonkrétní, hltí se. Pak už to bylo dost vyrovnané a každý OD měl něco do sebe. Ale i tak dám na 3 místo MXR ZW44, který už hrál parádně jak na Diezelu tak na Englu. A první a druhý mýsto se dělí BOSS a Maxon. Maxon pěkný i v basech, ale n Diezelu už to bylo moc, ale na Englu pro mě jasný vítěz. Boss SD-1 se sepnutýma diaodama super už míň basů a krásně Diezela rozsvítil. Takže jsem měl hezký a hlučný večer.
Jo a kytary: Jasckson Fusion Profesional osazena snímači RM Picups u kobyly F10 a B. C. Rich Shredzilla Prophecy Exotic Archtop Black Cherry osazena snímači Fishman
https://www.muziker.cz/bc-rich-shredzil ... yd-rose-bc
Přílohy
02. APECA.jpeg
01. OD.jpg
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
volfi

Příspěvek od volfi »

Sakra a já si říkal, že ts808 a od808 bude to samé :D Každopádně od808 mám už dlouho a vždycky když jsem jí chtěl něčím "lepším" nahradit, tak jsem se k ní zase vrátil. Pokud se teda jedná o nakopnutí HG aparátu s "US" charakterem. Vlastně až EQD Plumes, je pro mě stejně dobrá.
Ale třeba na takový ty "Marshallovský" Higainy, mám daleko víc radši tumnus, kterej z nich dělá takovej správnej buldozer, tam mi OD808 absolutně nesedí.
BTW asi tu SD-1 budu muset zkusit taky, máte někdo naposlouchaný rozdíly mezi nima? Do roku 2017 byli ještě THT pokud se nepletu. Má waza smysl? Nebo koukat po nějaké hodně staré?
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
innerself

Příspěvek od innerself »

No hlavně pozor u těch různejch TSek na tone poťák. Já narazil sice teda u kopií TS808/TS9, že různý výrobci používaj jinej druh poťáku. Log, linear i antilog. Prej originál používá nějakej spešl W druh. Nicméně ty kopie hrály "stejně" až ve chvíli, kdy se na každym nakroutil jinak tone. Jinak byl rozdíl znát dost. Obrázek
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

On má holt asi každý trochu jiné zkušenosti a vlastně o nastavení aparátu a krabiček tu nepadlo ani slovo, takže těžko soudit, co byl vůbec cíl toho porovnání.
Paradoxně OD808 je zvukově mezi TS808 a TS-9, což nějak neodpovídá celkovému hodnocení. ZW a SD-1 jsou si hodně podobné, jsou agresivnější, mají menší mid-hump než Ibanezy a celkově zní víc ostře a placatě. A že TSka nejsou dost tight a hltí se ? naprostý nesmysl.
LUBOSH

Příspěvek od LUBOSH »

S těma basa to byl jen TS-9, prostě ty basy má pro mě blbě posazený, nečitelný. TS-808 tam basy nebyly, resp. ne tolik. Pro mě z těch zkoušených krabiček největší nuda. Na ZW jsem musel kousíšek přidat drive a rozehrál se pěkně vůbec mi nepřišel placatý. SD-1 už je plošší a ostřejší, ale funguje dobře. Když jsem si přešláp mezi TS a OD808 ten rozíl byl slyše víc než dost. A shodli jsme se na tom oba. Ten OD má ty basy posazený jinak než TS a fungujou líp. A nastavení apártů to už teď z hlavy nedám. Ale opátrat by to šlo. Určitě se s korekcema hned teď hýbat nebude. Jinak nastavení krabiček máš na fotce. Je to fotka přímo z testu.
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
krade

Příspěvek od krade »

Ja mam TSka a jejich variace docela rad. Pro me zkouseni zvuku bez kapely nema moc cenu. Myslim si, ze silna stranka tohodle typu OD je prave schopnost prosadit se v mixu. U jedny z mojich kapel pouzivam obcas EQD Plumes na "zahusteni" a funguje dobre. Paradoxne jsem byl i dost spokojenej s TSkem od Nux...
LUBOSH

Příspěvek od LUBOSH »

Ale však v pohodě. Jen jsem napsal jem svůj subjektivní názor. Každému vyhovuje něco jiného.
Jinak, cca před týdnem, jsme na Smržovce slyšel tenhle Diezel s SD-1 nazvučený na koncertu a naprosto v pohodě se to v mixu prosadilo. On ten Diezel sám táhne do basů tak ta ostřejší krabička tomu prostě sedí. Vždy je to o celkové kombinaci aparátu. Třeba ZW nemá tolik stčedů a s Mesou recto to bylo nic moc. Na Englu i Diezelu parádní. Co komu sedí si holt stejně každý soudruh musí najít sám ke svému konkrétnímu aprátu, ladění kytary atd.
innerself

Příspěvek od innerself »

Tak ty OD před high gainama se dávaj spíš pro lepší charakter zkreslení, že je to srozumitelnější, než na mix ne? V mixu proleze snad všechno co neni do V, ale je jasný, že když naseru nějakej OD před aparát, kterej ten low end řeže, tak ve výsledku těch basů tam neni tolik, jako když tam OD nemam. Chce to pak překroutit aparát. Ono hodně na to má vliv i výběr snímačů. Ta F10 je pro mě huhla a byli jsme s kytaristou rádi, že jsme se toho snímače zbavili. A samozřejmě záleží i na tý krabičce. Zkrátka jak moc si sedne kombinace snímač, krabička a zkreslovací obvod zesilovače. To ostatní, čim se doladí barva, tak to už takovej vliv (ty věci co se rvou před zesilovač) za mě nemaj.
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
LUBOSH

Příspěvek od LUBOSH »

Jasně je to jak píšeš. OD nedávám před high gain, že bych měl málo zkreslení. Jinak k tomu snímači, mě F10 vyhovuje. Zkoušel jsem F1 a to teda byla huhla. S tím prosazením v mixu, teď právě s kámošem řešíme jeho druhýho kytaristu resp. jeho nastavení MB Recto. Právě, že ten zvuk má nastaven relativně do V a v mixu to nedělá dobrotu.
krade

Příspěvek od krade »

JJ, je pravda, že 90% času nehraju vyloženě hi-gain, spíš ostrej crunch a pak na chvíli zapínám Plumes, tam to funguje...přijde mi, že spousta těhle věcí jsou spíš o pocitu z hraní - podobně jako když lidi hodnotí kompresory - většinou to není slyšet, když to zapneš a vypneš, ale kytarista to vnímá...u ts zkreslení to je samozřejmě víc patrný...
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“