Připojení vysílačky k elektroakustice

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
Djoke

Připojení vysílačky k elektroakustice

Příspěvek od Djoke »

Zdravím hudebníci, přátelé, řeším velký problém. Nedaří se mi z elektroakustiky, kde mám v kobyle pod strunama piezosnimac, napájený 9V baterkou, přenést signál vysilackou. Vyzkoušel jsem už tři typy, a vysilacka stále mlčí. Přitom je samozřejmě vysilacka funkční- připojit elektrikou pasivní a vsechno jede. Zkoušel jsem na vysilacce přepínat i LINE a MIC úroveň a nic. Teď mám Audix B60 a stále nic. Poradíte? Díky
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Připojení vysílačky k elektroakustice

Příspěvek od Hendrek »

Po připojení do komba nebo zvukovky z té kytary zvuk jde?
Djoke

Příspěvek od Djoke »

Ahoj, právě že všechna možná propojení fungují na jedničku - přes DIBOX, přímo do mixu, do efektu, do aktivní bedny, do komba, jen žádná z vysílaček nedostává signál. Motá se mi hlavou, jestli tam neleze i něco z té baterky nebo jestli je ta úroveň nějaká divná, nebo impedance, prostě nechápu, proč by efekt v pohodě fungoval i s piezo snímačem a vysílačka ani na LINE ani na MIC úrovni nic.
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Můžeš ještě napsat, co máš za akustiku, jaký používáš kabel a celkově popsat zbytek setupu? Mě napadá třeba že máš unblanaced kabel a zapojuješ do balanced vstupu.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Unbalanced jack do balanced by nebyl problém, invertovaný signál by se akorát uzemnil, neinvertovanyý by zůstal. Navíc v ostatních unbalanced zapojeních to funguje. To je zvláštní.
Djoke

Příspěvek od Djoke »

Kytara je Furch ovation, typ snímače asi neseženu, ale je to jen piezo a baterka, jinak žádná elektronika atd.
Kabel je samozřejmě TS unbalanced a každá vysílačka začíná balanced, takže v mini XLR je propojení. Je teda záhadou, že tam je spojená 2 s 3 a na jedničce stínění, když by mělo být spojeno 2 s 1 a na 3 signál. Ale když toho jacka strčím hned do elektrické kytary, tak vše funguje.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Pokud je v XLR spojený pin 2 a 3, tak je to blbě a v podstatě se ti ten signál vyruší. Měl by být připojen HOT na 2 a propojené 3 s 1.
Asi bych tedy hledal problém v tom propojovacím kabelu a jeho nestandardním zapojení.
Djoke

Příspěvek od Djoke »

Tak jsem spojil v mini XLR piny 3 a 1 a na dvojce měl signál a vysílačka nic. A taky mě trošku zarazil obrázek z manuálu, kde to vypadá, že ten bodypack má na pinu 2 asi napájení pro kondenzátorové mikrofony. Nemáte jinej nápad?
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Tak jsem koukal do manuálu B60, je to jak píšeš. Takové nestandardní zapojení. Je třeba na PIN 3 přivést HOT a na PIN 1 zem. PIN 2 nezapojovat. Je třeba propojovací kabel takto upravit a mělo by to fungovat.
Agi
Nový uživatel

Příspěvek od Agi »

Ahoj, chtěl bych se zeptat, jestli někdo máte zkušenost s připojením elektroakustiky k vysílačce. V boardu už několik let používám tuto vysílačku BOSS WL-50, s předchozí elakustik kytarou Takamina žádný problém. Teď mám od ledna novou kytaru FURCH Green GC-SR a po připojení k bezdrátu, se z aparátu ozývají zvuky něco jako ťukání/klepání. BOSS WL-50 umožňuje připojit nástroj i kabelem - když kytaru připojím kabelem, tak vše hraje čistě bez rušení... Vypadá to, že si asi nerozumí elektronika v kytaře s bezdrátovým systémem? Nemáte s tím někdo zkušenost a nebo řešení? Díky.
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

Jen mimochodem ...to ťukání... sic to bude znít neuvěřitelně, tak Anthem na Furchu mi naprosto nečekaně snímal tlukot srdce...a bylo to jako vzdálené klepání ebenových tyčí... málem jsem kvůli tomu šel do servisu s combem... nakonec stačí snímač trochu zeslabit a nehrát nahej :)
Jinak s uvedeným problémem neumím poradit...
José

Příspěvek od José »

hned první věc ve FAQ k zařízení:
Some guitars equipped with active pickups
Symptom: No sound is produced. Guitar audio includes a thumping sound.
Cause: In the active circuits that guitars have, generally, TRS jack output is wired so that the tip is audio, the sleeve is the ground, and the ring is for the battery ground, but in some cases, there are guitars on which the ring and sleeve wiring is reversed (shown below).

Remedy: Try making the connection shown in remedy A or remedy B.
Agi
Nový uživatel

Příspěvek od Agi »

Díky vyzkouším s nějakým adaptérem, nechce se mi "vrtat" v elektronice kytary, raději adapter, díky moc.
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“