Výběr nové zvukovky - zkušenosti s Focusrite Scarlett 2i2?
Pravidla fóra
Re: Výběr nové zvukovky - zkušenosti s Focusrite Scarlett 2i2?
Taky stále Focusrite Scarlett 2i2 / 1GEN, protože další GEN nepodporují win7 na kterých stále jedu. Zkoušlel jsem Mackie a Steinberg UR22 , a druhý den jsem vracel do krámu. Neni to ničím na nich špatným, ale každý SW je prostě jiná svině 
Jackson Soloist MIJ SL-3 / Caparison TAT Special FM
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
prostě něco víc než 10 slov. na tom máš poznat zvukové rozdíly?LUBOSH píše: 1.04.2022 20:36
To Torst: i kdybych nějakou akustiku doma měl tak věřím, že by mě sousedi milovali kdybych jim tam začal o půlnoci řezat do kytary. A druhý den ráno už jsem UR-12 vracel. Takže jsem byl rád, že jsem stihnul aspoň něco. A při častém přehazování zvukovek, byl Win tak nadšen, že mi zkolaboval. To jen pro doplnění.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
- LUBOSH
- Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum
Budeš se divit, ale slyším.
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
se divím.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
- LUBOSH
No na Geniusech samozřejmě ne. Ale když si to pustím na studiových monitorech tak už jo. Vzorek 1 je UR-12 a je proti Tascamu a AXE basovejší. 2. Tascam a 3 AXE. Rozdíly mezi Tascamem a AXE je už rozdíl minimální, prakticky žádný.
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
poslouchal jsem ve sluchátkách.
-
Mr.Freeman
Ahoj
Pár let jsem si dal od domácího studia pauzu a měl bych dotaz:
Chtěl bych se zeptat jak moc je velký rozdíl z hlediska zvukové kvality a přenosu u:
Digidesign MBox 2 vs Focusrite Scarlett 2i2 ?
Mbox už mám hromadu let a USB 1.1 ve mě nevzbuzuje pocit rychlého a kvalitního přenosu, má smysl se poohlížet po novější ? nebo je Mbox2 stále v kurzu ?
Díky.
Pár let jsem si dal od domácího studia pauzu a měl bych dotaz:
Chtěl bych se zeptat jak moc je velký rozdíl z hlediska zvukové kvality a přenosu u:
Digidesign MBox 2 vs Focusrite Scarlett 2i2 ?
Mbox už mám hromadu let a USB 1.1 ve mě nevzbuzuje pocit rychlého a kvalitního přenosu, má smysl se poohlížet po novější ? nebo je Mbox2 stále v kurzu ?
Díky.
Sero venientibus ossa / pozdní hosti jedí kosti
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tak přesně o tohle vůbec nejde; datové spojení určuje pouze limity na datovou propustnost, nikoli na kvalitu.
Takže otázka je diskutovatelná prakticky jen na téma preampy a převodníky
Jinak já to srovnat neumím, čili třeba se někdo ozve. Druhá věc je, že se tady může zhusta jednat o subjektivní názor, takže napsat že "něco hraje líp/hůř než tamto" je v hromadě případů celkem zavádějící (největší legrace je, pravda, v segmentu vyšších desítek/nižších stovek tisíc za například preamp....tam jsou tyhle diskuse taky a z mého pohledu mají taky úplně stejný smysl jako v tomhle segmentu...čili skoro žádný). Prostě buď se ti líbí, jak daná věc hraje nebo ne. Samozřejmě tím nepopírám možnost posunu jinam, ale říkat tomu a-priori "hraje to líp, protože to je o X-let mladší...", to já jako prostě moc neberu.
P.
Takže otázka je diskutovatelná prakticky jen na téma preampy a převodníky
Jinak já to srovnat neumím, čili třeba se někdo ozve. Druhá věc je, že se tady může zhusta jednat o subjektivní názor, takže napsat že "něco hraje líp/hůř než tamto" je v hromadě případů celkem zavádějící (největší legrace je, pravda, v segmentu vyšších desítek/nižších stovek tisíc za například preamp....tam jsou tyhle diskuse taky a z mého pohledu mají taky úplně stejný smysl jako v tomhle segmentu...čili skoro žádný). Prostě buď se ti líbí, jak daná věc hraje nebo ne. Samozřejmě tím nepopírám možnost posunu jinam, ale říkat tomu a-priori "hraje to líp, protože to je o X-let mladší...", to já jako prostě moc neberu.
P.
A já furt proč mi přijdou deset let starý CD-čka zvukově tak strašný! No protože byly nahrávaný do starších nekvalitních zvukovek !! (samozřejmě torsttrolling!)
Pokud máš sestavu zvukovka+comp a fachá ti a neseká se, není důvod měnit. Pokud potřebuješ zaznamenávat realtime 8-10 stop, už potřebuješ nějakej výkon.
Pokud máš sestavu zvukovka+comp a fachá ti a neseká se, není důvod měnit. Pokud potřebuješ zaznamenávat realtime 8-10 stop, už potřebuješ nějakej výkon.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
2torst:

K tomu bych měl taky koment - ale možná tyhle věci víš - rozhodně minimálně v začátcích obsahoval booklet CD i drobnou zkratku, třeba "AAA", "AAD" a podobně. Jednalo se o popis třech fází práce:
- záznam
- mix
- mastering
"A" znamanalo "Analog" a "D" logicky "Digital". takže ono se to takhle nedá (byť s nadhledem) bagatelizovat, protože to "strašně znějící CD" nebylo vůbec nahráváno do nějaké zvukovky, ale přes klasické preampy, analogovou konzoli, pás - a teprve pak převedeno do digitálu (po masteringu). No a tenhle převod se tak jako tak nedělal zvukovkou
Ale to bylo jen tak doplnění na okraj.
P.
K tomu bych měl taky koment - ale možná tyhle věci víš - rozhodně minimálně v začátcích obsahoval booklet CD i drobnou zkratku, třeba "AAA", "AAD" a podobně. Jednalo se o popis třech fází práce:
- záznam
- mix
- mastering
"A" znamanalo "Analog" a "D" logicky "Digital". takže ono se to takhle nedá (byť s nadhledem) bagatelizovat, protože to "strašně znějící CD" nebylo vůbec nahráváno do nějaké zvukovky, ale přes klasické preampy, analogovou konzoli, pás - a teprve pak převedeno do digitálu (po masteringu). No a tenhle převod se tak jako tak nedělal zvukovkou
Ale to bylo jen tak doplnění na okraj.
P.
Naposledy upravil(a) pavlii dne 13.12.2022 20:56, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Oprava překlepu.
Důvod: Oprava překlepu.
dík, to jsem takhle detailně nevěděl. Jen ze zájmu - jak se převádí analog do digitálu bez zvuk. karty?
Tím trollením jsem chtěl trochu shodit ty reklamy na nové a novější HW i SW. Jakože teď už konečně teprve to bude hrát super! :-Z
MrFreeman: Digidesign MBox 2 byly svého času brány za vysoce kvalitní zařízení. Nezříkal bych se.
Tím trollením jsem chtěl trochu shodit ty reklamy na nové a novější HW i SW. Jakože teď už konečně teprve to bude hrát super! :-Z
MrFreeman: Digidesign MBox 2 byly svého času brány za vysoce kvalitní zařízení. Nezříkal bych se.
- LUBOSH
AAD to jsem ještě zažil. 16 stop Studer a pak smíchané šup do počítače - mastering. Joo to už je dávno.
Ale abych se vrátil k tématu. Díval jsem na stránky Avid a poslední ovladače pro win tam jsou z roku 2011 ( Win 7, 8, 8.1 ) a pro mac 2014. Tak kdyby si třeba koupil nový počítač tak aby potom nebyl problém s ovladačema a nemusel kupovat novou zvukovku tak nebo tak. Pak si ještě mlhavě vzpomínám, neměl Avid zvukovky provázané s Pro Tools až tak, že jiný DAW nešel použít? Což by mi vadilo. Přijde mi, že za provoz Pro Tools bude člověk furt za něco platit.
A k čemu by zvukovka měla sloužit? Jen postprodukce nebo i náhrávání zpěvu, kytar.... ?
Ale abych se vrátil k tématu. Díval jsem na stránky Avid a poslední ovladače pro win tam jsou z roku 2011 ( Win 7, 8, 8.1 ) a pro mac 2014. Tak kdyby si třeba koupil nový počítač tak aby potom nebyl problém s ovladačema a nemusel kupovat novou zvukovku tak nebo tak. Pak si ještě mlhavě vzpomínám, neměl Avid zvukovky provázané s Pro Tools až tak, že jiný DAW nešel použít? Což by mi vadilo. Přijde mi, že za provoz Pro Tools bude člověk furt za něco platit.
A k čemu by zvukovka měla sloužit? Jen postprodukce nebo i náhrávání zpěvu, kytar.... ?
- LUBOSH
Torste, pokud si měl cestu AAA a chtěl to dostat na CD tak si nahrávku hodil na R-DAT, MiniDisc a tam už si to mašina převedal přes svůj AD převodník a do počítače si nic necpal. https://cs.wikipedia.org/wiki/Digital_Audio_Tape
https://cs.wikipedia.org/wiki/Minidisc
https://cs.wikipedia.org/wiki/Minidisc
Jasný, dík za odkazy. Na minidisc jsme nahrávali v ´90 první kapelní dema, tehdy ještě vše live, do jedné stereostopy, žádný playbacky!
Takže jako zvukovka se zachovaly ty mašiny R-DAT, MiniDisc, protože udělaly AD převod. O nic nejde, jen přemýšlím o tom principu. Pro mě je "zvukovka" už samotný minidisc recorder, protože dělá z audia digitál. Jen slovíčkaření.
Takže jako zvukovka se zachovaly ty mašiny R-DAT, MiniDisc, protože udělaly AD převod. O nic nejde, jen přemýšlím o tom principu. Pro mě je "zvukovka" už samotný minidisc recorder, protože dělá z audia digitál. Jen slovíčkaření.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
2torst: prakticky ano (slovíčka). Prostě buď DAT cesta nebo A/D převodník (ale ve světle toho, že tyhle věci jsou zhusta jen 2/2 a dosti specifické se jim prostě "zvuková karta" neříká).
Jinak ještě k tomu "zatrollení"
obzvlášť po tom doplnění s tebou jako rozhodně souhlasím, protože žádný SW ani HW není samospasitelný a ve světle toho, že mix je dost živý a tvůrčí proces, tak je výrazně větší převaha věcí, které utvářejí finální zvuk, opravdu někde jinde než na úrovni převodníku.
P.
Jinak ještě k tomu "zatrollení"
P.
- kelley
- Bandzone: http://bandzone.cz/milanpalicka
- Kontaktovat uživatele:
Jen takové P.S. mezi řečí k úvodnímu příspěvku. Taky mě mrzí, že jste si s Presonusem nesedli
On ten Audiobox 96 už je dost stará záležitost. Mám doma Studio 1810 a na zkušebně Audiobox iTwo a nemůžu proti nim říct křivého slova (snad jen to, že nechápu, proč musím být při změně velikosti ASIO bufferu online...).
Blog: http://milpal.cz, Bandzone: http://bandzone.cz/milanpalicka
"proč musím být při změně velikosti ASIO bufferu online"
No neblbni ?!?
No neblbni ?!?
Mám Focusrite Scarlet 2i2 a round trip latency mám do 6 ms a funguje to tak i s VSTi efektama na 4-6 stopách. Můžu jedině doporučit. Oproti Scarlett Solo samostatné ovládaní hlasitosti jak sluchátek tak monitorů a samozřejmě 2 kanály. 
- kelley
- Bandzone: http://bandzone.cz/milanpalicka
- Kontaktovat uživatele:
Reakce na můj půl roku starý příspěvektorst píše: 27.12.2022 17:15 "proč musím být při změně velikosti ASIO bufferu online"
No neblbni ?!?
Blog: http://milpal.cz, Bandzone: http://bandzone.cz/milanpalicka