aparáty MARSHALL - naše zkušenosti s jednotlivými modely

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
torst

Re: aparáty MARSHALL - naše zkušenosti s jednotlivými modely

Příspěvek od torst »

Kinx: škoda, že nebyla ta kapela. Myslíš, že by to hlasitostně utáhlo? Mám značnou nedůvěru k novým výstup. trafům. Prý jsou poddimenzovaná a hoří.
Zde jako combo : https://hudebnibazar.cz/kombo-marshall-sc20c/ID397239/
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ja si myslim, ze jo. sice by tam uz nebyla rezerva ani moc headroom, ale urcite by na to hrat slo.
volfi

Příspěvek od volfi »

Kinx píše: 14.09.2021 11:31 ja teda hraju na 2204, troufam si rict, ze ten zesilovac znam dobre a z SC20H jsem byl nadseny :) nezkousel jsem ho teda z kapelou, ale prislo mi to proste hodne blizko a jako plus snizeni vykonu a mensi velikost.
Jak máš nakroucenou tu 2204?
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

já jsem ho (SC20) zkoušel i s metalovým ansáblem na 4x12 boxu a na doprovody se to dalo, rezerva pro volume ale už jump žádná a zvuk neměl objem jako 50/100W. Ale na druhou ty středy, to je naprostá klasika, to proleze všude, ty se jim povedlo trefit.
Shodou okolností mi včera přišla '94 2203 :twisted:
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

volfi píše: 14.09.2021 20:47
Kinx píše: 14.09.2021 11:31 ja teda hraju na 2204, troufam si rict, ze ten zesilovac znam dobre a z SC20H jsem byl nadseny :) nezkousel jsem ho teda z kapelou, ale prislo mi to proste hodne blizko a jako plus snizeni vykonu a mensi velikost.
Jak máš nakroucenou tu 2204?
nemam ji ted u sebe, ale nejak cca takhle - presence 0, basy na max, stredy cca mezi na druhou hodinu, vysky na min nebo na 9h, master lehce nad 9h, gain (ta moje ma znatelne vic gainu, nez kamosova, na ty jeho by byl na 12h) na 9h. zenu to do 1x12 polootevrenyho boxu co si kdysi vyrobil mistni uzivatel Placka a v nem mam C90. Tu C90 premejslim, ze casem vymenim za WGS ET65. Hraju do hi inputu a kreslim krabkama, nejcasteji ekvalizerem se pyramidkou a vykourenym levelem nebo MXR Micro Amp. Funguje to skvele s jakoukoliv kytarou :) kdybych chtel vic tight zvuk, urcite bych musel stahnout basy, ale me to takhle nevadi, je to pro my ucely tak akorat a neprdi to. Ty basy navic na konci zkrouhne ta otevrena bedna s hodne stredovym reprakem, takze se to tak nejak vykrati a funguje to.
volfi

Příspěvek od volfi »

Dík za info, presence na 0 bych nečekal :D
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
innerself

Příspěvek od innerself »

Docela se mi líbilo, jak tu ukazuje vliv těch dvou gainů na zvuk. Asi to znalý umí odůvodnit konstrukcí, když sensitive je hned po třetí gain stagei z 5?, ale pro laiky by to moh bejt dobrej návod :D Tyhle dvojitý gainy jsou na tohle zrádný docela, ale třeba u engla savage 120 to možná funguje podobně. Asi to taky budu muset vyzkoušet :D

Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
bullin

Příspěvek od bullin »

Ahoj, chci se zeptat na JCM 800 – 2203, který je běžně v prodeji. Má Pre-Amp Volume (Gain) a Master Volume.

Jedná se mi o to, zda jde Masterem ukočírovat hlasitost na 'pokojovou' úroveň při cvičení, bez ztráty kvality zvuku, nebo kreslí i Masterem?
innerself

Příspěvek od innerself »

Rozhodně kreslí masterem. Proto vznikla "fáma", že se musí master volume tavit, aby vlály nohavice. Tady to ale fáma nebyla a opravdu to platí. Bez toho to zkrátka tolik nekreslí. Ale když před to hodíš nějakou krabku co to zkreslení obstará, tak by se ten master tolik tavit nemusel, ale určitě to bude mít jinej charakter.
torst

Příspěvek od torst »

Souhlas s innerem. 8mi kilo na pokojové cvičení je stejně nonsens. Takže vůbec nevadí, když stahneš master a dokreslíš krabičkou. Nebo si nastavíš zvuk 800 na mulťáku ZOOM. Osmistovku si prostě užiješ jedině naplno ve zkušebně nebo na pódiu. Což platí i o ostatních lampáčích, ale o té osmistovce s kreslícím koncem enormně.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

2203X má i smyčku, takže tam se dá trochu 'ošulit' skokové chování masteru na začátku dráhy. Určitě pomůže nějaký zkreslovač na vstupu, popř. nějaká brzda. A samozřejmě vhodný box. Ono by chtělo taky zmínit jestli na to budeš hrát popinu nebo metále a jaká je definice pokojové hlasitosti, ideálně v dB.

SC20 aka mini JCM800 jde tak provozovat naprosto bez problémů a např. u JMP2204 to nebyl žádný problém, protože tam master volume pot reagoval pěkně od začátku, což se u ostatních JCM800, které jsem měl doma říct nedalo. A samozřejmě i nevykulené 8 kilo bude pořád lepší než nějaké Katany nebo nedejbože pluginy.

A jenom tak mimochodem, jak moc se 'taví' koncák, když hraju na dejme tomu 1,5-2 na master volume , tzn. kolem 100-105dB ? Poprosil bych v procentech....

Jinak doporučuju vlákno o aparátu na doma i koncerty do 50.000,- to je festival internetových mouder, klišé a jenom to dokládá 'zkušenosti' některých lokálních pisatelů. :lol:
bullin

Příspěvek od bullin »

Díky za reakce. Tak nějak jsem si to myslel, že to tak je, ale nebyl jsem si jistý. Teď hraju na JVM210H a tam to Masterem ukočírovat jde. Pořád mě ale láká vyzkoušet si všude opěvované osmikilo. Hraju Hardrock a klasickej metal a když jsem doma sám tak to vohulím brutálně, což miluju. Myslím, že to bude u většiny lidí co hrajou tuhle hudbu. Líbí se nám ten rámus. Já to tak tedy mám.
U toho JVM mi vadí, že v pauzách hodně šumí i s noisegatem a všichni mi nadávaj. Jinak po zvukový stránce jsem s ním velice spokojený, nepotřebuji ani žádné krabičky.
torst

Příspěvek od torst »

Zkus, ale abys nebyl zklamanej. JVM je moderní apec se silným zkreslením, 800 je samozřejmě klasika, ale i při gain max. je to spíš řízný r´n´r . Proto se přikrmuje krabičkama. Jo a připrav si peněženku, dnes za to chtěji lidi nehorázný peníze. Asi bych šel cestou té 20W reedice.
volfi

Příspěvek od volfi »

Netavim master a nemám pocit, že bych měl. Ve zkušebně mám master 3-4; gain max. + to boostuju Tumnusem.
Minimální hlasitost neznám, nikdy jsem to nějak neměl potřebu zkoušet. Ale pokud to můžeš doma ohulit, když nikdo není doma, tak tě sousedi asi netrápí a já bych v tom neviděl úplně problém. A pokud by pro tebe nebyla problém případná výkonová brzda, tak to asi zkus.
BTW. bez boostu to na metal fakt není, aspoň teda pro mě. Pokud z toho někdo chce tahat Higain bez boostu, tak možná chápu, že to někdo kulí na hlasitosti.
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

bullin píše: 4.04.2022 15:15 U toho JVM mi vadí, že v pauzách hodně šumí i s noisegatem a všichni mi nadávaj. Jinak po zvukový stránce jsem s ním velice spokojený, nepotřebuji ani žádné krabičky.
Nedávno jsem tu JVM měl na úpravu,aby právě tolik nešuměl, buď musíš noise gate nainstalovat přímo do zesilovače, nebo aspoň do smyčky, gate před preampem ti nepomůže
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
innerself

Příspěvek od innerself »

bullin píše: 4.04.2022 15:15 Díky za reakce. Tak nějak jsem si to myslel, že to tak je, ale nebyl jsem si jistý. Teď hraju na JVM210H a tam to Masterem ukočírovat jde. Pořád mě ale láká vyzkoušet si všude opěvované osmikilo. Hraju Hardrock a klasickej metal a když jsem doma sám tak to vohulím brutálně, což miluju. Myslím, že to bude u většiny lidí co hrajou tuhle hudbu. Líbí se nám ten rámus. Já to tak tedy mám.
U toho JVM mi vadí, že v pauzách hodně šumí i s noisegatem a všichni mi nadávaj. Jinak po zvukový stránce jsem s ním velice spokojený, nepotřebuji ani žádné krabičky.

High gainy jako jvm fungujou úplně naopak. Tam kreslí hlavně preamp a koncák je tam právě aby byl při velký hlasitosti co nejčistější. S tim je spojenej i větší headroom. Proto furt velký výkony. Mě se teda líbí, když to zase až tak nahlas neni. Jvm je známá že šumí hodně. Stačí dát do smyčky gate, nebo mnou propagovanej rocktron hush, kterej odstraní jenom tu šumící frekvenci. Trevor byl rychlejší :D
bullin

Příspěvek od bullin »

Tak to pro mě 800 nemá význam. Zaměřím se tedy na odstranění šumu u mého JVM. Ideální by bylo, jak píše
Trevor, nainstalovat NG přímo do zesilovače. Mám ho ale ještě v záruce, tak ho zatím zkusím zapojit do smyčky. Akorát si nejsem jistej jak má být správně provedené.
Mám NS2 a našel jsem zapojení pomocí čtyř kabelů, což mi přijde takové krkolomné. Kytara do IN noisegatu. Druhý kabel z OUT noisegatu do RETURN zesilovače. Třetí ze SEND zesilovače do RETURN noisegatu. Čtvrtý ze SEND noisegatu do vstupu zesilovače.
Neexistuje nějaké jednodušší zapojení?
bullin

Příspěvek od bullin »

Trevore, když se instaluje NG přímo do zesilovače, to se vypreparuje z nějaké krabičky a mamontuje dovnitř?
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Když to nechceš 4 kabelově, zapoj to dvoukabelově. Standardně vstup výstup jako normální efekt.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

JVM má hromadu šumu i když používáš noise gate před preampem. To Marshall vyřešil až u Satrianiho JVM. Řekl bych, že se 4CM nevyhneš, ale jediná ‘komplikace’ jsou 2 kabely navíc, jinak 4kabelovka nabízí samé výhody. Navíc si jde ulehčit situaci ochranným opletem na svazek kabelů, vysílačkou nebo midi přepínačem (v dnešní době dokonce bezdrátově viz WiDi).
Stejně to ale neřeší nic na tom, že z JVM zvuk 2203/2204 nedostaneš. Zároveň bych se nebál, že 8kilo s vhodným OD nepůjde ukrotit i napotichu.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“