Kytara do 30 tisíc převážně na hru s trsátkem

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
jbiker

Re: Kytara do 30 tisíc převážně na hru s trsátkem

Příspěvek od jbiker »

himself píše: 5.04.2022 20:31
Mimochodem na prodejne mi Green prisel o patro lepsi, ale to je jina story.
Souhlas. Taky bych si přišetřil. Kupovali jsme s kamarádem. Proti mojí prémiovce je taková “burácivější” v basech resp. méně vyvážená od výšek do basů (alespoň déčko), ale za ty prachy je Green skvělá kytara. Někomu nemusí sednout širší krk (45mm). Mně tedy vadí, šel bych do užšího na objednávku.
Čavli

Příspěvek od Čavli »

Furch v podstatě s masivama na 30 tis. začíná, v praxi spíš ještě výš, a to není žádný zázrak.
Opravdu "dobrá kytara" začíná u Furcha až řadou Green/Vintage. Bohuže za poslední rok se hodně zdražilo, a Green/Vintage se 30 tis. vzdálila o dalších 10 tis. A půjde to ještě dál.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Čavli

Příspěvek od Čavli »

jbiker píše: 5.04.2022 21:58 Někomu nemusí sednout širší krk (45mm). Mně tedy vadí, šel bych do užšího na objednávku.
+-45mm se stalo dnes standardem, a byl to i důvod, proč jsem vyměnil Furcha 43 za Furcha 45. Zvyknul jsem si prostě na mojí Dowinu, a 45 mi sedlo mnohem lépe než 43mm, takže starý Furch šel z domu.

Za ty léta co se tyhle kytary dělají jsou lidi o dost vyšší, a mají samozřejmě i větší ruce. Když jsi k tomu chlap s lopatama, je to jasná volba.
Je to logický vývoj.

Spíš mi trochu nesedí ten V profil, možná bych příště volil D. Ale mám nějaké problémy s rukama.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

jbiker píše: 5.04.2022 21:58
Souhlas. Taky bych si přišetřil. Kupovali jsme s kamarádem. Proti mojí prémiovce je taková “burácivější” v basech resp. méně vyvážená od výšek do basů (alespoň déčko), ale za ty prachy je Green skvělá kytara. Někomu nemusí sednout širší krk (45mm). Mně tedy vadí, šel bych do užšího na objednávku.
Tak když se podíváš do korpusu Green řady, tak první, co tě praští do očí, je velmi precizně zpracované žebrování a pak samozřejmě lakování. Že se vyplatí přišetřit na green? Jednoznačně.
A když tak prodáš futrál, který je u greenu standard. Vzhledem k tomu, že cena origo futrálu se blíží hranici 7k (což už teda je pálka), tak ho za pětku obratem prodáš, případně se dle mého lze dohodnout i s prodejcem na ceně bez futrálu...
Subjektivně - hodně dobrá z green řady je Géčko, kombinace sitka/mahagon. To je takový málem klavírní zvuk, medový ... a já na ni právě šetřím :) Takže pánové a dámy, pak bude k dispozici futrál, protože už jeden na G mám.
ajdam

Příspěvek od ajdam »

Nezavrhoval bych ani značku BSG. Ačkoliv ty Furchy jsou hezčí, no :-) Už jí má na bazaru celkem dlouho, tak by třeba ještě slevil...

https://hudebnibazar.cz/bsg-om-10f/ID408399/
Čavli

Příspěvek od Čavli »

Prskyn píše: 6.04.2022 7:34
A když tak prodáš futrál, který je u greenu standard. Vzhledem k tomu, že cena origo futrálu se blíží hranici 7k (což už teda je pálka), tak ho za pětku obratem prodáš, případně se dle mého lze dohodnout i s prodejcem na ceně bez futrálu...
Ten kufr Hiscox stojí u Thomana 3900,- , takže prodej na bazaru nebude to co píšeš. Navíc kdo nemá Furcha, bude to logo vadit, což sníží cenu.
Navíc je kvalitní, takže bych si ho určitě na takovou kytaru nechal.

https://www.thomann.de/cz/hiscox_std_ac ... t_case.htm
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

To je samozřejmě pravda, ovšem nemálo jedinců vlastnících Furch by rádo origoš s logem. Já k nim patřím a proto jim rozumím :)
Pravdu máš i v tom, že ten futrál je opravdu kvalitní a lépe je ponechat si ho, ale když to urychlí přístup ke kvalitnímu nástroji, klidně ho lze oželet. Nemyslím si, že kytaru za 40k někdo vláčí do hospody apod. A jestli jo, tak je to blázen :) U aktivních muzikusů je to samozřejmě jiná...
Čavli

Příspěvek od Čavli »

Samozřejmě, že jí tahám i do hospody, a už byla i ohně. Ale na vyloženě opilecký akce mám polomaso Dowinu, která sice nemá takový zvuk, ale je trochu hlasitější, a to se v hospodě užije.

A myslím, že kdo si koupí nižší řadu Furcha bez kufru v ceně, nedá za kufr na bazaru 5 000,-, když má v ceně gigbag.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

Oni dávají GigBag k modrákům? No, to před třemi lety nedávali a nebo jsem se stal obětí zločinu :) No a jsem fakt takovej magor, že jsem dal pětku (před půl rokem v kytarách) za fungláč ologovanej futrál na modrý Déčko, protože to jsem ještě ochotnej na nějakou akci vzít, ale třeba Oranžovej nesmí opustit trucovnu...

PS: ať koukám kam koukám, tak GigBag není standardním příslušenstvím k Blue řadě, musí se dokoupit za cca 2200Kč...
jbiker

Příspěvek od jbiker »

Prskyn píše: 6.04.2022 9:16 … Nemyslím si, že kytaru za 40k někdo vláčí do hospody apod. A jestli jo, tak je to blázen :) U aktivních muzikusů je to samozřejmě jiná...
Hlásí se další blázen, tahám do hospody Martinku aktuálně za 80. Žijeme jenom jednou, ne? Samozřejmě k ohni nebo když se plánuji zdunět, vytáhnu Sigmu.
himself

Příspěvek od himself »

Tohle je dost vtipná problematika. Velmi často doma v maximálním komfortu sahám pro kytary za pár tisíc :)
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

No, jste blázni kluci :) Ale sami přiznáváte levnější model v případě nebezpečí nefunkčního středního ucha. Ale MArtinku za 8 pětek do hospody? To je šílenství, pokud to neznamená hospodské pódium v dostatečné vzdálenosti od hrychtivých opilců...
Jasně, oranžovej se občas podívá ven, ale fakt jenom na pódium, k hospodskýmu stolu nikdy.
Honzek2

Příspěvek od Honzek2 »

Někde jsem četl článek, který na mě nepůsobil vůbec důvěryhodně. Nicméně tam psal týpek, že Blue a green Furch jsou skoro stejně kvalitní a není v nich moc rozdílu, krom estetiky a detailů. Zatím co tohle píšu jsem ten článek zkusil najít a našel. Tak ho sem rovnou hodím. Co na to říkáte? :D :D https://www.frontman.cz/furchy-blue-g-c ... om-sm-2019
Prskyn píše: 6.04.2022 7:34
jbiker píše: 5.04.2022 21:58
Tak když se podíváš do korpusu Green řady, tak první, co tě praští do očí, je velmi precizně zpracované žebrování a pak samozřejmě lakování. Že se vyplatí přišetřit na green? Jednoznačně.
Subjektivně - hodně dobrá z green řady je Géčko, kombinace sitka/mahagon. To je takový málem klavírní zvuk, medový ... a já na ni právě šetřím :) Takže pánové a dámy, pak bude k dispozici futrál, protože už jeden na G mám.
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

Já s dovolením na tohle říkám, že je lepší vzít do kapsy trsátko, kapodastr a ladičku a jít si na vlastní oči, uši a prsty vyzkoušet. Furch je dle mého zvukově vcelku konzistentní, ale OpenPore a FullPore lakování nějaký ten rozdíl ve zvukovém projevu přeci jen udělá a i zpracování je rozdílné. Modrá řada je takovej odolnej nástroj co hodně snese, green už je přece jen malinko taková princezna, co potřebuje býti hýčkána. Green může být svou cenovkou také psychologickým donucovadlem k neustálému zlepšování (myslím tím hraní :)...
Ale vážně, green je opravdu o patro lepší nástroj.
himself

Příspěvek od himself »

Já teda nenosím ani kapodastr, ani ladičku :), ale právě proto, že jsem moc v tabulkách nenašel rozdíly (blue vs. vyšší řady), tak jsem byl překvapen, že naživo jsem je prostě našel. Ale taky je možné, že to byla náhoda. Protože Green bych od vyšších řad už nerozeznal, resp. byly třeba trochu jiné, ale ne vysloveně lepší.
Čavli

Příspěvek od Čavli »

Prskyn píše: 6.04.2022 9:40 PS: ať koukám kam koukám, tak GigBag není standardním příslušenstvím k Blue řadě, musí se dokoupit za cca 2200Kč...
Možná to byla akce od Furcha, možná akce prodejce, dostal jsem ho kdysi k Blue, ale máš pravdu, že normálně není. Další důvod proč vzít vyšší řadu s kufrem, a nechat si ho samozřejmě.
K Vintage jsem dostal L.R.Baggs EAS VTC zadarmo i z montáží.
Každou chvíli je něco.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

To Himself Náhoda to nebyla, mám stejnou zkušenost. Ale myslím si, že ideální řada je spíše Yellow (což je samozřejmě subjektivní). Prozatím každá žlutá mi rozjela na obličeji fakt neudržitelnej rohlík. Vyšší řady už jsou rozmar, pokud ti jde jen o hraní. Sám bych u žlutých skončil, ale oranžovej mi prostě padl do oka, do ucha atd...
Čavli

Příspěvek od Čavli »

Honzek2 píše: 6.04.2022 10:28 Někde jsem četl článek, který na mě nepůsobil vůbec důvěryhodně. Nicméně tam psal týpek, že Blue a green Furch jsou skoro stejně kvalitní a není v nich moc rozdílu, krom estetiky a detailů. Zatím co tohle píšu jsem ten článek zkusil najít a našel. Tak ho sem rovnou hodím. Co na to říkáte? :D :D https://www.frontman.cz/furchy-blue-g-c ... om-sm-2019
Porovnávat dvě řady, a vzít u jedné G-CM a u druhé OM-SM je nesmysl už z principu. Za mne relevance 0.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
himself

Příspěvek od himself »

To bohužel souhlasím. Aneb naftová oktávka a benzínová fabie jsou taky obě škodovky :)
Honzek2

Příspěvek od Honzek2 »

Jak říkám, mě se ta recenze také moc nezdála... Proto jsem to sem nahodil, aby jste se vyjádřili co si o tom myslíte.
Čavli píše: 6.04.2022 11:20
Honzek2 píše: 6.04.2022 10:28 Někde jsem četl článek, který na mě nepůsobil vůbec důvěryhodně. Nicméně tam psal týpek, že Blue a green Furch jsou skoro stejně kvalitní a není v nich moc rozdílu, krom estetiky a detailů. Zatím co tohle píšu jsem ten článek zkusil najít a našel. Tak ho sem rovnou hodím. Co na to říkáte? :D :D https://www.frontman.cz/furchy-blue-g-c ... om-sm-2019
Porovnávat dvě řady, a vzít u jedné G-CM a u druhé OM-SM je nesmysl už z principu. Za mne relevance 0.
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“