Akustická / westernová kytara do 20.000

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Prskyn

Re: Akustická / westernová kytara do 20.000

Příspěvek od Prskyn »

jo tohle... tak jsem rád :) (ne že si nezahraješ, ale že to nemusím řešit já) :)
Čavli

Příspěvek od Čavli »

himself píše: 8.02.2022 8:36 Tak buď rád. Menzuru to má myslím 590 (nebo prostě pod 600). Znamená to (pro mě), že kolem desátého pražce si už moc nezahraju...
Je víc vlikostí, PRO má 648 mm

https://www.thomann.de/cz/lava_music_me_pro_gold.htm
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
himself

Příspěvek od himself »

Vida, to jsem si vůbec nevšiml, dík. Zajímá mě to, ale je to bohužel enormně hnusné...
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

himself píše: 8.02.2022 10:15 Vida, to jsem si vůbec nevšiml, dík. Zajímá mě to, ale je to bohužel enormně hnusné...
Tak ještě je možnost (když se tady bavíme o "smart" akustikách) https://www.thomann.de/cz/lag_thv20dce_ ... hyvibe.htm

Držel jsem to v tlapách tak cca před 1/2 rokem v Muzikeru a udělalo to na mě docela dobrej dojem...
himself

Příspěvek od himself »

Jo, vím o ní, i když jsem nepostřehl, že ji má Muziker.
Já nepotřebuju smart, ale líbí se mi ty efekty (takže mi přijde vhodnější Yamaha TA).
nitroglycerin

Příspěvek od nitroglycerin »

HyVibe kytary od Lagu jsem si zkoušel pár měsíců zpět. Na čistě akustické hraní jen velmi průměrná kytara (modely 20 a 30) a ta elektronika mě nenadchla. Na videích to vypadá výborně, naživo jsem pak měl pocit, že slyším zvuky videoher-krabiček z osmdesátých nebo devadesátých let
TAYLOR 414ce-R V-Class Bracing, pouze amatérské hraní pro radost
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

Pochopitelně, seš rozmazlenej z Taylorky :)
Je to v první řadě hračka, nikoliv profi nástroj... stejně tak jako LAVA a podobné smart nástroje.
nitroglycerin

Příspěvek od nitroglycerin »

Já šel na přelomu listopadu/prosince nejdříve zkusit LAG HyVibe a až později šel koupit Taylorku. Ale i tak mi to čistě akusticky neznělo moc zajímavě. Asi jako moje stará polomasívní kytara. Taková celomasívní Cortka Gold A8 za 25k proti tomu hraje luxusně.
TAYLOR 414ce-R V-Class Bracing, pouze amatérské hraní pro radost
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

Cort A8 jsou povedené nástroje, s tím mohu jen souhlasit. Však se mi kvůli ní už rozechvěla platební karta, ale protože jsem chtěl kytaru na chatu, kde kvůli výkyvům teplot i vlhkosti (topení v krbovkách, večerní ((analogové)) ohně apod.) není celomasiv úplně vhodnej, nakonec jsem vzal třetinovej masiv Cort MR730FX (který je v kategorii 20k - to kvůli vláknu) a sic má užší krk, je to obstojnej nástroj, který rozhodně ostudu nedělá.
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

Prskyn píše: 8.02.2022 8:29 Za 14 dnů mám ještě domluvenou k vyzkoušení tu velkou ME PRO, ta už tak příšerně nevypadá. Jen si myslím, že ergonomicky to nebude žádná hitparáda, protože to je takovej užší ovation... no uvidím. Dám pak krátký report...
K ME PRO... hraje to slušně, asi jako polomasiv za 15-20k, efekty taky slušné... ale na díru do světa to není. Na machrování někde u ohně asi jo, ale to je zbytečný. Na stage možná, ale prohnaný přes nějakej "modulátor". Lepší nasnímat dřevěnou kytaru pořádným piezo/mic a použít nějaké sofistikované krabky. value/money = nic PRO ME.
PS: hodně subjektivně
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

berte, dokud dávaj https://kytary.cz/cort-gold-d8-nat/HN198594/
pokud raději zvuk a hudbu, než logo na hlavě, a pokud nepotřebujete snímání, do 20k asi těžko najdete něco lepšího (z čajny)
jara.vasicek
Bandzone: f-band

Příspěvek od jara.vasicek »

V Červnu byla Cort gold-D8 LB dokonce za 15147kč-za ty prachy fakt supr kytara.
Suchac cz

Příspěvek od Suchac cz »

V Kytarách zlevnili Taylor 110e na 19,5k
cid

Příspěvek od cid »

Zdravím! Máte někdo zkušenost s kytarami Richwood? Jde mně o model Richwood G-70 CE VA. Měla by to být jejich nejvyšší třída. Prolezl jsem toho hodně a líbí se mně použité materiály, videa na YT a hodnocení.
Za případné reakce děkuji.
https://www.thomann.de/cz/richwood_g_70_ce_va.htm
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Osobní zkušenost nemám ale za čínský polomasiv s celkem mizernou elektronikou, bez obalu v ceně, mi 18 litrů přijde moc.
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Čavli

Příspěvek od Čavli »

Za 20 kKč jde občas na bazaru koupit Blue Furch. A to je někde jinde.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

Přijde mi Cide, že ti jde spíše o vzhled kytary (což o to, je pěkná takhle na fotkách). Ale dát dvacku za něco, co si nevyzkouším je (subjektivně) poněkud iracionální postup.
guitar.zl

Příspěvek od guitar.zl »

Přidám se k ostatním - 20t je už podle mého dost peněz na to, abych si pořídil nástroj s kompromisy... Tenhle typ neznám, ale za evidentně polomasiv mi to taky přijde moc. Holt si chtějí nechat hooodně zaplatit elektroniku a abalon atd. Obecně tvrdím, že bych nekupoval výrobcem připravené elektroakustiky - jak teď všichni mají v oblibě definovat... I když zase oceňuji eben/eben a kost, je-li to skutečnost.
Měl jsem v ruce zatím jen 2x Richwood kytary (cenou cca 6t a 12t) a subjektivně - fajn nástroje k ohni, hospoda... ale na stage nebo do studia?? Nene.
A jak již psal Čavli - zvukově se asi stejně nevyrovná i těm nejlevnějším Furchům.
---------------
AG: Furch, Gibson, Martin,...
EG: Gibson, Fender, Gretsch, Epiphone,...
Amp: Fender, H&K, Fishman,...
---------------
cid

Příspěvek od cid »

Pánové, dík za reakci. Richwood řada 70, má origo Fishman Presys+, ten stojí 3000-4000Kč, tak že elektronika je pravděpodobně v pořádku.
Já měl vždy akustiku klasiku 4/4, nyní pár let Takamine - nylonové struny, "můj milášek". Chci zkusit kovové struny a ořech do 45mmm, vybrnkávám pouze prsty, „Stánky“ trsátkem nehraju, u mne jde o boj se začínající neuropatií. :D
Podobný model jako Richwood G-70 CE VA, nepatrně menší, ale bez venetian cutaway se jmenuje Richwood A-70-EVA Auditorium. Jeden majitel napsal u Thomanna toto hodnocení, je z letošního roku (přeloženo translátorem), je to majitel kytary Martin D28 za 95000Kč, možná to udělám jako on, rozšířím "sbírku" na dvě. :D
Píše….
Právě jsem to dostal. Objednal jsem si tuto kytaru, aniž bych ji kdy vyzkoušel. Měl jsem dokonce trochu obavy, protože přiznávám, že mě nejprve zlákal jeho rafinovaný vzhled a specifikace použitých materiálů. : masivní smrk Sitka, palisandr, eben, ušeň, kost atd... ale, vztahuje se to běsnění k opeření?? Dobře, ano! zní to jako velký kus za více než 2000 €! Zkoumal jsem to z každého úhlu (no, řekl bych z každého úhlu), je to dokonalost, ať koukám jak koukám, ani sebemenší vada, neuvěřitelná úprava pro nejnáročnější. Vždy jsem měl dreadnoughty a chtěl jsem tvar 000, který by doplnil moji sbírku. Tak jsem srovnal postupným hraním mého Martina D28 a pak krásné EVA. Měkčí, teplejší zvuk, který se tak snadno hraje, bezpochyby díky méně objemnému tvaru, ale také o něco tenčímu krku než u D28, což usnadňuje údery do barů. Zkrátka za tu cenu je to pecka! špičkový model.

Vždy začínám čtením nejhorších hodnocení, ale tady nejsou. Všichni mně to rozmlouváte, nechám to chvilku uzrát, aby to nebylo jako u Cimrmana - napětí, které je neustále stupňováno pravidelným střídání dvou prvků: prvku očekávání a prvku zklamání....dám vědět.
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

tak ti Cide trochu nalozim k tve cimrmanologii... mnoho lidi ve svych recenzich presvedcuji sama sebe, ze udelali dobrej kauf...
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“