Zhodnoťte naše nahrávky - studio a recording

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
Tewerko
Kontaktovat uživatele:

Re: Zhodnoťte naše nahrávky - studio a recording

Příspěvek od Tewerko »

ono vsetko zo vsetkym suvisi. pre mna doprovodna gitara v slohe znie najlepsie v tej prvej verzii. je dostatocne konkretna a surova aj ked by som ju jemne frekvencne upravil. dalsie verzie su uz ine. neviem co si tam vsetko pridaval v dalsich verziach. najvacsia gula je v refrene ked sa prida dalsia gitara tak vokal je stale v pozadi.
najhorsie vyznie gitara ktora je na konci skladby je velmi v pozadi dost nevyrazna. tazko sa radi ked nemam pred sebou projekt v surovom stave. vratil by som sa k nastaveniu doprovodnej gitary v prvej verzii. v refrene urobil automatizaciu gitar. stiahol mierne doprovodnu aby vokal viac vynikol. uplne dalsia vec by bola zmena aranzu a sposobu hrania gitar napr. v refrene je to moc huste. pre mna tam chyba pocit uvolnenia napr. menej husto zahrana doprovodna gitara, menej uderov na cinely atd... menej hallu ak su pridane na bicie aj doprovodne gitary. mozno staci zmenit typ hallu na room. nech to je cistejsie.
Hiddenplate
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hiddenplate »

tewerko: asi začínám mít pocit že ten "mess" ve zvuku už bude spíš limit techniky... resp. nemožnost mýho DAC převodníku ve Focusritce Scarlett 2i4 rozlišit nástroje pořádně... protože už s tím hejbu všemožně a je to spíš horší než aby to bylo lepší...

tak jsem nakonec ubral ješte na basech bubnů (kopáku), basu jsem ubral lehce, vokál jsem ješte malinko přidal a teď je tu zase tahle "corrected" verze:
https://drive.google.com/file/d/10-tqt2 ... sp=sharing

a jestli je to aspoň trochu přijatelný, tak to už asi nějak takhle nechám, protože moje schopnosti jsou tady už v limitu... protože už upřímně osobně nevím co dál už...

porovnával jsem to třeba s Avril Lavigne, která má nahrávky ve studiu za statisíce dolarů a zas tak hrozný ta naše věc není, když vemu v potaz, že je to nahrávaný na Audio-Techniku AT2035 a Focusrite Scarlett 2i4 2nd gen... jako věřím, že někdo jiný by asi vytáhnul asi i lepší zvuk, ale jak jsem říkal pro mě je tohle asi limit co zvládnu s tím svým low-budget výbavením...
Tewerko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tewerko »

ta sloha je uz celkom fajn. refren je poriadny oriesok. toto nie je o limite techniky. je to o tvorivom procese a
nielen o zvuku. nezabudni ze zvuk je len jeden z viacerych aspektov co ti tvoria piesen. struktura, melodie, harmonie, aranz, vyber nastrojov alebo samplovanych zvukov, sposob hrania budu mat velky podiel na vyslednom vyzneni skladby a zvuku. si na dobrej ceste. dalej skusaj, pracuj a hlavne premyslaj co a ako pouzit v procese tvorby aby ten vysledok stal za to. hlavne vela zabavy , nech sa ti dari.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

2hidden: DAC v tom rozhodně hrát roli nebude, alespoň ne v tom smyslu, jak naznačuješ... Já bych se víc pozastavoval nad těmi řetězci; pokud máš na stopě podobnou nálož FX, jak jsi tu nedávno popisoval, tak bych řekl, že je něco špatně.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Souhlas s oběma nade mnou. Sloka už zní celkem v pohodě, přestože kytary jsou pocitově hodně vzadu. V refrénu je problém, že kytary se posunou ještě víc dozadu a dost suchej zpěv před tím trčí.
Hiddenplate
Kontaktovat uživatele:

tewerko: díky

pavlii: tady takovou nálož FX nemám, jen Gate, Comp, EQ, Delay, Reverb a to celý jde do Vocal BUS kde je soothe a exciter...

vasekh: daval jsem to i na audiozone forum a tam jsem měl zase stížnost, že je vokál moc vzadu... tak jsem to postavil nějak "mezi" avril lavigne a paramore co jsem poslouchal...

celkově jsem dělal poslechy i na BT repracku, HiFi sestavách, mobilu, více sluchátek a jedny 2.1 genius repracky ke kompu a zní to celkem v poho už všude... tak nevím jestli to ještě měnit... dostal jsem tip přidat reverb kvůli spatial dimension na hlase, aby zapadl víc do mixu ten hlas... no zkusím ještě polaborovat, ale už bych to asi vesměs nechal nějak tak, pokud tam není něco co vyloženě bije do uší nebo zní jedovatě...

každopádně díky za tipy a váš čas pánové
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Jojo, už bych v tom nehnidal, to by bylo nekonečný... Každopádně je dobře, žes přidal ten vokál. Podle mě se víc projevilo, že totiž ty kytary mají problém (podle mě jsou zastřený a málo konkrétní), tak je potom těžký to smíchat, aby to zařezávalo a zároveň vokál byl tam, kde má být.
Hiddenplate
Kontaktovat uživatele:

tak jsem ve finále ještě přes soothe odstraňoval pops a clicks na vokále... a hodil jsem ješte soothe na master, kde odstraňuje nechtěný rezonance a transienty...

takže pro mě konečně asi release candidate tady: https://drive.google.com/file/d/105NDN4 ... sp=sharing

jak říkal vasekh, tak bych to možná už asi nechal být... poněvadž bych to už asi víc paskvil než abych tomu pomohl...
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Jo a kde jsi vzal tu zpěvačku? Má hlas brutálně podobnej Avrilce.
Hiddenplate
Kontaktovat uživatele:

vasekh: já jsem v projektu Into Opportunity, přidal se k nám basák, kterej je v cover bandu jménem Just Move... a tak jsem si jejich zpěvajdu na jeden den půjčil :D což byl tak trochu oříšek, poněvadž holčina studuje vejšku, takže dostat ji ke mě bylo trochu o synchronizaci... ale nakonec jsme se rozumně domluvili, ona přijela defakto až ke mě a nahráli jsme vokál, kterej jsme měli cca asi za 3 hoďky nabranej... a já si vzal na triko post-produkci, takže s tím od soboty válčím, abych to ke konci týdne měl připravený na YouTube...

EDIT: kdyžtak náš projekt IO je zde: https://bandzone.cz/intoopportunity
a zpěvačky projekt Just Move je zase tu: https://www.youtube.com/channel/UCRemDp ... _O9DPkmsmA
Hiddenplate
Kontaktovat uživatele:

jinak teda zpátky k tématu...

pár lidí mi řeklo že kytary hučí kolem 200Hz, tak jsem je ubral na 200Hz a celej Guitar BUS jsem seříznul HighPassem na 120Hz, aby to hučení bylo fuč...

na vokál jsem přidal reverb... ale nastavil jsem ho aby vokálu dodal trochu spatial dimension... nezní tak ostře uprostřed, je trochu v prostoru... ale jen malinko... skoro to není poznat, že to tam je...

takže jestli tam někdo neslyší něco jedovatýho tak to je asi hotový...

soubor zde: https://drive.google.com/file/d/10EY1Q3 ... F0bPf/view
Hiddenplate
Kontaktovat uživatele:

tak jo protože už jsem to tu s váma a ještě s lidma z audiozone... dal do nějaký přijatelný formy... tak jsem k tomu udělal ještě vizualizaci a hodil to teda na YouTube...

absolutně finální verze s vizualizací je tedy teď k poslechu zde:
https://www.youtube.com/watch?v=B2WUnWccsC4

díky za váš čas lidi :)
torst

Příspěvek od torst »

další prokapelní demo. Ústřední riff kolegův, zbylá omáčka moje. Riffový kytary jsou základní presety z EZmix2 (Guitar Amp Rock a Heavy Gitz).
https://soundcloud.com/torst2/duha
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Hiddenplate
Kontaktovat uživatele:

torst: zajímavý, docela posun od toho posledního pivního punku co jsem zkoušel od tebe ty "stemy" :)

osobně bych to zmixoval asi jinak... ale jako demo pro kapelu asi dobrý, je tam vlastně slyšet všechno co tam asi má bejt... co se zlepšení týče... tak to je o tom kolik tomu budeš vesměs věnovat času, abys pak pochopil všechny principy pluginů atd. ale to asi víš... takže vlastně nemám co bych ti poradil... :D jen tak dál...

jinak přišla mi nová hračka domů od Line6.... POD Go... tak jsem hned zkusil nějakej Heavy Tone nakroutit...

můžete mrknout zde: https://www.youtube.com/watch?v=vgvGLfMAZe0

jinak budu asi zkoušet i další zvuky co to umí... akorát než najdu správný kombinace všech těch efektů....
je to vlastně takovej Helix "dětská verze" kde jde routovat jen 6 zvuků oproti Helixu... asi kvůli slabšímu DSP cpu... každopádně věnuju se hlavně heavy/djent zvukům... takže podle toho pak vypadaj moje testy na youtube... :) předem díky za názory...
torst

Příspěvek od torst »

Taky dík za názor. Ten song dopad jak jsem čekal - je to pop, to pro kapelu není. Takže teď se pustim do pivní verze, která snad projde.
Tvoje ukázka: POD Go používá impulsy? (nechce se mi to hledat). V té nahrávce je ten sound typickej Line6. A to i u tohoto nejnovějšího modelu. Takovej ten hezkej, uhlazenej instantní hi-gain. Teď jsem se k těm HG simulacím zas trochu vrátil, něco zde : zhodnotte-nase-nahravky-kytara-4019-9320
Mám raději syrovější, nepřeplácaný zvuk. Mě u těch mulťáků pořád přijde, že se snaží být "ampovější než amp". Takže raději plugin. I ten základ v EZmix mi zní reálněji, než Line6 (EZmix simuluje box pomocí IR´s).
Na závěr evergreen - šroťák. Jasný, že v HM dominuje, ale u tebe je ho pro mé ucho pořád moc.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Hiddenplate
Kontaktovat uživatele:

torst: ano, POD Go umí impulsy, ale musíš si je tam nahrát sám... já si sehnal Zilla 212 CAB V30+Wolverine od OwnHammer... a jen poladil EQ za impulsem... v podstatě tam mám za sebou pokud se nepletu:

Horizon Drive (s funkcí attack na Djentový věci)
Horizon Gate (prostě šum-brána)
Badonk Amp
IR (Zilla 212)
EQ (pro drsnější zvuk)
LA Studio Comp (aby nebyl takovej rozdíl mezi normálním strummingem a palm mutingem v hlasitosti)

a myslím, že ten zvuk je dosti moderní pro moje potřeby... já jsem spokojen :)

PS: Šroťák bude v mé moci vždycky takhle muhehehehehe :D
torst

Příspěvek od torst »

zkusil bych ostřejší IR. Aspoň Catharsis. https://www.dropbox.com/s/zq2yufvz46tn4w0/Catharsis.zip
Hiddenplate
Kontaktovat uživatele:

tady jsem zkoušel ještě zahrát kousek Intervals - String Theory (Outro Melodic Breakdown Riff)
akorát trochu kytary ubraný...
https://www.youtube.com/watch?v=U7VXC-VuHVI

torst: mrknu na ty IRka... ale zatím se mi líběj ty od OwnHammer...
Hiddenplate
Kontaktovat uživatele:

procházel jsem různý IRka... a nakonec jsem zakotvil u těch od OwnHammer...

nakonec jsem teda zůstal i Impulsu Zilla Cab V30+Wolverine Speakers

pro ukázku jsem zkusil ještě takovej ohranej metalcore složit...
https://drive.google.com/file/d/14i-1ux ... sp=sharing
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Je tu nějak moc tvrdší muziky :-D Tak z jiného soudku.....

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“