Reproduktory k PC

Aktivní reproboxy, pasivní reproboxy, zesilovače, ...
TaPetra

Re: Reproduktory k PC

Příspěvek od TaPetra »

Ano, používám impulsy. Ten zvuk není špatný, ale když jsem zkoušela hrát přes kombo u kamaráda, tak jsem to cítila úplně jinak. Bylo to živější a právě proto mě napadlo, že by to mohlo být právě tím z čeho ten zvuk jde. Doteď jsem to vůbec neřešila, ale chtěla bych to zkusit s kytarovým reproduktorem. Takže myslíš, že třeba touto redukcí by to šlo propojit- ROLAND RCC-5-TR2RV2? A pokud by to šlo, tak na zesilovači bych pak asi hrála na clear kanále, aby nic nerušilo to co leze ze simulace, je to tak? Asi by to chtělo vyzkoušet, protože s tím řešením asi nikdo moc zkušeností nemá.
Takže, šlo by to propojit přes tu redukci? A hrálo by to bez nějakého rušení (basy, výšky, středy, gain) mezi simulací a zesilovačem na clear kanále? A propojení by bylo v pořadí-kytara-zvukovka-zesilovač-reprák? Pokud to nejde dobře udělat, nebo nikdo s tím nemáte zkušenosti, tak se na to vybodnu no..
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Napiš jaké máš repro, jaký zesilovač. Ten kabel je Y, ale v podstatě by pro jeden (levý) kanál ze zvukovky šel použít.
Pokud použiješ standardní kytarový zesilovač (hlavu), měla by ses se simulacemi zapojit za preamp až před koncový zesilovač do FX returnu.
Nezapomeň v simulaci vypnout IR.
TaPetra

Příspěvek od TaPetra »

Ještě nemám žádný reprák a ani zesilovač. Nejdřív se snažím zjistit zda by to šlo a pokud ano tak jak. Já vůbec nerozumím: "Pokud použiješ standardní kytarový zesilovač (hlavu), měla by ses se simulacemi zapojit za preamp až před koncový zesilovač do FX returnu". Vůbec nechápu jak a co bych měla podle toho zapojit, co je FX return, preamp a koncový zesilovač. Já žiji v tom, že preamp je prostě zesilovač a jestli je koncový zesilovač něco jiného než normální zesilovač, tak to jsem už úplně mimo.
Asi to se svými znalostmi nedám, pokud je to tak komlikované jak to píšeš, tak to se na to asi radši vykašlu. Ale děkuji za ochotu a odpověď.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Kytarová hlava (zesilovač) v sobě obsahuje preamp (předzesilovač), tone stack (ekvalizační sekci), power amp (koncový zesilovač). Pokud ty na PC simuluješ preamp a tone stack (impulsy musí být vypnuty, ty simulují power amp a repro), pak už ti v reálu stačí jen koncový zesilovač a repro.
Aby ses připojila přímo do koncáku, musíš použít jiný vstup na hlavě, než ten nástrojový, který jde do preampu. K tomu slouží efektová smyčka se vstupem FX return (jack většinou vzadu na hlavě).
Existují rovněž i samostatné koncové zesilovače, jeden příklad jsem ti poslal v minulém příspěvku.
Pokud chceš použít takovéto netradiční řešení, měla bys i vědět něco té teorie kolem, abys při nastavování věděla, co má být v simulaci vypnuto a proč, jinak můžeš kroutit a pořád nebude zvuk ono a nebudeš vědět proč.
Zvaž, jestli pro tebe nebude lepší do začátku koupit nějaké bazarové kombo. Koneckonců, pokud bude mít kombo efektovou smyčku (vstup FX return), můžeš jej použít stejně tak jako samotný koncák s reprem. Navíc má kombu tu výhodu, že přes něj můžeš hrát i bez PC, vzít jej do zkušebny, na koncert, atd.
Čavli

Příspěvek od Čavli »

TaPetra píše: 23.04.2022 21:13 Asi to se svými znalostmi nedám,...
Najdi někoho, kdo o tom něco ví, ať ti pomůže, poradí, ukáže, zapojí...
A hlavně posoudí jestli to co chceš dělat, dává smysl. Často jsou jednodušší nebo třeba lepší řešení.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
TaPetra

Příspěvek od TaPetra »

Hendrek, děkuji za vysvětlení. Pochopila jsem to. Takže možná by bylo nejlepší vyzkoušet nějaké levnější kombo s efektovou smyčkou (FX return). Zapojím ho do zvuk.karty třeba přes tu redukci do FX Returnu a mělo by to fungovat. Samozřejmě, vypnu IR sekci v simulaci, protože ta simuluje právě konc. zesilovač a repro, který budu mít v tom kombu. Pokud je to vše, tak jsem to nakonec pochopila a vyzkouším to. Děkuji za ochotu, trpělivost a srozumitelné vysvětlení.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Super.
Odpovědět

Zpět na „Zesilovače a reproboxy“