stavba baskytary...
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: stavba baskytary...
Termín Pikolo baskytara označuje nástroj (basu), která hraje o oktávu výš. To tvé je menzurou mini basa. Hraje opravdu ve stejné oktávě jako standard bass nebo jako pikolo? To se až nechce člověku věřit. Co struny, jakou jsi použil tloušťku? Jinak pěkná práce.
Nazdar, ono je to asi tak. Nasucho hraje jako barytonová kytara. Přes kombo zastoupí celkem v pohodě basu. Struny jsem dal 30(g)-80(E). Roundwoundy Elixíry sada buď 13, nebo 14. Už nevím, co to bylo...prostě mrňavá basovka. Mám i 24,7" basu a mám na ni natáhly normální basový struny E má něco přes 100. A taky to hraje jako basa. Tož tak.
Jo, a dík za pochvalu.
Jo, a dík za pochvalu.
proč to kupovat, když se to dá postavit
No ja mam pocit, ze otazka je mirena na konkretni ladeni, frekvence. Ne jestli to zni jako neco.
Skoro poloviční menzura a struny 30-80, to musí být laděná o oktávu výš než velká baskytara.
Moc zajímavá stavba, jen mě u Tvých nástrojů vždy dráždí nějaké nedotažené detaily. Trochu víc řemeslné přesnosti a byla by to bomba.
Moc zajímavá stavba, jen mě u Tvých nástrojů vždy dráždí nějaké nedotažené detaily. Trochu víc řemeslné přesnosti a byla by to bomba.
Já tam tedy nedokážu ty detaily rozpoznat, ale soudím podle fotek, že to je vše rukodělné. Bez CNN mašin. O to větší uznání. Kdyby jsi viděl nástroje, které já používám, tak Tě asi ranní mrtvice. Jak na tohle může někdo hrátkmensik píše: 26.04.2022 7:54
jen mě u Tvých nástrojů vždy dráždí nějaké nedotažené detaily. Trochu víc řemeslné přesnosti a byla by to bomba.
GK MB 150 S, GK MB 800
- P. Bass Hand Made / SPB1 p.u. - P Bass Hand Made / Bare Knuckle PB 58 p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u. -- J. bass Hand Made/ Lindy Fralin p.u.
- P. Bass Hand Made / SPB1 p.u. - P Bass Hand Made / Bare Knuckle PB 58 p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u. -- J. bass Hand Made/ Lindy Fralin p.u.
Holahej, takze, ladeni jako kytara_E-82 Hz, A-110 Hz,D- 147 Hz a G- 196 Hz. A ano, je to plne hand made, jelikoz CNC, ani jine podobne necim rizene masinky nevlastnim a ani bych je neumel naprogramovat. Diry a kapsy vrtakama a pak dlatka. Obrysy pasova pila(haha), rasple, vlastovky a maly hobliky. Vselijaky strojky na brouseni. Vim, ze to ma nejake muchy, ale co neni bez vady. Toz tak. JleT
Omlouvam se za diakritiku, ale tahle premoudrela masinka " neumi cesky ".
Omlouvam se za diakritiku, ale tahle premoudrela masinka " neumi cesky ".
- Michnov
- Kontaktovat uživatele:
Karel to dělá taky růčo a detailová řemeslná dotaženost tam je, sorry jako
.
Nazdar, vubec netusim, kdo je Karel.
- Michnov
- Kontaktovat uživatele:
jo vlastně, sorry, Karel je kmensik...
Akorát že jsem už 3 roky nic nepostavil.
Nechtěl jsem lathura kritizovat, ale motivovat, že to jde líp, když máš ambice to udělat líp, nehledě na vybavení. Mimochodem závidím pásovou pilu.
Každý máme tu přesnost a smysl pro detail nastaveny jinak, Michnov jako strojař má zase o dost přísnější požadavky než já, ne na všem se lze shodnout. Člověk by neměl stagnovat na už dosažené kvalitě, posouvat se dál.
Důležitější je, že má lathur elán, našel si čas a postavil zajímavý nástroj.
Nechtěl jsem lathura kritizovat, ale motivovat, že to jde líp, když máš ambice to udělat líp, nehledě na vybavení. Mimochodem závidím pásovou pilu.
Každý máme tu přesnost a smysl pro detail nastaveny jinak, Michnov jako strojař má zase o dost přísnější požadavky než já, ne na všem se lze shodnout. Člověk by neměl stagnovat na už dosažené kvalitě, posouvat se dál.
Důležitější je, že má lathur elán, našel si čas a postavil zajímavý nástroj.
Diky za zastani.
Ta "pasova pila" ma uz skoro ctyricet roku, takova ta hoby pila. Tusim, ze P2. Hruza na ni pracovat, ale lepsi nez ramovka. Ja si ty kytary stavim po praci a mezi tim si vyrabim ruzny pomucky jako formy na ohybani lubu, vselijaky brusky, pracovni stoly a tak. Abych, az pujdu za rok do duchodu mel na cem to drevo prznit. Jo a taky se na tom neco pokusim i zahrat. Toz tak. JleT
Ta "pasova pila" ma uz skoro ctyricet roku, takova ta hoby pila. Tusim, ze P2. Hruza na ni pracovat, ale lepsi nez ramovka. Ja si ty kytary stavim po praci a mezi tim si vyrabim ruzny pomucky jako formy na ohybani lubu, vselijaky brusky, pracovni stoly a tak. Abych, az pujdu za rok do duchodu mel na cem to drevo prznit. Jo a taky se na tom neco pokusim i zahrat. Toz tak. JleT
Ted jsem prisel ze dvora a pila je P320-II. JleT
Pilu znám, jeden kamarád ji má. Na kytary by mi úplně stačila, pokud člověk nechce krájet top na celou šířku kytary.
P320-II je prapodivný stroj, který se nedá odpovědně za pásovou pilu označit. V původní podobě je těžká jak sviňa (přemotorovaná), přitom nemá kloudné štelování vedení pásu po kolech, o vedení pásu v řezu nelze mluvit vůbec .... Napínání pásu je také blbé. Kola nejsou vyvážená (nutno dovážit), vibrují již v základu (netočí se v jedné rovině). Stolek je jen kus plechu, naklápění stolu je krkolomné. Pilu je možné vylepšovat, s tím, že se dokoupí nebo dodělá horní a spodní tříložiskové vedení pásu, zhotoví se nové uložení stolu a nový stůl z litiny, vymění se kola a uložení kol a celý systém napínání pásu .... Laboroval jsem celkem s třemi těmito pilami dvacet let, zkoušel kde co, přitom slušná malá pásovka s koly cca 350 mm, litinovým stolem, nakracovákem, pravítky, a stojanem, se dá koupit hotová v krámě, za nějakých patnáct. A bude fungovat hned.
Honzo, na hoby praci staci. Presne odpovida tvemu popisu. Ale na hruby rez a vyrezavani docela jde. JleT
Tady pán dělá nějaké vylepšení
https://gunsmithjm.blogspot.com/2016/09 ... oveho.html
https://gunsmithjm.blogspot.com/2016/09 ... oveho.html
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
Jo, tak tohle jsem si taky koupil. Pas to vede pekne, ale jak pise starypard, ta pila je v podstate neseriditelna. Nicmene(fujslovo) kdyby byla voditka i zespodu, tak jako hobby pila je dobra. Zatim vse, co ma obloucky, tak je delany na tomhle. Akurat jeden problem tu je, v sirokem okoli uz neni nikdo, kdo by pajel pasy. Toz tak JleT
Ahoj, tuto pilu mám taky a nedám na ni dopustit. Stačilo koupit vylepšené ložiskové
vedení pásu od výše zmíněného pána a pila je hned o level jinde. Jasně to napínaní je trochu problém ale když
vezmu v úvahu za kolik jsem jí koupil a kolik toho zvládne tak je zlatá. A na bazaru
se tyto pily moc dlouho nezdrží.
vedení pásu od výše zmíněného pána a pila je hned o level jinde. Jasně to napínaní je trochu problém ale když
vezmu v úvahu za kolik jsem jí koupil a kolik toho zvládne tak je zlatá. A na bazaru
se tyto pily moc dlouho nezdrží.
Hellou, vyprdnem se na pilu a poďme se bavit o baskytarách. Ať nejsme OT. JleT