Jinak 45 je u Furcha standard, na zakazku delaji 43 a 48, pricemz obcas se na ne nekde da zahrat (spis na tu 43).
Kytara do 30 tisíc převážně na hru s trsátkem
Pravidla fóra
Re: Kytara do 30 tisíc převážně na hru s trsátkem
Mam 44.1 a jsem spokojen 
Jinak 45 je u Furcha standard, na zakazku delaji 43 a 48, pricemz obcas se na ne nekde da zahrat (spis na tu 43).
Já měl krátké období širších krků, ale nakonec jsem se pokorně vrátil ke 43 mm. Ale už se tady o tom taky dost psalo, šířka ořechu je jen jeden ze tří faktorů, který pocit ze hry určuje, dalšími jsou profil krku a rozteč strun E1/E6 na ořechu. Spousta hlavně asijských výrobců kytar používá ořechy s roztečí krajních strun 35 mm (osy) a to je už dost úzké, ale 43 mm ořech snese dobře rozteč 37 mm aniž by obě "éčka" byla už moc blízko okraje hmatníku a hrozilo sklouzávání strun a tam se už prsty vejdou o poznání lépe. Kromě toho rozteče os strun mají správně být od největší u basových strun k nejmenší u výškových strun tak, aby byly stejné mezery mezi boky strun a kompenzovaly se tak rozdíly v tloušťce jednotlivých strun....
Potěšení z vlastnictví takovýho nástroje není jen o zvuku, ale je to i o tý značce, auře, renomé a historii. To je jak s hodinkama. Casia ti kolikrát nabídnou všechno, ale mít na ruce třeba Tag Heuery (dosaď si dle preferencí), je úplně jinej pocit.nitroglycerin píše: 16.04.2022 8:30 Už jsem to psal vedle: Cort Gold A8 je za ty prachy super celomasiv (ale 45 mm). Dost jsem si musel sám pro sebe vymýšlet důvody, proč si "musím" k padesátinám koupit 2,5x dražší Taylorku.
- 2008 Gibson Les Paul Standard
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1986 Gibson Explorer
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
Souhlasím. Ještě bych dodal, že se asijskému zboží snažím vyhýbat, posledních pár let, co to jde. U “dřevěných” hudebních nástrojů se to ještě dá. Jednu čínskou kytaru mám, ale dneska už bych si raději koupil klidně jetého Furcha.biker_xx píše: 17.04.2022 12:09Potěšení z vlastnictví takovýho nástroje není jen o zvuku, ale je to i o tý značce, auře, renomé a historii. To je jak s hodinkama. Casia ti kolikrát nabídnou všechno, ale mít na ruce třeba Tag Heuery (dosaď si dle preferencí), je úplně jinej pocit.nitroglycerin píše: 16.04.2022 8:30 Už jsem to psal vedle: Cort Gold A8 je za ty prachy super celomasiv (ale 45 mm). Dost jsem si musel sám pro sebe vymýšlet důvody, proč si "musím" k padesátinám koupit 2,5x dražší Taylorku.![]()
To je ten psychologický bonus mít na hlavě nástroje slavnou značku. Proto jsem o stránku zpět psal že by mě zajímaly ty levné Gibsony, protože jsou vyrobené v Americe firmou na jejíž nástroje hrály a hrají legendy muziky kterou poslouchám. Tak jsem kvůli tomu ochoten něco odpustit na vzhledu i zvuku (ten stejně tvoří hlavně muzikant)Potěšení z vlastnictví takovýho nástroje není jen o zvuku, ale je to i o tý značce, auře, renomé a historii. To je jak s hodinkama. Casia ti kolikrát nabídnou všechno, ale mít na ruce třeba Tag Heuery (dosaď si dle preferencí), je úplně jinej pocit.![]()
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Mně se ten koncept od Gibsonu líbí, ale asi to bude dost kompromis. Slyšel jsem to jen zprostředkovaně z netu, takže realita a hlavně osobní pocit může bejt dost jinej, ale žádná velká sláva to asi nebude. Zato jsem měl možnost si hrábnout do pár levnějších Guildů ze 100kový řady a musim říct, že to bylo hodně milý překvapení.ty levné Gibsony...
- 2008 Gibson Les Paul Standard
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1986 Gibson Explorer
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1986 Gibson Explorer
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
-
nitroglycerin
Však já jsem si jednoznačně šel koupit Taylora nebo Furcha s očekávanou cenou. Pro srovnání jsem si nechal přinést řadu dalších kytar a byl jsem sám překvapen, že Cortka Gold A8 hrála naprosto srovnatelně. A naopak při srovnání s polomasívním Taylorem dvojkové řady hrála celomasívní Cortka za stejný peníz nesrovnatelně lépe. Kdybych šel kupovat kytaru do 30 tisíc, tak bych dvojkovou Taylorku určitě nekoupil. Tím se vracím k názvu vlákna - kytara do třiceti tisíc:)biker_xx píše: 17.04.2022 12:09Potěšení z vlastnictví takovýho nástroje není jen o zvuku, ale je to i o tý značce, auře, renomé a historii. To je jak s hodinkama. Casia ti kolikrát nabídnou všechno, ale mít na ruce třeba Tag Heuery (dosaď si dle preferencí), je úplně jinej pocit.nitroglycerin píše: 16.04.2022 8:30 Už jsem to psal vedle: Cort Gold A8 je za ty prachy super celomasiv (ale 45 mm). Dost jsem si musel sám pro sebe vymýšlet důvody, proč si "musím" k padesátinám koupit 2,5x dražší Taylorku.![]()
TAYLOR 414ce-R V-Class Bracing, pouze amatérské hraní pro radost
Já jsem z levných gibsonů měl možnost dostat do pařátů g00. Zpracování horší než cort za 15, ale zvuk a pocit z hratelnosti, to byla taková milá příjemnost na doma. Ale chyběla tomu dynamika, nebo jak to popsat. Na doma bych si s tím rád měsíc dva tři pohrál. Jinak moc nevím k čemu. Nevím moc s čím bych to srovnal. Líbilo se mi to, celkem, ale že bych za ten nápis na hlavě vyklopil 30, to zas teda nevim. Každopádně ve stejný ceně se myslím seženene zajímavější nástroj.
A to je ten napis u G rady pry jen obtisk 
Tak ona 00 je trochu specifická velikost, chtělo by to tu 45ku tam už se to pozná. Jinak u té 00 je cena necelých 25 tisíc tak to ještě do třiceti kousek je. Naštěstí netoužím po nové kytaře tak by mě to jen zajímalo.
Mne to taky zajímalo, a výsledek je že už po tom netoužím. Co si budem, ta touha "mít USA gibson" a šance za to nemusel vytopit majlant, to lákádžetro píše: 18.04.2022 22:23 Tak ona 00 je trochu specifická velikost, chtělo by to tu 45ku tam už se to pozná. Jinak u té 00 je cena necelých 25 tisíc tak to ještě do třiceti kousek je. Naštěstí netoužím po nové kytaře tak by mě to jen zajímalo.
Ale jsem proti vám kytarový embryo, tak třeba by z toho někdo schopnej dostal úplně jinej sound a pocit.
Horší je to v rezofonických kytarách, us nebo cz nástroj začíná od cca 50 litrů zbytek do té ceny je china (i když to někdy vypadá na ameriku nebo anglii, Republic, Icarus, Michael Messer) takže za 30 furt čínské a jde to nahoru.
Bromden píše : Když půjdeš kolem místa kde se odevdavaj výplaty, zkus sigmu SOMR. Málem jsem si cvrknul do textilu. Za ty kačky úžasný. Kdybych neměl asi tak o 3 kytary víc než by se slušelo tak už jsem jí měl.
[/quote]
Neváhal jsem a šel jsem tu Sigmu vyzkoušet. A máš pravdu. Je to mimořádný nástroj. Vlastně jsem zůstal v příjemném šoku přilepenej k hmatníku. Tak vyrovnanej zvuk se jen tak neslyší (mluvím o kusu, který je v tuto chvíli na krámě v Modřanech) Textil sice zůstal suchý, ale platební karta vibrovala jak stará Nokia... no, odolal jsem (minulý týden jsem již nakupoval), ale vím, že mě to bude mrzet. A hlodá to...
[/quote]
Neváhal jsem a šel jsem tu Sigmu vyzkoušet. A máš pravdu. Je to mimořádný nástroj. Vlastně jsem zůstal v příjemném šoku přilepenej k hmatníku. Tak vyrovnanej zvuk se jen tak neslyší (mluvím o kusu, který je v tuto chvíli na krámě v Modřanech) Textil sice zůstal suchý, ale platební karta vibrovala jak stará Nokia... no, odolal jsem (minulý týden jsem již nakupoval), ale vím, že mě to bude mrzet. A hlodá to...
Za tři hodiny jsem tam a zkouším, to mě fakt zajímá...
Zkus porovnat s https://kytary.cz/cort-l200f-atv-sg/HN2 ... HGEALw_wcB
Zajimalo by me srovnani. Rozdil je v masivnim drevu.
Zajimalo by me srovnani. Rozdil je v masivnim drevu.
Furch na bazaru za dobrou cenu mizí okamžitě ...
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
To s něčím souvisí?
Reakce na příspěvek, který byl nejspíš smazán, nebo se to zařadilo jinam.
Divný ...
Divný ...
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Tak hoď krátký feedback... já jsem byl obalen husinou...
Myslíte tuhle sigmu https://kytary.cz/sigma-guitars-somr-28/HN227470/ Ta stojí do 30k. Já čekal, jak jsti to podal, že bude stát tak 80k
[/quote]
Neváhal jsem a šel jsem tu Sigmu vyzkoušet. A máš pravdu. Je to mimořádný nástroj. Vlastně jsem zůstal v příjemném šoku přilepenej k hmatníku. Tak vyrovnanej zvuk se jen tak neslyší (mluvím o kusu, který je v tuto chvíli na krámě v Modřanech) Textil sice zůstal suchý, ale platební karta vibrovala jak stará Nokia... no, odolal jsem (minulý týden jsem již nakupoval), ale vím, že mě to bude mrzet. A hlodá to...Prskyn píše: 27.04.2022 7:43 Bromden píše : Když půjdeš kolem místa kde se odevdavaj výplaty, zkus sigmu SOMR. Málem jsem si cvrknul do textilu. Za ty kačky úžasný. Kdybych neměl asi tak o 3 kytary víc než by se slušelo tak už jsem jí měl.
[/quote]