Kytara do 30 tisíc převážně na hru s trsátkem

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
Šimkojc

Re: Kytara do 30 tisíc převážně na hru s trsátkem

Příspěvek od Šimkojc »

Tohle jsem měl, to není SOMR-28, ale něco menšího...
Přílohy
IMG_20170507_164850.jpg
himself

Příspěvek od himself »

Líbí :)
Šimkojc

Příspěvek od Šimkojc »

Jasně, dvounulka...
Suchac cz

Příspěvek od Suchac cz »

Už pár let mám Taylor 110e a zachtělo se mi i nějakého kousku do Martinů. Konkrétně asi nejlevnější "plnotučný" Martin D10 (Sitka). Momentálně ho v Kytarách na vyzkoušení nemají. Jaké s ním máte zkušenosti vy? Nebyla by lepší třeba celomasiv Sigma v podobné ceně? Asi jste pochopili, že někde kolem těch 25k je zhruba strop. Díky za postřehy.
Jo a mám to jen pro svoje potěšení, žádné podium. Občas s kámošema u piva. Většinou kotlíkářské akordy, Kaťáci, Olympic apod.
Orfeus

Příspěvek od Orfeus »

V této cenové relaci bych doporučil vyzkoušet Yamahu FG3, popřípadě FG5.
Věřím, že tě ani jedna nezklame. Měl jsem možnost dostatečně vyzkoušet
FG5 a hodnotím ji jako velice vydařennou. Krásný zvuk a tak skvělé nastavení
z výroby, které jsem často neviděl ani na dražších kytarách.
Naposledy upravil(a) Orfeus dne 5.05.2022 16:37, celkem upraveno 1 x.
Šimkojc

Příspěvek od Šimkojc »

Za čínskou kytaru (tím myslím i Sigmu) bych takové peníze nedal a co se týká Martina, pokud se ti neekluje HPL, k tomu účelu, který popisuješ bych doporučil spíš D-X2, hraje to hodně pěkně, kytara je přece jen méně choulostivá než celomasiv a navíc ti ještě zbude 7000 na pivo. Ovšem očekává se až v září...
Martin D-10 Sitka je pokračovatel modelu DRS2, ten jsem měl v posledních letech dokonce 2x, ale dlouho se u mne neohřály, ale D-10 bude mít určitě nějaká vylepšení a přijít má už v červnu, tak bych si počkal, Taylor 110 je na překlenovací období dostatečně dobrá kytara.
Suchac cz

Příspěvek od Suchac cz »

Díky za postřehy. Pravda, na Yamahu jsem zapoměl. Možná by nebyla od věci nějaká s tím TA. Ale stejně bych za čas zas začal koukat po Martinech 8)
Šimkojc píše: 5.05.2022 9:00 Za čínskou kytaru (tím myslím i Sigmu) bych takové peníze nedal
To jsi mi potvrdil, že můj pocit je správnej
Šimkojc píše: 5.05.2022 9:00 ...a co se týká Martina, pokud se ti neekluje HPL...
No právě, že jsem si na DX1 myslel, tenkrát jsem pro ní jel skoro najisto, ale pak jsem vzal do ruky i tu Taylorku, model pre2017 ve výprodeji za 16k a po prvním hrábnutí do strun bylo hotovo. Ta DXněco mi zněla divně. Nechci jí odsuzovat, ale zvuk mi přišel, jako bych měl na hlavě plastový kýbl. Přitom na jůtůbu zněla supr. Ale když se ti zvuk kytary nelíbí, tak si jí přece nemůžeš koupit, žeáno. Ať si říká kdo chce co chce...
Šimkojc píše: 5.05.2022 9:00 Taylor 110 je na překlenovací období dostatečně dobrá kytara.
:lol: :lol: já myslel, že už bude poslední.
...teď už jen toho Martina, a ten bude ale opravdu poslední :lol: :lol:
Šimkojc

Příspěvek od Šimkojc »

Ta nová je DX2, není tolik plastová, krk je z masivního dřeva a ne Stratabond, kobylka a hmatník je taky ze dřeva a ne Richlite. DX1 jsem měl, byla fajn a DX2 by měla být lepší.
Ale no tak určitě, poslední bude do té doby, než si koupíš další, protože budeš chtít vědět, jestli ten dražší a hezčí také líp hraje. Když jsem si pořídil před pěti lety první Martin 000X1e, také jsem netušil, jakou lavinu to vyvolá...
jbiker

Příspěvek od jbiker »

Pokud si pamatuji tak D10e co tenkrát visela v koutku Martin (před kovidem novinka) nebyla úplně marná, akorát na ní byly dost jeté struny. Spousta lidí se asi bála sundat ze zdi kejtru za “kilo”, tak tahle levná šla z ruky do ruky. Ale ten příšernej Fishman. Kdyby tam raději nedávali nic. Kváká to úplně stejně jako Sonitone, ale zase svítí z díry, krásně zeleně … ladička.
Suchac cz

Příspěvek od Suchac cz »

Jenom podotknu, že snímač mě nezajímá. Když je, tak je to plus, ale jinak ho vůbec nepoužívám.
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

Suchac cz píše: 5.05.2022 17:02 Jenom podotknu, že snímač mě nezajímá. Když je, tak je to plus, ale jinak ho vůbec nepoužívám.
Dlouhou dobu jsem si také myslel, že snímač nepotřebuju. Pak ale pomalu přicházelo takové to akustické vyhoření... pořád stejnej zvuk, pořád stejný proces hraní a modelování dynamiky omezené schopnostmi nejen osobními, ale i schopnostmi nástroje apod... a pak jeden objeví delay, chorus, reverb a jiné různé dozvuky a simulace a zkreslování (které se prý k akustickému hraní nehodí - což je mimochodem veliký omyl a nebetyčná blbost) a looper... no, minimálně je takovej snímač dobrej hasební prostředek, když už fakt akusticky hoříš.

PS: kterej chuligán mi vyfouknul toho Somra? Přiznejte se...
Honzek2

Příspěvek od Honzek2 »

Hoši tak kytara do 30 tisíc dopadla tak, že jsem vyzkoušel co šlo a bylo skladem v kytarách.cz v Modřanech. Jenže prostě Furch blue byl jednoznačně bezkonkurenční v poměru cena/zvuk. Byl jsem opravdu velmi překvapenej, že když jsem si vzal Furcha green tak se mi nezdál zvukově lepší a ani violet a mezi orange a blue jsem poznal rozdíl. Ano Orange zněl opravdu dobře, ale že by to bylo něco o tolik lepšího abych opodstatnil tak velký cenový rozdíl? Vůbec ne. Takže jsem koupil FURCH Blue G-SW. Řekl bych že jsem narazil na opravdu povedený kus. Nechám si tam dát asi ten levnější snímač L.R. Baggs, nebo vyplatí se ten dražší? Kámoš mi říkal, že spoustu lidí na to právě nadává, že má hroznou zpětnou vazbu (dražší L.R. Baggs)
himself

Příspěvek od himself »

Gratulace k paradnimu nastroji!
Čavli

Příspěvek od Čavli »

Tak přesně jak jsem říkal.
Do 30 se to teda asi nevešlo ani bez preampu, ale fakt rozumná volba. Ať dělá radost.

Jinak doporučuju EAS-VTC, za tu cenu fakt dobrý system.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Honzek2

Příspěvek od Honzek2 »

Platil jsem 34k i se skorepinovym futralem. Musím říct, že tak pěknej futral za 1750 Kč vidím prvně a hlavně je hrozně lehkej. Mě právě kámoš taky doporučoval taky EAS-vtc . Tak asi nebudu vymejslet kraviny a půjdu do něj taky.
Čavli píše: 25.05.2022 23:35 Tak přesně jak jsem říkal.
Do 30 se to teda asi nevešlo ani bez preampu, ale fakt rozumná volba. Ať dělá radost.

Jinak doporučuju EAS-VTC, za tu cenu fakt dobrý system.
ajdam

Příspěvek od ajdam »

No nevim, já bych šel radši do Anthemu, klidně do té menší verze. EAS-VTC má ten hnusnej piezo-quack. (Mám tenhle systém v Gibsonu L-00 studio). Nicméně kdybys fakt chtěl EAS-VTC, tak ti rád přenechám ten svůj :-) Kdyžtak napiš SZ
Ahasver

Příspěvek od Ahasver »

EAS-VTC má ten hnusnej piezo-quack.
Nemohu souhlasit, EAS-VTC mám a hraje skvěle. Ani to není klasické piezo, ale kapacitní snímač.
Honzek2

Příspěvek od Honzek2 »

V čem je antem lepší? Máš to nějak vyzkoušené? Protože právě mám kámoše a ten používá EAS-VTC a je s ním nadmíru spokojen a co jsem byl na pár jeho koncertech tak jako super. Jinak on mi právě o antemu říkal že se zná s pár lidmi co si ho dali a ze právě má šílenou zpětnou vazbu a že nejsou úplně spokojený.
ajdam píše: 26.05.2022 7:12 No nevim, já bych šel radši do Anthemu, klidně do té menší verze. EAS-VTC má ten hnusnej piezo-quack. (Mám tenhle systém v Gibsonu L-00 studio). Nicméně kdybys fakt chtěl EAS-VTC, tak ti rád přenechám ten svůj :-) Kdyžtak napiš SZ
Čavli

Příspěvek od Čavli »

Anthem má mikrofon, a každej systém s mikrofonem je náchylnější na vazbu - pokud mikrofon používáš samozřejmě.
Měl jsem Fishman Ellipse Matrix a D-TAR Multi-Source Wave-Length (oba s mikrofonem), a nyní mám ve 3 kytarách EAS a EAS-VTC, a spokojenost.
U D-TAR šlo vyvést zvlášť piezo a mic, takže do monitorů se pustilo piezo, a dopředu se přimíchalo víc mikrofonu. Super zvuk do lidí, a přitom odolnost na vazbu na pódiu.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“