Ahoj.
Mám mixpult Behringer X1622USB, který má symetrické výstupy main mix v podobě XLR konektoru a nebo duplicitní výstup na jack 6.3mm TRS.
Já osobně používám aktivní reprobedny, které mají taky XLR symetrický vstup, takže není problém.
Nyní potřebuje půjčit mix s mikrofonem kamarád a ten má zesilovač, který má pouze nesymetrické vstupy, cinche neboli RCA.
Mohu propojit mix k zesilovači pomocí kabelu TR-RCA?
Při vložení TR konektoru do vstupu TRS automaticky totiž zkratuju jeden ze symetrických signálu v mixu do země. Je to OK, neublíží to mixu?
Nebo raději zredukovat TRS výstup z mixu na dva cinche RCA a zapojit pak jenom jeden z nich do vstupu zesilovače a druhý nechat volný nepřipojený???
Díky za odpovědi
mixpult - zkratování symetrického signálu do země
Pravidla fóra
Re: mixpult - zkratování symetrického signálu do země
pardon, měl jsem na mysli jack 6.3mm TS konektor.... ne TR
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Neublíží, můžeš v pohodě.
P.
P.
Díky.
Googlil sem tuhle "problematiku" i v angličtině a narazil sem na článek, kdy existují nějaké 3 případy, které můžou nastat při zkratování signálů do země.
Moc sem to nepochopil (kvůli ENG), ale víceméně šlo o to, že se mohou zkratovat slabé signály (např. kytarový signál apod.) zkratovat do země,, signály s větší silou už ne (logicky asi nějaké zesílené).
Když sem měřil výstup mého mixu, tak při 0db byl signál okolo 1V (při sinusu 1kHz), což považuji za slabý signál, ale když sem to vyhnal na maximum +12db, tak výstup měl skoro až 7V, což mi příjde už jako opravdu silný linkový signál a při trvalém zkratu sem měl právě strach, aby se nějak neodpálil ten operační zesilovač uvnitř mixu.
V článku bylo právě napsáno, že ve dvou ze tří případu může být signál zkratován, jestli se teda nepletu, ale je jeden případ, kdy se to dělat nesmí a raději nechat jeden vodič symetrického signálu odpojený.
Každopádně dík za info.
Googlil sem tuhle "problematiku" i v angličtině a narazil sem na článek, kdy existují nějaké 3 případy, které můžou nastat při zkratování signálů do země.
Moc sem to nepochopil (kvůli ENG), ale víceméně šlo o to, že se mohou zkratovat slabé signály (např. kytarový signál apod.) zkratovat do země,, signály s větší silou už ne (logicky asi nějaké zesílené).
Když sem měřil výstup mého mixu, tak při 0db byl signál okolo 1V (při sinusu 1kHz), což považuji za slabý signál, ale když sem to vyhnal na maximum +12db, tak výstup měl skoro až 7V, což mi příjde už jako opravdu silný linkový signál a při trvalém zkratu sem měl právě strach, aby se nějak neodpálil ten operační zesilovač uvnitř mixu.
V článku bylo právě napsáno, že ve dvou ze tří případu může být signál zkratován, jestli se teda nepletu, ale je jeden případ, kdy se to dělat nesmí a raději nechat jeden vodič symetrického signálu odpojený.
Každopádně dík za info.