Kytara do 30 tisíc převážně na hru s trsátkem

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
ajdam

Re: Kytara do 30 tisíc převážně na hru s trsátkem

Příspěvek od ajdam »

Honzek2 píše: 26.05.2022 8:21 V čem je antem lepší? Máš to nějak vyzkoušené? Protože právě mám kámoše a ten používá EAS-VTC a je s ním nadmíru spokojen a co jsem byl na pár jeho koncertech tak jako super. Jinak on mi právě o antemu říkal že se zná s pár lidmi co si ho dali a ze právě má šílenou zpětnou vazbu a že nejsou úplně spokojený.
ajdam píše: 26.05.2022 7:12 No nevim, já bych šel radši do Anthemu, klidně do té menší verze. EAS-VTC má ten hnusnej piezo-quack. (Mám tenhle systém v Gibsonu L-00 studio). Nicméně kdybys fakt chtěl EAS-VTC, tak ti rád přenechám ten svůj :-) Kdyžtak napiš SZ
Anthem kombinuje mikrofon+piezo, takže elektricky zní kytara mnohem přirozeněji (prostě jako akustika snímaná mikrofonem). Má to své plusy i mínusy, určitě to bude náchylnější k vazbě, takže pokud chce člověk hrát víc nahlas, tak se bez nějakých doplňků omezujících zpětnou vazbu neobejdeš (ucpávka rezonantčního otvoru, notch filtr...)

EAS VTC je v zásadě piezo (i když výrobce tvrdí, že je to nějaký vychytanější systém). Mě osobně to zní jako klasickej hnusnej piezo snímač :-)

Asi hlavně záleží, k čemu tu kytaru chceš používat. Jestli s bicíma, nebo bez, na pódia, nebo na domácí hraní a nahrávání.

Honzek2

Příspěvek od Honzek2 »

Díky za info. On mi právě říkal, že díky zpětný vazbě ten mikrofon stejně nepoužívají. Takže půjdu do EAS-VTC
Čavli píše: 26.05.2022 8:42 Anthem má mikrofon, a každej systém s mikrofonem je náchylnější na vazbu - pokud mikrofon používáš samozřejmě.
Měl jsem Fishman Ellipse Matrix a D-TAR Multi-Source Wave-Length (oba s mikrofonem), a nyní mám ve 3 kytarách EAS a EAS-VTC, a spokojenost.
U D-TAR šlo vyvést zvlášť piezo a mic, takže do monitorů se pustilo piezo, a dopředu se přimíchalo víc mikrofonu. Super zvuk do lidí, a přitom odolnost na vazbu na pódiu.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Zas aby se to nedramatizovalo - mikrák Anthemu je právě vůči vazbě výrazně odolnější, než si pamatuju dřívější systémy s mikr. na husím krčku (typicky Fishman).
Mám Anthem v nylonce (takže v tiché kytaře v porovnání s jakoukoli folkovou) a míchám si zvuk cca 50/50 a s vazbou mám problém jen v případě, že sedím příliš blízko svému monitoru (RCF 708/710, dávám si to vcelku nahlas, hrajeme v běžných hlasitostech rockové kapely s bicíma a baskytarou, žádnou jemnou akuhudbu nebo onemanshow).
Moje zkušenost je taková, že než by na podiu vazbu nabral mikrák Anthemu (ta vazba je trochu jiná že), to dřív začne houkat kytara v typických spodkách kolem 200-250 Hz, když ji na podiu rozrezonuje třeba vysolený basový aparát. A to se děje i při piezzu 100%, testoval jsem to a blend mikráku do cca 50% na tuto vazbu měl minimální vliv.

Kdo chce zlepšit zvuk holého piezza a mít "mikrofonnější" zvuk (bez mikrofonní vazby), doporučuju nastudovat použití impulsů (IR).
HW přístrojů už je na to dost v různých cenovkách.
https://www.youtube.com/results?search_ ... e+response
Než se do toho někdo zanoří, usnadním to a upozorňuju na nejpodstatnější věc - je ZÁSADNÍ, aby impuls šel plynule přimíchávat ke zvuku piezza, v zásadě úplně stejně jako se dělá blend piezzo/mic - existujou i zařízení, které tuhle funkci nemají a ty rovnou vyřaďte ze seznamu. Na 100% funguje pouze perfektně vyrobený impuls přímo vaší kytary na míru. Vše ostatní se míchá cca na 30-60 % k piezzu, záleží jak si impuls sedne s kytarou.
ajdam

Příspěvek od ajdam »

O IR na akustiku jsem doposud neměl tušení, díky za rozšíření obzorů :-) Já chtěl Element zahodit a nahradit Anthemem, ale koukám, že tohle by mohla být taky cesta 👍
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

Honzek2 píše: 25.05.2022 19:33 Hoši tak kytara do 30 tisíc dopadla tak, že jsem vyzkoušel co šlo a bylo skladem v kytarách.cz v Modřanech. Jenže prostě Furch blue byl jednoznačně bezkonkurenční v poměru cena/zvuk. Byl jsem opravdu velmi překvapenej, že když jsem si vzal Furcha green tak se mi nezdál zvukově lepší a ani violet a mezi orange a blue jsem poznal rozdíl. Ano Orange zněl opravdu dobře, ale že by to bylo něco o tolik lepšího abych opodstatnil tak velký cenový rozdíl? Vůbec ne. Takže jsem koupil FURCH Blue G-SW. Řekl bych že jsem narazil na opravdu povedený kus. Nechám si tam dát asi ten levnější snímač L.R. Baggs, nebo vyplatí se ten dražší? Kámoš mi říkal, že spoustu lidí na to právě nadává, že má hroznou zpětnou vazbu (dražší L.R. Baggs)
Gratuluji ke skvělé volbě, ten ořech se smrkem u Furchů umí mimořádně. Užívej nástroj
Co se týká snímání, nedávno jsem si od Hyenika nechal poradit Anthem. A jsem tuze rád, že jsem dal na jeho radu. Mám zkušenost s různými Fišmeny a s Taylorovským řešením. Vždy to ale bylo tak, že při snímání jsem stál jak vocas na jednom místě, protože jsem dosnímával mikrofonem. No, a s Anthemem mám do té doby nepoznanou svobodu. Zpětné vazby se v případě tohoto snímače bát opravdu nemusíš
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

ajdam píše: 26.05.2022 11:28 O IR na akustiku jsem doposud neměl tušení, díky za rozšíření obzorů :-) Já chtěl Element zahodit a nahradit Anthemem, ale koukám, že tohle by mohla být taky cesta 👍
Na tom je vtipné, že můžeš dodat trošku příchutě nějakého "těla" i elektrické placce s piezem - samozřejmě v mezích možností :), ale mně to rozhodně i u té placky zlepší zvuk.
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“