Cecca guitars
Pravidla fóra
- Alternátor
Cecca guitars
Zdravíčko po delší době. Nedávno jsem narazil na zajímavého výrobce snímačů Cecca guitars z Normandie https://www.ceccaguitars.com/ . Uvažoval jsem o náhradě kobylkovýho snímače v LP Studiu (klasika Gibson 498T), protože mi ve srovnání s ostatními kytarami (Gibson Custombucker Alnico2 a SD APH2) začal připadat přebasovaný a nečitelný. Často mi byla doporučována právě značka Cecca guitars, tak jsem napsal majiteli/výrobci Anthonymu Ceccarellimu. Super vstřícný přístup, probrali jsme možnosti, poradil a nakonec jsem na zkoušku objednal Custom Bucker Alnico 3 s odporem 8,5 kOhm. Výroba cca 3 týdny, po měsíci snímač doma. Po zapojení do kytary jsem byl nadšený. Snímač skvěle čitelný, dynamický, krásně křupe. Oproti původnímu snímači šel zvuk o několik úrovní nahoru. Ve srovnání s originál Custombuckerem (pravda, Alnico2) od Gibsonu je čitelnější s nižším výstupem, ale charakterově totožný. Suma sumárum, za mě rozhodně palec nahoru a určitě doporučím projet si jeho nabídku, pokud uvažujete o nějakém tom upgradu vaší kytary.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Re: Cecca guitars
Za ty prachy nemůže bejt špatnej. A pokud výrobce ví co od něj chceš a na jakou kytaru přijde, jistota.
Jen přidám podobnou zkušenost. Koupil jsem kopii LP Std., u kobyly Duncan SH-4. Zvuk hodně špatnej, přebasovanej, takovej chuchvalec. Nechápal jsem, přeci DUNCAN ! Bylo mi zde porazeno, že SH4 na LP ne. Tak jsem vyndal ze šuplíku jednu starobu, snad DiMarzio, slabounkej, ale hraje bezvadně, vyřešeno.
Jen přidám podobnou zkušenost. Koupil jsem kopii LP Std., u kobyly Duncan SH-4. Zvuk hodně špatnej, přebasovanej, takovej chuchvalec. Nechápal jsem, přeci DUNCAN ! Bylo mi zde porazeno, že SH4 na LP ne. Tak jsem vyndal ze šuplíku jednu starobu, snad DiMarzio, slabounkej, ale hraje bezvadně, vyřešeno.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
- Alternátor
Tak ti nevím, ale už jsem se mockrát setkal s tím, že něco za větší prachy bylo sakra špatný, i když by to člověk vzhledem k ceně nečekal. Ale máš pravdu v tom, že zrovna u LP se hodně let jel stereotyp nevyhovujících snímačů, ale cpaný to bylo snad do všech... A ostatně je dodnes, když se podíváme na základní řadu LP Custom...
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Jako že i Gibson dává na LP nevyhovující sady, které dělají to, co popisuješ výše ????
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Jak komu nevyhovující...498T je snímač, který osazovaly do Standardů, Customů i SGček celé 90tky. Ta zahuhlanost a nečitelnost byla dost často způsobena 300kohm potenciometrama na volume. Některým kytarám to pomohlo, jiným ne. Když chceš rockový/metalový zvuk, který má drive, tak třeba chválené Classic 57 pohoří jak papír, takže ona 'vhodnost' je individuální.
Ono i těch butik variací na PAF (42 AWG plain enamel, Alnico II-V, asymetrické vinutí cívek, bez vosku) jsou mraky a všechny jsou jakože dobré, protože samozřejmě záleží do čeho je strčíš. Osobně jich mám prozkoušených relativně dost, od Duncanů, BKP, přes OX4, Fraliny až po Holmesy, Throbaky a staré Gibsony. Čitelnost, dynamika, větší vliv dřeva na zvuk...to jsou všechno věci ve kterých bude PAF style snímač vynikat nad silnými 14-17 kohm Alnico V snímači. Na druhou stranu málokterý PAF má takové 'koule' jako tady ty silné snímače.
Jinak tu značku slyším poprvé, ale jako potrfólio vypadá, že by si měl vybrat každý.
Ono i těch butik variací na PAF (42 AWG plain enamel, Alnico II-V, asymetrické vinutí cívek, bez vosku) jsou mraky a všechny jsou jakože dobré, protože samozřejmě záleží do čeho je strčíš. Osobně jich mám prozkoušených relativně dost, od Duncanů, BKP, přes OX4, Fraliny až po Holmesy, Throbaky a staré Gibsony. Čitelnost, dynamika, větší vliv dřeva na zvuk...to jsou všechno věci ve kterých bude PAF style snímač vynikat nad silnými 14-17 kohm Alnico V snímači. Na druhou stranu málokterý PAF má takové 'koule' jako tady ty silné snímače.
Jinak tu značku slyším poprvé, ale jako potrfólio vypadá, že by si měl vybrat každý.
- Alternátor
Pravdou je, že jsem 498T používal dlouho ve více kytarách a až poslední dobou mi jejich zvuk v LP začal dost vadit. Těch basů z toho leze až moc. Vzhledem k tomu, že hraju převážně 80's hard rock, nepotřebuju až tak silný výstup a právě ta čitelnost a dynamika mě ať už u originálu, nebo téhle kopie Custombuckeru dostala. Těch Gibson variací na PAF jsem pár vyzkoušel a většina mi vůbec nesedla, ať už ten 57 classic, Burstbuckery 1,2,3, 61 i Burstbucker Pro. Nejlepší z toho byl ten Pro, ale stejně to nebylo ono. Vzhledem k tomu, že se nový Custombucker od Gibsonu samostatně neprodává, jsem to zkusil touhle cestou a velká spokojenost.