Pedálový předzesilovač
Pravidla fóra
Re: Pedálový předzesilovač
Hyenik: Pecka, diky
Kludne sharni aj nejake dalsie zvukove ukazky/porovnavacky ak mas, to sa uzije 
Už ho vidim, jak se s tím vys*íráScorstin píše: 23.11.2021 15:50 Kludne sharni aj nejake dalsie zvukove ukazky/porovnavacky ak mas, to sa uzije![]()
Já myslím, že ten jeden sestřih bohatě stačí jako ukázka a zbytek je na každém případném zájemci o problematiku.
| Cruel YT | Cruel sptf
To mi je jasne, preto pisem "ak mas"cherreda píše: 23.11.2021 16:17Už ho vidim, jak se s tím vys*íráScorstin píše: 23.11.2021 15:50 Kludne sharni aj nejake dalsie zvukove ukazky/porovnavacky ak mas, to sa uzije![]()
![]()
Já myslím, že ten jeden sestřih bohatě stačí jako ukázka a zbytek je na každém případném zájemci o problematiku.Však článek je už takhle hodně nezištná výpomoc - mám docela slušnou představu, kolik času a peněz tohle závěrečné "shrnutí" Hyenika stálo.
![]()
Ty jo, zrovna chystám u Thomanna objednávku, možná tam jeden kousek přihodím jako zálohu, kterou furt budu mít v gigbagu/kufru..
Vůbec ty preampy ale neznám a nevím co předlohou čeho - máte někdo predstavu/doporučení, kterej by byl nejvhodnější na clean a crunch(i ostřejší, prostě klasickej rockovej drive)? Samozřejmě si to pak ještě poslechnu třeba na YouTube, ale nemám úplně síly a čas se probírat vsema preampama, takže nějaký nasměřovani by bodlo...
Doporučuju Friedman 012 - takže v těch zlevněných asi není? 
| Cruel YT | Cruel sptf
… si piš. Hned jsem se hrnul na stránky Thomanna s ideou dva za cenu jednoho, doprava zdarma, a prdlajs. 006 a 012 za plnou palbu
.
012 je best, nenechám dopustit, na ten cherredův už jsem odehrál mnoho zkoušek a 3 koncerty ku všeobecné spokojenosti 
009 Plexi je taky moc fajn na rock.
Z těch slevněných je dobrý 003 Power Zone. Má suprový modrý kanál, který jde od cleanu až po overdrive. Ale bohužel ten červený kanál je zase skoro nepoužitelný. Ale za 750 nový bych ho klidně doporučil.
Bílej 005 ujde, ale úplně mě nezaujal, minulý týden jsem ho střelil přes bazáč.
Ostatní nevím.
009 Plexi je taky moc fajn na rock.
Z těch slevněných je dobrý 003 Power Zone. Má suprový modrý kanál, který jde od cleanu až po overdrive. Ale bohužel ten červený kanál je zase skoro nepoužitelný. Ale za 750 nový bych ho klidně doporučil.
Bílej 005 ujde, ale úplně mě nezaujal, minulý týden jsem ho střelil přes bazáč.
Ostatní nevím.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
US Classic Deluxe asi ví, proč nechtějí slevit. Je to dobrá pedálová platforma. Power Tone mám, kupoval jsem jej kdysi od Henninga HP42. Mám k němu vztah takový neutrální. Day Tripper je fajn, ale štve mě na něm, že stejně jako US Classic Deluxe jsou i na max volume oproti ostatním preampům dost potichu.
Pak mám ještě 016 a 018. Asi nejoblíbenější je zatím 018.
Pak mám ještě 016 a 018. Asi nejoblíbenější je zatím 018.
hyenik píše: 23.11.2021 12:26 shrnutí cca roku intenzivního průzkumu trhu a neustálého testování
https://www.frontman.cz/klenoty-pedalbo ... reampboard
![]()
LeClean a LeCrunch v Kytarách momentálně o pětinu levněji.
Tak slušný zvuk za 6 tisíc... k tomu není co dodat.
| Cruel YT | Cruel sptf
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
BTW, pokud někdo uvažuje o Mooer micro preampu, dokoupit k tomu toto by nebylo na škodu:
https://www.thomann.de/cz/rockboard_ped ... _rb_mp.htm
Jak jsem zjistil, riziko rozhašení nastavení je nemalé, toto by mělo výrazně pomoci.
https://www.thomann.de/cz/rockboard_ped ... _rb_mp.htm
Jak jsem zjistil, riziko rozhašení nastavení je nemalé, toto by mělo výrazně pomoci.
dávají to i jako bundle
https://www.thomann.de/cz/mooer_micro_p ... le_set.htm
https://www.thomann.de/cz/mooer_micro_p ... le_set.htm
Harley Benton SC450+ VB, Harley Benton SC500 BK, Jolana Diamant black, Cort Earth 70 OP, doplněna elektrika + kostěná bižu, Cremona 4691/1988, nylonky, Aparát:Fender Mustang II V2, Multiefekt:NU-X MG300
další nemám a ani vyrábět nebuduScorstin píše: 23.11.2021 15:50 Hyenik: Pecka, dikyKludne sharni aj nejake dalsie zvukove ukazky/porovnavacky ak mas, to sa uzije
![]()
takhle to imho stačí, navíc je tam vždycky silný prvek individuality, není to žádné dogma.
třeba na rozdíl ode mě, AMT F-clean spousta lidí chválilo jak bere krabičky.
btw s krizkem po funuse dorazily dalsi dva preampy, ale spis nic nez moc
takze publikovaný hyenický výběr z hroznů platí
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
https://hudebnibazar.cz/atomic-ampli-firebox/ID411355/
na bazáči dva za podobnou a myslím přijatelnou cenu.
na bazáči dva za podobnou a myslím přijatelnou cenu.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
hraje to dobře, plný zvuk a ne moc plechový jako většina distortion krabek. Akorát bych teda řekl, že to má blíž k Rectifieru než k Marku. Ona i ta ukázka Petrucciho z Train of thought tomu docela odpovídá 
Proletěl jsem pár ukázek i toho XTC a vypadá to hodně povedeně.
Proletěl jsem pár ukázek i toho XTC a vypadá to hodně povedeně.
jo, tahle ukazka je fajn.... jako jedina 
zbytek je docela podivný a delat ukazku s Morpheus Drop Tune, to uz chce hodne silné drogy
))
edit: opět netuším co tímhle pomateným střihem chtěl umňelec světu sdělit, ale zvuk je super
zbytek je docela podivný a delat ukazku s Morpheus Drop Tune, to uz chce hodne silné drogy
edit: opět netuším co tímhle pomateným střihem chtěl umňelec světu sdělit, ale zvuk je super
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
dodnes mě mrzí prodaný AMT B-1, rád bych to znova zkusil, do lampy, nebo třeba s EHX 44.
Mooer 005 je do lampovýho konce bomba. Jen je potřeba nepodléhat paradigmatu ohledně osolených středů. Tato krabka hraje parádně právě s téměř staženými středy. Splawn to není, ale na příjemný metalový zvuk, lepší, jak polovina aparátů, které váží cca o 30 kg víc. S lampovým koncem a OD nemá absolutně problém proti dual rectifieru.
Jinak jsem pročetl pár stránek dozadu a solidně se to tady radikalizuje
s odstupem si tady připadám, jako když občas dojdu do vesnické hospody kolem půlnoci, kde tvrdé jádro místních ožungrů valí už jen svoje medy každý pořád dokola jak flašinet;
střízlivější a chytřejší jsou ještě celkem smířliví, zatímco ostatní pomalu hážou sklem za jakýkoli rozdílný pohled na věc. luxus
Mooer 005 je do lampovýho konce bomba. Jen je potřeba nepodléhat paradigmatu ohledně osolených středů. Tato krabka hraje parádně právě s téměř staženými středy. Splawn to není, ale na příjemný metalový zvuk, lepší, jak polovina aparátů, které váží cca o 30 kg víc. S lampovým koncem a OD nemá absolutně problém proti dual rectifieru.
Jinak jsem pročetl pár stránek dozadu a solidně se to tady radikalizuje
s odstupem si tady připadám, jako když občas dojdu do vesnické hospody kolem půlnoci, kde tvrdé jádro místních ožungrů valí už jen svoje medy každý pořád dokola jak flašinet;
střízlivější a chytřejší jsou ještě celkem smířliví, zatímco ostatní pomalu hážou sklem za jakýkoli rozdílný pohled na věc. luxus
https://amtelectronics.com/new/amt-r2/
Koupil jsem na HB tuhle klasiku. Rectifier v krabičce. :-E
ukázka a srovnávačka, 1. VST Ignite Anvil, 2. R2, 3. Digitech Deathmetal. Samozřejmě stejný impuls a nastavení.
Koupil jsem na HB tuhle klasiku. Rectifier v krabičce. :-E
ukázka a srovnávačka, 1. VST Ignite Anvil, 2. R2, 3. Digitech Deathmetal. Samozřejmě stejný impuls a nastavení.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
upřímně, nelíbí se mi ani jeden
kdo nemá rád metal, nemá rád rum !!