Taylor - zkušenosti,postřehy

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
Honzek2

Re: Taylor - zkušenosti,postřehy

Příspěvek od Honzek2 »

No prostě uvidím co za tu cenu vyberem. Myslím že do 40000k se dá vybrat hodně pěkná kytara. Kdyby mě nějaká hodně okouzlila a stala by trošičku víc byl bych ochoten jit až na 43k, ale víc si už ani dovolit nemohu. Popřípadě když tam vyzkouším vše dostupné i dražší abych měl srovnání a bude se mi líbit ten Taylor 314 tak tam nic nekoupím a pojedu pro Taylora co je na bazaru. Každopádně chci, ale vše pořádně vyzkoušet a porovnat a az pak se uvidí.
Honzek2

Příspěvek od Honzek2 »

Přiznám se ale, že do 40k mě takhle po poslechu z videí a i vzhledově okouzlil SEAGULL Artist Mosaic EQ a tu mají i na prodejně. Tak jsem hodně zvědavej jestli i v reálu mi bude znít tak dobře jako na netu. Měl ji někdo v ruce? Co jsem se dočetl tak za ty peníze je to prý sakra dobrá kytara.
Čavli

Příspěvek od Čavli »

Šimkojc píše: 11.05.2022 7:37 ... pokud je můj strop cca 20k a móóóc chci právě Martina, ...
Takže kvůli nápisu na hlavě ...
Nebudem si tady snad lhát do kapsy, že tyhle kytary mají ten správný a unikátní "specifický Martinovský zvuk".
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
himself

Příspěvek od himself »

No nevim. Zrovna zvuk Martinu se fakt lisi, extra me neoslovuje (moc bluegrass), a to jsem Martina nad 50 snad nemel v ruce...
himself

Příspěvek od himself »

Vlastne mel, Eric Clapton OM 28 je dobra kytara.
Šimkojc

Příspěvek od Šimkojc »

Pro mě byl Taylor (konkrétně 114) v roce 2016 vlastně první pořádná kytara. V té době jsem měl vizi, že chci mít doma tři zástupce slavných amerických značek, tedy Taylor, Gibson a Martin. Takže pak následoval Gibson J35 (mimochodem výborný nástroj) a jako třetí byl entry level Martin 000-X1e. Třínulku jsem po čase vyměnil za DX-1. Nějakou dobu byl klid, ale pak se začaly prodávat Taylory Academy (114 už byla tou dobou pryč) a tak jsem ho zkusmo v Kytary.cz koupil (A12). Charakteristický Taylor zvuk, který i tahle relativně malá kytara měla, mě tehdy znovu očaroval a já Academy vrátil a pořídil na eBay.com naprosto parádní Taylor 414 z Kanady. Ta mi dělal radost a vydržela docela dlouho, jenže pak jsem propadl značce Martin a vše ostatní šlo postupně z domu....
strw

Příspěvek od strw »

Zdravím, prosím o radu. Včera zakoupena nová 114e, zadní deska je vyboulená. Zjištěno až doma. Je to tak konstrukčně správně nebo se jedná o vadu?
Šimkojc

Příspěvek od Šimkojc »

Pokud se něco nezměnilo, má Taylor 114 klenutou zadní desku bez žeber. Právě proto, že nejsou žebra, je to klenutí výraznější, než u kytar běžně bývá. Takže mělo by to být OK.
himself

Příspěvek od himself »

Jde o kytaru typu archback :)
Šimkojc

Příspěvek od Šimkojc »

:shock: Archback flattop - normální kytara.
Čavli

Příspěvek od Čavli »

strw píše: 16.06.2022 5:38 Zdravím, prosím o radu. Včera zakoupena nová 114e, zadní deska je vyboulená. Zjištěno až doma. Je to tak konstrukčně správně nebo se jedná o vadu?
Jak vyboulená, v které ose a jak moc?

Jestli takhle, tak to má být.
taylor-114e-2.jpg
api0cwrwf__24422.1499367171.jpg
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
strw

Příspěvek od strw »

Jj, prohnutí začíná zhruba v úrovni rezonančního otvoru a pokračuje ke konci těla kytary. Děkuji za vysvětlení, můj manžel nekytarista to už včera vyhodnotil, že to může být kvůli chybejicim zebrum, tudíž ok. Divné, že na reklamacich mi teď řekli, že ji mám vrátit/vyměnit. Takže to nevědí?
Šimkojc

Příspěvek od Šimkojc »

Nejen medvědi...
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

strw píše: 16.06.2022 12:24 Divné, že na reklamacich mi teď řekli, že ji mám vrátit/vyměnit. Takže to nevědí?
vědí, ale prostě se nehádají... však můžeš vrátit/vyměnit do 30-ti dnů a beztak by ti to prohnutí vrtalo hlavou. Pakliže ti do toho mohu kecat, tak to raději vyměň za něco se žebry...Ona ta Taylorka není vůbec špatnej nástroj, ale ten korpus (tedy luby a zadní deska) takovej dost náchylnej k oťuknutí... měl jsem 114ce, byla to vynikající kytara, především kvůli taylorovskému způsobu snímání... ale měl jsem s ní problémy ( hlavně s uchycením krku ke korpusu), takže jsem ji musel vrátit a právě řada 110,114 mi nepřijde v poměru value/money, že bych za ni ty peníze chtěl někdy znovu doopravdy dát. To Taylor Academy je už cenově adekvátní k tomu, co vlastně nabízí. Vnímej to ale jen jako můj subjektivní názor. Taylor jako značku si hanit netroufám, protože by to samozřejmě nebylo spravedlivé. Dělají jedny z nejlepších kytar na světě.
Čavli

Příspěvek od Čavli »

A na reklamacích tu kytaru viděli?
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
strw

Příspěvek od strw »

To prohnutí je ok, ale jinak souhlas s Prskyn, že se mi za ni tyhle peníze úplně nechce dát. Co je tedy bezkonkurenční, je hmatník té kytary, moc příjemně se drží. Bohužel nějak nemůžu přijít na chuť tomu taylorovskému zvuku. Pro mě je to takové neurazí ani nenadchne a to je při té ceně trochu málo. Dík všem za rady.
Čavli

Příspěvek od Čavli »

Ty držíš hmatník kytary? Jsi si jistě?
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
himself

Příspěvek od himself »

No asi mu rozumíme, ne?
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

Čavli píše: 20.06.2022 6:16 Ty držíš hmatník kytary? Jsi si jistě?
Pakliže drží kytaru, tak drží i hmatník. Co na tom nechápeš? Drží všechno. Mechaniky, struny, kobylku... protože to všechno je součástí kytary. Nuže, zkus to rozporovat, bručoune...
Čavli

Příspěvek od Čavli »

Tak hlavně aby to udržel všechno taky pohromadě ...

Hmatník je hmatník. Může se mi líbit rosewood, eben, javor, může mi vyhovovat rádius, profil pražců, a nebo bezpražec, scalloped, vykládání, poziční značky a spoustu dalších věcí.

Jestli myslí krk tak (i když to jde s nějakou pravděpodobností odhadovat) je to opravdu blbě.

Terminologie je základ diskuse, těžko se domluvíme, když bude každý používat vlastní jazyk.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“