Taylor - zkušenosti,postřehy

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
Prskyn

Re: Taylor - zkušenosti,postřehy

Příspěvek od Prskyn »

jestlipak ty nebudeš nějakej henten auditor. Jakmile se začneme bavit v patřičných terminologiích, tak návštěvníci fóra, kteří si hrají jen tak pro radost, nám nebudou rozumět. Chodí si sem pro radu, ne pro záhlavec.
Čavli

Příspěvek od Čavli »

Takhle zase nerozumím já.
A těžko radit, když není jasné na co se dotyčný vůbec ptá.
Myslím, že je namístě dovzdělávat tazatele i tímhle směrem, a rozumný člověk to vezme, a bude i rád.
A na tom zbytku nezáleží.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
nitroglycerin

Příspěvek od nitroglycerin »

strw píše: 19.06.2022 20:48 To prohnutí je ok, ale jinak souhlas s Prskyn, že se mi za ni tyhle peníze úplně nechce dát. Co je tedy bezkonkurenční, je hmatník té kytary, moc příjemně se drží. Bohužel nějak nemůžu přijít na chuť tomu taylorovskému zvuku. Pro mě je to takové neurazí ani nenadchne a to je při té ceně trochu málo. Dík všem za rady.
Pokud ti nevyhovuje zvuk, tak to je vážnější důvod pro vrácení, je-li to ještě možné. U polomasívního Taylora ani dvojkové řady jsem také nezaregistroval extra zvuk, u celomasivu je to jiné. V ceně Taylora polomasivu seženeš kytary s lepším zvukem - viz. vlákno "kytara do 20k nebo 30k" či jak se to tu vedle jmenuje. Jinak krk/hmatník/pražce (bez ohledu na terminologii) jsou u Taylora fajnové, ruka krásně klouže a nezasekává se.
TAYLOR 414ce-R V-Class Bracing, pouze amatérské hraní pro radost
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

přijde vám tahle nabídka zajímavá? https://hudebnibazar.cz/kytara-taylor-7 ... /ID453561/

páč inflace požírá snad úplně všechno... atd...
jbiker

Příspěvek od jbiker »

Mně to připadá jako velmi slušná koupě. Hraje to bombasticky dobře, zkoušel jsem sestřičku téhle v Modřanech. Jako ostatně všechna tahle “mini-jumba” vyšších řad od Tayloru.
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

Dík za názor. Uvažuju o ni, ta cena se mi nezdá přemrštěná.
Lachub

Příspěvek od Lachub »

Ahoj,
Má někdo zkušenost a srovnání, jak zní Taylorky kus od kusu stejný model? Protože mne zaujala Taylor Academy 12, vyzkoušený kus na prodejně se mi líbil, ale cenovka je nějakých 18 600. Třeba u Thomanna je za 15 800 vč. dopravy a na gear4music dokonce za 14 500.
Četl jsem, že ty nižší Taylory se dělají zcela strojově v Mexiku, což by nemusely být velké nuance mezi kusy. Znám ono pravidlo o osobním výběru a třeba 15 stovek rozdíl bych neřešil ve prospěch prodejny, zde se ale jedná už o výrazný rozdíl. :D objednával někdo Taylora po netu?
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

co jsem zkousel tyhle Academy, vzdy kazda znela trochu jinak, ale vsechny byly dominantni na basech. Rozumim tomu, ze 4000 tolaru je dost penez, muzou byt motivaci k usporam, ale... servisovani a serizeni v ramci zaruky, pripadna okamzita vymena za jiny nastroj... a to vse bez jazykovych barer a bez zbytecnejch kecu + moznost vyberu z vicero kusu - to jsou pomerne solidni benefity.
Jinak za tyhle penize lze poridit i celomasiv....
himself

Příspěvek od himself »

Stejna zkusenost, jedna Academy mela uplne ukrutne basy ale jen na E strune, na A uz ne. Bylo to dost neprijemne...
Lachub

Příspěvek od Lachub »

Tak jsem prošel prodejnu znova a tu Academy 12 brát nebudu. Kytarka je to fakt nádherná a skvěle padnoucí do ruky, ale zvuku něco prostě chybělo...Možná to bylo právě tímto kusem, ale zároveň mě přešly snahy objednávat takovou věc přes net. :D
Zajímavé bylo následující srovnání. Dali mi do ruky celomasivní Furch violet Gc-Sm a pak polomasivní Taylor 114e (obojí za stejné peníze) a ačkoliv na Furcha nešlo říct nic špatného (snad jen trochu těžší na hlavu), tak ta Taylorka mi zněla ještě o něco lépe, měla jasnější zvuk.
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

Tak mahagonovej Furch je hodne kulatej. Jeho zvuk oceni predevsim finger a flatpicking hraci. 114ce jsem nejakou dobu vlastnil... taky bych rekl, ze byl zvuk kulatej, ale jak pises, pri strumingu vic zvonil. Super, ze jsi sel vyzkouset. Vyber dobreho nastroje se nesmi uspechat.
bromden

Příspěvek od bromden »

Furch violet je masiv? Bejvalo vše pod blue polo....
Čavli

Příspěvek od Čavli »

Neřešil někdo problémy s elektrikou? Konkrétně 110ce.
Občas přestane hrát, kontrolka svítí, ale ven nejde nic, po obouchání fungovat začne, a počase zase nejde.
Bohužel teď hraje a nedaří se ho nikaj dát do stavu poruchy. To se potom blbě hledá problém.
Neřešil někdo nějaký studňák apod?
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

Čavli píše: 24.10.2022 13:38 Neřešil někdo problémy s elektrikou? Konkrétně 110ce.
Občas přestane hrát, kontrolka svítí, ale ven nejde nic, po obouchání fungovat začne, a počase zase nejde.
Bohužel teď hraje a nedaří se ho nikaj dát do stavu poruchy. To se potom blbě hledá problém.
Neřešil někdo nějaký studňák apod?
Obvykle býval problém úplně dole, v té matrici pro baterii. Dával jsem tam pro jistotu kus přeloženýho papíru jako vzpěru, aby se baterka nehejbala.
Jestli si dobře vzpomínám, tak dioda v korpusu svítí, když dochází baterie.
smelina

Příspěvek od smelina »

Tak jsem po vzoru Chucka Norrise zabil všechny mouchy jednou ranou a objednal Taylor GS Mini Mahagon :-) Nějaké tipy od majitelů, jak si ji vytunit? Jestli správně čtu, tak jsou z továrny Elixiry 13? Dvanácky by fungovaly?
Marek Rejhon OM
Jan Fišer 00 Nylon
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

smelina píše: 13.07.2023 19:30 Tak jsem po vzoru Chucka Norrise zabil všechny mouchy jednou ranou a objednal Taylor GS Mini Mahagon :-) Nějaké tipy od majitelů, jak si ji vytunit? Jestli správně čtu, tak jsou z továrny Elixiry 13? Dvanácky by fungovaly?
Fungovaly ale zvuk sedne na p***l, u té krátké menzury jsou ty 13ky pocitově jako 12ky. Jinak dobrá volba, já jsem z ní nadšený.
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
smelina

Příspěvek od smelina »

džetro píše: 13.07.2023 20:33
smelina píše: 13.07.2023 19:30 Tak jsem po vzoru Chucka Norrise zabil všechny mouchy jednou ranou a objednal Taylor GS Mini Mahagon :-) Nějaké tipy od majitelů, jak si ji vytunit? Jestli správně čtu, tak jsou z továrny Elixiry 13? Dvanácky by fungovaly?
Fungovaly ale zvuk sedne na p***l, u té krátké menzury jsou ty 13ky pocitově jako 12ky. Jinak dobrá volba, já jsem z ní nadšený.
To jsem tak nějak čekal, díky za potvrzení. Dám tam teda pro začátek asi jen ebenové kolíky. Nulťák/sedlo/dohmat sis poladil nebo je to z továrny v pohodě?
Marek Rejhon OM
Jan Fišer 00 Nylon
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

smelina píše: 13.07.2023 20:42
džetro píše: 13.07.2023 20:33
To jsem tak nějak čekal, díky za potvrzení. Dám tam teda pro začátek asi jen ebenové kolíky. Nulťák/sedlo/dohmat sis poladil nebo je to z továrny v pohodě?
Nedělal jsem nic, vše ok, jestli budeš chtít seřídit výztuhu, musíš si sehnat trubkový klíč, v palcích, nedodávají to k tomu.
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Otylie

Příspěvek od Otylie »

Pár novinek od Tayloru:
50th Anniversary Collection
914ce BE
Dobré je, že Sinker Redwood postupně probublává do nižších řad - z PS14 do 914BE a 814 50th Anniversary. Nicméně moje 414LTD se Sinker Redwood/ Rosewood byl asi skvělý kup za ty peníze.
Jinak tady jsou dvě videa z custom kytar pro Alamo Music Center:

Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“