Gibson Fret Nibs - oprava mezery
Pravidla fóra
Gibson Fret Nibs - oprava mezery
Nevite nekdo, jak opravit tuhle mezeru, dost me to s**e
to jsou ty jejich debilni nibs..
'1918 Violoncello (CZ), '1991 Fender Stratocaster Ultra (USA), '1992 Gibson Les Paul Custom (USA), '1995 Epiphone Les Paul Standard (Korea), '2002 Fender Standard Telecaster (USA), '2013 Taylor 714ce V-Class (USA), '2018 Maton EBG808TEC Tommy Emmanuel (Austrálie), '2021 Cordoba GK Studio Limited,
Marshall JMP-1, 9100, SV212; TC Triple-C, TC G-Major 2; AER Compact 60; Fractal Audio FM9, Positive Grid Spark
Marshall JMP-1, 9100, SV212; TC Triple-C, TC G-Major 2; AER Compact 60; Fractal Audio FM9, Positive Grid Spark
Re: Gibson Fret Nibs - oprava mezery
Nechat vyměnit jeden pražec? Nebo vyplnit kašičkou z plastových pilin a vteřiňáku, a pak jemně opracovat?
Chtel jsem zkusit zamaskovat, vyplnit plnicem (takovej jemnej pisek), zakapnout vterinakem a zabrousit.
Jestli to tady nekdo primo delal a ma jiny/lepsi reseni ?
Jestli to tady nekdo primo delal a ma jiny/lepsi reseni ?
'1918 Violoncello (CZ), '1991 Fender Stratocaster Ultra (USA), '1992 Gibson Les Paul Custom (USA), '1995 Epiphone Les Paul Standard (Korea), '2002 Fender Standard Telecaster (USA), '2013 Taylor 714ce V-Class (USA), '2018 Maton EBG808TEC Tommy Emmanuel (Austrálie), '2021 Cordoba GK Studio Limited,
Nedělal jsem úplně fret nibs, ale taky jsem měl na kytaře pár nejvyšších pražců, za které se chytala e1. Rozdělal jsem dvousložkové epoxydové lepidlo, smíchal s jemnýma kovovýma pilinama a vyplnil. Od té doby klid.
Naposledy upravil(a) torst dne 23.06.2022 8:53, celkem upraveno 1 x.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
čoveče ty máš na ty Gibsony fakt neštěstí...
Asi bych taky volil kasičku z vteřiňáku. A pokud by se ti to časem vydrolilo, tak zkusit tekutý kov.
A samozřejmě rada nad zlato, koupit Standard Reissue, tam se ti to nestane
Asi bych taky volil kasičku z vteřiňáku. A pokud by se ti to časem vydrolilo, tak zkusit tekutý kov.
A samozřejmě rada nad zlato, koupit Standard Reissue, tam se ti to nestane
Nemam to tak moc jak na fotce, ale kamarad ma ES335 Custom Shop reissue a ma to tam taky 
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
na té ES335 je široký binding, stejně jako třeba na Customu, tam to hrozí, proto jsem psal Standard RI
Až teď jsem viděl tu torstovu fotku a řekl bych že tady to je typický příklad české fušeřiny
Ještě teda je záhodno říct, že na dané kytaře ty pražce nedrží a lezou ven, takže proto se po ně struna zachytává. Takže i samotné seřízení musí být přinejmenším oříšek...
Až teď jsem viděl tu torstovu fotku a řekl bych že tady to je typický příklad české fušeřiny
Ještě teda je záhodno říct, že na dané kytaře ty pražce nedrží a lezou ven, takže proto se po ně struna zachytává. Takže i samotné seřízení musí být přinejmenším oříšek...
čínská fušeřina.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Tyhle věci dělám gelovým vteřiňákem, třeba i dvakrát po sobě, a pečlivě po zaschnutí přebrousit. Epoxid mi přijde dost terminální řešení, pokud se něco nepovede...
Termíny mě netlačí. Raději to udělám jednou a pořádně. Epicky.
Rozumím tvému rozpoložení. Já většinou napoprvé všechno zmatlám, proto ta opatrnost, vteřiňák se ještě jakžtakž odstranit dá.... Napočtvrté už to ale dávám s grácií