TCE TonePrint
Pravidla fóra
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Flashback a Hall of Fame starší vs. novější verze s MASH
Zdar. Mám HOF, HOF2 i mini HOF. Rozdíl ve zvuku bude podle mne jen záležitost presetů a toho, jak si případně vyhraješ v Toneprint editoru. HOF a HOF2 mají některé presety stejné, ale HOF2 má navíc Shimmer, 3 sloty na uživatelské Toneprinty a MASH. Takže pokud nechceš jen základní reverby, je HOF2 myslím lepší volba.
Flashback mám ve velké i mini verzi. FB2 jsem nepořídil, na FB jedničce mi vyhovuje možnost TAP tempa pomocí úderu do strun kytary, to na dvojkové verzi chybí. Dá se u FB2 přes Toneprint nastavit, že máš TAP tempo na nožním přepínači, ale na úkor MASH funkce, nebo musíš mít externí TAP tempo switch, ale na úkor stereo vstupu (a navíc to je další krabička navíc).
Flashback mám ve velké i mini verzi. FB2 jsem nepořídil, na FB jedničce mi vyhovuje možnost TAP tempa pomocí úderu do strun kytary, to na dvojkové verzi chybí. Dá se u FB2 přes Toneprint nastavit, že máš TAP tempo na nožním přepínači, ale na úkor MASH funkce, nebo musíš mít externí TAP tempo switch, ale na úkor stereo vstupu (a navíc to je další krabička navíc).
Re: Flashback a Hall of Fame starší vs. novější verze s MASH
Protože neuvádíš, jaký typ kytary budeš reverbovat, chtěl bych jen s dovolením upozornit, že HOF2 se naprosto nehodí k akustickým kytarám, protože poměrně dost krade akustický zvuk.j_paseka píše: 16.06.2022 17:50 Mám v plánu koupi efektových krabiček od TC electronic, konkrétně Flashback a Hall of Fame. Zajímá mě názor na jejich zvuk. Zaslechl jsem, že starší verze těchto efektů "hrají" líp než novější s MASH funkcí. Jak to tedy je? Porovnávali jste někdo starší verzi s novější? Je ten rozdíl ve zvuku tak zásadní?
Jde mi o to, jestli mám koupit s "MASH" a nebo projít bazary a sehnat bez "MASH".
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: TCE TonePrint
HOF i HOF2 mají vstupní impedanci 1Mohm, což vyhoví většině instrumentů a neměly by nijak žrát signál. Pokud bys použil akustiku s piezzem bez preampu, pak to nestačí (piezzo vyžaduje 5-10Mohm), ale to není na vině pedál.
Tak v technických věcech (ohmy apod) se zcela určitě neorientuji. Tady jsem zcela slepý. Používám piezo/mic kombinaci (kytara) a piezo (housle). Kytaře ten efekt ubere na požadované "zvonivosti", na houslích je mi to jedno, tam krabice používán především na zkreslování a experimentování. Nechtěl jsem v žádném případě TC hanit. Funkce TonePrint považuji za obrovský benefit a malou revoluci v krabkách. Mám od nich pár krabiček (právě kvůli houslovým zvukovým experimentům, například octaver je nepřekonatelný a do looperu si díky němu můžu udělat opravdu solidní vícehlasý smyčcový podkres), ale k akustice se - subjektivně - zrovinka HOF2 moc nehodí, musím dorovnávat rozdíl piezo/mic korekcí více k mikrofonu, aby mi to zazvonilo dle mých požadavků.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
J, schválně zkus použít na tu piezzo signálovou cestu ten nejobyčejnější akustický preamp (např. Behringer ADI21), který bys měl po ruce, nebo DI box pro akustické nástroje. Mělo by to ony neduhy odstranit.
Díky, po ruce mám L.R.Baggs Session Acoustic DI a překonal jsem lenost, odpojil ten HOF2 z PB k houslím a zařadil do "kytarového" PB... pomohlo to, to jo, ale stejně jsem tam vrátil jednoduchej L.R.Baggs Align reverb. Přece jen ta akustika toho zkreslování snese jen v omezené míře a HOF je takovej až luxus svými možnostmi zkreslování. Nicméně cením si tvé reakce. Pravda je, že HOF2 jsem naposledy zkoušel přes akustiku v době, kdy jsem preamp nepoužíval, čili moje původní informace je korektní jen z poloviny. Hodí se, ale s preampem.
Otázka k multiadaptéru pro krabičky TCE. Určitě některé z vás pobaví informace, že ke každé krabičce jsem si vždy kupoval i zdroj. Čili co krabička, to zdroj. Že je to blbost, to vím, ale prostě někdy člověk dělá ptákoviny. No a protože mi do PD přibyla další TC krabička a protože to množství drátů jest už k smíchu... a protože jsem v oblasti elektrotechnických ingrediencí naprostá lopata, můj dotaz zní
Jaký doporučíte multiadaptér, takový nějaký úzký, který bych mohl připevnit k pedalboardu? Na délku v podstatě neomezeně místa (50 cm) ale na výšku max 3,5 cm. Šest krabiček TCE ( Polytune3, BodyRez, Sub´n´Up, HOF2, Flashback2, Ditto Stereo Looper). Co byste navrhli, aby to nepískalo a případně nehořelo? Díky
Jaký doporučíte multiadaptér, takový nějaký úzký, který bych mohl připevnit k pedalboardu? Na délku v podstatě neomezeně místa (50 cm) ale na výšku max 3,5 cm. Šest krabiček TCE ( Polytune3, BodyRez, Sub´n´Up, HOF2, Flashback2, Ditto Stereo Looper). Co byste navrhli, aby to nepískalo a případně nehořelo? Díky
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Zdar. Mám v PB poměrně dost Toneprint krabiček a krmím to z těchto zdrojů (umístěných ze spodku PB):
https://www.thomann.de/cz/harley_benton ... junior.htm
https://www.thomann.de/cz/harley_benton ... _5_pro.htm
Pro tvé potřeby tedy spíše ten druhý (2x) nebo verze ISO-2 (1x), vzhledem k povolené max. výšce.
https://www.thomann.de/cz/harley_benton ... junior.htm
https://www.thomann.de/cz/harley_benton ... _5_pro.htm
Pro tvé potřeby tedy spíše ten druhý (2x) nebo verze ISO-2 (1x), vzhledem k povolené max. výšce.
Díky Hendreku za rychlou odpověď! Mrknu na to. Díkec
Edit: feedback - objednána verze ISO 2
ISO2 mám a za ty peníze je až podivně super, zcela tichý, aspoň teda v mém pdb.
Nahradil jsem jím Mooer, který se zvyšujícím se gainem (zkreslením) ve zvuku generoval mírné bzučení, které jsem odstraňoval gejtem.
Nahradil jsem jím Mooer, který se zvyšujícím se gainem (zkreslením) ve zvuku generoval mírné bzučení, které jsem odstraňoval gejtem.
| Cruel YT | Cruel sptf
Tak to rád slyším, nerad bych se cherredně zmýlil 
Koukám, že se s tím taky nepáráš
Trochu OT, ale krom těch krabiček mi trklo do oka to tlumítko, co máš na krku kytary. Vysvětlíš krátce jeho funkci pls?
Koukám, že se s tím taky nepáráš
Trochu OT, ale krom těch krabiček mi trklo do oka to tlumítko, co máš na krku kytary. Vysvětlíš krátce jeho funkci pls?
Tlumí "harfičku", t.j. takové to disharmonické přeznívání strun ve stopkách při higainu.
Při nahrávání melodií, sól, tappingu tlumítko přetahuju cca na 1. pražec, nahraju to čistějc s menším trápením. Dřív jsem používal takové ty chlupaté gumičky do vlasů, ale tohle je lepší.
Šije je na míru Jana Henychová, napíšeš jí šířku krku a zatím to dycky sedělo:
http://shop.janamusic.cz/index.php?rout ... path=61_66
Při nahrávání melodií, sól, tappingu tlumítko přetahuju cca na 1. pražec, nahraju to čistějc s menším trápením. Dřív jsem používal takové ty chlupaté gumičky do vlasů, ale tohle je lepší.
Šije je na míru Jana Henychová, napíšeš jí šířku krku a zatím to dycky sedělo:
http://shop.janamusic.cz/index.php?rout ... path=61_66
| Cruel YT | Cruel sptf
Tak paráda, nepíská, nebrouká, nešumí, vlezlo se do PB. Jen kocour je nešťastnej, neb najednou nemá dostatek drátů k okusování (sviňák jeden).Prskyn píše: 13.09.2022 8:39 Díky Hendreku za rychlou odpověď! Mrknu na to. Díkec
Jsem spokojen, ač jsem se obával, zda to není příliš levné řešení. Je to v pohodě, zkusil jsem připojit i Boss RC-30 (looper) a naprosto bez problému.
A když jsme u TC electronic... jak moc pozitivní zkušenosti máte s krabicí MIMIQ? Pochopil jsem jeho/její funkci jako iluzi dvou až tří nástrojů. Jen upozorňuji, že celou dobu hovořím o houslovém PB a mým cílem je prostřednictvím octaveru a mimiq rozprostřít falešné kvintakordy více do prostoru, čili než objednám, rád bych znal názor místních TC veteránů.
jo, chtel jsem taky Mimiqem rozprostirat doprovod, nez mi to zvukari rozmluvili 
stereo na podiu sice muze byt trochu plnější sound, ale vsechny problemy jsou nasobene dvakrat (jestli ne umocnene). Mas dve komba na housle? Nebo budes vzdy potěšovat zvukare ze mu das dvě linky housli a budes chtit dve zpatky? atd atd atd
Samozrejme mluvim o tom stereo modu, ktery jinak docela funguje.
Mimiq v monu je jasny kandidat na marketingovou koko*tinu dekady.
Vzdycky to glosuju nasranymi komenty kolegu na megakoncert Adieu CA, kdy slyseli jenom Pavlicka, nebo jenom Jelinka (podle toho na ktere strane publika stáli). Stereo v podiovych live podminkach se imho dost priblizuje pouhe chiméře. Spousta komplikaci a temer zadny realny prinos.
Ale Honza Zamboch posila podklady (perkuse, smycky, pady) zvukari stereo a je to lepsi. To je snad jediny priklad z praxe co jsem zachytil ze funguje. Zbytek byl spis nechtena groteska.
stereo na podiu sice muze byt trochu plnější sound, ale vsechny problemy jsou nasobene dvakrat (jestli ne umocnene). Mas dve komba na housle? Nebo budes vzdy potěšovat zvukare ze mu das dvě linky housli a budes chtit dve zpatky? atd atd atd
Samozrejme mluvim o tom stereo modu, ktery jinak docela funguje.
Mimiq v monu je jasny kandidat na marketingovou koko*tinu dekady.
Vzdycky to glosuju nasranymi komenty kolegu na megakoncert Adieu CA, kdy slyseli jenom Pavlicka, nebo jenom Jelinka (podle toho na ktere strane publika stáli). Stereo v podiovych live podminkach se imho dost priblizuje pouhe chiméře. Spousta komplikaci a temer zadny realny prinos.
Ale Honza Zamboch posila podklady (perkuse, smycky, pady) zvukari stereo a je to lepsi. To je snad jediny priklad z praxe co jsem zachytil ze funguje. Zbytek byl spis nechtena groteska.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Díky. Tak ušetřím pár tolarů a nepořídím si to 
Jo, je to tak. Doma experimentuju v kutlochu se zvukem a housle ženu do dvou malých repráků (a raději nechtěj vědět jak a čím je krmím:) ). Flashback a HOF2 umí při stereo zapojení docela hezky rozšířit prostor a také docela svižně oblékat do husí kůže (hlavně ping-pong).
Pódium jen Acus - s vědomím, že - jak jsi slušně naznačil- kluci by mě beztak poslali s nějakým stereem do řiti a s Pink Floyd (kteří teda prostor umí) nehraju
Jo, je to tak. Doma experimentuju v kutlochu se zvukem a housle ženu do dvou malých repráků (a raději nechtěj vědět jak a čím je krmím:) ). Flashback a HOF2 umí při stereo zapojení docela hezky rozšířit prostor a také docela svižně oblékat do husí kůže (hlavně ping-pong).
Pódium jen Acus - s vědomím, že - jak jsi slušně naznačil- kluci by mě beztak poslali s nějakým stereem do řiti a s Pink Floyd (kteří teda prostor umí) nehraju
Nicméně jinak v mulťákách je stereo skvělá věc - akorát z jiného důvodu, než je stereo. 
Umožňuje mít 2 separátní mono kanály.
Umožňuje mít 2 separátní mono kanály.
| Cruel YT | Cruel sptf
Což byla samozřejmě nosná myšlenka při pořizování si TC krabiček... jedna linka housle, druhá linka kytara... ale jak člověk stárne a hlavně během covidových home-office začne jeden vymejšlet cypoviny... atd.
chacha ted sem si nabehl,
pomlouvam stereo a pritom sam pouzivam dual mono
dve linky na dva snimace (Hendrex cable), ale vystup je jeden,
pro Mimiq není místo (dynamic reverb & delay staci)

pomlouvam stereo a pritom sam pouzivam dual mono
dve linky na dva snimace (Hendrex cable), ale vystup je jeden,
pro Mimiq není místo (dynamic reverb & delay staci)

BGD ≋ Baritone Guitar Dreams